Προς το περιεχόμενο

Στρατός

Socratis_g

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πάντως μου φαίνεται πολύ περίεργο πως υπάρχουν άτομα που θεωρούν τον στρατό διακοπές, χαχαχουχα και καλή εμπειρία όταν σε βάζει μέσα οικονομικά. Μάλλον κάποιοι ποτέ δεν πλήρωσαν από την τσέπη τους.

Σύμφωνα με την καταγραφή εξόδων που έκανε για λογαριασμό του «Εθνους» η μητέρα ενός στρατιώτη, οι πρώτοι πέντε μήνες κόστισαν 2.869 ευρώ.

Πολυεξοδος αυτος ο στρατιωτης.

η περίθαλψη ισχύει για ό,τι πάθεις κατα την διαρκεια της θητείας, όχι προϋπάρχουσες παθήσεις, σε αυτές τις περιπτώσεις σου δίνουν αναβολή.

Δεν ισχυει. Αν το προβλημα υγειας δεν ειναι σοβαρο πας και σου πληρωνουν αυτοι τα φαρμακα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δεν ισχυει. Αν το προβλημα υγειας δεν ειναι σοβαρο πας και σου πληρωνουν αυτοι τα φαρμακα.

άλλο φάρμακα, και άλλο εγχειρήσεις, περιθαλψη σε νοσοκομείο, κτλ

σε αυτές τις περιπτώσεις δίνουν αναβολη για να μην αναλάβουν τα έξοδα

τι καπνιζω και πινω ειμαι κακοθημενος λεει? ποιος σου ειπε οτι περιμενα εγω κερδος? μαλλον αλλοι βγαλανε κερδος απο μενα καθως 8 μηνες ημουν σε γεπ και εφτιαχνα τα παντα ομως, δε μπορεις να φανταστεις, και φυσικα το κερδος μου ηταν αδειες. Για ενα νορμαλ νεο ο στρατος σιγουρα ειναι 3 χιλιαρικα το λιγοτερο, θα βαλεις ιντερνετ στο κινητο, θα τρως απο εξω, θα καπνιζεις, θα θα θα

εγω περασα πολυ ζορικα στην αρχη, μπηκα εκτος εσσο στο μισητο πλεον Μεσολογγι, ευχομαι κανεις να μην παει εκει, εκατσα 45 μερες και ηταν απλα ελεεινο, δεν περιμενα να ημουν φανταρος σε τοσο ασχημη κατασταση, μεχρι τη μεταθεση μου που πηγα κοκκινο-μπερες στη Νεα Σαντα στο γεπ.  Γενικα ο στρατος ειναι καλη φαση, εγω περασα καλα εκτος απο τον 1ο μηνα

Εγω με 1800-2000€ την έβαλα την θητεία μου.

Τωρα κάποιοι μικροεμτεροι σε ηλικία που δεν πήγαν φοιτητές κτλπ όσο τους εσταζαν χαλουσαν από λεφτά. Ταξια, ιερόδουλες,ταβέρνες, καφετέριες όλη την ωρα. Μέχρι και εκκλησία πήγαιναν κάθε Κυριακή με τον στρατό για να μπορούν να πάνε ορεστιαδα από τις 11 πρωι μέχρι 11 το βραδυ. Φαντάσου τι χαλουσαν.

• Like 1

η περίθαλψη ισχύει για ό,τι πάθεις κατα την διαρκεια της θητείας, όχι προϋπάρχουσες παθήσεις, σε αυτές τις περιπτώσεις σου δίνουν αναβολή. Καρκινοπαθής φαντάρος αποκλειεται να ήταν, θα του έδιναν κατ'ευθειαν απαλλαγή.

Έχεις δίκαιο, το συγκεκριμένο άτομο που μιλάω διαγνώσθηκε με καρκίνο πριν βγεί νομίζω.

