Προς το περιεχόμενο

Στρατός

Socratis_g

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Είχα αναβολή μεχρι το 2019 και την διέκοψα για να μπω σεπτέμβρη! Μου ηρθε ενα χαρτί πριν κανενα μήνα ''Ενημερωτικό εντυπο στρατευσιμων  που διεκοψαν την αναβολη καταταξης τους''.  Τώρα περιμένω και το βασικό χαρτί. 

Το θέμα μου ειναι οτι έχω τελειώσει ΙΕΚ μια ειδικοτητα και βγαίνει ανακοινωση προχθες οτι οι εξετασεις για την πιστοποιηση βγαίνουν για σεπτεμβρη ...τέλη σεπτεμβριου.   http://www.eoppep.gr/index.php/el/certification-exams/anakoinwseisiek/992-iek2017-2

Εγώ τι θα κάνω τωρα ??????   

Θα πας κανονικά στον στρατό και θα απαιτήσεις από τον διοικητή να σε απαλλάξει για εκείνη τη μέρα και αν δεν το κάνει θα του κάνεις λίμπα το γραφείο και τότε θα σε αφήσει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Είχα αναβολή μεχρι το 2019 και την διέκοψα για να μπω σεπτέμβρη! Μου ηρθε ενα χαρτί πριν κανενα μήνα ''Ενημερωτικό εντυπο στρατευσιμων  που διεκοψαν την αναβολη καταταξης τους''.  Τώρα περιμένω και το βασικό χαρτί. 

Το θέμα μου ειναι οτι έχω τελειώσει ΙΕΚ μια ειδικοτητα και βγαίνει ανακοινωση προχθες οτι οι εξετασεις για την πιστοποιηση βγαίνουν για σεπτεμβρη ...τέλη σεπτεμβριου.   http://www.eoppep.gr/index.php/el/certification-exams/anakoinwseisiek/992-iek2017-2

Εγώ τι θα κάνω τωρα ??????   

Τηλεφωνο στο βυσμα σου αμεσως :devil:

Και πες οτι το κανω αυτο, με τα εισιτήρια τι γίνετε ? Επισης αν η πιστοποίηση κρατήσει πανω απο μια μερα ??? 

Και η χειρότερη ποινή που τρως ποια είναι ?? να ξέρουμε :P

Τα εισιτήρια στην χειρότερη τα πληρώνεις. Με το στρατό θα έχεις έξοδα. Αν δεν ήθελες να έχεις έξοδα ας πήγαινες για Ι5. Ακόμα μπορείς.

Αν η πιστοποίηση κρατήσει πάνω από μία μέρα, τότε δεν θα είναι συνεχόμενες μέρες. Όταν χρειαστεί να ξαναφύγεις, πηγαίνεις στο γραφείο του διοικητή και το απαιτείς ξανά και αν διαφωνήσει πάλι του κάνεις το γραφείο λίμπα.

Μπορεί να σου δώσουν και καμιά φυλακή, που το πιθανότερο είναι να διαγραφεί αργότερα.

να ρωτησω παιδες... αυτοι που ειχαν περασει στο παρελθον σοβαρες ασθενειες αλλα ειναι καλα τωρα στην υγεια τους εχουν καποια προνομια σε σχεση με τους αλλους (πχ μειωμενη θητεια);

να ρωτησω παιδες... αυτοι που ειχαν περασει στο παρελθον σοβαρες ασθενειες αλλα ειναι καλα τωρα στην υγεια τους εχουν καποια προνομια σε σχεση με τους αλλους (πχ μειωμενη θητεια);

Ανάλογα την πάθηση - αρρώστια . Σίγουρα θα αλλάξει το '' Ι '' σου . Για μειωμένη θητεία όμως δε νομίζω . 

Ηρθε και εμενα η σειρα μου σιγα σιγα να δω τι θα κανω με αυτο το πραμα που λεγεται στρατος. Λογω του οτι αργησα να παρω το πτυχιο, και οι καιροι ειναι δυσκολοι, θελω να βγω στην αγορα εργασιας για να "επιβιωσω" και να βοηθησω και τους δικους μου.

Προφανως ψαχνω κανα τροπο αν μπορω να αποφυγω το στρατο.

Γενικα πολλα ακουγονται, αλλα ποιον να εμπιστευτεις, οταν ειδικα ολοι ξεκινανε την προταση με τη φραση "εγω ειχα ενα γνωστο που..." .

Σε ψυχολογο να το παιξω τρελιτσα για να απαλλαγω δεν εχω ορεξη. Η αληθεια ειναι οτι εχω κλειστοφοβια, και μια αλλη ταση που δε μου αρεσει να βρισκομαι καπου, οταν ξερω οτι δε μου επιτρεπεται να φυγω ( σε ελαφρια μορφη, αλλα υπαρχει ).

Επισης, εχω γεννηθει Γερμανια, το γραφει και στην ταυτοτητα μου και εχω μεινει 6 χρονια εκει. Αυτο μπορω να το χρησιμοποιησω καπως ;

Γενικα καμια ιδεα;

Η αληθεια ειναι οτι εχω κλειστοφοβια, και μια αλλη ταση που δε μου αρεσει να βρισκομαι καπου, οταν ξερω οτι δε μου επιτρεπεται να φυγω ( σε ελαφρια μορφη, αλλα υπαρχει ).

παντρεμένος, φιλαράκι;
  • Like 2

Ηρθε και εμενα η σειρα μου σιγα σιγα να δω τι θα κανω με αυτο το πραμα που λεγεται στρατος. Λογω του οτι αργησα να παρω το πτυχιο, και οι καιροι ειναι δυσκολοι, θελω να βγω στην αγορα εργασιας για να "επιβιωσω" και να βοηθησω και τους δικους μου.

Προφανως ψαχνω κανα τροπο αν μπορω να αποφυγω το στρατο.

Γενικα πολλα ακουγονται, αλλα ποιον να εμπιστευτεις, οταν ειδικα ολοι ξεκινανε την προταση με τη φραση "εγω ειχα ενα γνωστο που..." .

Σε ψυχολογο να το παιξω τρελιτσα για να απαλλαγω δεν εχω ορεξη. Η αληθεια ειναι οτι εχω κλειστοφοβια, και μια αλλη ταση που δε μου αρεσει να βρισκομαι καπου, οταν ξερω οτι δε μου επιτρεπεται να φυγω ( σε ελαφρια μορφη, αλλα υπαρχει ).

Επισης, εχω γεννηθει Γερμανια, το γραφει και στην ταυτοτητα μου και εχω μεινει 6 χρονια εκει. Αυτο μπορω να το χρησιμοποιησω καπως ;

Γενικα καμια ιδεα;

Σήκω φύγε Γερμανία και γράψε τον στρατό.

Η καλύτερη επιλογή σου By far

Anyway, για το Ι5 δεν είναι ανάγκη να το παίξεις και ιδιαίτερα τρελίτσα, βάλε λίγο σάλτσα στο κλειστοφοβικό που έχεις, βάλε και άγχος και την πήρες αέρα. 

Αν δεν θες δεν υπάρχει και κάποιος άλλος τρόπος να τον αποφύγεις η αλήθεια είναι.

• Like 1

Εχω αναβολη μεχρι το 2020 και σκεφτομαι να μπω τον επομενο Ιουλιο που οπως ειδα τη περιοδο ιουλιο-αυγουστο ειναι περιοδος που παιρνουν ατομα.Ποια ειναι τα βηματα τα οποια πρεπει να ακολουθησω για να ακυρωσω την αναβολη?Επισης με ενδιαφερει να μπω οσο πιο νωρις γινεται τον μηνα ιουλιο,για αυτο μπορω να κανω κατι η ειναι τζοκερ?

Σήκω φύγε Γερμανία και γράψε τον στρατό.

Η καλύτερη επιλογή σου By far

Anyway, για το Ι5 δεν είναι ανάγκη να το παίξεις και ιδιαίτερα τρελίτσα, βάλε λίγο σάλτσα στο κλειστοφοβικό που έχεις, βάλε και άγχος και την πήρες αέρα. 

Αν δεν θες δεν υπάρχει και κάποιος άλλος τρόπος να τον αποφύγεις η αλήθεια είναι.

Ευχαριστω για την απαντηση.

Το σκεφτομαι να φυγω. Απλα δε θελω να το εχω στο κεφαλι μου. Εστω οτι δε καθονται καλα τα πραγματα και ξαναγυρναω Ελλαδα, μην εχω και το στρατο στο κεφαλι μου.

