Προς το περιεχόμενο

Στρατός

Socratis_g

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ο στρατός σίγουρα είναι μια μικρογραφία για το τι επικρατεί στη χώρα μας,σε αυτό δεν παίζει να διαφωνεί κανείς.

δεν ξέρω πολλές δουλείες που να δουλευεις τζάμπα.

Διαβαζα σε ένα φορουμ αστυνομικών που έγραφαν ότι το θεωρούν δίκαιο να βγαινουν νωρίτερα στην σύνταξη απο τους στρατιωτικούς γιατι αυτοι δεν έχουν φαντάρους να κάνουν την δουλειά τους...

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

To be fair δε μπορώ να το χαρακτηρίσω αυτό αλλιώς από θεωρία συνομωσίας.

Σοβαρά τώρα, το παραχέσιμο με τα βύσματα γίνεται όχι επειδή ο κόσμος θέλει να βάλει βύσμα αλλά εκ των άνωθεν για να εκφυλιστεί η θητεία; Δηλαδή ας πούμε κατά την εμπειρία σου όταν έρθει η ώρα για βύσμα σε παίρνουν αυτοί τηλέφωνο αντί να πάρεις εσύ; Ο στρατηγός λέει στους υποτελείς του να θυμάστε παιδιά, όσο πιο πολύ βύσμα μπορείτε βάλτε; Η κυβέρνηση λέει άντε να τελειώνουμε μια ώρα νωρίτερα να στείλουμε τα έξοδα του στρατού στο θεό να γουστάρουμε;

Δηλαδή πραγματικά δε μπορώ να καταλάβω γιατί αισθάνεται κανείς την ανάγκη να βρει τρέχα γύρευε εξηγήσεις για πράγματα που εξηγούνται με τον απλούστερο τρόπο: η θητεία εκφυλίστηκε μαζί με την έννοια της κοινωνικής ευθύνης και την επικράτηση της νοοτροπίας του βολέματος.

Δεν τίθεται θέμα συνομωσίας αν και η αλήθεια είναι πως αν δεν εμβαθύνεις στους λόγους και τις αιτίες, έτσι ακούγεται...

Πάρα πολύ χοντρικά θα σου δώσω το point μου: Τα βύσματα και η διαφθορά σε όλους τους τομείς(έτσι και στου στρατού) αναπτύσσονται ώστε να καλυτερεύσει η ζωή αυτού που τα κάνει, αν εξ αρχής η ζωή του ήταν κομπλέ(εύκολη) δεν θα υπήρχε η ανάγκη να μαλακιστεί μ' αυτά. Απο 'κει και πέρα, όταν η ζωή είναι αξιοπρεπής, χωρίς να της λείπει κάτι και παρ'όλα αυτά συνεχίσει κάποιος να κινείται έτσι, τότε είναι θέμα χαρακτήρα(κου Πονηρίδη δηλαδή). :-)

Να ανατραπει ο καπιταλισμος σε ελλαδα και τουρκια ταυτοχρονα ή σε ολο τον πλανητη , επισης ταυτοχρονα...?

Ναι παγκοσμίως, εννοείται.

Εξάλλου είναι κοινώς αποδεκτό-και απο τους ίδιους(σύμφωνα με διάφορα που εχω διαβάσει απο 'δω κι απο 'κει κατά καιρούς) πως ο καπιταλισμός βρίσκεται σε τέλμα επειδή είναι στα τελευταία του, σαν οικονομικό σύστημα βρίσκεται στο στάδιο του κορεσμού πια γι αυτό και όλες αυτές οι ανακατοσούρες σε παγκόσμιο επίπεδο...

(...)Σε μια χρεωκοπημενη χωρα το να μιλαμε για επαγγελματικο μισθοφορικο στρατο (αληθινο, αδιστακτο με το χερι στην σκανδαλη, αγορασμενο απο το εξωτερικο και οχι ντοπιες παπατζες στυλ εποπ) ειναι απλα ανεκδοτο.

Αναφερομαι σε αριθμους, εξοπλισμους, εκπαιδευσεις, ολο το πακετο.