για εξοδα ειστε τιγκα υπερβολικοι συμφωνα με την δικη μου εμπειρια. Ολα εξαρτωνται απο το ποσο ιδιοτροπος εισαι στο φαι και αν καπνιζεις. Εγω που δεν ειχα θεμα με το φαι (ετυχε κιολας να παρω τις αδειες μου με τον καλο μαγειρα :) ) και δεν καπνιζω, δεν ξοδεψα παραπανω απο 500 μαζι με μετακινησεις + κανενα 200ρι απο πριν το πολυ να ηταν ο σακος, μπλουζακια, καλτσες, λουκετα κλπ

κτελ 25% εκπτωση νομιζω ηταν 35€ εβρο θεσσαλονικη πηγαινε ελα και τρενο 12 αλλα εκανε διπλασιες ωρες. Μια φορα δικαουσαι εντελως δωρεαν.

καφεδες γυροι κανανε στα 2-2.5 ευρω

ταβερνα να πηγαμε 5 φορες ολες κι ολες γιατι δεν τυχαινε να βγουμε ολη η παρεα μαζι, Για ποτα επισης 2-3 φορες σε διαφορετικες συνθηκες γιατι κανονικα 10-10:30 τελειωνει η εξοδος

σε ολες τις εξοδους η μετακινηση γινοταν με οχημα απο το στρατοπεδο. δυο φορες να επαιξε ταξι που βγηκε 2-3 ευρω στο ατομο. 

επισης θα υπαρχουν και εξοδοι που θα κατσεις μεσα αν δεν υπαρχει κανενας αλλος που κανεις παρεα να βγει μαζι σου ή απλα θελεις ξεκουραστεις, εκτος αν θελεις να τριγυρνας μονος σου ή να την βγαλεις σε ιντερνετ καφε. Χωσιμο απογευμα λιγες φορες υπηρχε σε εμας και ηταν της πλακας.

Αν τωρα δεν σου αρεσει η φασολαδα και η φακη καθε τεταρτη παρασκευη και μπορεις να τα αντικαταστησεις με 2 τοστ απο το κψμ, κρουασαν κλπ. θα ειναι διαφορετικα. Ειχα ατομο που δεν ετρωγε το κοτοπουλο επειδη βαριοταν(; ) να βγαλει τα κοκκαλα και ετρωγε για μεσημεριανο σοκοφρετες που ειχε αγορασει στην εξοδο του. Αν καπνιζεις κιολας κανε το ποσο επι 4.

• Like 1

για εξοδα ειστε τιγκα υπερβολικοι συμφωνα με την δικη μου εμπειρια. Ολα εξαρτωνται απο το ποσο ιδιοτροπος εισαι στο φαι και αν καπνιζεις. Εγω που δεν ειχα θεμα με το φαι (ετυχε κιολας να παρω τις αδειες μου με τον καλο μαγειρα :) ) και δεν καπνιζω, δεν ξοδεψα παραπανω απο 500 μαζι με μετακινησεις + κανενα 200ρι απο πριν το πολυ να ηταν ο σακος, μπλουζακια, καλτσες, λουκετα κλπ

κτελ 25% εκπτωση νομιζω ηταν 35€ εβρο θεσσαλονικη πηγαινε ελα και τρενο 12 αλλα εκανε διπλασιες ωρες. Μια φορα δικαουσαι εντελως δωρεαν.

καφεδες γυροι κανανε στα 2-2.5 ευρω

ταβερνα να πηγαμε 5 φορες ολες κι ολες γιατι δεν τυχαινε να βγουμε ολη η παρεα μαζι, Για ποτα επισης 2-3 φορες σε διαφορετικες συνθηκες γιατι κανονικα 10-10:30 τελειωνει η εξοδος

σε ολες τις εξοδους η μετακινηση γινοταν με οχημα απο το στρατοπεδο. δυο φορες να επαιξε ταξι που βγηκε 2-3 ευρω στο ατομο. 

επισης θα υπαρχουν και εξοδοι που θα κατσεις μεσα αν δεν υπαρχει κανενας αλλος που κανεις παρεα να βγει μαζι σου ή απλα θελεις ξεκουραστεις, εκτος αν θελεις να τριγυρνας μονος σου ή να την βγαλεις σε ιντερνετ καφε. Χωσιμο απογευμα λιγες φορες υπηρχε σε εμας και ηταν της πλακας.

Αν τωρα δεν σου αρεσει η φασολαδα και η φακη καθε τεταρτη παρασκευη και μπορεις να τα αντικαταστησεις με 2 τοστ απο το κψμ, κρουασαν κλπ. θα ειναι διαφορετικα. Ειχα ατομο που δεν ετρωγε το κοτοπουλο επειδη βαριοταν(; ) να βγαλει τα κοκκαλα και ετρωγε για μεσημεριανο σοκοφρετες που ειχε αγορασει στην εξοδο του. Αν καπνιζεις κιολας κανε το ποσο επι 4.

