endrevar Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Τα στρατιωτικά νοσοκομεία έχουν μια χαρά γιατρούς. Στις μονάδες όμως οι ανιδείκευτοι ψαρώνουν στου διοικητές και στους καραβανάδες που λένε να μην δίνουν άδειες κτλ εύκολα, και τα κάνουν μαντάρα. Φυσικά και οι φαντάροι που το παίζουν άρρωστοι επιβαρύνουν το πρόβλημα. Χίλιοι τρόποι υπάρχουν για λούφα, αυτό καλύτερα να μην το χρησιμοποιούν
FilipposMD Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Καλά εντάξει, με τους στρατιωτικούς γιατρούς γελάει και το παρδαλό κατσίκι. Σε θεωρούν εξ ορισμού καλά και ότι όταν πας σε αυτούς κάνεις οπωσδήποτε θέατρο για να πάρεις άδεια. Όταν υπηρετούσα και πριν την ορκωμοσία είχα αρρωστήσει με πολύ πυρετό, βήχα, βλένες κλπ. Ο τρόπος που με είχαν αντιμετωπίσει οι στρατιωτικοί γιατροί ήταν λες και ήμουν ο μέγιστος θεατρίνος. Το μόνο που μου δίναν ήταν μια παρακεταμόλη και αντε γεια. Έπρεπε να περιμένω 2 βδομάδες να βγώ με άδεια να πάω σε ιδιώτη γιατρό να μ' εξετάσει και να πάρω φάρμακα. Τελικά είχα μια αρκετά βαριά βρογχίτιδα και οι στόκοι του στρατού περίμεναν με παρακεταμόλη να μου περάσει. Σημασία δε δίνουν. Η πλάκα ήταν ότι όταν πήγα να ξαναμπώ μετά την άδεια, μας ψάξαν τους σάκους και ήθελαν να μου απαγορεύσουν να βάλω τα φάρμακα που έπερνα μέσα στο στρατόπεδο, ενώ είχα και τη συνταγή! Άντε γεια είναι τα άτομα εκεί μέσα. Κοίτα, από τη δική μου εμπειρία, νομίζω ότι πριν την ορκομωσία, που γίνεται εκπαίδευση, υπάρχει πρόβλημα. Εγώ ήμουν αεροπορία και στην Τρίπολη, που κάναμε την εκπαίδευση, όσοι ήμασταν γιατροί περνούσαμε όλο το 24ωρο στο ιατρείο λόγω πολλής δουλειάς. Συνολικά η σειρά είχε 750 νεοσύλλεκτους και κάθε μέρα καταγράφαμε περίπου 100-150 άτομα που έρχονταν στο ιατρείο με πρόβλημα ή "πρόβλημα" (χώρια οι νοσηλευόμενοι). Φυσικά, τις Κυριακές που είχε επισκεπτήριο, έρχονταν μόνο 10-15. Από αυτό και μόνο καταλαβαίνεις ότι τα περισσότερα περιστατικά ήταν αστεία και ο βασικός σκοπός ήταν να βγάλουν ελεύθερο υπηρεσίας, αρβυλών κτλ. Με αυτό το δεδομένο, δυστυχώς δημιουργείται καχυποψία εναντίον του ασθενούς που έρχεται για εξέταση. Μέχρι και άτομα που κουτουλούσαν επίτηδες σε τοίχο είδα, για να μην πάνε μαγειρεία. Δεν θα υπερασπιστώ βέβαια τους στρατιωτικούς γιατρούς, οι οποίοι τα έξυναν ολημερίς και άφηναν εμάς να λιώνουμε στη δουλειά. Απλώς να σημειώσω ότι εκτός από την ευθύνη του γιατρού που σε εξέτασε, υπάρχει και η βλακεία πολλών φαντάρων που κοροϊδεύουν για να λουφάρουν, με αποτέλεσμα να μην δίνεται η απαραίτητη προσοχή στους πραγματικά ασθενείς. Αντίθετα, στα στρατιωτικά νοσοκομεία, σε προσέχουν πολύ περισσότερο από τον μέσο όρο, μην τυχόν και πάθεις τίποτα, τη στιγμή που έχουν αυτοί ευθύνη.
