DYEL Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Άλλωστε η υποχρεωτικότητα είναι και ο λόγος ύπαρξης των βυσματων. Ναι γιατί τα άλλα είδους "βύσματα" έξω στην ζωή δεν υπάρχουν,μονο στο παραμύθι που λέγεται στρατός υπάρχουν... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Typhoon Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Ναι γιατί τα άλλα είδους "βύσματα" έξω στην ζωή δεν υπάρχουν,μονο στο παραμύθι που λέγεται στρατός υπάρχουν... Φιλαράκο, μην τολμάς να υπονοείς ότι ο στρατός έχει κοινά στοιχεία με τη ζωή εκεί εξώ...είσαι χαζός και δεν καταλαβαίνεις ττπ για το στρατό. Τάδε έφη Pablo πολλάκις σε αυτό το thread. In other news, εγώ συμφωνώ μαζί σου και το έχω γράψει και εγώ αρκετές φορές εδώ μέσα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Pablo_Hasan Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Νατος πάλι. Αυτό που λέω και δεν θες να το καταλάβεις είναι ότι πρόκειται για ελεγχόμενο σύστημα, όχι ανοιχτό όπως η έξω κοινωνία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haris_216 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Αν και δε νομίζω ποτέ κανείς να χαιρόταν τη θητεία του (εκτός από τους wannabe Ράμπο που πάντα υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν) βλέπω ότι όσο μειώνεται η θητεία (μην ξεχνάμε ότι όχι τόσο παλιά, ήταν πχ 2 χρόνια) τόσο πιο μεγάλος σαματάς και πιο ευφάνταστη "επιχειρηματολογία" υπάρχει από αυτούς που θέλουν να την "κάνουν". Είναι προφανές ότι πλέον η ζωή των νέων ανθρώπων σε οικογενειακό, εκπαιδευτικό και επαγγελματικό επίπεδο παθαίνει ανεπανόρθωτη ζημιά από την όποια, μη επιθυμητή, διακοπή. Προσωπικά δέχομαι το "δεν γουστάρω να πάω στο στρατό". Σέβομαι το "δεν γουστάρω γιατί...έτσι" Αλλά το να προσπαθεί κάποιος να δώσει αλτρουϊστική χροιά στις απόψεις του με "ανησυχία" για το αξιόμαχο του στρατού εφέδρων ή αμφίβολες οικονομικές εκτιμήσεις μου βγάζει μια προσπάθεια κάλυψης της κεντρικής ιδέας του σκεπτικού του Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Typhoon Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Νατος πάλι. Αυτό που λέω και δεν θες να το καταλάβεις είναι ότι πρόκειται για ελεγχόμενο σύστημα, όχι ανοιχτό όπως η έξω κοινωνία. Και οι κοινωνία είναι ελεγχόμενη και ο στρατός απλώς σε διαφορετικούς βαθμούς. Ο ΕΣ λόγο της γενικότερης χαλαρότητας που επικρατεί σε αυτή τη χώρα δεν είναι πολύ πιο ελεγχόμενος από την κοινωνία για μένα, η οποία και αυτή με τη σειρά της είναι χύμα στο κύμα. Για παράδειγμα, η βορειοκορεάτικη κοινωνία είναι πολύ πιο ελεγχόμενη από τον ΕΣ. Συνεπώς είναι θέμα θεώρησης και προφανώς είναι υποκειμενικό. Δέχομαι ότι εσύ μπορείς να το βλέπεις έτσι αλλά θεωρώ ότι σφάλεις γιατί ο ΕΣ επιδεικνύει όλες τις παθογένειες τις ελληνικής κοινωνίας, όπως γράφεται πολλάκις σε αυτό το thread. Το πιο