Προς το περιεχόμενο

Στρατός

Socratis_g

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Εχει πέσει σε κανενός την αντίληψη να προμηθευεται η μονάδα του ξηρά τροφή, αφυδατωμένη τροφή, κονσέρβες, κρακερακια στρατού, κλπ τροφές που χρησιμοποιούνται εν καιρώ πολέμου;

Για κάποιο λόγο οι μονάδα μου ξαφνικά γέμισε τα ψυγεία των μαγειρείων με τέτοια.....

6 μήνες δεν είχα δει τίποτα αντίστοιχο..

Για πιο λόγο;

Μια από τα ίδια,το πρόγραμμα του φαγητού γέμισε με διπυρίτη,κονσέρβες μοσχάρι κτλ

Μην φάτε ομελετά με τυρί και κρέας κονσέρβας...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στην ίδια κατάσταση που ήταν πάντα είναι, όσοι γκρινιάζουν είναι γιατι τους έκοψαν τίποτα πετσινα επιδόματα όχι ότι τους νοιάζει το αξιομαχο.

Ουτε για τα στοιχειωδη ανταλλακτικα δεν εχουν τωρα. Καποτε αυτα υπηρχαν. Δηλωνουν ατομα που δεν πηγαινουν στα ταξιδια για να παρουν κανα ανταλλακτικο. Τραγικη κατασταση. Κατα τα αλλα την εχει δει Μεγαλεξανδρος το τροφαντο αγορι. Υπαρχει και κοσμος εντος των ΕΔ που εχει σιχαθει την κατασταση και δεν εννοω μονο λογω χρηματων. Ισως νιωθουν την υποκρισια που εβλεπαν και οι φανταροι. Οτι ολα πανε κατα διαολου αλλα πρεπει να υποκρινομαστε οτι πανε καλα...

Ουτε για τα στοιχειωδη ανταλλακτικα δεν εχουν τωρα. Καποτε αυτα υπηρχαν. Δηλωνουν ατομα που δεν πηγαινουν στα ταξιδια για να παρουν κανα ανταλλακτικο. Τραγικη κατασταση. Κατα τα αλλα την εχει δει Μεγαλεξανδρος το τροφαντο αγορι. Υπαρχει και κοσμος εντος των ΕΔ που εχει σιχαθει την κατασταση και δεν εννοω μονο λογω χρηματων. Ισως νιωθουν την υποκρισια που εβλεπαν και οι φανταροι. Οτι ολα πανε κατα διαολου αλλα πρεπει να υποκρινομαστε οτι πανε καλα...

Αναλώσιμα, ανταλλακτικά, κτλ ήταν πάντα η τελευταία προτεραιότητα τους.

Σπατάλες, μίζες, κομπινες γίνονται ακόμα, όπως πάντα.

• Like 1

καλησπερα! μια ερωτηση θελω να κανω, επειδη λογο μυωπιας βγαινω ι2 λογικα αυτο επηρεαζει σε κατι; πχ να πεσω σε καμια μοναδα στην Αθηνα κτλ, απ οτι ξερω οχι μονο σε ειδικες δυναμεις και προεδρικη φρουρα ξερω οτι  χρειαζεται να εισαι ι1.

καλησπερα! μια ερωτηση θελω να κανω, επειδη λογο μυωπιας βγαινω ι2 λογικα αυτο επηρεαζει σε κατι; πχ να πεσω σε καμια μοναδα στην Αθηνα κτλ, απ οτι ξερω οχι μονο σε ειδικες δυναμεις και προεδρικη φρουρα ξερω οτι  χρειαζεται να εισαι ι1.

Αθήνα και κουτσός να είσαι χωρίς τον Υπουργό για βύσμα δεν βλέπεις.

Καλά τα ξέρεις, μόνο Ε.Δ δεν μπορείς να πας (για Προεδρική φρουρά δε γνωρίζω). Κατα τα άλλα η θητεία θα είναι ακριβώς ίδια με το αν ήσουν Ι1.

Εχει πέσει σε κανενός την αντίληψη να προμηθευεται η μονάδα του ξηρά τροφή, αφυδατωμένη τροφή, κονσέρβες, κρακερακια στρατού, κλπ τροφές που χρησιμοποιούνται εν καιρώ πολέμου;

Για κάποιο λόγο οι μονάδα μου ξαφνικά γέμισε τα ψυγεία των μαγειρείων με τέτοια.....

6 μήνες δεν είχα δει τίποτα αντίστοιχο..

Για πιο λόγο;

https://www.youtube.com/watch?v=YjxUP8UYuwc&feature=youtu.be#t=1m51s

1:51

?

Πρόσφατες εμπειρίες από την επιτροπή απαλλαγων.

Αισθανομαι την αναγκη να γραψω την εμπειρια μου απο την επιτροπη απαλλαγης στρατευσης, ελπιζοντας να αρχισουμε επιτελους να αντιστεκομαστε στην σαπια ελληνικη κοινωνια και να σταματησει αυτη η γελοιοτητα της υποχρεωτικης στρατευσης.

Αποφασισα πριν επτα μηνες περιπου να μην καταταγω σε αυτο το βδελυγμα που λεγεται "ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ Α.Ε." και πηρα μια εξαμηνη αναβολη. Την Δευτερα μπηκα στο στρατοπεδο στην Αυλωνα με σκοπο να παρω απο εκει μια ακομα αναβολη, αφου η πρωτη εληξε, μεχρι να παρω την πολυποθητη απαλλαγη.

