Προς το περιεχόμενο

Στρατός

Socratis_g

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το να κατηγορείς τους φαντάρους για την διαφθορά στο στρατό είναι σαν να λέμε ότι οι κουλουραδες φταινε για την φοροδιαφυγή στην χώρα...

Btw https://mobile.twitter.com/sorips_/status/840892935814152192/photo/1?utm_content=bufferaa760&utm_medium=social&utm_source=facebook.com&utm_campaign=buffer

Η διαφθορα στο στρατο ειναι πρακτικη και ακολουθειται απο 2 πλευρες. Οι ευθυνες μοιραζονται και στις 2 πλευρες, κι οποιος υποστηριζει το αναποδο ειναι ο αυριανος ψηφοφορος Χ κομματος για να χωθει στην ΕΡΤ, ή ψηφοφορος Υ κομματος για να χωσει την πεθερα του καθαριστρια σε υπουργειο, που μετα θα του φταιει ο Σοιμπλε για το ελληνικο δημοσιο χρεος.

Μαλιστα στο στρατο, δεν ειδα κανεναν αξιωματικο να λεει "ελα να γινω το βυσμα σου", εκτος αν μιλαμε για συγγενη εξ'αιματος που ειναι "αναμενομενο". Αντιθετα η πλευρα του φανταρου προσεγγιζει πρωτη, αλλα την ιδια ωρα "δεν εχει ουδεμια ευθυνη". Τουλαχιστον στο θεμα ρουσφετιου στο δημοσιο, οι πολιτικοι εχουν το "ανοιξαμε και σας περιμενουμε" ως συνθημα, οποτε μπορει να καταλογιστει σε αυτους μεγαλυτερο μερος της ευθυνης.

• Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Αυτή ακριβώς είναι η νεοφιλελεδικη άποψη, ότι για την χρεοκοπία της χώρας έχουν ίδιο ποσοστο ευθύνης οι μεγαλοκαρχαριες με τους κουλουραδες. Με σκοπό αυτή η εξίσωση να τους βγάλει λάδι αφού φταίνε όσο οι κουλουραδες.

Το ίδιο μοτίβο ακολουθείς όταν εξισωνεις την ευθύνη που έχει ο φανταρος βύσμα με τους βυσματωτες του.

Βυσματα υπηρχαν από τον καιρό του παππού μου, αν ο στρατός δεν τα ήθελε θα είχε βρει τρόπο να λυθεί το πρόβλημα.

• Like 1

Αντιθετα η πλευρα του φανταρου προσεγγιζει πρωτη, αλλα την ιδια ωρα "δεν εχει ουδεμια ευθυνη".

Απόλυτα δικαιολογημένη συμπεριφορά αφού ο στρατός τους προσεγγίζει πρώτος, απαιτώντας Χ μήνες από τη ζωή τους για 8 ευρώ το μήνα.

• Like 1

Αυτή ακριβώς είναι η νεοφιλελεδικη άποψη, ότι για την χρεοκοπία της χώρας έχουν ίδιο ποσοστο ευθύνης οι μεγαλοκαρχαριες με τους κουλουραδες. Με σκοπό αυτή η εξίσωση να τους βγάλει λάδι αφού φταίνε όσο οι κουλουραδες.

Το ίδιο μοτίβο ακολουθείς όταν εξισωνεις την ευθύνη που έχει ο φανταρος βύσμα με τους βυσματωτες του.

Βυσματα υπηρχαν από τον καιρό του παππού μου, αν ο στρατός δεν τα ήθελε θα είχε βρει τρόπο να λυθεί το πρόβλημα.

Συνεχιζεις τους χαρακτηρισμους προς την αντιθετη αποψη κι αυτο δεν σε βοηθαει να μας πεισεις οτι διαθετεις επιχειρηματα επι της ουσιας. Επιπλεον μου ειναι πολυ ευκολο να δωσω πολιτικες ταμπελες σε αυτα που γραφεις και να τα απαξιωσω μεσω αυτου του τροπου.

Λαδι δεν προσπαθησα να βγαλω κανεναν, για οποιον διαβασε το ποστ μου και καταλαβαινει ελληνικα επιπεδου εως δημοτικο.

Ειπα κι επαναλαμβανω οτι το ρουσφετι δεν μπορει να επιτυχει χωρις την οικειοθελη συμμετοχη 2 πλευρων και βαση αυτου ειναι αρκετα γραφικο να λεμε οτι φταιει μονο η μια πλευρα (και ω τι περιεργο, κατα συμπτωση αυτηη πλευρα ειναι παντα...η αλλη!!). Οι ευθυνες ανηκουν και στις 2 πλευρες, η μια πλευρα συντηρει την αλλη και οι 2 μαζι το ρουσφετι στη χωρα. Αν δεν υπηρχε αυτο το κομματι πολιτικων και πολιτων και κατ'επεκταση η νοοτροπια, προφανως δεν θα γνωριζαμε ποιος ειναι ο Σοιμπλε.

