Super Moderators Thresh Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Super Moderators Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 και απ τα βυσματα γενικα και απο παλιους. Όχι για υπηρεσίες λέω, όχι αγγαρείες, τις οποίες έβγαζαν στελέχη. Έχωναν ΕΛΔΥΚ περισσότερες μέρες μέσα παρά τους φαντάρους του στρατοπέδου, ανεξαρτήτως βύσματος/παλαιότητας.
sargio01 Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 (...)αν δεν κάνεις υπηρεσίες γιατι κάνεις έργα δεν χρειάζεται και άδεια απο πάνω, αλλιώς χώνεις διπλά τους υπολοιπους που σαν κοροιδα κάνουν τα σκοπέτα σου...Ναι οχι απλά εννοείται, εξυπακούεται αλλά σε ποιό στρατόπεδο απαλλάσεσαι σ' αυτές τις περιπτώσεις για να συχτιρίζω που δεν πήγα εκεί; Σε όποιο στρατόπεδο υπηρέτησα απαλλασόντουσαν απο τις αγγαρείες, οχι τις σκοπιές και τα θαλαμοφυλίκια και μάλιστα σε αντίθεση με τις αγγαρείες δεν είχαν ωράριο αυτού του είδους οι δουλειές, έβαφες μέχρι να νυχτώσει και αυτός ήταν και ο λόγος που έκανα την πάπια και είχα δασκαλέψει και όλους τους υπόλοιπους ώστε να μην τους ψαρέψει κανείς και με καρφώσει.
Diskimpex Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 η άδεια δεν αφορά μόνο αυτούς, αλλά όλους! Εαν δεν εχουν παιδια δεν δικαιουνται.Με μεσο ολοι παιρνουν παντου
Pablo_Hasan Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 ναι, προφανώς αν δεν έχουν παιδια δεν θα πάρουν άδεια για τα παιδια τους που δινουν πανελλήνιες, αυτο ελειπε... Ναι οχι απλά εννοείται, εξυπακούεται αλλά σε ποιό στρατόπεδο απαλλάσεσαι σ' αυτές τις περιπτώσεις για να συχτιρίζω που δεν πήγα εκεί; Σε όποιο στρατόπεδο υπηρέτησα απαλλασόντουσαν απο τις αγγαρείες, οχι τις σκοπιές και τα θαλαμοφυλίκια και μάλιστα σε αντίθεση με τις αγγαρείες δεν είχαν ωράριο αυτού του είδους οι δουλειές, έβαφες μέχρι να νυχτώσει και αυτός ήταν και ο λόγος που έκανα την πάπια και είχα δασκαλέψει και όλους τους υπόλοιπους ώστε να μην τους ψαρέψει κανείς και με καρφώσει. τουλάχιστον εσύ έριχνες μπιφτέκι στις σκοπιές την ημέρα μόνο...
sargio01 Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 τουλάχιστον εσύ έριχνες μπιφτέκι στις σκοπιές την ημέρα μόνο...Οι ημερήσιες σκοπιές ήταν δυο όλες κι όλες συν ένα θαλαμοdog, ποιό μπιφτέκι;;; Χρειάζεται μπιφτέκι για να επανδρωθούν τρείς υπηρεσίες απο ολόκληρη τη μονάδα;
logistoulis Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Όχι για υπηρεσίες λέω, όχι αγγαρείες, τις οποίες έβγαζαν στελέχη. Έχωναν ΕΛΔΥΚ περισσότερες μέρες μέσα παρά τους φαντάρους του στρατοπέδου, ανεξαρτήτως βύσματος/παλαιότητας. Αυτά τα έκανε ο επιλοχίας λόχου που δεν τον ένοιαζε ποιος είσαι και από πού ήρθες αλλά πόσο καιρό είσαι στο στρατόπεδο. Πάντα έχωνε τον νέο στο στρατόπεδο και ας ήταν λελε και ας είχε έρθει από πινέζα και μόλις παλιωνε τον είχε στα χαλαρά. Αργότερα που πήρε άδεια για καιρό μόλις έσκασαν σε κάποια φάση ελδυκαριοι τους πήρε ένας βλάκας και τους έβαζε να κόβουν χόρτα (κι εμένα με έχωνε αυτός μέχρι να κρυφτώ σε γραφείο), αλλά ο διοικητής μόλις τους πηρε χαμπάρι επειδή ήμασταν και πολλοί -λόγω εκλογών που γίνονταν τότε δεν χωραγαμε στα κρεβάτια καν αν έμεναν όλοι μέσα- τους έστειλε άμεσα σπίτια τους. Ήρθαν ξανά μόνο για να απολυθούν.. Πρέπει να τους είδα μόνο μια ή δύο μέρες και πότε σε υπηρεσίες, μόνο να κάνουν θελήματα
Pablo_Hasan Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Οι ημερήσιες σκοπιές ήταν δυο όλες κι όλες συν ένα θαλαμοdog, ποιό μπιφτέκι;;; Χρειάζεται μπιφτέκι για να επανδρωθούν τρείς υπηρεσίες απο ολόκληρη τη μονάδα; χαχα, οκ, ήσουν τίμιο φίδι
aris1986 Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Οι ημερήσιες σκοπιές ήταν δυο όλες κι όλες συν ένα θαλαμοdog, ποιό μπιφτέκι;;; Χρειάζεται μπιφτέκι για να επανδρωθούν τρείς υπηρεσίες απο ολόκληρη τη μονάδα; Σας σκιζανε δλδ. Ποοο τι περάσατε, 3 υπηρεσίες ημερήσιες;Χαχα.
