Προς το περιεχόμενο

Στρατός

Socratis_g

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ίσως έχει απαντηθεί αλλά μιας και δεν βρίσκω κάτι σχετικό: πόσο καιρό πρέπει να βρίσκομαι έξω ώστε να βγω ανυπότακτος εξωτερικού? Υπάρχει κάποια ξεκάθαρη οδηγία γι αυτό?

θα σταξεις νεοςςςςς

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αυτό είναι για ΜΚΕ

σορρυ, μπερδευτηκα, ανυποτακτος εισαι απο την στιγμή που σε καλέσουν και δεν παρουσιαστείς. 

Πας στο προξενείο με το χαρτι του δήμου ότι εισαι γραμμενος και σου βγάζεις μια βεβαιωση ότι εισαι ανυποτακτος εξωτερικού. (Δεν υπάρχει κάποιο χρονικο διαστημα) 

πόσο καιρό πρέπει να βρίσκομαι έξω ώστε να βγω ανυπότακτος εξωτερικού? Υπάρχει κάποια ξεκάθαρη οδηγία γι αυτό?

Δεν υπαρχει νομος η κατι στανταρ αλλα σε γενικες γραμμες 1-2 χρονια χρειαζονται με συμβολαια σπιτιου, συμβολαιο δουλειας,

σπουδων κλπ.

εφόσον δεν υπάρχει νόμος, δεν μπορούν να αρνηθούν και αν πάει κατευθειαν με την βεβαιωση του δήμου ότι κατοικει εκει.

Τυπικα ναι, στην πραξη ζητανε πανω απο χρονο. Και λογικο ειναι πρεπει να δειξεις οτι μενεις μονιμα στο εξωτερικο

και βιοποριζεσαι.

δεν μπορούν να κάνουν ό,τι τους κατέβει, αν αρνηθούν να σου βγάλουν την βεβαιωση, που δεν ειναι τιποτα παραπάνω απο ένα χαρτι δύο λεπτά δουλειά, μπορουν να κατηγορηθούν για παραβαση καθήκοντος εφοσον δεν υπάρχει νόμος που να τους καλύπτει.

Λοιπον για απαλλαγη μεσω φρουραρχειο μετα απο αναβολη για Αθηνα επειδη ρωτησατε μερικοι.

Οταν ερθει το χαρτι καταταξης σπιτι πατε 5 μερες πριν στο φρουραρχειο (με το χαρτι καταταξης και την ταυτοτητα), οσο νωρις τοσο το καλυτερο, γραφετε το ονομα σας μπροστα στην εισοδο και μολις σας φωναξουν δινετε την ταυτοτητα και περιμενετε, σας φωναζουν και περνατε μεσα, εξω απο το φρουραρχειο παλι δινετε το ονομα και περιμενε να φωναξουν το ονομα σας. Αφου σας φωναξουν μεσα λετε τον γιατρο (ειδικοτητα) και για ποιον λογο, σας δινουν παραπεμπτικο και πατε εκει π.χ. 404.

Στο 404 λοιπον στην εισοδο δινετε την ταυτοτητα και δειχνετε το παραπεμπτικο, πατε στο μηχανολογικο και δειχνετε το παραμπεπτικο και πατε στο γιατρο που θα σας υποδειξουν.

Στον γιατρο δειχνετε τα εγγραφα της παθησης σας, μην αφηνετε να σας ψαρωσει και να σας λεει οτι δεν γινεται να σας γραψει το Ι5 κλπ. Οταν στην γνωματευση γραψει το Ι5 πατε στο φρουραρχειο πισω και παλι μπροστα στην εισοδο του φρουραρχειο (οχι στην πυλη) και δινετε το ονομα σας και περιμενετε παλι να σας φωναξουν, μεσα δειχνετε το χαρτι και το παραπεμπτικο και σας δινουν ενα χαρτι.

Με αυτο το χαρτι πατε Ρουφ αφου περασετε την πυλη δειχνωντας ταυτοτητα καιαφου σας υποδειξουν το γραφειο που να πατε συμπληρωνετε μια αιτηση και μια υπευθυνη δηλωση οτι αν δεν παρουσιαστειτε στην επιτροπη θα υπαρξει προστιμο 6000€, με ολα τα προηγουμενα χαρτια και αυτα τα δινετε στον υπαλληλο, σας ρωταει αν θελετε το χαρτι να το παρετε εσεις απο εκει η ταχυδρομικως που ειναι για την επιτροπη, εντος 20 ημερων ειναι συνηθως ετοιμο και περνατε επιτροπη.