Το θεμα ειναι τι κανουμε σημερα και οχι τι θα..αν...οταν...αμα..

Τί κάνουμε σήμερα;; Μα είναι πολύ απλό, ανέκαθεν ήταν, ανατρέπουμε το υπάρχον σύστημα εγκαθιδρύοντας ενα νεο!

Το κατά πόσο είναι χρεωκοπημένη η χώρα αφήνω να σ' το εξηγήσουν τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και οι πηγές απο στις οποίες βρίσκουμε το κεφάλαιο για τα εξοπλιστικά προγράμματα όπως και για την ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος...:rolleyes:

Όλοι ξέρουμε, και βάση της ιστορίας, οτι πρώτοι θα πάρουμε τα όπλα προκειμένου ν' ανοίξουμε εθνικό- απελευθερωτικό μέτωπο..

βασικά αυτό δε το ξέρουμε καθόλου.. το θεωρώ ατυχέστατο να συγκρίνουμε τους τότε ανθρώπους με τους σημερινούς σε πολλά επίπεδα πόσο μάλλον τους υποστηρικτές του συγκεκριμένου κόμματος.

και ακόμα και οι τότε δεν τα έκαναν και όλα καλά, αλλά αυτό είναι μεγάλη κουβέντα 

Sargio, οποίες χώρες ακολούθησαν υποχρεωτικά ολοκληρωτικά συστήματα απέτυχαν. (εκτός αν έχεις εσύ κάποιο αντιπαραδειγμα)

Ακόμα και στην Σουηδία ή Ελβετία που έχουν ασύγκριτα καλύτερη θητεία, στην πραγματικότητα δεν είναι υποχρεωτική γιατί μπορείς να πάρεις απαλλαγή ταχυδρομικά, όχι το ρεζίλι με τις επιτροπές και τις γνωματευσεις που έχουμε εδώ.

• Like 1

Εγώ αύριο κλείνω μια βδομάδα στο παραθεριστήριο αεροπορίας στη Νέα Μάκρη (ΚΕΔΑ/Ζ). Λόγω γνώσεων η/υ κατάφερα και χώθηκα στη ρεσεψιόν οπότε τουλάχιστον έχω γλυτώσει ύπνο σε θάλαμο αφού συνήθως κοιμόμαστε σε δικό μας δωμάτιο, καθαριότητες, φοράω πολιτικά ρούχα κ.α., η επιστασία είναι 3-3 ή 4-4 full off,  μια χαρά θα έλεγα.

Ωστόσο πολύ δουλειά σε ημέρες check in, ωράριο 08:00 - 21:00 αφού πλακώνουν όλα τα μέλη για παραθερισμό και έχεις να ακούς από το πρωί μέχρι το βράδυ τη κάθε παπάτζα του καθενός.

Τώρα  βέβαια τι θητεία σε στρατό είναι αυτή και τι νόημα έχει να μείνω πίσω στη ζωή μου ένα χρόνο για να κάνω 4 μήνες το καλοκαίρι τον ρεσεψιονιστ και το χειμώνα ποιος ξέρει τι, δε καταλαβαίνω... Θα μπορούσαν να είχαν θεσπίσει 3-4μηνη θητεία να μάθαινες 10 βασικά πράγματα αλλά στη χώρα του παραλογισμού η λογική είναι ευφάνταστη ένοια. Τέσπα, κοιτάω τα θετικά της υπόθεσης μπας και περάσει ο καιρός.. 323 + σήμερα  :shock:  :-D

Εγώ αύριο κλείνω μια βδομάδα στο παραθεριστήριο αεροπορίας στη Νέα Μάκρη (ΚΕΔΑ/Ζ). Λόγω γνώσεων η/υ κατάφερα και χώθηκα στη ρεσεψιόν οπότε τουλάχιστον έχω γλυτώσει ύπνο σε θάλαμο αφού συνήθως κοιμόμαστε σε δικό μας δωμάτιο, καθαριότητες, φοράω πολιτικά ρούχα κ.α., η επιστασία είναι 3-3 ή 4-4 full off,  μια χαρά θα έλεγα.