Εφόσον έχεις άδεια, άμα κάτσεις στο στρατόπεδο θεωρητικά δεν είσαι ελεύθερος και απαλαγμένος από ευθύνες; Με ποια πρόφαση σου βάζουν αγγαρίες εφόσον έχεις άδεια;

η εκπτωση ειναι 25% αλλά όχι παντού, πχ. διαβασα ότι στο κτελ έβρου οι φαντάροι πληρώνουν ολόκληρο εισητήριο. Το ίδιο συμβαινει και με ορισμένα πλοια και τρένα. 

H εκπτωση υπηρχε στη δικη μου θητεια, αλλα @ Κτελ Εβρου τοτε, η φανταρικη ηταν μικροτερη απο τη φοιτητικη:

πραγμα που πρακτικα σημαινει οτι αν εχετε (η μπορειτε να βγαλετε) και φοιτητικο πασο, καλυτερα παρτε το μαζι σας! 

;) 

(Tο θυμαμαι αυτο, γιατι με το φοιτητικο, εβγαζα εισητηριο παντα -εκτος των καταστασεων επιβιβασης. Tο σφυριξα &

σε οσα συφανταρα ειχαν, η μπορουσαν να βγαλουν: ετσι στη πρωτη αδεια Αθηνα, εφοδιαστηκαν καταλληλως, χοχο!)

Καμία προφαση, αφού είσαι μέσα θα φας χωσιμο

Εφόσον έχεις άδεια, άμα κάτσεις στο στρατόπεδο θεωρητικά δεν είσαι ελεύθερος και απαλαγμένος από ευθύνες; Με ποια πρόφαση σου βάζουν αγγαρίες εφόσον έχεις άδεια;

H εκπτωση υπηρχε στη δικη μου θητεια, αλλα @ Κτελ Εβρου τοτε, η φανταρικη ηταν μικροτερη απο τη φοιτητικη:

πραγμα που πρακτικα σημαινει οτι αν εχετε (η μπορειτε να βγαλετε) και φοιτητικο πασο, καλυτερα παρτε το μαζι σας!

;)

(Tο θυμαμαι αυτο, γιατι με το φοιτητικο, εβγαζα εισητηριο παντα -εκτος των καταστασεων επιβιβασης. Tο σφυριξα &

σε οσα συφανταρα ειχαν, η μπορουσαν να βγαλουν: ετσι στη πρωτη αδεια Αθηνα, εφοδιαστηκαν καταλληλως, χοχο!)

Η έκπτωση πρέπει να κόπηκε τους τελευταίους μήνες. Μάλλον το ΥΠΕΘΑ δεν πλήρωσε το ΚΤΕΛ τίποτα καταστάσεις επιβιβασης και το βγάζουν στους φαντάρους.

Για εξοδους λεω. Οταν εχεις εξοδο απο το μεσηριμερι θα βγεις και θα γυρισεις βραδι. Στην εξοδο μπορει να χρειαζεται ταξι λεωφορειο για να πας και να ερθεις, ενα πυτογυρο να φας και ενα καφε να πιεις εφυγε το 10αρι για πλακα. Βαλε να γινεται αυτο 2-3 φορες τη βδομαδα...Μεσα δεν παιζει να κατσεις με την καμια, θα σε χωσουν.

To ιδιο ^^ σκεφτομουν να γραψω: αναλογως την σκ#τ@μοναδα, ενδεχομενως να πρεπει απαραιτητως, να βγεις στην εξοδο σου:

γιατι αν εισαι εξοδουχος μα αφραγκος παραμεινεις, θα σε τσιμπησουν για αγγαρειες, π.χ. σκαρφαλωνε και κλαδευε τα δεντρα(...!),

αντι να σε αφησουν να ξεκουραστεις (-κοιμηθεις).. :eek:

Θυμαμαι τοτε, με ενα επιλοχια χρυσο παιδι, να βαζουμε ενιοτε εμεις το Κτελεισητηριο @ Ορεστιαδα, σε παιδια που δεν ειχαν ουτε

αυτο το ελαχιστο οικονομικο εξοδο δυστυχως -ωστε να μην τρελαθουν και μεσα κλεισμενοι και χωμενοι....

