Προς το περιεχόμενο

Στρατός

Socratis_g

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Για αυτο η θητεια θα επρεπε να ειναι προαιρετικη ή εστω εξαγορασιμη, εσυ που εχεις καυλα θα μπορουσες να πας να κανεις τον χαμαλη κουβαλωντας επιταφιους, λειψανα ή απλα μαζευοντας γοπες, εγω που δε γουσταρω να παω θα μπορουσα να εξαγορασω τη θητεια μου, ακομα και με τον μισθο ενος ΕΠΟΠ. Ποσο παιρνει το μηνα; 800€; Να μπορουσα να δωσω 9*800 και να κουνησω μαντηλι.

Αυτο ηδη παιζει στα 35. Και απ`οτι ειπαν θα παει στα 33. Αφου βεβαια κανεις τη βασικη εκπαιδευση, να μαθεις εστω τα βασικα αμα γινει κανα ντου απο τους απεναντι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μάγκες να κάνω μια ερώτηση που έχω απορία εδώ και ένα χρόνο. Με όσους έχω μιλήσει εδώ στην πόλη μου που πηγανε πρόσφατα στρατό στο κέντρο όλοι χάσαμε τουλάχιστον 6 κιλά, ένας μάλιστα έχασα 9 κιλά σε αυτές τις 4 βδομάδες. Το μοναδικό κοινό που βρήκα είναι πως όλοι πήγαμε Τρίπολη, άλλοι 124 και άλλοι 11ο Σύνταγμα. Βάζουν κάτι στο φαγητό; Φταίει το ωράριο; Το κλίμα; Μήπως η παραλλαγή;

Βάζουν κάτι στο φαγητό; Φταίει το ωράριο; Το κλίμα; Μήπως η παραλλαγή;

Καθαρα ψυχολογικο, αλλαζει η ζωη σου και αυτο εχει αγχος και σαν αποτελεσμα σου κοβεται η ορεξη.

Στην αρχη ολοι αδυνατιζουν πολυ, στο τελος ολοι παιρνουν οσα εχασαν και παραπανω συνηθως.

• Like 1

Αυτο ηδη παιζει στα 35. Και απ`οτι ειπαν θα παει στα 33. Αφου βεβαια κανεις τη βασικη εκπαιδευση, να μαθεις εστω τα βασικα αμα γινει κανα ντου απο τους απεναντι.

Ναι παιζει στα 35 αφου σε εχουν βγαλει ανυποτακτο και σου σπανε τα συκωτια με διαβατηρια κλπ. Συν το οτι εχεις δυσκολια να βρεις δουλεια επειδη ζητανε εκπληρωμενες στρατιωτικες υποχρεωσεις. Εγω λεω να μπορει να το κανει καποιος απο τα 18 του, να εξαγορασει τη θητεια του και να πεταξει απο πανω του αυτο το βαρος. Χωρις να πρεπει να σκασει ντυμενος γυναικα ή να το παιξει καταθλιπτικος

• Like 2

Ναι παιζει στα 35 αφου σε εχουν βγαλει ανυποτακτο και σου σπανε τα συκωτια με διαβατηρια κλπ. Συν το οτι εχεις δυσκολια να βρεις δουλεια επειδη ζητανε εκπληρωμενες στρατιωτικες υποχρεωσεις. Εγω λεω να μπορει να το κανει καποιος απο τα 18 του, να εξαγορασει τη θητεια του και να πεταξει απο πανω του αυτο το βαρος. Χωρις να πρεπει να σκασει ντυμενος γυναικα ή να το παιξει καταθλιπτικος

Κοίτα το να βγεις ανυπότακτος είναι κάτι που κάνουν όσοι φεύγουν έξω.

Αν μείνεις Ελλάδα και δεν πας στρατό τα προβλήματα σου θα είναι μεγαλύτερα από το διαβατήριο και την δουλειά.

Θα έχει το άγχος πότε θα σκάσει επίσκεψη η Αστυνομία στην διεύθυνση που έχεις δηλώσει και το σημαντικότερο τα 6.000€ πρόστιμο τα οποία πάνε καρφί στην εφορία κάτι που θα σου δημιουργήσει αρκετά προβλήματα αν ζεις Ελλάδα.

Χίλιες φορές κάποιος να το παίξει κατάθλιψη για Ι5 παρά να βγει ανυπότακτος Εσωτερικού, είναι μεγάλη βλακεία.

Από εκεί και πέρα συμφωνώ μαζί σου, όποιος είναι να πάει καλύτερα να παει στα 18 να τελειώνει. Όσο πιο πολύ το καθυστερεί τόσο πιο δύσκολο θα είναι να περάσει η θητεία του.

• Like 1

Καθαρα ψυχολογικο, αλλαζει η ζωη σου και αυτο εχει αγχος και σαν αποτελεσμα σου κοβεται η ορεξη.

Στην αρχη ολοι αδυνατιζουν πολυ, στο τελος ολοι παιρνουν οσα εχασαν και παραπανω συνηθως.

ούτε καν... εγώ και ένας ακόμα όποτε περίσσευε φαγητό πέρναμε δεύτερη και τρίτη μερίδα φαγητό και όχι μόνο το μεσημέρι. Πρωινό μέχρι να τελείώσουν τα ψωμιά και άλλα τόσα. Δεκατιανό Στεργίου... ποοο τι μου θύμησες, μόνο παγωτά και αναψυκτικά δεν παίρναμε.

• Like 1

Χαχχα είσαι ωραίος ρε φίλε από πάνω !

Εγώ άμα είχε γίνει κάτι τέτοιο και απαντούσα και έτσι νομίζω ακόμα καψώνια θα έτρωγα!

Καψώνια;;; Ούτε κατά διάνοια! Απαγορευόντουσαν και το 'ξερα. Είχα στα πράγματά μου τον στρατιωτικό κανονισμό και τον έτριψα στη μούρη τους όποτε χρειάστηκε(τον πρώτο καιρό σε κάθε μονάδα, μετά ήταν μαθημένοι :P).

Μια φορά μόνο εκτέλεσα χωρίς κουβέντα κι αυτό γιατί το θεώρησα δίκαιο: Ήμασταν στη Σάμο σε μονοήμερη άσκηση στο βουνό, ξεκινώντας να πάμε στον χώρο της άσκησης μας είχε ζητήσει ο διοικητής να ήμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί γιατί εκεί που θα πηγαίναμε θα πήγαινε αργότερα και το πεζικό οπότε να μη γινόμασταν ρεζίλι στους πεζικάριους, μην καταλάβαιναν δηλαδή οτι ήμασταν κι εμείς στο ίδιο μέρος. Για πρώτη φορά μας πήγαιναν κιόλας με Ρέο, συνήθως πηγαίναμε στις ασκήσεις με τα πόδια στον ώμο.

Πανηγύρι εμείς που πηγαίναμε με φορτηγά, αφήσαμε τον χώρο μουνί όταν ήταν να φύγουμε, σαν να το κάναμε επίτηδες! Ε ο διοικητής έδιωξε τα φορτηγά και γυρίσαμε με τα πόδια για τιμωρία!

Τότε λοιπόν εκτέλεσα χωρίς να κάνω κιχ, είχαμε κάνει συμφωνία και την αθετήσαμε, τί να έλεγα; :-)

(αχχ θυμήθηκα και τον διοικητή... καλή του ώρα όπου είναι. Ταγματάρχης τότε, ταξίαρχος σήμερα. Δίκαιος...)

Μάγκες να κάνω μια ερώτηση που έχω απορία εδώ και ένα χρόνο. Με όσους έχω μιλήσει εδώ στην πόλη μου που πηγανε πρόσφατα στρατό στο κέντρο όλοι χάσαμε τουλάχιστον 6 κιλά, ένας μάλιστα έχασα 9 κιλά σε αυτές τις 4 βδομάδες. Το μοναδικό κοινό που βρήκα είναι πως όλοι πήγαμε Τρίπολη, άλλοι 124 και άλλοι 11ο Σύνταγμα. Βάζουν κάτι στο φαγητό; Φταίει το ωράριο; Το κλίμα; Μήπως η παραλλαγή;

wat

2-3 κιλα πρεπει να εβαλα στην τριπολη :-D

Καψώνια;;; Ούτε κατά διάνοια! Απαγορευόντουσαν και το 'ξερα. Είχα στα πράγματά μου τον στρατιωτικό κανονισμό και τον έτριψα στη μούρη τους όποτε χρειάστηκε(τον πρώτο καιρό σε κάθε μονάδα, μετά ήταν μαθημένοι :P).

Μια φορά μόνο εκτέλεσα χωρίς κουβέντα κι αυτό γιατί το θεώρησα δίκαιο: Ήμασταν στη Σάμο σε μονοήμερη άσκηση στο βουνό, ξεκινώντας να πάμε στον χώρο της άσκησης μας είχε ζητήσει ο διοικητής να ήμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί γιατί εκεί που θα πηγαίναμε θα πήγαινε αργότερα και το πεζικό οπότε να μη γινόμασταν ρεζίλι στους πεζικάριους, μην καταλάβαιναν δηλαδή οτι ήμασταν κι εμείς στο ίδιο μέρος. Για πρώτη φορά μας πήγαιναν κιόλας με Ρέο, συνήθως πηγαίναμε στις ασκήσεις με τα πόδια στον ώμο.

Πανηγύρι εμείς που πηγαίναμε με φορτηγά, αφήσαμε τον χώρο μουνί όταν ήταν να φύγουμε, σαν να το κάναμε επίτηδες! Ε ο διοικητής έδιωξε τα φορτηγά και γυρίσαμε με τα πόδια για τιμωρία!

Τότε λοιπόν εκτέλεσα χωρίς να κάνω κιχ, είχαμε κάνει συμφωνία και την αθετήσαμε, τί να έλεγα; :-)

(αχχ θυμήθηκα και τον διοικητή... καλή του ώρα όπου είναι. Ταγματάρχης τότε, ταξίαρχος σήμερα. Δίκαιος...)

Μια χαρά σε βρίσκω.. Βεβαια ότι καψόνια και να έτρωγα αν έκανα κάτι τέτοιο καλώς θα τα έτρωγα γιατί δεν θα ήμουν εξαρχής σωστός .. Οπως και να έχει βέβαια , δεν είχαμε την επιλογή εμείς τουλάχιστον να μην υπακούσουμε σε ότι μαλακία μας ζητούσαν ..

Τι σώμα ήσουν ? από ότι κατάλαβα δεν ήσουν πεζικό 

• Like 1

Μια χαρά σε βρίσκω.. Βεβαια ότι καψόνια και να έτρωγα αν έκανα κάτι τέτοιο καλώς θα τα έτρωγα γιατί δεν θα ήμουν εξαρχής σωστός .. Οπως και να έχει βέβαια , δεν είχαμε την επιλογή εμείς τουλάχιστον να μην υπακούσουμε σε ότι μαλακία μας ζητούσαν ..

Τι σώμα ήσουν ? από ότι κατάλαβα δεν ήσουν πεζικό

Ναι, κινούμουν στη θητεία όσο γινόταν πιο δίκαια γι αυτό και την σκαπούλαρα. Αναγνωριζόταν καθώς με γνώριζαν...

Ήμουν αμφίβιος καταδρομέας το μακρυνό '97-'98.

Υ.Γ. Πάντα υπήρχε η "επιλογή", απλά δεν το 'ξερε ο κόσμος... (εκτός της περιόδου της δικτατορίας βέβαια :P)

Ακομα καλύτερα για εσένα αφού τα γλίτωσες..

Σε εμάς ήταν καθημερινά φαινόμενα και δεν υπήρχε σαν ενδεχόμενο να πεις κάτι γιατί πολύ άπλα μετά θα το μετάνιωνες από πολλές πλευρές..

Σε εμάς με την αλλαγή λοχαγού βέβαια είχε σκάσει και μια μόδα οπού όταν έκανε ένας μαλακία έπεφταν καψόνια σε όλους τους άλλους και έβαζαν αυτόν που έκανε την μαλακία να μας κοιτάει ή συνηθέστερα να δίνει τα παραγγέλματα για τα καψόνια .

Καταδρομεας αλεξιπτωτιστής ήμουν.

Γεια σου ρε πρασινοσκούφη

Μονο που οι περισσοτεροι δεν ειναι 18χρονοι. Ειναι 25χρονοι, μορφωμενοι, που δεν γουσταρουν να κανουν την υπηρετρια στον καθε βλαχουπαξ για 9 μηνες....

είναι επειδή μέχρι τα 25 τους έχουν μάθει στην φοιτητική ζωή. Όταν μπουν μέσα θα στρώσουν, θα ξυπνήσουν! (savage? :D )

@ κιλά θα χάσεις.

θα χάσεις μόνο 1ο μήνα στα ΣΠΕΝ (αν δεν λουφάρουν και εκεί).

εδώ ρε φίλε εγώ που πήγα σε άσχημη εποχή, φουλ εμπλόκα, δεν έχασα. Θα δεις πως θα πάρεις με τα Monsters Και τα κρουασάν.

Το φαγητό του στρατού δεν έχει τίποτα μέσα για να σε παχύνει. μην ακούς ιστορίες από γιωτάδες που έχουν κάνει μόνο κέντρο. Απλά θα πάρεις κιλά γιατί πολύ απλά θα στάζει το ***κι σου και θα θες να τρως σαν γουρούνι.

• Like 1

Κι όμως έχει...λάδι...με το κιλό...

Δεν ξέρω πως καταφέρνουν να βάζουν τοσο λάδι στο φαι και να είναι άγευστο..μάλλον το λάδι ήταν ότι πιο φθηνιαρικο βρήκαν..

Τέλος πάντων σε 6 μήνες μέχρι στιγμής έχω βάλει 8 κιλά..

Ναι ρε, τα φαγητά είναι τέτοια που βάζεις κιλά. Έχουν λίπος. Αλλά όχι ότι ρίχνουν τίποτα μέσα που μας παχαίνουν. Το ίδιο και ως πολίτης ρε! άμα τρως συνέχεια χοιρινό δεν θα παχύνεις;!!!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...