Προς το περιεχόμενο

Στρατός

Socratis_g

Προτεινόμενες αναρτήσεις

το θέμα ειναι πόσο άθλια ειναι η συμπεριφορά του κράτος στο θέμα θητεία, τέτοιες περιπτώσεις κάνουν 20 χρόνια να τελεσιδικήσουν και ταυτοχρονα τραβάνε στα στρατοδικεία 53χρονο αντιρρησία... 

Η Ελλάδα εκτίθεται διεθνώς από την παραπομπή σε στρατοδικείο ενός 53χρονου αντιρρησία συνείδησης τον Ιούνιο, σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, η οποία ζητά να σταματήσει άμεσα η δίωξή του.

http://www.efsyn.gr/arthro/diethnis-amnistia-protofanis-parapompi-antirrisia-syneidisis

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Στην δική μου περίπτωση τον Γενάρη του 16 έμαθα ότι η αναβολή εγκρίθηκε κάπου στη μια βδομάδα έπειτα από τη μέρα που έπρεπε να καταταχθώ.Λογικά αφού έχεις περάσει τη διαδικασία πρέπει να στο είπαν και οι ίδιοι ότι η απόφαση θα βγει μετά τη μέρα κατάταξης σου 

Η αλήθεια είναι ότι το παιδί στην στρατολογία μου είχε πει ότι και 10 μέρες μετά να βγει η απόφαση δεν υπάρχει θέμα. Αλλά δεν είμαι σίγουρος γιατί έκανε και φασαρία.

Αναβολη για κοινωνικους λογους? Γενικα αν δεν εχεις απαντηση θετικη η αρνητικη δεν εχεις καμια υποχρεωση να παρουσιαστεις.

Στη χειροτερη αμα ειναι αρνητικη η απαντηση θα βγει αποφαση για καταταξη πιο μετα εκτος ΕΣΣΟ.

Όχι είναι αναβολή λόγο πανελληνίων 2018 αφού είμαι ακόμα σχετικά μικρός (κάτω από 20) μπορώ να την πάρω 100%

Αρνητική απάντηση πως ακριβώς θα δω αν έχω; Θα ενημερωθεί το site;

Ευχαριστώ και τους 2 για τις απαντήσεις. Εγώ κρατάω το αποδεικτικό που έχω ότι έχω καταθέση την αίτηση και ας κάνουν ότι θέλουν από εκεί και πέρα.

Πόσα έξοδα να υπολογίσει κανείς για τυπική 9μηνη θητεία; Μιλάω για εξοπλισμό και μεταφορικά άντε και μια εκτίμηση για τα έξοδα εντός στρατού.

Πόσα έξοδα να υπολογίσει κανείς για τυπική 9μηνη θητεία; Μιλάω για εξοπλισμό και μεταφορικά άντε και μια εκτίμηση για τα έξοδα εντός στρατού.

Ολα ολα με εξοπλισμο, μετακινησεις, εξοδους, κψμ, σεα μεα παιζει να φτασουν τα 3000 ευρω. Ειδικα αν καπνιζεις και πινεις το ποσο αυτο το φτανεις ανετα.

Εχω ακουσει με σφιχτη ζωη οτι και με ενα χιλιαρικο τη βγαζεις αλλα καταλαβαινεις οτι δε θα κανεις καμια

ιδιαιτερη ζωη...

Σημαντικο ρολο παιζει πως θα σε παει απο εξοδους, αμα πεσεις σε καμια μοναδα που σε παει 1-1 να ξερεις

οτι θα εχει πολυ περισσοτερα εξοδα απ`οτι αν παιζει φουλ εμπλοκη.

Eιχα διαβασει οτι δεν χρειαζεται να πας στην επιτροπη αλλα σε ειδοποιουν για το αποτελεσμα(παντα για απαλλαγη)ισχυουν τα ιδια και στο ναυτικο?Και οταν λες επιτροπη ειναι ακριβως η ιδια διαδικασια με την αναβολη?