ειρωνικό είναι ότι πολλές από αυτές τις παθογένειες τις δημοσιεύεις εσύ ο ίδιος...I guess we'll have to agree to disagree 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Pablo_Hasan Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 το να σταματήσουν να υπάρχουν βύσματα στην έξω κοινωνία δεν γίνεται με έναν νόμο και ένα άρθρο. Το να σταματήσουν τα βύσματα στον στρατό ειναι πανευκολο. Αυτό ειναι το θέμα και το λάθος στη συγκριση που κάνεις. Ο λόγος που αυτη η απατη συνεχίζεται είναι γιατι αυτή η απάτη ειναι που διατηρεί στην πραγματικότητα την θητεία. Αν δεν υπήρχαν βύσματα, το ποσοστό των απαλλαγών θα αυξανόταν σε επιπεδα άνω του ισραήλ, και θα υπηρχαν οργανωμένες αντιδράσεις κατά της θητείας με μεγαλύτερη κοινωνική απηχηση. Απλά τώρα το βύσμα ειναι η βαλβίδα ασφαλείας, όποιος δεν την παλευει και ντρεπεται να πάρει Ι5 βρισκει ένα βύσμα και ησυχάζει. Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι εσύ για ποιον λόγο ειναι υπερ; η θητεια που εκανες δεν ήταν πραγματική θητεία, 5ημερο, 8ωρο στην αθηνα ειναι σαν να δουλευες στα ΕΛΤΑ, για ποιον λόγο υποστηρίζεις αυτο το βδέλυγμα; Αλλά το να προσπαθεί κάποιος να δώσει αλτρουϊστική χροιά στις απόψεις του με "ανησυχία" για το αξιόμαχο του στρατού εφέδρων ή αμφίβολες οικονομικές εκτιμήσεις μου βγάζει μια προσπάθεια κάλυψης της κεντρικής ιδέας του σκεπτικού του δεν ειναι τοσο δύσκολο να καταργηθει, δες την βουλγαρία, την αλβανία και τα σκόπια. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
santana99 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 δόκιμος στην αεροπορία θέλει πτυχίο; βλέπω και ναι και όχι στο νετ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
opcorsa Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 δόκιμος στην αεροπορία θέλει πτυχίο; βλέπω και ναι και όχι στο νετ... οταν ημουν εγω περνανε μονο με πτυχιο οικονομικων just so you know 17 ΜΗΝΕΣ 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kr0m Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Εγώ και πολλοί άλλοι, γεννημένοι το 1999, καλούμαστε ως 31/3 να πάμε στα ΚΕΠ για να συμπληρώσουμε το δελτίο απογραφής για τον στρατό.Χωρίς πολλά πολλά, και επειδή φαντάζομαι πως και άλλοι στην ίδια θέση με μένα, ίσως να ενδιαφέρονται, θα προσπαθήσω να το θέσω απλά:ως προτίμηση θα ήθελα να δηλώσω ή ειδικές δυνάμεις ή ΕΛΔΥΚ, καθώς έχω την εντύπωση πως εκεί είναι "ζόρικα"... τι λέτε;; θέλω να πάω στρατό, αλλά δεν θέλω να ξύνομαι.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