RedPanda Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 άλλος ένας νεκρός φαντάρος και στη σελίδα του ΓΕΣ κάνουν μούγκα στη στρούγκα Να φανταστώ πως για το ΓΕΣ κανένας δεν φταίει.
astak Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Κοίτα, από τη δική μου εμπειρία, νομίζω ότι πριν την ορκομωσία, που γίνεται εκπαίδευση, υπάρχει πρόβλημα. Εγώ ήμουν αεροπορία και στην Τρίπολη, που κάναμε την εκπαίδευση http://aplusrstore.com/product.php?id=222
FilipposMD Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Άντε πάλι με τα βύσματα. Εντάξει, καλή η αεροπορία, δεν λέω, αλλά όταν απολύονται οι στραταίοι κι εσύ μετράς άλλους 3 μήνες, νομίζετε ότι είναι ωραία; Άσε που τώρα η αεροπορία παίρνει το 1/3 των ατόμων που έπαιρνε παλιά, με αποτέλεσμα να μην παίζουν οι άδειες και η λούφα που υπήρχε παλιότερα.
Mika Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 δηλαδη δεν εβαλες βυσμα για να πας ε; αφου ειναι τοσο χαλια :mrgreen:
RedPanda Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 δηλαδη δεν εβαλες βυσμα για να πας ε; αφου ειναι τοσο χαλια :mrgreen: από την εμπειρία μου στο γραφείο της στρατολογίας, ούτε με σφαίρες αεροπορία χωρίς κάποιος να μιλήσει για σένα
FilipposMD Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Ε το βύσμα μπήκε από συγγενή μόνο του όταν ήμουν 18, ο στρατός ήταν 18 μήνες και η αεροπορία 21. Φαντάρος πήγα στα 29, όταν ο στρατός ήταν 9 μήνες και η αεροπορία 12. Προφανώς στην αεροπορία είναι καλύτερα (καταρχάς τα άτομα είναι πιο λογικά από τους στραταίους), αλλά η διαφορά στον χρόνο μετράει. Παλιά που η αεροπορία είχε άπειρο κόσμο και έπρεπε να περάσεις 1,5-2 χρόνια φαντάρος, η διαφορά στην ποιότητα της θητείας υποθέτω ότι θα ήταν πιο σημαντική. Το να κάνεις 3 μήνες παραπάνω, όταν η θητεία στον στρατό ήταν 18, δεν ήταν και τόσο φοβερό. Σήμερα, που πρέπει να κάνεις 33% χρόνο θητείας παραπάνω για να πας αεροπορία, που είναι και χειρότερα απ'ότι παλιά, δεν πολυαξίζει. Ειδικά αν είσαι υγιειονομικός, που έναν σεβασμό θα τον έχεις σε όποιο σώμα και αν είσαι, θα έλεγα καλύτερα στον στρατό, να τελειώνεις και πιο γρήγορα. Μπορεί να τύχεις σε περισσότερους στόκους, αλλά 8 μηνάκια (+1 μήνας άδειες) είναι όλα κι όλα, θα περάσουν γρήγορα. Αυτά και ως συμβουλές στους νεότερους.
Pablo_Hasan Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 δηλαδή μετά δεν έβαλες βύσμα, ε; Στο πεντάγωνο δηλαδή πήγες γιατι όλοι οι άλλοι είχαν βάλει βύσμα να πάνε στην παραμεθώριο και έμεινες εσύ Ειδικά αν είσαι υγιειονομικός, που έναν σεβασμό θα τον έχεις σε όποιο σώμα και αν είσαι, θα έλεγα καλύτερα στον στρατό, να τελειώνεις και πιο γρήγορα. Μπορεί να τύχεις σε περισσότερους στόκους, αλλά 8 μηνάκια (+1 μήνας άδειες) είναι όλα κι όλα, θα περάσουν γρήγορα. Αυτά και ως συμβουλές στους νεότερους. ο σεβασμός δεν είναι γιατί είσαι του υγειονομικού (σιγά), αλλά σαν γιατρός υπάρχει πάγια εντολή που απαγορευει σε γιατρους να απασχολούνται σε δραστηριότητες εκτός τις ιατρικές. Αν και η θητεία στη αεροπορία ειναι 3 μήνες παραπάνω στον στρατό θα κάνεις πολύ περισσότερες σκοπιές, αναλογικά λιγότερες άδειες, καθόλου ΣΚ off και άλλα τέτοια, άσε που υπάρχουν και μονάδες στην αεροπορία που είναι 9μηνες. Να φανταστώ πως για το ΓΕΣ κανένας δεν φταίει. και καλά τώρα θα γίνει ΕΔΕ απο αυτές της πλάκας και μετά απο 5 χρόνια μπορεί να βγει το πόρισμα που τελικά θα λέει ότι κανένας δεν ευθήνεται, ο διοικητής του μάλλον θα φάει στέηση βαθμού, αλλά μισθολογικά θα συνεχίσει να ανεβαίνει σύμφωνα με τα χρόνια, ούτε χάνει κάποιο άλλο δικαιωμα, οποτε του κλάσανε τα @@.
lefi Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Μόλις δύο μήνες φαντάρος [*** την 294 μου μέσα..]: Η κωλονοοτροπία που υπάρχει στο στρατό του στυλ "τραβάνε το τέντωμα οι νέοι και οι παλιοί ξύνονται" είναι απο τα πράγματα που με εκνευρίζουν. Ίσως επειδή είμαι νέος και τραβάω εγώ τα πολλά ακόμα. Αλλα είναι τόσο ηλίθιο που βλέπεις και έναν που κάνει 9μηνο να δουλεύει μόνο το πρώτο 3μηνο και μετά να μετράει μέρες για να απολυθεί, και να ρίχνει άκυρα για δουλειές κτλ κτλ.. Είναι κατάντια. Είμαι Ναυτικό και αυτό που λες το σκέφτομαι ηηη μάλλον το σκεφτόμουνα και εγώ. Εάν παλαιώσεις θα σου αρέσει ίσως την ψωνήσεις. Εγώ ναι μεν συμμερίζομαι την άποψη σου αλλά όταν έβαλα 1 ΕΣΣΟ μέσα μου έλεγαν από την πρώτη μέρα οι παλαιότεροι: "Τώρα φίλε πάλιωσες, κοίταξε να τον χώνεις μην τα κάνεις εσύ". Βασικά εάν έβαζα εγώ τους κανόνες παλαιός θα ήταν μόνο η σειρά απολύσεως αλλά επειδή κάποιες καταστάσεις σε κάνουν στα (α..) παλαιά σου τα παπούτσια και εγώ το παίζω παλαιός και το διασκεδάζω, αλλά μην φανταστείς εκμετάλευση δουλεύω μαζί με τους νέους.
Tilemaxx Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Όσοι περισσότεροι μπορούν να βάζουν βύσμα για τον παράλογο αυτό θεσμό που λέγεται στρατός, ας το κάνουν. Μόνο απαξίωση και λούφα αξίζει στο σάπιο αυτό στρατιωτικό σύστημα.
FilipposMD Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 δηλαδή μετά δεν έβαλες βύσμα, ε; Στο πεντάγωνο δηλαδή πήγες γιατι όλοι οι άλλοι είχαν βάλει βύσμα να πάνε στην παραμεθώριο και έμεινες εσύ Kοίτα, στη σειρά μου ήμασταν 7 γιατροί. Οι δύο πήγαν επαρχία, αλλά εκεί που ζήτησαν, γιατί ήταν από εκείνες τις πόλεις και έμεναν σπίτι τους (όχι σύνορα), οι άλλοι 4 έμειναν στο νοσοκομείο της αεροπορίας της Αθήνας και έγραφαν χρόνο ειδικότητας (πήραν και κάποιες αποσπάσεις) κι εγώ είχα ζητήσει να μείνω Αθήνα, αλλά δεν με ενδιέφερε να γράφω ειδικότητα και με πήγαν Πεντάγωνο. Ουσιαστικά μόνο ένας ήταν δυσαρεστημένος, γιατί έμενε Ασπρόπυργο και ήθελε να είναι σε στρατόπεδο στα Λιόσια και τον άφησαν Κατεχάκη. Βύσμα βάζουν όλοι και παντού, όταν κρίνεται η μετάθεση, οπότε δεν έχει καν νόημα να το συζητάμε. Το να είσαι γιατρός στο Πεντάγωνο, όσο κι αν σας φαίνεται παράξενο, δεν είναι πολύ ζηλευτή θέση. Και όσους γιατρούς του Σ.