Δεν ισχυει αυτο που λες οτι σε ειδοποιουν ετσι απλα, σε ειδοποιουν με ενα χαρτι να παρουσιαστεις μεχρι τις ταδε του μηνα στο 401 που ειναι η επιτροπη αλλιως θα φας το προστιμο, εχεις ηδη κανει υπευθυνη δηλωση στο ρουφ αν δεν παρουσιαστεις θα γινει το προηγουμενο.

Ολα ολα με εξοπλισμο, μετακινησεις, εξοδους, κψμ, σεα μεα παιζει να φτασουν τα 3000 ευρω. Ειδικα αν καπνιζεις και πινεις το ποσο αυτο το φτανεις ανετα.

Εχω ακουσει με σφιχτη ζωη οτι και με ενα χιλιαρικο τη βγαζεις αλλα καταλαβαινεις οτι δε θα κανεις καμια

ιδιαιτερη ζωη...

Σημαντικο ρολο παιζει πως θα σε παει απο εξοδους, αμα πεσεις σε καμια μοναδα που σε παει 1-1 να ξερεις

οτι θα εχει πολυ περισσοτερα εξοδα απ`οτι αν παιζει φουλ εμπλοκη.

Ο εξοπλισμός καμιά 500αρα δεν βγαίνει; Δεν καπνίζω ούτε πίνω ούτε εξόδους κάνω.

Τα μεταφορικά δεν είναι τζάμπα εφόσον είσαι φαντάρος;

Τι εννοείς 1-1, για τις άδειες μιλάς; Στην περίπτωση που θα είμαι μακρυά και δεν θα με συμφέρει να γυρίσω πίσω για 1 μέρα, δεν γίνεται να μείνω στο στρατόπεδο; Δεν έχω ιδέα πως λειτουργούν οι άδειες αλλά καταλαβαίνω ότι μπορεί να μην σου δίνουν σε συγκεκριμένες περιόδους λόγω εμπλοκής.

Επίσης ο στρατός δεν πληρώνει μια όσο είσαι μέσα ε; Κατάντια... 3000 είναι ένα μεταπτυχιακό... FML

Εγω πριν 3 χρονια, τζαμπα μια φορα μονο ταξιδεψα, βασικα με εκπτωση οχι τζαμπα Μεσολογγι->Θεσνικη. Να μεινεις στο στρατοπεδο γινεται φυσικα την πεφτεις για υπνο. Τα λεφτα που θα φας εξαρτονται μονο απο σενα, τι τρως τι πινεις και τα λοιπα, εγω ημουν κοντα και με βενζινες τσιγαρα και τα λοιπα μπηκα μεσα  :P

Τι εννοείς 1-1, για τις άδειες μιλάς; Στην περίπτωση που θα είμαι μακρυά και δεν θα με συμφέρει να γυρίσω πίσω για 1 μέρα, δεν γίνεται να μείνω στο στρατόπεδο; Δεν έχω ιδέα πως λειτουργούν οι άδειες αλλά καταλαβαίνω ότι μπορεί να μην σου δίνουν σε συγκεκριμένες περιόδους λόγω εμπλοκής.

Επίσης ο στρατός δεν πληρώνει μια όσο είσαι μέσα ε; Κατάντια... 3000 είναι ένα μεταπτυχιακό... FML

ο εξοπλισμός γιατί καμια 500αρα? :ρ 

Τα μεταφορικά γενικά είναι τζάμπα στην Αθήνα.Δηλαδή λεωφορεία,μετρό τραμ.Τωρα αν εσύ για παράδειγμα πάρεις μετάθεση στη Σάμο και είσαι από Καρδίτσα, όταν θα θες να γυρίσεις Καρδίτσα έχεις μείωση στο εισιτήριο απ όσο ξέρω όχι τζάμπα.