Ωστόσο πολύ δουλειά σε ημέρες check in, ωράριο 08:00 - 21:00 αφού πλακώνουν όλα τα μέλη για παραθερισμό και έχεις να ακούς από το πρωί μέχρι το βράδυ τη κάθε παπάτζα του καθενός.

Τώρα  βέβαια τι θητεία σε στρατό είναι αυτή και τι νόημα έχει να μείνω πίσω στη ζωή μου ένα χρόνο για να κάνω 4 μήνες το καλοκαίρι τον ρεσεψιονιστ και το χειμώνα ποιος ξέρει τι, δε καταλαβαίνω... Θα μπορούσαν να είχαν θεσπίσει 3-4μηνη θητεία να μάθαινες 10 βασικά πράγματα αλλά στη χώρα του παραλογισμού η λογική είναι ευφάνταστη ένοια. Τέσπα, κοιτάω τα θετικά της υπόθεσης μπας και περάσει ο καιρός.. 323 + σήμερα  :shock:  :-D

τα παραπονα σου στο βυσμα σου τυπε..

:devil: :devil:

• Like 2

Είναι που δεν έχουμε λεφτά για επαγγελματικό στρατό, αλλά τα καραγκιοζιλικια με τους φαντάρους - σερβιτόρους δεν τους ενοχλούν, λες και αυτό δεν είναι σπατάλη.

• Like 2

Δεν τίθεται θέμα συνομωσίας αν και η αλήθεια είναι πως αν δεν εμβαθύνεις στους λόγους και τις αιτίες, έτσι ακούγεται...

Πάρα πολύ χοντρικά θα σου δώσω το point μου: Τα βύσματα και η διαφθορά σε όλους τους τομείς(έτσι και στου στρατού) αναπτύσσονται ώστε να καλυτερεύσει η ζωή αυτού που τα κάνει, αν εξ αρχής η ζωή του ήταν κομπλέ(εύκολη) δεν θα υπήρχε η ανάγκη να μαλακιστεί μ' αυτά. Απο 'κει και πέρα, όταν η ζωή είναι αξιοπρεπής, χωρίς να της λείπει κάτι και παρ'όλα αυτά συνεχίσει κάποιος να κινείται έτσι, τότε είναι θέμα χαρακτήρα(κου Πονηρίδη δηλαδή). :-)

Εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω τι λες. Πριν έλεγες ότι είναι εκ των άνω, τώρα λες ότι είναι είτε λόγω δυσκολιών είτε λόγω χαρακτήρα. Με πολλά από αυτά που διαβάζω όπως τα αντιλαμβάνομαι δε συμφωνώ, αλλά πολύ περισσότερο δε βλέπω πώς σχετίζονται με τα προηγούμενα.

Αν η ζωη μας ηταν οπως και η θητεια, μονιμη δουλεια που αποφασιζουν αλλοι, ενα πιατο φαϊ και ενα κρεβατι να κοιμηθεις, δεν θα μας κακοφαινοταν ο στρατος. Θα ηταν απλα ρουτινα.

Δεν θα σου ελειπε η ανεση του σπιτιου σου, αφου θα ηταν ανυπαρκτη

Δεν θα σου ελειπε η δυνατοτητα να πας οπου γουσταρεις, αφου δεν θα μπορουσες ετσι κι αλλιως. 

Δεν θα σου ελειπαν οι Χ απολαυσεις της ζωης αφου αυτα ειναι των εχθρων της εργατικης ταξης

Δεν θα σου ελειπε το ιντερνετ αφου θα διαβαζες Πραβδα και θα ενημερωνοσουν πληρως και αντικειμενικα. 

Δεν θα σου ελειπαν οι φιλοι σου ή η κοπελα σου αφου μαλλον κατασκοποι θα ηταν και δεν θα τους εμπιστευοσουν

Κι αν για Υ λογους εσυ παλι δεν γουσταρες να κανεις θητεια, θα εστελνες καρτ-ποσταλ απο τα ορυχεια αλατιου. Ζωαρα. 10.950 ΚΣ για να απολυθω απο Σιβηρια...

