Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση! Και πως πρέπει να γίνει, να αφήσω μέχρι τα 28 μου, δηλαδή μέχρι το 2021 να τρέχει η αναβολή που έχω τώρα λόγω σπουδών ή να την κόψω αυτή με το που τελειώσω το μεταπτυχιακό του χρόνου και να τους παρουσιάσω μετά τα χαρτιά για το πρόβλημα υγείας για να πάρω τα δυο χρόνια τώρα και μετά να τελειώνω με αυτήν την υπόθεση; δηλαδή να το τρενάρω μέχρι τα 28 ή να κόψω την αναβολή και να ζητήσω Ι5 στο άμεσο μέλλον;

Τέλος υπάρχει περίπτωση να πληρώσω πρόστιμο, κάτι έχω ακούσει για 6000€ ή εφόσον απαλλασσεσαι δεν πληρώνεις τίποτα;

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

στο θέμα με τα βύσματα ειναι  όλη η υποκρισία του στρατού μαζεμένη, απο την μια δεν επιτρέπεται και απο την άλλη υπουργοι, βουλευτές, δημαρχοι, στρατηγοι, ταξιαρχοι, παπαδες, γιατροι, κτλ ειναι αυτοι που βυσματώνουν τα δικά τους παιδια και χωνουν τα παιδια των άλλων. 

Και η υποκρισία φτάνει στο αηδιαστικο επιπεδο να κατηγορεί τους φαντάρους για αυτη την ξεφτίλα και όχι τον στρατο που το επιτρέπει και το επιδοκιμάζει πολλές φορές. 

Και δηλαδη επειδη το κανουν οι υπουργοι, βουλευτες, δημαρχοι, στρατηγοι, ταξιαρχοι, παπαδες και γιατροι, πρεπει να το κανουμε και εμεις για να τους φτασουμε στο..επιπεδο? 

Με αυτο τον τροπο απλα διαιωνιζουμε το προβλημα επειδη το θεωρουμε οχι μονο φυσιολογικο αλλα και δικαιωμα μας.

Φταινε και οι 2 μεριες. Και αυτος που ζηταει το φακελακι αλλα και αυτος που το δεχεται. 

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση! Και πως πρέπει να γίνει, να αφήσω μέχρι τα 28 μου, δηλαδή μέχρι το 2021 να τρέχει η αναβολή που έχω τώρα λόγω σπουδών ή να την κόψω αυτή με το που τελειώσω το μεταπτυχιακό του χρόνου και να τους παρουσιάσω μετά τα χαρτιά για το πρόβλημα υγείας για να πάρω τα δυο χρόνια τώρα και μετά να τελειώνω με αυτήν την υπόθεση; δηλαδή να το τρενάρω μέχρι τα 28 ή να κόψω την αναβολή και να ζητήσω Ι5 στο άμεσο μέλλον;

Τέλος υπάρχει περίπτωση να πληρώσω πρόστιμο, κάτι έχω ακούσει για 6000€ ή εφόσον απαλλασσεσαι δεν πληρώνεις τίποτα;

θα έλεγα να κόψεις την αναβολή και να αρχίσεις τώρα την διαδικασία απαλλαγής. Εκτός αν έχεις λόγο να τρενάρεις.

Πρόστιμο για νόμιμη απαλλαγή δεν υφίσταται 

• Like 1
Δημοσ.

Δεν είναι το ίδιο πράγμα φίλε, άλλο να γίνεις γαιδούρι και παρτάκιας και να γίνεις ο μαλάκας το στρατοπέδου και εντελώς διαφορετικό να βάλεις βύσμα για να πάρεις μια ωραία μετάθεση κοντά στο σπίτι σου (γιατί εγώ κυρίως σε αυτό το κομμάτι αναφέρομαι όταν μιλάω για βύσμα).

Επίσης ενοχή δεν βλέπω γιατί πρέπει να έχει κανείς. Δεν σκότωσε κανέναν ούτε έβλαψε κάποιον επειδή πήρε μια καλή μετάθεση.

Πιστεψε με,η καλοκαιριατικη εμπλοκη 15-1 στα αδεια νησακια του αιγαιου δε παλευεται. Και η εμπλοκη υπαρχει κυριως επειδη δεν υπαρχουν φανταροι αφου ειναι απασχολημενοι στις σκληρες μοναδες διπλα απο τα σπιτια τους. Να μην μιλησουμε για το κολπο των αποσπασεων που παει ο αλλος στα συνορα για 1 μηνα , τον επομενο γυρναει στην Αθηνα/μυκονο/σπιτι του/κανει τη ζωη του ΑΛΛΑ στο δυναμολογιο εμφανιζεται κανονικα στα συνορα οποτε στην ουσια δεν υπαρχει θεμα μη-επανδρωσης.

Μια χαρα υπευθυνοι ειναι για ολο αυτο το χαλι. 