sargio01 Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Προσπαθώ στη ζωή μου γενικά να είμαι για να 'χω το δικαίωμα να κράξω όποιον με πειράξει αλλά πες μου ειλικρινά, γιατί όταν ψάχνουν στα στρατόπεδα για άτομα να κάνουν αυτές τις δουλειές όλοι τρέχουν να κρυφτούν που λέει ο λόγος αφού είναι τόσο βυζματικές που αμοίβονται και με τιμητικές;...
Pablo_Hasan Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 εξαρτάται απο την ανταμοιβή, αν παιζει τιμητική και απαλλαγή απο υπηρεσίες σκοτωνονταν ποιος θα πάει, αν η ανταμοιβή ήταν ένα φιλικό πατ πατ στην πλάτη...
sargio01 Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Σας σκιζανε δλδ. Ποοο τι περάσατε, 3 υπηρεσίες ημερήσιες; Χαχα. Αν και χάνεται το point της συζήτησης με το σχόλιο, ναι, το βάρος έπεφτε στην εκπαίδευση, αυτό ήταν το καθεστώς. Ξεγελιέστε που νομίζετε πως η σκοπιά ήταν για 'μας χώσιμο, κρά κάναμε για να μπούμε σκοποί προκειμένου να την σκαπουλάρουμε απο τα γυμνάσια. Όταν όλοι κάναμε τζόκινγκ με αρβύλα 3,5-4χλμ*, κατακαλόκαιρο, οι σκοποί και το θαλαμοdog ήτανε αρντάν. Όταν στις βραδυνές της Τρίτης και της Πέμπτης αλωνίζαμε τα δάση και τα παράλια(ασχέτως αν ήταν ενδιαφέρουσες), οι σκοποί, οι θαλαμοφύλακες και οι ΚΕΠΙΚάριοι ήταν αραχτοί. *Αυτά τα χιλιόμετρα σε κανονικές συνθήκες γιατί όποτε τύχαινε και ο γυμναστής βρισκόταν σε περίοδο προετοιμασίας για την ΜΥΚ, έφταναν και τα διπλάσια, χωρίς υπερβολή! εξαρτάται απο την ανταμοιβή, αν παιζει τιμητική και απαλλαγή απο υπηρεσίες σκοτωνονταν ποιος θα πάει, αν η ανταμοιβή ήταν ένα φιλικό πατ πατ στην πλάτη...Εντάξει, λογικό είναι. Χαζός είναι ο άλλος να δουλέψει για το τίποτα; Ως επι το πλείστων όμως, αυτές οι δουλειές γινόντουσαν παραμονές στρατηγικών επιθεωρήσεων κλπ οπότε πάντα έπαιζε τιμητική ώστε την ημέρα εκείνη να ήταν εξαφανισμένος απο το στρατόπεδο ο απροετοίμαστος μπογιατζής, κυπουρός και δεν ξέρω τι άλλο...
