Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Α οχι, αυτό δεν το 'ξερα και ευτυχώς γιατί αυτό είναι και ανώμαλο!

(Έτσι και το 'βλεπα να γίνεται μπροστά μου, θα 'χε καεί το στρατόπεδο... άκου ήταν και κάποιος έτοιμος να την κλωτσήσει!! Ούτε ο Μπρούς Λι δεν θα προλάβαινε να αντιδράσει όταν θα λύγιζαν-ω

μη γένοιτο τα γόνατα του άλλου ξαφνικά αν παρέλυαν απο την κούραση!!)

Κατά τα άλλα συμφωνώ(υπο προϋποθέσεις)...

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ο πανουλης δεν πάει καλά (στο σωστό υπουργείο είναι), μια με τα κωλοδαχτυλα στον αγώνα πόλο, τώρα με την γραβάτα με τα πουτσακια, απορώ πώς δεν έχει κυρηξει πόλεμο στην Γροιλανδία ακόμα

Δημοσ.

Βγήκε η μεταθεση για σχολη αξιωματικών νοσηλευτικής στον Βύρωνα!! Ζωαρα μου λένε. Σαμοθρακη τελος!!! 93κσ!! Φιλε εκει τους παει τωρα 5 μεσα 1 εξω οπως καιεμας που ειμαι διπλα....

Με την μεταθεση που μου έκατσε σαν να απολυομαι ειναι μου φαινεται. Θα δειξει ομως. :P

φιλε εκει τους παει τωρα 5 μεσα μια εξω οπως και εμας που ειμαι διπλα...
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ντου του ΠΑΜΕ στο ΓΣΣ :D
Γελοιοτητες βέβαια, διαμαρτυρονται για τους Αμερικανούς και δεν λένε τίποτα για τον θεσμό της δουλείας, την θητεία.
Τουλάχιστον οι Αμερικανοί πάνε εθελοντικά, πληρώνονται και εκπαιδευονται όχι σαν το δικό μας τσίρκο.

btw. τα βύσματα που υπηρετούν στο στρατηγείο που ειναι, κρύφτηκαν;

Δημοσ.

Φιλαράκι λέμε και γι αυτά, εσύ δεν τ' ακούς απλά επειδή προφανώς όταν βλέπεις, στο μετρό ας πούμε, προκύρηξη με το σήμα του ΠΑΜΕ(ή το σφυροδρέπανο βεβαίως βεβαίως) τραβάς το χέρι πίσω σαν να ακούμπησες αναμμένο μάτι κουζίνας... :-)

Παρεπιπτόντως, στο στρατηγείο πήγαμε στο πλαίσιο διαμαρτυρίας(και εναντίωσης) για τις συντονισμένες ΝΑΤΟϊκές ασκήσεις του τελευταίου χρόνου οι οποίες καταδεικνύουν σε μεγάλο βαθμό τις προθέσεις του αν αναλογιστείς τις περιοχές στις οποίες πραγματοποιούνται.

Το θέμα μας διαχρονικά, παν' απ' όλα, είναι το να μην στέλνονται έλληνες στρατιώτες και εξοπλισμός στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ καθώς δεν έχουν καμιά δουλειά έξω απο τα σύνορά μας, αρκετά πατριωτική θέση ε;

Δημοσ.

Τι ακριβώς λέτε για την θητεία; Λαικος στρατός, 1000€ μισθό στον φαντάρο και άλλες ηλιθιότητες;

Τόσες δίκες ανυποτακτων έχουν γίνει που είναι το ΠΑΜΕ;

Έχει στις τάξεις του το παμε αρνητες στράτευσης; Ούτε έναν.

Τζάμπα αντιαμερικανισμος, άσχετα αν οι Αμερικάνοι είναι 1000 χρόνια μπροστά από μας. Η θητεία στις ΗΠΑ έχει καταργηθεί από το '70

• Like 1
Δημοσ.

Αφού δεν ξέρεις, τί τα βγάζεις τα συμπεράσματα;; :lol:

Η πάγια θέση μας στο θέμα είναι η εξής:

Είμαστε ενάντια στον μισθοφορικό στρατό(βλ αμερικάνικο, αγγλικό κλπ) γιατί κατ' αυτόν τον τρόπο είναι έρμαιο των ιμπεριαλιστικών ορέξεων(απόρροια του καπιταλισμού) κατά το "είμαι επαγγελματίας οπότε πρέπει να παω όπου με στέλνουν αυτοί πού με πληρώνουν, ασχέτως ποιών τα συμφέροντα εξυπηρετούν",

Δεύτερον και σε αντίθεση με τα ιδανικά μας υποστηρίζουμε την ύπαρξη στρατού στη χώρα μας για την διαφύλαξη της πατρίδας μας όμως, με αμυντικό προσανατολισμό δηλαδή γιατί, κλασσικά, είμαστε ενάντια στον επεκτατισμό σε βάρος άλλων λαών. Αυτός είναι ο λόγος που σαν κόμμα θεωρούμε χρέος μας απέναντι στην πατρίδα να υπηρετήσουμε. Πώς να το κάνουμε; Όλοι ξέρουμε, και βάση της ιστορίας, οτι πρώτοι θα πάρουμε τα όπλα προκειμένου ν' ανοίξουμε εθνικό- απελευθερωτικό μέτωπο, στην περίπτωση που μας επιτεθούν όμως, οχι να πάμε εμείς να την πέσουμε πουθενά και σίγουρα ούτε θα την κοπανήσουμε(μην το πάμε στο προσφυγικό, είναι άλλο θέμα) ούτε θα συνεργαστούμε με τον κατακτητή...