Ξ. και του ναυτικού γνώρισα στο Πεντάγωνο, κανείς δεν τρελαινόταν από τη χαρά του που ήταν εκεί και κανείς δεν το ζήτησε. Εγώ είχα ευθύνη για 2200 άτομα, εκ των οποίων οι περισσότεροι μόνιμοι. Κάθε μέρα έβλεπα ή έγραφα συνταγές για 40-50 άτομα, το Πάσχα δεν πήρα άδεια με κανένα γκρουπ γιατί δεν υπήρχε άλλος γιατρός, καθόλου τιμητική στο τέλος για τον ίδιο λόγο, έπρεπε να είμαι προβλεπόμενος 24/7 κτλ. Σε μια περιφερειακή μονάδα ο γιατρός βλέπει 2-3 τη μέρα και τα ξύνει γιατί είναι και ανώτερος από τους περισσότερους. Εντάξει, δε με χάλασε, αλλά το Πεντάγωνο συνήθως θεωρείται ο παράδεισος που πατάς μια φορά τη βδομάδα, ενώ για πολύ λίγες ειδικότητες ισχύει αυτό. ο σεβασμός δεν είναι γιατί είσαι του υγειονομικού (σιγά), αλλά σαν γιατρός υπάρχει πάγια εντολή που απαγορευει σε γιατρους να απασχολούνται σε δραστηριότητες εκτός τις ιατρικές. Δεν αναφέρομαι σε δραστηριότητες, αλλά στον τρόπο που σου μιλάνε οι ανώτεροι. Είσαι ο γιατρός της μονάδας (ή ο οδοντίατρος ξέρω γω) και σε βλέπουν έτσι (συχνά σε χρειάζονται κιόλας). Κι εσύ όμως έχεις κάθε δικαίωμα να πεις ότι σε καλύπτει το ιατρικό απόρρητο και να σταματήσουν να σε πρήζουν για κάτι που έκανες. Ενώ ήξερα και άτομο που είχε διδακτορικό από το John Hopkins, αλλά επειδή ήταν ένας "απλός φαντάρος", τον ψάρωναν όπως όλους τους άλλους. Αν και η θητεία στη αεροπορία ειναι 3 μήνες παραπάνω στον στρατό θα κάνεις πολύ περισσότερες σκοπιές, αναλογικά λιγότερες άδειες, καθόλου ΣΚ off και άλλα τέτοια, άσε που υπάρχουν και μονάδες στην αεροπορία που είναι 9μηνες. Εξαρτάται από τη φάση στην οποία είσαι. Εγώ παράτησα δουλειά για να μπω φαντάρος. Οι 3 αυτοί μήνες ήταν μερικά χιλιάρικα μισθοί και πολλές πολλές ώρες που θα μπορούσα να κάνω κάτι παραγωγικό. Αν έμπαινα μόλις είχα τελειώσει τη σχολή, ενδεχομένως να προτιμούσα να περάσω χαλαρά 12 μήνες, παρά σφιχτά 9 μήνες. Είναι θέμα προτεραιοτήτων.
Neurotic_Fest Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Όσοι περισσότεροι μπορούν να βάζουν βύσμα για πάρουν απαλλαγή από τον παράλογο αυτό θεσμό που λέγεται στρατός, ας το κάνουν. Μόνο απαξίωση και λούφα αξίζει στο σάπιο αυτό στρατιωτικό σύστημα. Φιξντ.
minaras_tio Δημοσ. 7 Απριλίου 2011 Δημοσ. 7 Απριλίου 2011 AΘΛΙΑ εμπειρια,δε προσφερει ΤΙΠΟΤΑ...Σου μαθαινει μονο πως να χωνεις αλλους οταν εισαι κωλοβυσμα....χαμενος καιρος...Ωραια να σε διαταζει ο καθε ηλιθιος στρατοκαυλος και εσυ να τρεχεις σα σκυλακι ολη μερα...Θελω τοσα να πω αλλα δεν αξιζει να ασχοληθω αλλο...Υπομονη οσοι ειναι μεσα,και σε οσους πανε..Και ολα αυτα τα λεει ενας που περασε πολυ πολυ καλυτερα απο πολλους αλλους, χωρις βυσμα,απλα κανοντας υπομονη... Μια ζωη θα χαιρετατε ρεεεεεεεεεεεε αστερατοι.....!!!! Sent from my iPhone using Insomnia
Προτεινόμενες αναρτήσεις