Αντιθετα εχεις αληθινες περιπτωσεις παιδιων που πρεπει στα αληθεια να πανε κοντα στο σπιτι τους, οπως εκεινος ο τυπας με τα σοβαρα προβληματα υγειας και οικογενειας που βαση νομου δικαιουταν μεταθεση, αλλα δεν την πηρε ποτε αφου... ειχαν αλλα καλοπαιδα προτεραιοτητα και η μοναδα δε μπορουσε να μεινει αδεια..

Δημοσ.

σε άλλα νέα ο πατριωταρας εκδότης του πρώτου φλέματος (θέμος) πρέπει να πληρώσει τελικά 5 εκ. ευρώ προστιμο για αδικαιολογητο πλουτισμό... 

μα ηταν τελεσιδικο. απλα επρεπε να βγει και επισημα η αποφαση απο το ελεγκτικο συμβουλιο.

τυπικο πραγμα δηλαδη

Το οτι με το βυσματωνεσαι ενας αλλος φουκαρας χωνεται και υποφερει δεν αρκει? Αν το δεις μακροσκοπικα για πολλα πραγματα δε φταινε οι φανταροι, αλλα μικροσκοπικα φταινε και ξαναφταινε. Οπως μας ελεγε ενας λοχαγος καποτε, "αν δεν υπηρχαν ατομα που κανουν σκουπιδια δε θα υπηρχαν πρωινες καθαριοτητες". Μιλαμε τωρα για πραγματα που λεγονται στο νηπιαγωγειο αλλα δυστηχως καποια γομαρια δε τα εχουν εμπεδωσει. 

δηλαδη αν δεν υπηρχαν φανταροι, οι αξιωματικοι θα πεθαιναν απο τη βρωμα?

ειναι οι φανταροι καθαριστριες για τους αξιωματικους?

δε μας τα λεει καλα ο τυπος

Δημοσ.

Και δηλαδη επειδη το κανουν οι υπουργοι, βουλευτες, δημαρχοι, στρατηγοι, ταξιαρχοι, παπαδες και γιατροι, πρεπει να το κανουμε και εμεις για να τους φτασουμε στο..επιπεδο?

Με αυτο τον τροπο απλα διαιωνιζουμε το προβλημα επειδη το θεωρουμε οχι μονο φυσιολογικο αλλα και δικαιωμα μας.

Φταινε και οι 2 μεριες. Και αυτος που ζηταει το φακελακι αλλα και αυτος που το δεχεται.

δεν καταλαβαίνεις τις αναλογίες για να τα εξισωνεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δεν καταλαβαίνεις τις αναλογίες για να τα εξισωνεις.

ρε οπως εγραψε πριν γιαυτο που τους ειπε ο λοχαγος

οι φανταροι βρισκονται για να κανουν τις αγγαρειες που οι αξιωματικοι δεν προκειται ποτε να κανουν.

αυτη ειναι η δουλεια τους

παραδειγματος χαριν. το 401 στο οποιο ημουν εχει αναγκη για τουλαχιστον 50 φανταρους δυναμικο για να λειτουργησει.

εαν δεν υπηρχαν αυτα τα 50 ατομα, θα επρεπε να βγει προκυρηξη για μονιμους αξιωματικους απο τον υπουργο και να μπουν και αλλοι στο δημοσιο.

αρα επιβαρυνεται το δημοσιο με το μισθολογικο κοστος.

οποτε οι φανταροι εκτος που δουλευουν τσαμπα βοηθανε και στα εσοδα του κρατους, μνημονια, ΔΝΤ, χρεος, κλπ.

εαν δεν υπηρχαν οι φανταροι, θα εκλεινα πολλα στρατοπεδα. οι αξιωματικοι τι θα εκαναν?

οι φανταροι ειναι που κρατανε ενα οικονομικο συστημα που τρεχει.

γιατι λοιπον να μην περασουν καλα αν μπορουν

ΑΦΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ?

τι μλκιες διαβαζω δηλαδη

και αυτος ειναι ο λογος που δεν θα καταργηθει η θητεια στην ελλαδα, ουτε προκειται ποτε να γινει προαιρετικη, ουτε θα γινει μισθοφορικη, γιατι το πραγμα απλα δεν βγαινει και ο στρατος, το κρατος, η κυβερνηση, τα οικονομικα θα καταρρευσουν

γιατι μπηκε 6000 ευρω προστιμο σε οσους δεν πατανε εαν δεν υπηρχε αναγκη απο λεφτα να παρει το κρατος?

6000 ευρω, 9 μηνες θητεια, 666 ευρω ανα μηνα

και

δεν παιρνεις απαλλαγη απο το στρατο.

κανεις και 9 μηνες και πληρωνεις και το προστιμο.

Επεξ/σία από FarCry
Δημοσ.

farcry εισαι λίγο εκτός θέματος

οχι το εγραψα το παραπανω για να πω στο αλλο παιδι πως τους φανταρους τους εκμεταλλευονται και οσοι μπορουν να περασουν καλα με βυσμα ή χωρις με γεια τους με χαρα τους.

ουτε ντροπες ουτε μλκιες.

συμφωνω με οτι γραφεις. συμπληρωματικα εγραψα πανω στη δικη σου αποψη

• Like 1
Δημοσ.

Mα αφου ειπαμε, ακομα και χωρις βυσμα μπορεις να περασεις καλα απλα με το να γινεις γαιδουρι και παρτακιας. Τοτε γιατι ολοι δε γινονται το δευτερο? Τι τους εμποδιζει?

Το παραπανω που λες το εχω ακουσει -συμπτωματικα παντα- αποκλειστικα μονο απο βυσματιες ή wanna-be βυσματιες που το ελεγαν μπας και διωξουν την ενοχη τους για αυτο που εκαναν.

Ειναι σαν να βρεις ενα πορτοφολι στο δρομο γεματο χρηματα και να μη ψαξεις τον ιδιοκτητη επειδη μια φωνουλα θα σου ελεγε απο μεσα σου "ε σιγα, ολοι θα το κρατουσαν, κοροιδο εισαι?".

ο μονο που χρειαζεται για να δικαιολογησεις μια κακη/γαουδιρινη πραξη ειναι μια δικαιολογια, οσο καλη/κακη ειναι. Στο θεμα του στρατου λεμε οτι "ε σιγα, ολοι βαζουν βυσμα θα βαλω και εγω". Στο παρανομο παρκαρισμα στη μεση του δρομου λεμε "ε σιγα, ολοι το κανουν, δεν εγινε και κατι". Στο βυσμα στο δημοσιο παλι "ε καλα, γατακι ειμαι να μη γλυψω κατουρημενες ποδιες για να παρω αυτη τη θεση? αφου ολοι το κανουν".

Δεν είναι το ίδιο πράγμα φίλε, άλλο να γίνεις γαιδούρι και παρτάκιας και να γίνεις ο μαλάκας το στρατοπέδου και εντελώς διαφορετικό να βάλεις βύσμα για να πάρεις μια ωραία μετάθεση κοντά στο σπίτι σου (γιατί εγώ κυρίως σε αυτό το κομμάτι αναφέρομαι όταν μιλάω για βύσμα).(...)

Zein, ακριβώς για το κομμάτι του μηνύματος του JohnTehGreek που παραθέτω εννοώ διαολίζομαι γιατί το να βάλει βύσμα κάποιος για να υπηρετήσει όπου θέλει πάει στο διάλο, κουτσά στραβά θα παλευτεί το πρόγραμμα χωρίς αυτόν στη μονάδα, αλλά να ανακατεύεται το πρόγραμμα καθημερινά χωρίς να μπορεί να καθιερωθεί ένας συγκεκριμένος ρυθμός-έστω ώστε να φτιάξεις μια άλφα ψυχολογία, εξαιτίας ενός παράσιτου, ε οχι, δεν παλεύεται καθόλου...

Γι αυτό άφρησα το μεσημέρι που έφτιαξα την εικόνα καθώς διάβαζα την εμπειρία σου. :-)

Δημοσ.

Μιας και πιασατε το θεμα του βυσματος και επειδη πλησιαζει η ωρα μου εχω μια απορια. Τι ειναι πιο ευκολο, να βαλω το βυσμα να μου κανει μεταταξη σε ναυτικο η να το βαλω να μου κανει μεταθεση στην αθηνα;

Εγω αθηνα θελω αλλα δεν ξερω αν ειναι ευκολο να το κανει το βυσμα μου για αυτο σκεφτομαι μηπως του ζητησω να με παει ναυτικο.

Δημοσ.

Ζήτα του να σε βγάλει ι5 απευθείας, θα ναι το καλύτερο πιστεύω.

Το να βάζεις βύσμα και να κάνεις τουμπεκί γιατί γνωρίζεις ότι ενεργείς εις βάρος συναδέλφων σου πάει και έρχεται, είσαι βλάκας με συνείδηση τουλάχιστον, οποιαδήποτε περαιτέρω συζήτηση και επίδειξη του ποσο καλά με καβατζωσε ο μπαμπάς είναι για σφαλιάρες imo.

Δημοσ.

Ζήτα του να σε βγάλει ι5 απευθείας, θα ναι το καλύτερο πιστεύω.

Το να βάζεις βύσμα και να κάνεις τουμπεκί γιατί γνωρίζεις ότι ενεργείς εις βάρος συναδέλφων σου πάει και έρχεται, είσαι βλάκας με συνείδηση τουλάχιστον, οποιαδήποτε περαιτέρω συζήτηση και επίδειξη του ποσο καλά με καβατζωσε ο μπαμπάς είναι για σφαλιάρες imo.

Ι5 θα πηγαινα και μονος μου αλλα δεν μπαινω στην διαδικασια να περιμενω 2 χρονια, θελω να τελειωσω αμεσα.

Στο θεμα μας μπορουμε να παραμεινουμε; Αν σκοπος σου ειναι να βγαλεις κομπλεξ παρακαλω μην ασχοληθεις περαιτερω με το θεμα μου.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...