Προς το περιεχόμενο

Στρατός

Socratis_g

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πολύ υπερβολικά τα λέτε τα πράγματα..

500 αρι με τίποτα δεν έχω φάει,ισως 300 και αυτό δεν είναι σίγουρο.

Εξόδους ποτέ χωσιμο,γιατι να φας χωσιμο εφόσον είναι μόνο αυδμ-βαυδμ μέσα τις ώρες εξόδου..

Μου φαίνεται πολλοι πηγατε στρατό σε άλλες εποχές και έχουν αλλάξει τα πράγματα από τότε..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Εγω ξερω έναν που έφαγε 1 € στον στρατό. 5 μπουκαλάκια νερό x 0.20€.

Ο τύπος έχει λεφτά αλλα ήταν τρελος.

Βάλε το γεγονός ότι παλιά άμα ήσουν Έβρο ή νησιά είχες μέχρι 5 δωρεάν αεροπλάνα.

Έπινε νερό από τον ψυκτη όπως μου έλεγε και έτρωγε μέσα ότι και αν είχε.

Εξόδους δεν έβγαινε και όταν έβγαινε πήγαινε με υπνόσακο και κοιμόταν στις παιδικές χαρες.

Βεβαια ειναι γιασου άτομο αυτός. Έχει πάει στο άγιο ορος εδω και χρόνια τωρα.

ξεχωρισε λιγο την αδεια με την εξοδο.

Αδεια ειναι οταν παιρνεις τη βαλιτσα σου και ερχεσαι για 10ποσες μερες στο σπιτι σου.

εξοδος ειναι καθε φορα που δεν εχεις υπηρεσια και εχεις το δικαιωμα να βγεις στην πολη που οριζει το στρατοπεδο για 4-10 ωρες (με τα πολιτικα σου ρουχα φυσικα). Αυτο καποια στιγμη στη θητεια σου θα συμβαινει και μερα παρα μερα ενω καποια αλλη μια την εβδομαδα. Αν επιλεξεις να κατσεις μεσα μπορει και να σε χωσουν, μπορει και οχι. Εξαρταται απο πολλα πραγματα. Σε εμενα γινοταν πολυ σπανια και για ψιλοπραγματα τυπου μαζεψτε 10 κλαδια που εχει στον χωρο για να φανει οτι κατι κανατε. 

Αδεια ειναι οταν παιρνεις τη βαλιτσα σου και ερχεσαι για 10ποσες μερες στο σπιτι σου.

εδιτ

αυτα που λενε οι απο πανω σιγουρα ισχυουν αλλα οχι παντα. Το πως θα ειναι ολη η θητεια σου εξαρταται απο πολλα πραγματα. Για παραδειγμα οι τεθωρακισμενοι ειναι πιο αυστηροι απο πυροβολικο, πεζικο. Εγω περασα απο 2 μοναδες πυροβολικο, 2 φυλακια και λεσχη. Η καθημερινοτητα σε ολα ηταν διαφορετικη αλλα δεν ειχαμε πουθενα ιδιαιτερα προβληματα. Οταν εκανα σκοπια σε μια μοναδα σε πισω πυλη με συγκεκριμενο αρχιφυλακα δεν επιτρεποταν ουτε να στηριχτεις σε ενα τοιχακι που ειχε. Οταν εκανα σκοπια σε ενα φυλακιο, υπηρχε μονο μια στανταρ εφοδος 10:30 που σε επαιρνε πρωτα τηλεφωνο ο θαλαμοφυλακας για να σε ειδοποιησει και ολες τις αλλες ωρες ακουγαμε τραγουδια απο κινητο.

Οκ δεν είχα ιδέα για την διαφορά. Θενξ.

Εγω ξερω έναν που έφαγε 1 € στον στρατό. 5 μπουκαλάκια νερό x 0.20€.

Ο τύπος έχει λεφτά αλλα ήταν τρελος.

Βάλε το γεγονός ότι παλιά άμα ήσουν Έβρο ή νησιά είχες μέχρι 5 δωρεάν αεροπλάνα.

Έπινε νερό από τον ψυκτη όπως μου έλεγε και έτρωγε μέσα ότι και αν είχε.

Εξόδους δεν έβγαινε και όταν έβγαινε πήγαινε με υπνόσακο και κοιμόταν στις παιδικές χαρες.

Βεβαια ειναι γιασου άτομο αυτός. Έχει πάει στο άγιο ορος εδω και χρόνια τωρα.

Και γω κάτι τέτοιο σκεφτόμουν γιατί δεν θέλω να ρίξω λεφτά. Το βλέπω όμως από τώρα το πρόβλημα με το φαγητό και τις άδειες. Για τις εξόδους δεν νομίζω να έχω θέμα.