Το σοου αρχισε απο την πρωτη ωρα στην συνεντευξη με τον ταγματαρχη (; δεν ειμαι σιγουρος για τον βαθμο του, ετσι και αλλιως δεν εχει σημασια) ο οποιος ειναι παραλληλα και ψυχιατρος. Στο ακουσμα του οτι εχω τασεις αυτοκτονιας αρχισε να φωναζει και να με απειλει οτι ειναι αναγκασμενος να φωναξει την Εισαγγελια και να με κλεισει σε ψυχιατρειο (και πριν απο μενα ενα αλλο παιδι που ηταν με την συνοδια της μανας του για τον ιδιο λογο). Η απαντηση μου ηταν "Εσενα η ηθικη σου αυτο λεει οτι ειναι σωστο;"για να μου πει ¨εγω απλα υπηρετω τον νομο¨. Καπου εκει ξεκινησα να φωναζω και εγω πιο δυνατα με καταληξη να αρχισει να μιλαει πιο σιγανοφωνα, και να μου δωσει το παραπεμπτικο για το 401.

Το δευτερο κομματι αρχιζει την αμεσως επομενη μερα, αφοτου ειχα περασει ενα 24ωρο στις στρατιωτικες εγκαταστασεις, μιας και παρολο που εισαι ενηλικος δεν μπορεις να βγεις εξω απο το στρατοπεδο χωρις συνοδεια για γραφεικρατικους παντα λογους. Στεκομαι λοιπον μπροστα απο την επιτροπη απαλλαγων, οπου η νοσοκομα στην εισοδο μου λεει οτι πρεπει να κανω τοξικολογικες εξετασεις να δουν αμα ειμαι καθαρος Ασχετως του οτι ο λογος που ζηταγα αναβολη ηταν ψυχολογικος, αυτο για τον ελληνικο στρατο ειναι ψιλα γραμματα.

Πηγαινοντας στο ουρολογικο με ενημερωνουν οτι τα αποτελεσματα θα βγουν την επομενη. Για οποιον δεν καταλαβαινει αυτο σημαινει οτι ενα ατομο που δεν μπορει για τον χ,ψ λογο να μεινει στον στρατο πρεπει να μεινει μεσα μια ακομη μερα για να βγει. Φυσικα αρνουμενος να περασω αλλη μια μερα εκει μεσα πηγα κατευθειαν στην νοσοκομα και της ειπα οτι δεν κανω εξετασεις και απαιτω να μπω μεσα στην επιτροπη χωρις τοξιλογικες μαζι μου. Εκεινη με ειρωνικο υφος με ρωτησε"γιατι;" για να της ερθει η απαντηση οτι "δεν γουσταρω να πληρωσω τις μαλακιες σας, για αυτα εσεις φταιτε οχι εγω". Νευριασμενη αρχισε να ανεβαζει τον τονο της φωνης της ωστε να σωπασω (παρατηρει κανεις μια ακολουθια;) και να μου λεει "αμα οντως εισαι καθαρος τι φοβασαι;". Aρχισα να φωναζω οτι αν δεν με αφησουν να μπω μεσα θα κατουρησοω στους τοιχους για να εχουν οσο δειγμα θελουν να παρουν. Η νοσοκομα τσαντισμενη μου ειπε περνα κατευθειαν μεσα οπως εισαι(προφανως ο λογος που εγινε η φασαρια δεν ηταν να περασω πρωτος).

Πηγαινοντας στην αιθουσα αρχιζει να λεει"δεν φτανει που περνετε πρεζες εχετε και απαιτησεις", αφου συμφωνα με το ελληνικο κρατος και την ελληνικη ιατρικη οταν καποιος δεν θελει να υπηρετησει ειναι ΄πρεζακι', Γυρνοντας πισω αρχισα να τις φωναζω οτι λεει μαλακιες και δεν τις δινω κανενα δικαιωμα να μου μιλαει ετσι. Ο τσακωμος εληξε καπου εκει και εν τελει πηρα την απαλλαγη ευτυχως χωρις να επηρρεασει καπου το ολο σκηνικο.

Μιλαμε για ανθρωπους που υπηρετουν τον Ιπποκρατη, και μιλανε σε εναν ασχετο σαν να ειναι το τελευταιο σκουπιδι αποκαλωντας τον πρεζακι(φυσικα δεν θεωρω προσβολη το να εισαι εθισμενος, οσο το οτι καποιος με δυναμη και εξουσια σε σταμπαρει και σε αποκαλει ετσι για τον οποιοδηποτε λογο) και καταληγουν στις φωνες για να σε τρομοκρατησουν και να τα παρατησεις.

Για τους ανθρωπους που ηταν γυρω δεν εχω να πω κατι, καποιοι αρχιζαν να ειρωνευονται επειδη εκανα φασαρια, καποιοι μου ειπαν οτι εχω δικιο.

Η τρομοκρατια του συστηματος εχει πολλα προσωπα και μορφες, πρεπει σιγα σιγα να αρχισουμε να αντιδραμε οπου και οπως μπορουμε. Η αρνηση θητειας ειναι μια αρχη, στην χειροτερη ι5 η στην ακομη καλυτερη(δεν ειχα το θαρρος να το κανω) αντιρρησιας συνειδησης. Οσο η γραφεικρατια ειναι το οπλο τους για να σε σταματησουν τοσο εμεις πρεπει να χρησιμοποιουμε την επιβολη σαν απαντηση.

Σε άλλα νέα, προανακριτικη επιτροπή για τις μίζες στα leopard...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...