Επισης στην εξοδο, εξοδο ηταν και το...πλυντηριο -> οχι δεν σε υποχρεωνε κανεις να...πλυνεις τα ρουχα σου, ομως αν δεν ηθελες

να βρωμας σαν ασβος, ανθρωπινα το εκανες. Και παλι, εξαρταται απο τη μοναδα: υπαρχουν σιγουρα ορισμενες, που ναι εχουν..

πλυντηρια, αλλα οπου φτωχος και η μοιρα του, και ο,τι δεν σου παρεχεται πληρωνεται [απο εσενα!] :-(

Γενικως σε καταστασεις Στρατου, (πιθανοτατα) θα αντιληφθειτε, οσο σταχινοβιτες και αν υπηρξατε μεχρι τοτε αλλου,

την μοναδικη δυνατοτητα των χρηματων να (σας) λυνουν προβληματα!

τα περισσοτερα απο τα οποια δεν θα ειχατε, αν δεν βρισκοσασταν εκει εξαρχης, ομως αυτο δεν ενδιαφερει κανεναν...

Καμία προφαση, αφού είσαι μέσα θα φας χωσιμο

Επιπροσθετως, θα σου συστησουν, φιλικα: "...και μην τσαμπουκαλευεσαι!" :devil:

ξεχωρισε λιγο την αδεια με την εξοδο.

Αδεια ειναι οταν παιρνεις τη βαλιτσα σου και ερχεσαι για 10ποσες μερες στο σπιτι σου.

εξοδος ειναι καθε φορα που δεν εχεις υπηρεσια και εχεις το δικαιωμα να βγεις στην πολη που οριζει το στρατοπεδο για 4-10 ωρες (με τα πολιτικα σου ρουχα φυσικα). Αυτο καποια στιγμη στη θητεια σου θα συμβαινει και μερα παρα μερα ενω καποια αλλη μια την εβδομαδα. Αν επιλεξεις να κατσεις μεσα μπορει και να σε χωσουν, μπορει και οχι. Εξαρταται απο πολλα πραγματα. Σε εμενα γινοταν πολυ σπανια και για ψιλοπραγματα τυπου μαζεψτε 10 κλαδια που εχει στον χωρο για να φανει οτι κατι κανατε. 

Αδεια ειναι οταν παιρνεις τη βαλιτσα σου και ερχεσαι για 10ποσες μερες στο σπιτι σου.

εδιτ

αυτα που λενε οι απο πανω σιγουρα ισχυουν αλλα οχι παντα. Το πως θα ειναι ολη η θητεια σου εξαρταται απο πολλα πραγματα. Για παραδειγμα οι τεθωρακισμενοι ειναι πιο αυστηροι απο πυροβολικο, πεζικο. Εγω περασα απο 2 μοναδες πυροβολικο, 2 φυλακια και λεσχη. Η καθημερινοτητα σε ολα ηταν διαφορετικη αλλα δεν ειχαμε πουθενα ιδιαιτερα προβληματα. Οταν εκανα σκοπια σε μια μοναδα σε πισω πυλη με συγκεκριμενο αρχιφυλακα δεν επιτρεποταν ουτε να στηριχτεις σε ενα τοιχακι που ειχε. Οταν εκανα σκοπια σε ενα φυλακιο, υπηρχε μονο μια στανταρ εφοδος 10:30 που σε επαιρνε πρωτα τηλεφωνο ο θαλαμοφυλακας για να σε ειδοποιησει και ολες τις αλλες ωρες ακουγαμε τραγουδια απο κινητο.

Lol, στο πάρτι γενεθλίων του πανουλη έπαιζε η μπάντα του στρατού

Όπως αποκάλυψε σε συνέντευξή του ο ίδιος ο Στ. Γονίδης, στο μουσικό event στη βίλα του προέδρου των ΑΝΕΛ στα νότια προάστια συμμετείχε και η ...μπάντα του στρατού.

http://www.thetoc.gr/politiki/article/itan-kai-i-orxistra-tou-stratou-sto-parti-kammenou---polaki

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...