Δεν μου λέτε; με Ι3/Ι4 τι κάνεις σαν φαντάρος; Μέχρι Ι2 από ότι καταλαβαίνω έχεις κανονικά όπλο, κάνεις σκοπιές κτλπ εκτός αν σε βάλουν σε άλλη θέση επειδή δεν θα έχει άτομα π.χ(κουζίνα ή ανάλογα με την μονάδα). Έχει κανείς εμπειρίες από άοπλους;

Δεν μου λέτε; με Ι3/Ι4 τι κάνεις σαν φαντάρος; Μέχρι Ι2 από ότι καταλαβαίνω έχεις κανονικά όπλο, κάνεις σκοπιές κτλπ εκτός αν σε βάλουν σε άλλη θέση επειδή δεν θα έχει άτομα π.χ(κουζίνα ή ανάλογα με την μονάδα). Έχει κανείς εμπειρίες από άοπλους;

Υπάρχει και Ι3 ενοπλο που έχεις και εκεί όπλο.

Ι3 άοπλο και Ι4 απλά δεν παίρνεις μέρος στις ασκήσεις και κάνεις παραπάνω αγγαρείες.

Οκ δεν είχα ιδέα για την διαφορά. Θενξ.

Και γω κάτι τέτοιο σκεφτόμουν γιατί δεν θέλω να ρίξω λεφτά. Το βλέπω όμως από τώρα το πρόβλημα με το φαγητό και τις άδειες. Για τις εξόδους δεν νομίζω να έχω θέμα.

δεν κανεις μονο σκοπια και γενικα ενοπλα μονο,τα παντα κανεις,οι ι-ωταδες ειναι που απλα δεν κανουν οτι εχει να κανει με οπλο.

σε εμας οι ι-ωταδες δεν κανανε ουτε Α.Μ (αοπλη υπηρεσια) ουτε βοηθος περιπολου,ενω θεωρητικα μπορουσαν και θα επρεπε να κανουν.

Ειχαμε και κατι λεβεντες που κανανε μονο καμερες.

με I5 δεν μπαινεις δημοσιο αν δεν κανω λαθος

να το έλεγε κανένας νέος στο forum που δεν έχει διαβάσει τοσες φορές που εχει συζητηθεί αυτο το ζητημα... 

Το βύσμα σου ήταν πολύ απαραιτητο.

να το έλεγε κανένας νέος στο forum που δεν έχει διαβάσει τοσες φορές που εχει συζητηθεί αυτο το ζητημα... 

Το βύσμα σου ήταν πολύ απαραιτητο.

δεν εχω διαβασει σχετικα με το θεμα.

απλη υποθεση ηταν γιατι κατα την προσληψη σου ζητανε και χαρτι απο ψυχιατρο.

οποτε σκεφτηκα αν στο στρατο εχεις βγει με I5 ο ψυχιατρος τι χαρτι θα σου δωσει?

ειναι καπως κουλο να σκεφτεις ι5 στο στρατο και ο ψυχιατρος σε βγαζει μια χαρα. μιλαω για ι5 ψυχολογικο παντα

με I5 δεν μπαινεις δημοσιο αν δεν κανω λαθος

Μην λέμε τα ίδια συνέχεια.

Με Ι5 έχεις ακριβώς τα ίδια δικαιώματα - ευκαιρίες με όποιον τελείωσε κανονικά την θητεία.

Εξαιρούνται μόνο τα σώματα ασφαλείας.

Νομιζω δεν κοιτανε πια τα Ι ,για δουλεια.Δικαστικη αποφαση

Από το 2001, αλλά 16 χρόνια μετά ακόμα πρέπει να τα εξηγούμε.

για δημόσιο μόνο σε σώματα ασφαλείας υπάρχει προβλημα, το έχουμε πει χίλιες φορές αλλά ντάξει ο καθένας λέει ό,τι του κατέβει χωρίς να ελεγξει τι ισχύει.

• Like 1

Καλα μην παιρνετε ορκο, εχω διαβασει για περιπτωσεις σε συμβασεις σε ΔΕΚΟ που εφαγαν ακυρο λογω Ι-5.

Γενικα δεν ειναι παρασημο και αν δεν εχεις καποιο σοβαρο θεμα καλο θα ειναι να το αποφυγεις. Θα το βρεις

μπροστα σου με τον ενα η τον αλλο τροπο.

Καλα μην παιρνετε ορκο, εχω διαβασει για περιπτωσεις σε συμβασεις σε ΔΕΚΟ που εφαγαν ακυρο λογω Ι-5.

Γενικα δεν ειναι παρασημο και αν δεν εχεις καποιο σοβαρο θεμα καλο θα ειναι να το αποφυγεις. Θα το βρεις

μπροστα σου με τον ενα η τον αλλο τροπο.

Η ράδιο αρβύλα είναι γνωστό φαινόμενο στην χώρα μας.

• Like 3

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...