JohnTehGreek Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Εγώ και πολλοί άλλοι, γεννημένοι το 1999, καλούμαστε ως 31/3 να πάμε στα ΚΕΠ για να συμπληρώσουμε το δελτίο απογραφής για τον στρατό. Χωρίς πολλά πολλά, και επειδή φαντάζομαι πως και άλλοι στην ίδια θέση με μένα, ίσως να ενδιαφέρονται, θα προσπαθήσω να το θέσω απλά: ως προτίμηση θα ήθελα να δηλώσω ή ειδικές δυνάμεις ή ΕΛΔΥΚ, καθώς έχω την εντύπωση πως εκεί είναι "ζόρικα"... τι λέτε;; θέλω να πάω στρατό, αλλά δεν θέλω να ξύνομαι.... Πάλι ζητάς να σου πούμε την γνώμη μας θα την δεχτείς ή θα αρπαχτείς πάλι; Επαναλαμβάνω, όπου και να πας θα ξύνεσαι, ο Ελληνικός στρατός δεν είναι Call of Duty, ούτε λεφτά για σφαίρες δεν υπάρχουν καλά καλά. Απλά θα έχεις τον καραβανά να σε κάνει σκουπίδι και θα σε λιώσει στα καψώνια, αυτή είναι η μόνη διαφορα με οπουδήποτε αλλού. Η ΕΛΔΥΚ παρόλα αυτά είναι καλή επιλογή γιατί πληρώνεσαι κιόλας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
andreapaog328 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 απο κοσμο τι ελεγε η σειρα του μαρτη? γενικά στείλανε κόσμο να μπει μαιο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kr0m Δημοσ. 15 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 15 Μαρτίου 2017 Πάλι ζητάς να σου πούμε την γνώμη μας θα την δεχτείς ή θα αρπαχτείς πάλι; Επαναλαμβάνω, όπου και να πας θα ξύνεσαι, ο Ελληνικός στρατός δεν είναι Call of Duty, ούτε λεφτά για σφαίρες δεν υπάρχουν καλά καλά. Απλά θα έχεις τον καραβανά να σε κάνει σκουπίδι και θα σε λιώσει στα καψώνια, αυτή είναι η μόνη διαφορα με οπουδήποτε αλλού. Η ΕΛΔΥΚ παρόλα αυτά είναι καλή επιλογή γιατί πληρώνεσαι κιόλας. Δε ζητάω γενικά τη γνώμη σας ξέρεις, ζητάω γνώμες στο ερώτημα ειδικές δυνάμεις ή ΕΛΔΥΚ. Και ούτε είπα πως είναι CoD ο ελληνικός στρατός. Εγώ ζητάω να μου πει κάποιος αντικειμενικά την άποψή του ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ για αυτά τα οποία ρώτησα, και όχι να μου λέει "θα έχεις τον καραβανά να σε κάνει σκουπίδι" το οποίο το θεωρώ πολύ προκατειλλημένο. Θέλω απάντηση μεταξύ των δύο ξαναλέω, τι θα ήταν καλύτερο να δηλώσω ως προτίμηση και γιατί. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
JohnTehGreek Δημοσ. 15 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 15 Μαρτίου 2017 Φυσικά το θεωρείς προκατειλλημένο αφού τον Ελληνικό στρατό τον έχεις δει μόνο στις παρελάσεις και στα badass Video στο Youtube. Οταν μπεις ή έστω διαβάσεις τι λένε όσοι υπηρέτησαν θα αλλάξεις γνώμη και θα καταλάβεις πόσο σάπιος είναι. Anyway για να μην συνεχίσω, σου είπα και πιο πάνω δήλωσε ΕΛΔΥΚ γιατί εκεί πληρώνεσαι τουλάχιστον (270€ τον μήνα αν δεν κάνω λάθος). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sargio01 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 15 Μαρτίου 2017 Το "ΕΛΔΥΚ" σκέτο είναι αόριστο, εκεί στέλνουν και οι ειδικές δυνάμεις. Δήλωσε λοιπόν ειδικές δυνάμεις και στη συνέχεια ΕΛΔΥΚ, έτσι θα τα κάνεις και τα δυο χωρίς διλήμματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Typhoon Δημοσ. 