Όταν λέει 1-1 εννοεί για τις υπηρεσίες,δηλαδή 1 μέρα υπηρεσία,την επόμενη έξοδο και μετά ξανά μέσα στο στρατόπεδο.Βέβαια το 1-1 δεν είναι σταντε μη μπερδευτείς.Επίσης αν η μετάθεση σου βγει σε μέρος που έχεις κάποιον δικό σου άνθρωπο μπορείς να κάνεις τα χαρτιά σου ώστε να πάρεις διανυκτέρευση την οποία δικαιούσαι όταν έχεις έξοδο,αντί να γυρίσεις το βράδυ μέσα γυρνάς το επόμενο πρωί 

• Like 1

η εκπτωση ειναι 25% αλλά όχι παντού, πχ. διαβασα ότι στο κτελ έβρου οι φαντάροι πληρώνουν ολόκληρο εισητήριο. Το ίδιο συμβαινει και με ορισμένα πλοια και τρένα. 

Ο εξοπλιμός πόσο περίπου κοστίζει τότε; Μιλάω για όλο το σετ: ρούχα, τσάντες, υπνόσακο, μέχρι και τα μαντιλάκια.

Νομίζω όλοι συμφωνούμε ότι και τα κτελ θα έπρεπε να είναι δωρεάν.
Μου φαίνεται ότι κανείς δεν υπολογίζει το κόστος, που στην τελική άμα ισχύει το 3χιλιαρο, μιλάμε για τα μισά λεφτά από το πρόστιμο ανυποταξίας.

η εκπτωση ειναι 25% αλλά όχι παντού, πχ. διαβασα ότι στο κτελ έβρου οι φαντάροι πληρώνουν ολόκληρο εισητήριο. Το ίδιο συμβαινει και με ορισμένα πλοια και τρένα. 

παίζει ρόλο και αν θα σου βγάλουν φύλλο πορείας, πχ αθήνα θεσσαλονίκη μου έβγαλαν για να πάρω τρένο (από κέντρο για ειδικότητα)

αλλά μετά από ειδικότητα στη μονάδα ή από τη μονάδα σε άδειες για αθήνα μου είπανε πάρε τα @@ μας και τα έβαζα όλα από τη τσέπη μου

Ισως λες και πολλα. Κανα 300αρι στανταρντ παντως.

Πολλα ΚΤΕΛ δεν εχουν καν μειωμενο για φανταρους. Αρα αμα παρεις 3-4 αδειες κατα τη διαρκεια της θητειας σου και υπηρετεις στην αλλη ακρη της Ελλαδας βαλε ενα 500αρι μεταφορικα ανετα.

Για εξοδους λεω. Οταν εχεις εξοδο απο το μεσηριμερι θα βγεις και θα γυρισεις βραδι. Στην εξοδο μπορει να χρειαζεται ταξι λεωφορειο για να πας και να ερθεις, ενα πυτογυρο να φας και ενα καφε να πιεις εφυγε το 10αρι για πλακα. Βαλε να γινεται αυτο 2-3 φορες τη βδομαδα...Μεσα δεν παιζει να κατσεις με την καμια, θα σε χωσουν.

8,80 το μηνα. Μπορει και να σου ειπα πολλα αλλα το 4ψηφιο νουμερο ειναι σιγουρο. Αμα εσυ κανεις οικονομια μπορει να σου παει 1500. Το θεμα ειναι οτι με τις απαλεψιες που παιζουν μεσα θα χαλας πολλα λεφτα σε μαλακιες για να ξεδινεις πχ σοκολατες ντελιβερι σεα μεα.

εγω ημουν κοντα και με βενζινες τσιγαρα και τα λοιπα μπηκα μεσα  :P

Καλα τι περιμενες να βγαλεις κερδος απο τα 8.80 x 9? Το ποσο θα μπεις μεσα εξαρταται απο το ποσο κακομαθημενος

εισαι και αν καπνιζεις και πινεις. Για ενα νορμαλ νεο που θα εχει τυχη να εχει και αρκετες εξοδους τα 3 χιλιαρικα δεν ειναι

δυσκολο να τα φτασεις.