• Like 3

Λοιπον για απαλλαγη μεσω φρουραρχειο μετα απο αναβολη για Αθηνα επειδη ρωτησατε μερικοι.

Οταν ερθει το χαρτι καταταξης σπιτι πατε 5 μερες πριν στο φρουραρχειο (με το χαρτι καταταξης και την ταυτοτητα), οσο νωρις τοσο το καλυτερο, γραφετε το ονομα σας μπροστα στην εισοδο και μολις σας φωναξουν δινετε την ταυτοτητα και περιμενετε, σας φωναζουν και περνατε μεσα, εξω απο το φρουραρχειο παλι δινετε το ονομα και περιμενε να φωναξουν το ονομα σας. Αφου σας φωναξουν μεσα λετε τον γιατρο (ειδικοτητα) και για ποιον λογο, σας δινουν παραπεμπτικο και πατε εκει π.χ. 404.

Στο 404 λοιπον στην εισοδο δινετε την ταυτοτητα και δειχνετε το παραπεμπτικο, πατε στο μηχανολογικο και δειχνετε το παραμπεπτικο και πατε στο γιατρο που θα σας υποδειξουν.

Στον γιατρο δειχνετε τα εγγραφα της παθησης σας, μην αφηνετε να σας ψαρωσει και να σας λεει οτι δεν γινεται να σας γραψει το Ι5 κλπ. Οταν στην γνωματευση γραψει το Ι5 πατε στο φρουραρχειο πισω και παλι μπροστα στην εισοδο του φρουραρχειο (οχι στην πυλη) και δινετε το ονομα σας και περιμενετε παλι να σας φωναξουν, μεσα δειχνετε το χαρτι και το παραπεμπτικο και σας δινουν ενα χαρτι.

Με αυτο το χαρτι πατε Ρουφ αφου περασετε την πυλη δειχνωντας ταυτοτητα καιαφου σας υποδειξουν το γραφειο που να πατε συμπληρωνετε μια αιτηση και μια υπευθυνη δηλωση οτι αν δεν παρουσιαστειτε στην επιτροπη θα υπαρξει προστιμο 6000€, με ολα τα προηγουμενα χαρτια και αυτα τα δινετε στον υπαλληλο, σας ρωταει αν θελετε το χαρτι να το παρετε εσεις απο εκει η ταχυδρομικως που ειναι για την επιτροπη, εντος 20 ημερων ειναι συνηθως ετοιμο και περνατε επιτροπη.

Eιχα διαβασει οτι δεν χρειαζεται να πας στην επιτροπη αλλα σε ειδοποιουν για το αποτελεσμα(παντα για απαλλαγη)ισχυουν τα ιδια και στο ναυτικο?Και οταν λες επιτροπη ειναι ακριβως η ιδια διαδικασια με την αναβολη?

Παιδιά καλησπέρα, λόγο υποχρεώσεων έχω κάνει αίτηση αναβολής την οποία μπορώ να πάρω σίγουρα.

Το θέμα είναι ότι είμαι 1 μέρα πριν την καταταξη και ακομα δεν εχει περασει η αναβολή μου.

Τι ακριβώς μπορω να κανω; Αν με βγάλουν ανυπότακτο πως μπορώ να τους κυνηγήσω από την στιγμή που έχω το αποδεικτικό αιτήσεως;

Παιδιά καλησπέρα, λόγο υποχρεώσεων έχω κάνει αίτηση αναβολής την οποία μπορώ να πάρω σίγουρα.

Το θέμα είναι ότι είμαι 1 μέρα πριν την καταταξη και ακομα δεν εχει περασει η αναβολή μου.

Τι ακριβώς μπορω να κανω; Αν με βγάλουν ανυπότακτο πως μπορώ να τους κυνηγήσω από την στιγμή που έχω το αποδεικτικό αιτήσεως;

Στην δική μου περίπτωση τον Γενάρη του 16 έμαθα ότι η αναβολή εγκρίθηκε κάπου στη μια βδομάδα έπειτα από τη μέρα που έπρεπε να καταταχθώ.Λογικά αφού έχεις περάσει τη διαδικασία πρέπει να στο είπαν και οι ίδιοι ότι η απόφαση θα βγει μετά τη μέρα κατάταξης σου 

Το ΣτΕ επικύρωσε αποζημίωση 700.000 ευρώ σε συγγενείς στρατιώτη που απεβίωσε εν ώρα θητείας