...και αυτό είναι και το ξεμπρόστιασμα των κυβερνήσεων όταν λέμε για τα εξοπλιστικά προγράμματα και το για ποιόν γίνονται όταν ο εξοπλισμός που πέρνουμε είναι καθαρά εκστρατευτικός και οχι αμυντικός... για να μην πω για το που θα 'πρεπε να πηγαίνουν αυτά τα φράγκα... τέλος πάντων. :-)

• Like 1
Δημοσ.

ντάξει, blast from the past, αν ήμασταν στο 1920 θα έλεγα μπορεί ένας εθελοντικός στρατός να ανταπεξέλθει. Πλέον αυτά ειναι σαχλαμάρες, σοβαρός στρατός γινεται απο επαγγελματίες και με survival of the fittest, όχι με βύσματα που χώνουν κακομοιρηδες και καραβανάδες που πίνουν καφέδες στα επιλοχάδικα.

• Like 1
Δημοσ.

Μα δεν καταλαβαίνεις ρε φιλαράκι οτι αυτό είναι ενα καθεστώς που δημιουργήθηκε ακριβώς για να εκφυλιστεί η θητεία οπότε και να σπρώχνεται ο κόσμος στην άποψη της υοθέτησης του μισθοφορικού στρατού; :huh:

Αν ήταν ολα κομπλέ για τον έλληνα φαντάρο, υπήρχε ποτέ η περίπτωση να είσαι υπέρ του μισθοφορικού-μαριονέτα; Οχι γιατί κι εσύ δεν χωνεύεις τους πολέμους...

Δημοσ.

βυσματα και διαφθορά υπήρχαν απο τον καιρό του παππού μου, ο μόνος λόγος ειναι η υποχρεωτικότητα, αν ο άλλος δεν ενδιαφέρεται θα βρει τρόπους να ξεφύγει. 

Δεν εκανε κανένα έγκλημα να τον κλείνεις σε ένα στρατόπεδο λες και ειναι υποδικος

Δημοσ.

Ντου του ΠΑΜΕ στο ΓΣΣ :D

Γελοιοτητες βέβαια, διαμαρτυρονται για τους Αμερικανούς

ΠΑΜΙΤΕΣ, δεν κάνουν και τίποτα σοβαρό.

Γιαυτό είναι λιγότεροι και από τους οπαδούς του Εθνικού Πειραιά.

Δημοσ.

βυσματα και διαφθορά υπήρχαν απο τον καιρό του παππού μου, ο μόνος λόγος ειναι η υποχρεωτικότητα, αν ο άλλος δεν ενδιαφέρεται θα βρει τρόπους να ξεφύγει.

Δεν εκανε κανένα έγκλημα να τον κλείνεις σε ένα στρατόπεδο λες και ειναι υποδικος

Ναι, σ' αυτό δεν διαφωνώ αλλά για σκέψου, πόσοι θα 'χαν θέμα να υπηρετήσουν αν η δουλειά μετά τις σπουδές ήταν εξασφαλισμένη; Αν δηλαδή ο στρατός απορροφούσε τον καθ'ένα στο αντικείμενό του κατά την θητεία του(συμπεριλαμβάνονται όλοι οι σχετικοί τομείς στις τάξεις του), προσφέροντάς του έτσι μια άλφα προϋπηρεσία ενώ παράλληλα ήξερε πως μόλις απολυθεί θα απορροφηθεί αμέσως απο την αγορά εργασίας...

Τώρα για το θέμα των βυσμάτων και της διαφθοράς είναι απλή η λύση του, όταν το επίπεδο διαβίωσης καταστεί υψηλό και η ανεργία μηδενιστεί τότε θα εκλείψουν και αυτά τα φαινόμενα.

Όσο το βιοτικό επίπεδο είναι χαμηλό, θα απομένει ο χαρακτήρας του καθενός για το αν θα βυσματώσει ή διαφθαρεί...

ΠΑΜΙΤΕΣ, δεν κάνουν και τίποτα σοβαρό.

Γιαυτό είναι λιγότεροι και από τους οπαδούς του Εθνικού Πειραιά.

Παρακάλα τώρα εσύ για ενα κομμάτι ψωμί(κι αυτό ξερό) κι ασε τα μέλη του ΠΑΜΕ...

Edit: Μας είπε και λίγους! :o

...που οι συγκεντρώσεις των ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ χωράνε πάντα σε ενα ταξί.....

Δημοσ.

Τώρα για το θέμα των βυσμάτων και της διαφθοράς είναι απλή η λύση του, όταν το επίπεδο διαβίωσης καταστεί υψηλό και η ανεργία μηδενιστεί τότε θα εκλείψουν και αυτά τα φαινόμενα.

Όσο το βιοτικό επίπεδο είναι χαμηλό, θα απομένει ο χαρακτήρας του καθενός για το αν θα βυσματώσει ή διαφθαρεί...

την προηγούμενη δεκαετία το επιπεδο ήταν υψηλότερο και η ανεργία χαμηλότερη, η κατασταση ήταν τα ίδια σκατά στο στρατό. Μάλλον δεν θες να το καταλάβεις, το πρόβλημα ειναι η στέρηση ελευθερίας και επιλογής. Κουτσοι στραβοι στον Αγιο Παντελεήμονα ειναι ο ΕΣ. Δεν γινεται να ειναι όλοι ικανοι για όλα τα επαγγέλματα, το ίδιο και στον στρατό δεν κάνουν όλοι. 

Βέβαια τι ξέρει το κκε απο ελευθερία και προσωπική επιλογή...

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...