Pablo_Hasan Δημοσ. 1 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2017 Τα υλικά που τα βρήκατε; Ήταν αγορασμένα από το στρατόπεδο ή δωρεές φαντάρων για να εξαγορασουν τη θητεία;
sargio01 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2017 Τα υλικά που τα βρήκατε; Ήταν αγορασμένα από το στρατόπεδο ή δωρεές φαντάρων για να εξαγορασουν τη θητεία; (αλλάζεις το θέμα ή μου φάνηκε; )Χορηγόντουσαν απο την υπηρεσία.
dompred Δημοσ. 1 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2017 εξαρτάται απο την ανταμοιβή, αν παιζει τιμητική και απαλλαγή απο υπηρεσίες σκοτωνονταν ποιος θα πάει, αν η ανταμοιβή ήταν ένα φιλικό πατ πατ στην πλάτη... Δεν είναι παντού το ίδιο. Ναι σίγουρα οι πιο πολλοί είναι έτσι, άφαντοι συνεχώς και μόλις μυριστούν να μοιράζεται κάτι βγαίνουν μπροστά. Δικαιολογημένο -όσο μπορεί να είναι- μέσα στον στρατό, αδικαιολόγητο ως ανθρώπινη υπόσταση και ως μορφωμένο άνθρωπο. Όπως θα είσαι στο στρατό (συνήθως) έτσι θα είσαι και έξω, έτσι θα είσαι και στην ζωή σου ως πολίτης. Στη θητεία μου γνώρισα κυρίως τέτοιους ανθρώπους, σε διάφορα στάδια. Ευτυχώς γνώρισα και ανθρώπους από την αντίθετη πλευρά, με φιλότιμο και διάθεση για να προσφέρουν. Και για μάντεψε τι, ήταν οι περισσότεροι κάποιας ηλικίας (όχι δεκαοκτάρηδες), είχαν αφήσει δουλειά ή ήταν έτοιμοι για να βγουν στην αγορά εργασίας. Και ναι, όλοι τους (και εγώ μαζί τους) είχαμε πικραθεί αλλά και μερικές φορές κουραστεί από τον τρόπο που μας αντιμετώπιζαν όχι τα στελέχη αλλά οι υπόλοιποι στρατιώτες. Δεν είναι τα πάντα σε αυτή τη ζωή κόπος-ανταμοιβή, υπάρχουν και πιο σημαντικά πράγματα που αξίζει να κοπιάσει λίγο, ακόμα και μέσα στο στρατό. 1
logistoulis Δημοσ. 1 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2017 το να κάνεις θελήματα για άδειες είναι γελοίο, αλλά τελοσπάντων το δικαιολογώ παρόλο που ο ίδιος το απέφευγα και για αυτό έχω πάρει και τις λιγότερες άδειες από όσους γνωρίζω από κει και πέρα φυσικά και δεν υπάρχει κανένας λόγος να δείχνεις προθυμία χωρίς ανταμοιβή, ακόμα και στην υπόλοιπη ζωή σου αμείβεσαι για το οτιδήποτε εκτός αν το ρίξεις στον εθελοντισμό ή είσαι θύμα για μένα οι υποχρεώσεις του στρατιώτη σταματάνε εκεί που δεν επιβαρύνει τους άλλους, πχ έχεις να καθαρίσεις; σκάσε και κάντο, να πλύνεις το ίδιο. έχεις να αλλάξεις κάποιον την τάδε ώρα; να είσαι στην ώρα σου. έχεις να σηκωθείς την τάδε ώρα; σήκω και μη φέρνεις σε δύσκολη θέση το θαλαμοφύλακα κάνε τα βασικά, κορόιδεψε τα στελέχη που θέλουν να σε χώσουν και φύγε. το πρόβλημα είναι όταν έχεις κακομαθήμενους γύρω σου και εγώ μόνο σε τέτοιες περιπτώσεις έχω τσακωθεί πολύ άσχημα ακόμα και μπροστά σε αξιωματικούς ή σε αναφορές. και όχι για να τους καρφώσω αλλά επειδή αυτοί ήθελαν να με καρφώσουν επειδή τους κατέβαζα καντήλια για τους ίδιους και την οικογένεια τους που τους έκανε έτσι και τους έστειλε σε μας να τους φάμε στη μάπα. από κει και πέρα όταν δεν ενοχλούσα κανέναν δεν έκανα απολύτως τίποτα αν με έπαιρνε γιατί με 8 ευρώ το μήνα δεν γινόταν να κάνω περισσότερο από την "υποχρέωσή" μου που ήταν να φυλάω αποθήκες. και στις δουλειές που έκανα στα πόστα μου τις έκανα φυσικά (όχι με τρέλα, επαρκώς, άλλωστε δεν έπαιζαν και τρελές απαιτήσεις) με το αντάλλαγμα ότι άραζα σε γραφεία
Προτεινόμενες αναρτήσεις