• Like 2

Αν συνεχίσει λίγο ακόμα η απεργία των σκουπιδιαρηδων θα βγαίνουν πάλι διάφοροι και θα λένε να τα μαζέψει ο στρατός :D

Έχει γίνει κιόλας παλιότερα...

• Like 1

694.png

Εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω τι λες. Πριν έλεγες ότι είναι εκ των άνω, τώρα λες ότι είναι είτε λόγω δυσκολιών είτε λόγω χαρακτήρα. Με πολλά από αυτά που διαβάζω όπως τα αντιλαμβάνομαι δε συμφωνώ, αλλά πολύ περισσότερο δε βλέπω πώς σχετίζονται με τα προηγούμενα.

Σε μπέρδεψα! :mrgreen:

Θα σου εξηγήσω για να πιάσεις το σκεπτικό μου: Σήμερα για να σταλεί ένας στρατιώτης σε αποστολή του ΝΑΤΟ, σε πόλεμο δηλαδή, θα πρέπει να δηλώσει εθελοντής, αν ο στρατός ήταν εξ ολοκλήρου επαγγελματικός θα χρησιμοποιούταν ως μισθοφορικός οπότε για να σταλεί το στράτευμα όπου ήθελε το ΝΑΤΟ θα αρκούσε μια διαταγή(αυτός είναι και ο λόγος που το ΚΚΕ είναι ενάντια στον επαγγελματικό στρατό).

Πώς θα γίνει όμως να γίνει ο στρατός μισθοφορικός χωρίς να διαφωνήσει κανείς; Θα δημιουργήσουμε τέτοιες συνθήκες στις τάξεις του που θα παρακαλάει ο κόσμος να μετατραπεί σε επαγγελματικό. Win!(βλ hasan :P)

Η ίδια ακριβώς πρακτική χρησιμοποιείται και για τις ιδιωτικοποιήσεις των δημόσιων επιχειρήσεων, δημιουργούμε τις συνθήκες αυτοκαταστροφής τους ώστε να μπεί το νερό στ' αυλάκι κοκ.

Τα παραπάνω είναι τα "εκ των άνω"

Απο 'κει και πέρα ο χαρακτήρας για τον οποίο έγραψα κολλάει στο οτι και τέλεια να είναι τα πράγματα, αν ο άλλος έχει μέσα του αποκλειστικά την ιδιοτέλεια θα ενεργήσει εις βάρος των άλλων προκειμένου να βολευτεί ακόμα περισσότερο κι ας μην χρειάζεται. Αυτό ακριβώς συμβαίνει με τους κεφαλαιοκράτες και ενώ ήδη τα κέρδη τους τους έχουν εξασφαλίσει αυτοί γυρεύουν κι άλλα, να βγάλουν κι απο τη μύγα ξύγκι που λέει ο λόγος(γι αυτό και λέει το ΚΚΕ οτι το κεφάλαιο δεν αλλάζει, πρεπεί εμείς να το αλλάξουμε-με το ζόρι)...

Συμπερασματικά λοιπόν η εκ των ανω τακτική με τις δυσκολίες και τον χαρακτήρα στο θέμα μας είναι αλληλένδετα, και τα τρία.

Το πρώτο δημιουργεί το δεύτερο για να βγεί το τρίτο.

Ελπίζω να σου 'δωσα να καταλάβεις το σκεπτικό μου γιατί πραγματικά μου είναι πολύ δύσκολο να το διατυπώσω... :(

Πώς θα γίνει όμως να γίνει ο στρατός μισθοφορικός χωρίς να διαφωνήσει κανείς;

Lol, εκτός από τους σουβλατζηδες, ταξιτζηδες, κτλ και διάφορους άλλους που βλεπουν τους φαντάρους σαν πορτοφόλια δεν νομίζω ότι θα έχει κανείς άλλος αντίρρηση.

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...