15 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 15 Μαρτίου 2017 το να σταματήσουν να υπάρχουν βύσματα στην έξω κοινωνία δεν γίνεται με έναν νόμο και ένα άρθρο. Το να σταματήσουν τα βύσματα στον στρατό ειναι πανευκολο. Αυτό ειναι το θέμα και το λάθος στη συγκριση που κάνεις. Ο λόγος που αυτη η απατη συνεχίζεται είναι γιατι αυτή η απάτη ειναι που διατηρεί στην πραγματικότητα την θητεία. Αν δεν υπήρχαν βύσματα, το ποσοστό των απαλλαγών θα αυξανόταν σε επιπεδα άνω του ισραήλ, και θα υπηρχαν οργανωμένες αντιδράσεις κατά της θητείας με μεγαλύτερη κοινωνική απηχηση. Απλά τώρα το βύσμα ειναι η βαλβίδα ασφαλείας, όποιος δεν την παλευει και ντρεπεται να πάρει Ι5 βρισκει ένα βύσμα και ησυχάζει. Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι εσύ για ποιον λόγο ειναι υπερ; η θητεια που εκανες δεν ήταν πραγματική θητεία, 5ημερο, 8ωρο στην αθηνα ειναι σαν να δουλευες στα ΕΛΤΑ, για ποιον λόγο υποστηρίζεις αυτο το βδέλυγμα; δεν ειναι τοσο δύσκολο να καταργηθει, δες την βουλγαρία, την αλβανία και τα σκόπια. Δεν ξέρω γιατί πιστεύεις ότι μπορούν να σταματήσουν τα βύσματα με ένα νόμο και ένα άρθρο. Με την ίδια λογική μπορούν να σταματήσουν και τα φακελάκια στα νοσοκομεία, αλλά δεν είναι τόσο εύκολο από ότι φαίνεται. Το πρόβλημα είναι κοινωνικό όχι νομοθετικό. Συμφωνώ όμως σε αυτό που λες ότι το βύσμα και το Ι5 είναι βαλβίδες ασφαλείας διαφορετικού βαθμού εν τέλει. Πάντως αν θυμάσαι παλαιότερα σε αυτό το thread έχω γράψει ότι δεν είμαι υπερ της υποχρεωτικής θητείας. Αν μερικές φορες επικρίνω κάτι στα γραφόμενα σου είναι ότι σχεδόν ποτέ αυτά δεν υποστηρίζουν την κατάργηση της θητείας αλλά ένα ριζικό εξορθολογισμό αυτής. Για μένα το σημαντικότερο επιχείρημα υπέρ της κατάργησης της υποχρεωτικής θητείας (τουλάχιστον με τη σημερινή της μορφή) είναι ότι ουσιατικά φαλκιδεύει τον εκσυχρονισμό των ΕΔ παρέχοντας άπλετο και δωρεάν (ας πούμε) εργατικό δυναμικό που σημαίνει ότι κατ'επέκταση οι διαδικασίες δεν βελτιστοποιούνται και τελματώνουν σε πρότυπα παρωχημένα. Πιστέυω ότι αν υπήρχε η δυνατότητα εθελοντικής θητείας με σωστά κριτήρια και σωστές τοποθετήσεις ανάλογα με τις υπηρεσιακές ανάγκες τότε κόσμος όντως θα πήγαινε γιατί θα μπορούσε να κάνει κάτι ουσιαστικό στο στρατό και να προσφέρει και κάτι αν τον ενδιαφέρει αυτό. Και πιστέυω ότι θα βρισκόταν κόσμος γιαυτό. Προφανώς τα παραπάνω θα σήμαιναν και ότι θα κοβόταν πολύ λίπος από τις ΕΔ, ειδικά στο ΣΞ, οπότε θα κλείναν στρατόπεδα, θα μειωνόντουσαν οι προμήθειες κ.ο.κ. Όλα αυτά καλά για τους πολίτες αλλά όχι για τους αξιωματικούς και τους ντόπιους σε περιοχές που ζουν από αυτά. Συνεπώς δεν μπορεί να περιμένεις από το ΓΕΣ να φέρει την αλλαγή γιατί δεν είναι στο άμεσο συμφέρον του. Αν δεν κινητοποιηθούν οι πολίτες, δεν θα γίνει τπτ όπως είπα και σε 20 χρόνια θα γράφουμε για το πότε μπαίνουν οι γίοι μας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις