Προς το περιεχόμενο

Στρατός

Socratis_g

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν είναι παντού το ίδιο. Ναι σίγουρα οι πιο πολλοί είναι έτσι, άφαντοι συνεχώς και μόλις μυριστούν να μοιράζεται κάτι βγαίνουν μπροστά. Δικαιολογημένο -όσο μπορεί να είναι- μέσα στον στρατό, αδικαιολόγητο ως ανθρώπινη υπόσταση και ως μορφωμένο άνθρωπο. Όπως θα είσαι στο στρατό (συνήθως) έτσι θα είσαι και έξω, έτσι θα είσαι και στην ζωή σου ως πολίτης.

Στη θητεία μου γνώρισα κυρίως τέτοιους ανθρώπους, σε διάφορα στάδια. Ευτυχώς γνώρισα και ανθρώπους από την αντίθετη πλευρά, με φιλότιμο και διάθεση για να προσφέρουν. Και για μάντεψε τι, ήταν οι περισσότεροι κάποιας ηλικίας (όχι δεκαοκτάρηδες), είχαν αφήσει δουλειά ή ήταν έτοιμοι για να βγουν στην αγορά εργασίας. Και ναι, όλοι τους (και εγώ μαζί τους) είχαμε πικραθεί αλλά και μερικές φορές κουραστεί από τον τρόπο που μας αντιμετώπιζαν όχι τα στελέχη αλλά οι υπόλοιποι στρατιώτες.

Δεν είναι τα πάντα σε αυτή τη ζωή κόπος-ανταμοιβή, υπάρχουν και πιο σημαντικά πράγματα που αξίζει να κοπιάσει λίγο, ακόμα και μέσα στο στρατό.

Αν θες να προσφέρεις κάνεις κοινωνική θητεία, μέσα στο στρατό δεν προσφέρεις, απλά κάνεις την δουλειά κάποιων που πληρώνονται για αυτήν και κάθονται.

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Έχει και καλο αγημα-κηδεία σήμερα. Πρασινοσκουφιδες ειδα στην κηδεία του Μητσοτάκη. Ποσο λέτε να πάρουν τιμητική;

Και τσάμπα θα το έκαναν ως πιστοί και φιλοτημοι στρατιώτες για έναν μεγάλο άνδρα σαν και αυτόν.

Ευλογησον.

Έχει και καλο αγημα-κηδεία σήμερα. Πρασινοσκουφιδες ειδα στην κηδεία του Μητσοτάκη. Ποσο λέτε να πάρουν τιμητική;

Και τσάμπα θα το έκαναν ως πιστοί και φιλοτημοι στρατιώτες για έναν μεγάλο άνδρα σαν και αυτόν.

Ευλογησον.

Δεν παίζει πάντα τιμητική. Εχω κάνει στον κινεζο πρόεδρο στο σύνταγμα επι σαμαρά αλλα τπτ. Έχω πάρει ομως σε αγημα-παρέλαση σημαίας, για το τιποτα δλδ. 

Γιάννος Παπαντωνίου: Βρήκαν 46 λογαριασμούς με καταθέσεις 2,3 εκατ. ευρώ

46 τραπεζικούς λογαριασμούς σε υποκαταστήματα των 5 ελληνικών τραπεζών έχουν στο όνομά τους, σύμφωνα με τους ελέγχους του ΣΔΟΕ, ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του. Το σύνολο των καταθέσεων αυτών, που αφορά στην περίοδο 2000-2010, αυτή δηλαδή που εξετάζεται από την προανακριτική επιτροπή, υπολογίσθηκε σε 2,3 εκατ. ευρώ.

Από τις σημερινές εργασίες της προανακριτικής επιτροπής πάντως δεν έγινε γνωστό εάν οι λογαριασμοί αυτοί είχαν ή όχι δηλωθεί στο πόθεν έσχες του Γιάννου Παπαντωνίου. Αυτό άλλωστε είναι και το επίμαχο, εάν δηλαδή είχε τραπεζικούς λογαριασμούς που είχε αποκρύψει. Αντιθέτως ο αριθμός των τραπεζικών καταθέσεων από μόνος του δεν προσφέρει νομικά κάτι περισσότερο.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο πρώην υπουργός από τους προγενέστερους ελέγχους που είχαν γίνει, είχε αποκαλυφθεί ότι το ποσό του 1 εκατ. ευρώ στο όνομά του και ένα άλλο ποσό ύψους 900.000 ευρώ δεν δικαιολογείτο με βάση τα παράστεκα που κατέθεσε και γι’ αυτό παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη.