Αν πονταρω στο κλειστοφοβικο οπως λες, δεν θα πρεπει να παρω καποιες αναβολες, μεχρι να μου δωθει οριστικα η απαλλαγη; 

Ευχαριστω για την απαντηση.

Το σκεφτομαι να φυγω. Απλα δε θελω να το εχω στο κεφαλι μου. Εστω οτι δε καθονται καλα τα πραγματα και ξαναγυρναω Ελλαδα, μην εχω και το στρατο στο κεφαλι μου.

Αν πονταρω στο κλειστοφοβικο οπως λες, δεν θα πρεπει να παρω καποιες αναβολες, μεχρι να μου δωθει οριστικα η απαλλαγη; 

Kοίτα, από την στιγμή που γεννήθηκες Γερμανία και έζησες εκεί για 6 χρόνια δεν την έχεις πάρει την υπηκοότητα; Αν ναι τότε θα έρχεσαι με τα Γερμανικά χαρτιά στην Ελλάδα και δεν θα έχεις θέμα.

Στο κλειστοφοβικό δεν ξέρω αν πιάσει. Βάλε μαζί με το κλειστοφοβικό και άγχος όπως σου είπα (ίσως και λίγο κατάθλιψη) και είσαι κομπλέ.

Ναι θα πρέπει να συμπληρώσεις 2 χρόνια αναβολών μέχρι να πάρεις την απαλλαγή. Είτε θα σου δώσουν 4 εξάμηνες είτε 2 ετήσιες

Kοίτα, από την στιγμή που γεννήθηκες Γερμανία και έζησες εκεί για 6 χρόνια δεν την έχεις πάρει την υπηκοότητα; Αν ναι τότε θα έρχεσαι με τα Γερμανικά χαρτιά στην Ελλάδα και δεν θα έχεις θέμα.

Στο κλειστοφοβικό δεν ξέρω αν πιάσει. Βάλε μαζί με το κλειστοφοβικό και άγχος όπως σου είπα (ίσως και λίγο κατάθλιψη) και είσαι κομπλέ.

Ναι θα πρέπει να συμπληρώσεις 2 χρόνια αναβολών μέχρι να πάρεις την απαλλαγή. Είτε θα σου δώσουν 4 εξάμηνες είτε 2 ετήσιες

Η αληθεια ειναι πως αυτο θελω να γλιτωσω, τον χαμενο χρονο. Γιατι αν θελει 2 ετη για να μη παω, καλυτερα να παω 8 μηνες που ειναι για μενα και να τελειωνω.

Τωρα μπορει να σου φανει ηλιθια ερωτηση, αλλα πως μπορω να δω αν εχω Γερμανικη υπηκοοτητα; Η αληθεια ειναι οτι γεννηθηκα εκει, και εφυγα στα 6 μου. Οποτε δεν εχω ιδεα.

Αν δεν εχω, υπαρχει καποιος τροπος να παρω, μεσω της γεννησης μου και της 6ετους διαμονης μου στη Γερμανια;

Ναι πολλοί επιλέγουν να πάνε για να μην χάσουν 2 χρόνια.

προσωπικά δεν βλέπω πρόβλημα, παίρνεις την πρώτη αναβολή και έφυγες για Γερμανία, όταν είναι να ξανακατέβεις να πάρεις την δεύτερη αναβολή τότε κατεβαίνεις και κάνεις και τις διακοπές σου κτλ.

Δεν έχω ιδέα πως μπορείς να τσεκάρεις υπηκοότητα. Οι γονείς σου δεν γνωρίζουν;

Καλησπέρα παιδιά!

Ειμαι φοιτητής στο 3ο έτος και για προσωπικούς λόγους θέλω να κόψω την αναβολή μου για να μπω τον Νοέμβριο.

Γνωριζει κανεις σας αν θα πρέπει να κάνω κάτι με τη σχολή;

Π.χ. διακοπή σπουδων ή οτιδήποτε άλλο;

Γιατι εγω ειχα στο μυαλό μου απλά να αφήσω 2 εξάμηνα να περάσουν έτσι.

Όποιος γνωριζει κάτι, του ειμαι υπόχρεος. Ευχαριστω

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...