Το Α' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας επικύρωσε εφετειακή απόφαση με την οποία το Δημόσιο υποχρεώθηκε να καταβάλει αποζημίωση περίπου 700.000 ευρώ σε συγγενείς 21χρονου στρατιώτη ο οποίος απεβίωσε από βαρύτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση. Αναλυτικότερα, ο στρατιώτης Πυροβολικού είχε την ειδικότητα οδηγού οχήματος και κλήθηκε, ενόψει της επιθεώρησης που θα γινόταν την επόμενη μέρα να βοηθήσει να ρυμουλκηθεί ένα ανατρεπόμενο φορτηγό αυτοκίνητο (Μ 47) που χρησιμοποιείτο για την αποκομιδή των απορριμμάτων της Στρατιωτικής Μονάδας στην οποία υπηρετούσε. Το αυτοκίνητο αυτό είχε υποστεί μηχανική βλάβη και ρυμουλκήθηκε με συρματόσκοινο από τον σκουπιδότοπο των Μεγάρων στην στρατιωτική Μονάδα.

Από τον λοχία του ο στρατιώτης κλήθηκε στον όρχο των οχημάτων (χώρος στάθμευσης των στρατιωτικών οχημάτων) προκειμένου να βοηθήσει στην τοποθέτηση του συρματόσκοινου, ώστε να ρυμουλκηθεί το χαλασμένο αυτοκίνητο στο συγκεκριμένο σημείο που έπρεπε, του όρχου. Έτσι το ένα όχημα από το άλλο ήρθε σε απόσταση 1,20 μέτρων και μεταξύ των δύο οχημάτων μπήκε ο 21χρονος μαζί με ένα συνάδελφό του προκειμένου να προσαρμόσουν το συρματόσχοινο για να γίνει η ρυμούλκησης. Την στιγμή εκείνη ο λοχίας που επέβαινε στο αυτοκίνητο που θα ρυμουλκούσε το χαλασμένο Μ 47, χωρίς να ελέγξει εάν είχε πραγματοποιηθεί ή όχι η πρόσδεση από τους στρατιώτες και χωρίς να ελέγξει εάν οι στρατιώτες είχαν απομακρυνθεί, έκανε όπισθεν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του 21χρονου στρατιώτη, ο οποίος διεκομίσθη στο 401 ΓΣΝΑ, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του από βαρύτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση.

Ο λοχίας από το Στρατοδικείο κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 1 έτους και 3 μηνών. Οι συγγενείς του 21χρόνου (μητέρα, η αδελφή, ο παππούς και η γιαγιά) προσέφυγαν στα Διοικητικά Δικαστήρια διεκδικώντας αποζημίωση για την ψυχική οδύνη που υπέστησαν από την απώλεια του 21χρονου, ενώ παράλληλα αξίωσαν την καταβολή των εξόδων κηδείας, τα χρήματα για τη κατασκευή του μνήματος κλπ Τα Διοικητικά Δικαστήρια επιδίκασαν αποζημίωση στους συγγενείς και τα έξοδα κηδείας και στην συνέχεια το Α΄ Τμήμα του ΣτΕ επικύρωσε την Εφετειακή απόφαση και υποχρέωσε το Δημόσιο να τους καταβάλει 700.000 ευρώ (μαζί με τους νόμιμους τόκους). Το ΣτΕ απέρριψε όλους τους ισχυρισμούς του Ελληνικού Δημοσίου που ζητούσε να αναιρεθεί η εν λόγω εφετειακή απόφαση που δικαίωσε τους συγγενείς.

αν και το άρθρο δεν λέει πότε έγινε το συμβάν, γύρω στην εικοσαετία τραβάνε αυτές οι υποθέσεις μέχρι βγει οριστική αποφαση. Συγχαρητήρια στην οικογένεια του που είχε το κουράγιο και την αντοχή μέχρι να δικαιωθούν.

• Like 3

Αναβολη για κοινωνικους λογους? Γενικα αν δεν εχεις απαντηση θετικη η αρνητικη δεν εχεις καμια υποχρεωση να παρουσιαστεις.

Στη χειροτερη αμα ειναι αρνητικη η απαντηση θα βγει αποφαση για καταταξη πιο μετα εκτος ΕΣΣΟ.

δυστυχώς μπορεί να τραυματιστείς πολύ άσχημα σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις αν δε προσέχεις (και δε σε προσέχουν βέβαια), κι εμένα προσωπικά θυμάμαι μια περίπτωση που θα μπορούσε να με είχε παρασύρει φορτωμένο steyr που τσούλησε προς τα πίσω αν δεν είχα απομακρυνθεί εγκαίρως 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...