Απόλυτα δικαιολογημένη συμπεριφορά αφού ο στρατός τους προσεγγίζει πρώτος, απαιτώντας Χ μήνες από τη ζωή τους για 8 ευρώ το μήνα.

Το ρουσφετι δεν ειναι αντιδραση σε κατι με το οποιο δε συμφωνεις. Ειναι ακριβως το αντιθετο της αντιδρασης: Πληρης υποταγη στο συστημα. Ο σκοπος του ρουσφετιου οπως πολυ καλα γνωριζεις ειναι να βολεψει τον κωλο του (με παρατυπο-παρανομο) αυτος που μπορει σε βαρος αυτου που δεν μπορει ή δεν επιθυμει. Ας μην μπερδευουμε την υποχρεωση καταταξης με την...υποχρεωση ρουσφετιου, δεν πειθουμε ουτε legit I5 ψυχολογικο με τετοια επιχειρηματα.
  • Like 1

Όχι και οικειοθελης συμμετοχή, αν δεν βάλεις θα καείς στο πυρ το εξωτερον, αν βάλεις θα έχεις καραβαναδες αγγελακια να σου κάνουν αέρα στα @@.

διαφωνείς με το φιλελες; Αφού αυτά που γράφεις φιλελεδιες είναι

Οικειοθελεστατη ειναι η συμμετοχη στο ρουσφετι και για τις 2 πλευρες. Και ειδικα στο στρατο η πιεστικη-επιμονη-απαιτητικη πλευρα ειναι αυτη που ζηταει το ρουσφετι (κι επειτα τρεχει να αποποιηθει των ευθυνων της συμμετοχης σε αυτο καταλογιζοντας στην απο 'κει πλευρα ολη την ευθυνη...).

Επειδη λοιπον δεν φαινεται να τα πας και πολυ καλα με τα αυτονοητα, μεινε στην βασικη σου επιχειρηματολογια που αποτελειται απο αστειες ταμπελες στην αντιθετη αποψη.

Μιας και πιασατε το θεμα του βυσματος και επειδη πλησιαζει η ωρα μου εχω μια απορια. Τι ειναι πιο ευκολο, να βαλω το βυσμα να μου κανει μεταταξη σε ναυτικο η να το βαλω να μου κανει μεταθεση στην αθηνα;

Εγω αθηνα θελω αλλα δεν ξερω αν ειναι ευκολο να το κανει το βυσμα μου για αυτο σκεφτομαι μηπως του ζητησω να με παει ναυτικο.

το ναυτικο φιλε μου αθηνα ειναι. μετα τον πορο θα ερθεις αθηνα :P

το ναυτικο φιλε μου αθηνα ειναι. μετα τον πορο θα ερθεις αθηνα :P

Έχω ακουσει οτι αρκετοι πανε και στην Σουδα να υπηρετησουν. Έχει σταματήσει αυτό;

που τα πληρωνεις ξανα για να γινουν συνταξιμα χρονια ελεος.

Έχω ακουσει οτι αρκετοι πανε και στην Σουδα να υπηρετησουν. Έχει σταματήσει αυτό;

πρωτη φορα το ακουω αυτο...  οσα ατομα ξερω και πηγαν ναυτικο ηρθαν αθηνα

• Like 1

Οικειοθελεστατη ειναι η συμμετοχη στο ρουσφετι και για τις 2 πλευρες. Και ειδικα στο στρατο η πιεστικη-επιμονη-απαιτητικη πλευρα ειναι αυτη που ζηταει το ρουσφετι (κι επειτα τρεχει να αποποιηθει των ευθυνων της συμμετοχης σε αυτο καταλογιζοντας στην απο 'κει πλευρα ολη την ευθυνη...).

Επειδη λοιπον δεν φαινεται να τα πας και πολυ καλα με τα αυτονοητα, μεινε στην βασικη σου επιχειρηματολογια που αποτελειται απο αστειες ταμπελες στην αντιθετη αποψη.

Ναι, λες και το ίδιο είναι να υπηρετεις στο καστελοριζο και στο πολεμικό μουσείο.

Οικειοθελης θα ήταν αν και η θητεία ήταν οικειοθελης, αλλά που να καταλάβεις

• Like 1

Φιλελε λογική: από την μια γκρινιάζουν για τον κρατικό παρεμβατισμο και την υψηλή φορολογία (λες και η θητεία με τόσα έξοδα δεν είναι φόρος) αλλά από την άλλη τους αρέσει η ιδέα της τζάμπα εργασίας χωρίς κανένα δικαίωμα, έστω και με πατριωτικο περιτύλιγμα.

Go figure out...

• Like 2

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...