John323 Δημοσ. 27 Μαΐου 2017 Δημοσ. 27 Μαΐου 2017 Εγω μονο θα πω οτι ειδα χτες στις ειδησεις. 1/3 που εχει κοκκινο δανειο στην πρωτη κατοικια ειναι στρατηγικος κακοπληρωτης, εχει και δεν πληρωνει το δανειο του. Παμε τωρα να συζητησουμε για υποοχρεωσεις... Απλά δέχομαι/σέβομαι ότι πρέπει κάποιος να φυλάει την χώρα. Είναι κάτι που περνάνε όλοι άρα δεν τίθεται θέμα αδικίας. Έτσι και αλλιώς την μισή θητεία θα την περάσετε σε κάνα φυλάκιο με σουβλάκια. Πως κάνετε έτσι! Τη μια λες να φυλαμε τη χωρα, παρακατω λες για μιση θητεια με σουβλακια. Αμα μπει ο τουρκος θα του πεταξεις κανα πιτογυρο. Γενικα θα συμφωνουσα με ολα οσα λες αμα υπηρχε τυπικη εστω εκπαιδευση. Να ριχνεις ρε αδερφε μια το μηνα με το G3 για να λες οτι ναι ειμαι στρατιωτης. 2
Pablo_Hasan Δημοσ. 27 Μαΐου 2017 Δημοσ. 27 Μαΐου 2017 Ε ναι, άμα μπουν ο sakis θα τους κάνει τρακα τσιγάρα, κάπως έτσι το έχει φανταστεί. Σάκη, όσο πήγε φανταρος ο μαρινακης και ο παπαδημος άλλο τόσο είναι υποχρεωμένοι και οι υπόλοιποι να κάνουν τους δουλους στους καραβαναδες 2
randomcat Δημοσ. 27 Μαΐου 2017 Δημοσ. 27 Μαΐου 2017 Εννούσα ότι έχεις μια υποχρέωση χωρίς ανταπόδοση. Ως πολίτης έχεις 1002 υποχρεώσεις αλλά το κράτος σου παρέχει πολλές διευκολύνσεις. Φαντάσου τον εαυτό σου χωρίς την Ευρωπαική ένωση, χωρίς παιδεία, χωρίς υγεία. Θα μπορούσες έτσι απλά να αγοράζεις από το Ebay? θα μπορούσες έτσι απλά να πας στην δουλειά σου αν δεν υπήρχε το Μετρο? Δηλαδή δεν μπορείς να ζεις σε μια κοινωνία όπου θα θες δωρεάν τα πάντα (παιδεία, υγεία κλπ) και να μην θες να πληρώνεις φόρους. Δεν υποστηρίζω το κράτος. Ότι μας παρέχουν τα πληρώνουμε επί 2. Ακόμα λάθος. Η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ -μεταξύ άλλων- που ανέφερες πριν, μάντεψε, δεν έχει καμία ανταπόδοση. Και όλες οι αναρίθμητες υποχρεώσεις μας στο μπουρδελοκράτος αυτό, έχουν την ελάχιστη ανταπόδοση. 2 βασικές πόλεις έχουμε όπου είναι συγκεντρωμένο παραπάνω από το 1/3 του πληθυσμού της χώρας. Δύο τουλάχιστον γαμημένες μεγαλουπόλεις δηλαδή έχει αυτό το κράτος για να αναπτύξει σωστά, ενώ σε άλλες χώρες έχουν δεκάδες. Διάλεξε μία άλλη Ευρωπαϊκή χώρα, όχι από τις καλές αλλά από εκείνες που "κοροϊδεύουμε". Βουλγαρία, Ρουμανία... Οι πρωτεύουσές τους κάνουν τη δική μας να μοιάζει με θλιβερή χωματερή. Οπότε, από τη στιγμή που η ανταπόδοση είναι ασήμαντη μπροστά σε αυτά που έχουν πάρει και που τελικά έχουν φάει και τρώνε τράπεζες και κυβερνώντες, όχι μόνο δεν χρωστάω στο κράτος, αλλά επειδή ζω σε αυτήν τη χωματερή και την πληρώνω χρυσή, το κράτος μου χρωστάει μερικές χιλιάδες κρουαζιέρες για ψυχική οδύνη και για ικανοποίηση για όλα αυτά που δεν έχει κάνει. Και κάτι τελευταίο. Σταμάτα εσύ και άλλοι να πετάτε "δρόμους", "μετρό", "πάρκα", "ποδηλατοδρόμους" κ.α. λες και μας έκαναν κάποιο θείο δώρο. Σε άλλες χώρες όλες αυτές τις δικές μας εργάρες και μεγαλοεργολαβείες τις έχουν σε πολλαπλάσιες ποσότητες. Και στο κάτω κάτω είμαστε στο 2017!!! Οι απαιτήσεις έχουν ανέβει. Όλα αυτά είναι πολύ βασικά και στο μέλλον η κατασκευή τους θα είναι ακόμα πιο εύκολη (π.χ. θα εκτυπώνουν κατασκευές τρισδιάστατα για την πλάκα) και η δήλωση ότι μας τα παρέχουν θα ακούγεται ακόμα πιο γελοία. Ρε συ, δεν λέω ότι μου αρέσουν αυτά τα πράγματα (δηλαδή το φανταρικό) Δεν είμαι μαζόχας. Απλά δέχομαι/σέβομαι ότι πρέπει κάποιος να φυλάει την χώρα. Είναι κάτι που περνάνε όλοι άρα δεν τίθεται θέμα αδικίας. Έτσι και αλλιώς την μισή θητεία θα την περάσετε σε κάνα φυλάκιο με σουβλάκια. Πως κάνετε έτσι! Η πλειοψηφία των χωρών έχει μισθοφορικό στρατό. Και αν σκέφτεσαι να πεις την γνωστή παπάντζα ότι έχουμε τους Τούρκους ακριβώς δίπλα, να σε ενημερώσω ότι εκεί που έχει φτάσει η τεχνολογία δεν έχουν και μεγάλη σημασία οι αποστάσεις... ούτε και οι σωματικές ικανότητες του στρατιώτη.
billsnake21 Δημοσ. 27 Μαΐου 2017 Δημοσ. 27 Μαΐου 2017 Ποιος στρατός ρε μάγκες? Ή μάλλον καλύτερα ποιος ελληνικός στρατός,δουλευόμαστε? έχω πάει σε διάφορα στρατόπεδα και το κοινό όλων είναι πως 1 από τα 20 ας πούμε στελέχη άξιζαν να είναι εκεί.Οι υπόλοιποι,αούγκανοι στραβοστόμηδες κομπλεξάκια όσο δεν πάει και μάλιστα ιμιτασιον γιατί από κάτι υποτιθέμενους ελέγχους ανά έτος που πρέπει να περνάνε,τα κανόνιζε το 2ο-3ο γραφείο και έβλεπες ΟΛΟΙ χωρίς να περάσουν κανένα τεστ 97%.Εκτός από δικα-υποδικα που πάντα είχαν 100% όλως τυχαίως....Τι παπάτζες κάθεστε κ λέτε μερικοί....Ναι άμα μπει ο Τούρκος εγώ θα προστατέψω την "πατρίδα". Θα πάω σαν το σκυλί στ'αμπέλι.Γιατί?Γιατί πολύ απλά θα πρέπει να δέχομαι διαταγές από τους αούγκανους που δεν έχουν ιδέα ούτε για τα μέρη ενός απλού G3. 1
SakislolGR Δημοσ. 27 Μαΐου 2017 Δημοσ. 27 Μαΐου 2017 ...Τη μια λες να φυλαμε τη χωρα, παρακατω λες για μιση θητεια με σουβλακια. Αμα μπει ο τουρκος θα του πεταξεις κανα πιτογυρο. Γενικα θα συμφωνουσα με ολα οσα λες αμα υπηρχε τυπικη εστω εκπαιδευση. Να ριχνεις ρε αδερφε μια το μηνα με το G3 για να λες οτι ναι ειμαι στρατιωτης. Αυτό είναι στο χέρι σου. Ο στρατός σε θέλει εκεί να φυλάς και όχι να τρως σουβλάκια. Εγώ απλά ανέφερα τι κάνουν οι φαντάροι. Φυσικά και δεν προβλέπεται και για αυτό πέφτουν και καμπάνες άμα σε πιάσει έφοδος. Εγώ στην θητεία μου σε βραδινή υπηρεσία δεν είχα ποτέ φαγητό. Και αυτό όχι επειδή φοβόμουν για καμπάνα αλλά από υψηλό αίσθημα ευθύνης.Έτρωγα σουβλάκια μόνο όταν ήμουν εκτός υπηρεσία. Ή τη μέρα που είσαι παρατηρητής (χωρίς όπλο δλδ) είχα κάνα κρουασάν. Δεν είμαι ο άγιος της υπόθεσης. Έχω πει και εγώ στον 2ο "κάτσε φύλα λίγο να πεταχτώ 200 μέτρα στο ΚΨΜ να πάρω Monster". Αλλά όλα αυτά μέρα και με κόσμο.
tritonas00 Δημοσ. 27 Μαΐου 2017 Δημοσ. 27 Μαΐου 2017 Πρέπει να νιώθεις περήφανος που τιμάς ... να προσφέρεις στην πατρίδα; ναι σαι καλα, ευθημησαμε 10
JohnTehGreek Δημοσ. 27 Μαΐου 2017 Δημοσ. 27 Μαΐου 2017 Δεν καταλαβαίνεις ότι ΕΣΥ πρέπει να προσφέρεις στην πατρίδα; Ο στρατός δεν είναι δουλειά όπου προσφέρεις έργο και πληρώνεσαι Τα χάλια της πατρίδας στην εκπαίδευση, υγεία και οικονομία είναι κάτι που δεν αφορά τον στρατό. Ο στρατός υπάρχει να φυλάει τα εδάφη. Άρα σε καμιά περίπτωση δεν μπορείς να πεις "με γ@μνε στους φόρους, ΕΝΦΙΑ κλπ και γιατί να πάω φαντάρος". Δεν έχω καμία υποχρέωση να προσφέρω τίποτα σε μια πατρίδα που δεν μου δίνει τίποτα. Ειδικά μετά από όλα αυτά που ήδη μου ζητάει δε μπορεί να θέλει και 9 μήνες (το διάστημα ενός μεταπτυχιακού σχεδόν) για να καθαρίζω τουαλέτες. Αλλά δεν έχουμε όλοι την ίδια άποψη. Εσύ το βλέπεις λίγο πιο πατριωτικά το θέμα. Δεκτό. 1
logistoulis Δημοσ. 27 Μαΐου 2017 Δημοσ. 27 Μαΐου 2017 Ε καλά το δε σου δίνει τίποτα είναι σχετικό, παρά τις όποιες ατέλειες σου δίνει εκπαίδευση σου δίνει περίθαλψη σου δίνει κάποια ασφαλεία και σε βάζει φυσικά να πληρώνεις και τα σπασμένα. Αλλά το δε σου δίνει τίποτα λες και ζούμε σε ζούγκλα είναι υπερβολή Η θητεία προφανώς και είναι σκλαβιά, αλλά είναι και η υποχρέωση σου σαν πολίτης όπως και τα δικαιώματα σου σαν πολίτης σε γενικες γραμμές υπάρχουν όταν τα χρειάζεσαι. Αν δεν υπήρχε πολιτεία θα έμπαινε κάποιος στο σπίτι σου με το έτσι θέλω (όχι κρυφά μέρα μεσημέρι) και θα έπαιρνε ή θα έκανε ο,τι γουσταρε. Αυτό δε συμβαίνει γιατί υπάρχει έστω και αυτό το κράτος που υπάρχει με τους κανόνες του. Τέλειο δεν είναι τίποτα ειδικά πλέον που δεν παίζει μαρούλι, αλλά με το να τα κάνουμε όλα ισιωμα δεν θα βγει και κάτι, απλά γκρινιάζουμε
sargio01 Δημοσ. 27 Μαΐου 2017 Δημοσ. 27 Μαΐου 2017 Αυτό είναι στο χέρι σου. Ο στρατός σε θέλει εκεί να φυλάς και όχι να τρως σουβλάκια. Εγώ απλά ανέφερα τι κάνουν οι φαντάροι. Φυσικά και δεν προβλέπεται και για αυτό πέφτουν και καμπάνες άμα σε πιάσει έφοδος. Εγώ στην θητεία μου σε βραδινή υπηρεσία δεν είχα ποτέ φαγητό. Και αυτό όχι επειδή φοβόμουν για καμπάνα αλλά από υψηλό αίσθημα ευθύνης.Έτρωγα σουβλάκια μόνο όταν ήμουν εκτός υπηρεσία. Ή τη μέρα που είσαι παρατηρητής (χωρίς όπλο δλδ) είχα κάνα κρουασάν. Δεν είμαι ο άγιος της υπόθεσης. Έχω πει και εγώ στον 2ο "κάτσε φύλα λίγο να πεταχτώ 200 μέτρα στο ΚΨΜ να πάρω Monster". Αλλά όλα αυτά μέρα και με κόσμο. Α καλά, πάνω σ' αυτό είχα "φάει" 20 μέρες φυλακή!! Ήμουν σε μονάδα που ήταν στον ίδιο χώρο με το κέντρο και ενα βράδυ που κόντευα να απολυθώ φυλούσα σκοπιά σε σημείο που ακριβώς απέναντι, στα 20 μέτρα, φυλούσε άνθρωπος του κέντρου. Κουρασμένος όπως ήμουν καθώς με βάρεναν οι μήνες βλέπω λίγο παραπέρα μια καρέκλα. Σκέφτομαι "και δεν κάθομαι, αφού φυλάει ο νέος απέναντι, κομπλέ θα ήμαστε", έτσι κι έκανα... πέρναγε η ώρα λοιπόν κι εγώ την είχα βρεί, πες πες πες που λέει ο λόγος καταλήγω να 'χω ξεκουμπώσει την εξάρτηση που μ' ενοχλούσε στο καθισιό και να 'χω βγάλει και το κράνος(το όπλο όμως το κρατούσα). Ε ήρθε έφοδος, "μα φυλάει ο νέος" του 'λεγα, "μα είμαι παλιός, δεν προλαβαίνω να βγώ στην αναφορά, απολύομαι" του ξανά'λεγα, τίιιποτ' αυτός, "ΣΤΟΝ ΤΑΚΟΟΟΟ" έσκουζε! Ε την έφαγα και ησύχασα χαχαχαχαχα (τί θυμήθηκα...)
SakislolGR Δημοσ. 27 Μαΐου 2017 Δημοσ. 27 Μαΐου 2017 Ναι ρε τρελέ. βράδυ τώρα δεν τα κάνεις αυτά. Ειδικά αν είσαι ΚΠ μπορεί να βρεις μεγάλο μπελά. Όλοι έχουμε βρει κάπου να κάτσουμε αλλά... δεν ξεκουμπώνουμε εξάρτηση και δεν παρατάμε όπλο.
sargio01 Δημοσ. 27 Μαΐου 2017 Δημοσ. 27 Μαΐου 2017 Μα ήταν ο νέος σου λεω Δεν διαφωνώ σ' αυτό που λες, αψυχολόγητα το 'κανα(ήμουν πιτσιρικάς, μεσ' την καλή χαρά), δεν είχα παρατήσει και το όπλο και μάλιστα το χρησιμοποίησα στην αναφορά! Έλεγε ο διοικητής: "εντάξει καθόσουν εν ώρα υπηρεσίας, δεν έφτανε όμως αυτό, εσύ είχες βγάλει και την εξάρτηση, είχες αποθέσει και το κράνος!!". "Το όπλο το κρατούσα όμως!" του απάντησα! χαχαχα Η φάση είναι οτι δεν γράφτηκε ποτέ η φυλακή αλλά δεν το 'ξερα. Σκέψου οτι έβγαιναν τα εξοδόχαρτα κανονικά κι εγώ απο μόνος μου δεν έβγαινα γιατί έλεγα οτι δεν μπορεί, κάποιο λάθος έχει γίνει... :lol: (μετά απο καιρό βέβαια που το παρατήρησε ο λοχαγός μου, μου είπε οτι δεν ήμουν τιμωρημένος-γαμηθήκαμε στο γέλιο όταν συνειδητοποιήσαμε τι έγινε! ) Είχα κι άλλες μαλακιούλες αλλά αυτή ήταν η χοντρύτερη 1
Pablo_Hasan Δημοσ. 27 Μαΐου 2017 Δημοσ. 27 Μαΐου 2017 Ε καλά το δε σου δίνει τίποτα είναι σχετικό, παρά τις όποιες ατέλειες σου δίνει εκπαίδευση σου δίνει περίθαλψη σου δίνει κάποια ασφαλεία και σε βάζει φυσικά να πληρώνεις και τα σπασμένα. Αλλά το δε σου δίνει τίποτα λες και ζούμε σε ζούγκλα είναι υπερβολή Η εκπαίδευση ειδικά, τέλεια, τύφλα να έχουν τα Επαλ Ζούγκλα όχι, βόθρος ναι 1
logistoulis Δημοσ. 27 Μαΐου 2017 Δημοσ. 27 Μαΐου 2017 Δηλαδή θεωρείς ότι η εκπαίδευση μας, έστω το μορφωτικό επίπεδο αν θες δεν είναι αρκετά καλά; Αν είναι έτσι γιατί πανε τόσοι έξω και "πετυχαίνουν"; (ή έτσι το παρουσιάζουν; ) Ξαφνικά έξω αλλάζουν οι γνώσεις τους και τους έρχεται επιφοίτηση; Ή μήπως απλά υπερβάλλουμε για πολλοστή φορά για τα κακά της χώρας μας; 1
Pablo_Hasan Δημοσ. 27 Μαΐου 2017 Δημοσ. 27 Μαΐου 2017 Σαν το σκυλί στο αμπέλι θα πας αν γίνει κάνα ντουNα τελειώνουμε με το παραμύθι της θητείας μια και καλή 2
logistoulis Δημοσ. 27 Μαΐου 2017 Δημοσ. 27 Μαΐου 2017 Εγώ μιλούσα για την παιδεία που αναφέρθηκε παραπάνω. Στο στρατό το έχω αναλύσει, έμαθα όσα χρειάζεται για να ζήσω.. λίγο και ακόμα λιγότερα βασικά γιατί ήμουν τρελό φίδι. Το τι θα γινόταν σε πόλεμο δε μπορώ να το ξέρω, δεν έχω πάει ποτέ μου, για να συνεχίζει να υπάρχει το γένος μου πάντως έχω καλές πιθανότητες
Προτεινόμενες αναρτήσεις