Η προανακριτική της Βουλής, σύμφωνα με πληροφορίες, ενημερώθηκε για την ύπαρξη 46 τραπεζικών λογαριασμών από τις έρευνες που έγιναν πρόσφατα από το ΣΔΟΕ στο σπίτι του πρώην υπουργού.

Οι εργασίες της προανακριτικής για τα εξοπλιστικά και τον Γιάννο Παπαντωνίου πάντως μπαίνει σε τελική ευθεία για την σύνταξη του πορίσματός της που θα πρέπει να κατατεθεί μέχρι τις 28 Ιουλίου στην Ολομέλεια. Οι εισηγητές πλην ΚΚΕ και ΧΑ – που ζήτησαν να συνεχιστεί το έργο της Επιτροπής- συμφώνησαν να προχωρήσουν στη σύνταξη προσχεδίου του πορίσματος.

http://www.newsit.gr/politikh/Giannos-Papantonioy-Vrikan-46-logariasmoys-me-katatheseis-2-3-dis-eyro/730033

πάλι καλά που υπάρχουν τα κοροιδα των 8€ το μήνα, ώστε να υπάρχουν χρήματα να κλέβει ο υπουργός...

• Like 1

καλησπερα , εχω κανονισμένη αφαίρεση φρονιμίτη στο 424 και μ είχε πει ο γιατρος που με ειχε εξετασει οτι μετα θα παρω αναρρωτική ,εχει καποια εξτρα διαδικασια η αναρρωτική όπως εδε και αν ναι ειναι χρονοβορα γιατι απολυομαι ?

όχι δεν έχει ΕΔΕ, όταν επιστρέψεις θα πρέπει να υπογράψει ο δίκας ότι δεν υπηρετείς την άδεια, αλλά αυτό ειναι δουλειά του 1ου γραφείου, όχι δική σου. 

Σου δίνει ο γιατρός χαρτί και το πας στο 1ο γραφείο. Αλλά έχεις κάποιες συγκεκριμένες μέρες για αναρρωτική (δεν θυμάμαι αν μετράει μαζί με τις ειδικές ή αν είναι έξτρα) που αν τις περάσεις μετά τις υπηρετείς. Στην χειρότερη βέβαια απλά βλέπω να πας να απολυθείς λίγο αργότερα, παρά να σε βάλουν να υπηρετήσεις κανονικά παραπάνω.

οποτε αν εγω κανω το χειρουργείο 7 και απολύομαι 14 και 13 να επιστρεψω απο αναρρωτική δεν θα υπάρχει καποια καθυστέρηση .
Η αναρρωτική δεν θα ξεπερνά τις ειδικες άδειες που δικαιούμαι .

δεν παω για τις αδειες αλλα γιατι πρεπει να βγει αμεσα ο φρονιμιτης κ τ κοστος αυτο καλύπτετε απο αυτους , εξαλου ειμαι σ αδεια και σ 9 μερες απολυομαι 

Παίδες, άμα θέλω να με εξετάσουν για κάποιο θέμα υγείας πρίν μπω στον στρατό πως το κάνω; Δεν θέλω να πάρω αναβολή εξαιτίας του θέματος αυτού(δεν παίζει να μου δώσουν έτσι κι αλλιώς, το πολύ καμιά συνταγή για χάπια). Οπότε, 5 μέρες πριν την κατάταξη πάω φρουραρχίο με κάποιο παλαιότερο χαρτί γιατρού; Ουσιαστικά θέλω να μου κάνουν δωρεάν τσεκ απ για το συγκεκριμένο θέμα και να μην κλείνω ραντεβού στα δημόσια.

Πρόσεξε μην πέσεις σε γενναιόδωρο γιατρό και σου γράψει αναρρωτική κάνα μήνα και ψάχνεσαι πότε θα απολυθείς μετά. :)

μετά από κάποιες μέρες σου δίνουν αναγκαστική αναβολή. Δηλαδή αν χτυπήσεις και χρειάζεσαι πάνω από μήνα θα τις υπηρετήσεις αφού θα πάρεις αναγκαστική αναβολή και μπαίνεις μετά από 6(?) μήνες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...