Καλησπερα, εχω μερικες αποριες..
Αρχικα, αυτη που με εξυπηρετησε στο ΚΕΠ της περιοχης μου εκτος του ότι εβαλε Ανεπαγγελτος αντι για Ανεργος που της ειπα για επαγγελμα γονεα, ειδα οτι δηλωσε μειωμενη θητεια 9 μηνες... 
Για στρατό ξηράς σε περίπτωση που έχω πλατυποδία και ειμαι προστατης σε μονογονεική οικογενεια, ποσους μήνες κάνω? 

Επισης στην αιτηση Απογραφης δεν ειχα δηλωσει ειδικες γνωσεις: Η/Υ (τεχνικος κλπ) .. Μπορω να καλεσω στη Στρατολογια και να ενημερωσουν την καρτελα μου? 

Ισως λες και πολλα. Κανα 300αρι στανταρντ παντως.

Πολλα ΚΤΕΛ δεν εχουν καν μειωμενο για φανταρους. Αρα αμα παρεις 3-4 αδειες κατα τη διαρκεια της θητειας σου και υπηρετεις στην αλλη ακρη της Ελλαδας βαλε ενα 500αρι μεταφορικα ανετα.

Για εξοδους λεω. Οταν εχεις εξοδο απο το μεσηριμερι θα βγεις και θα γυρισεις βραδι. Στην εξοδο μπορει να χρειαζεται ταξι λεωφορειο για να πας και να ερθεις, ενα πυτογυρο να φας και ενα καφε να πιεις εφυγε το 10αρι για πλακα. Βαλε να γινεται αυτο 2-3 φορες τη βδομαδα...Μεσα δεν παιζει να κατσεις με την καμια, θα σε χωσουν.

8,80 το μηνα. Μπορει και να σου ειπα πολλα αλλα το 4ψηφιο νουμερο ειναι σιγουρο. Αμα εσυ κανεις οικονομια μπορει να σου παει 1500. Το θεμα ειναι οτι με τις απαλεψιες που παιζουν μεσα θα χαλας πολλα λεφτα σε μαλακιες για να ξεδινεις πχ σοκολατες ντελιβερι σεα μεα.

Καλα τι περιμενες να βγαλεις κερδος απο τα 8.80 x 9? Το ποσο θα μπεις μεσα εξαρταται απο το ποσο κακομαθημενος

εισαι και αν καπνιζεις και πινεις. Για ενα νορμαλ νεο που θα εχει τυχη να εχει και αρκετες εξοδους τα 3 χιλιαρικα δεν ειναι

δυσκολο να τα φτασεις.

Ευχαριστώ. Νομίζω με κατατοπίσατε πλήρως εσύ και οι προηγούμενοι.

Πάντως μου φαίνεται πολύ περίεργο πως υπάρχουν άτομα που θεωρούν τον στρατό διακοπές, χαχαχουχα και καλή εμπειρία όταν σε βάζει μέσα οικονομικά. Μάλλον κάποιοι ποτέ δεν πλήρωσαν από την τσέπη τους.

Το μόνο θετικό που μπορώ να σκεφτώ είναι η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Από όσο έχω ακούσει σου καλύπτουν τα ιατρικά έξοδα. π.χ περίπτωση καρικοπαθή που τον φρόντισαν όσο χρειαζόταν. Μπορεί να είναι και μπαρούφες βέβαια.

η περίθαλψη ισχύει για ό,τι πάθεις κατα την διαρκεια της θητείας, όχι προϋπάρχουσες παθήσεις, σε αυτές τις περιπτώσεις σου δίνουν αναβολή. Καρκινοπαθής φαντάρος αποκλειεται να ήταν, θα του έδιναν κατ'ευθειαν απαλλαγή.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...