Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Άσε τους χαρακτηρισμους ;) άποψη μου, αλλά το να ανταλλασσεις το αίμα σου για κάνα δυο μέρες άδεια μου φαίνεται άθλια εκμετάλλευση.

Σαφέστατα και είναι

Αλλά αυτό ισχύει both ways

Όσο ξεφτίλα μπορεί να είναι το "έδωσα το αίμα μου και μου έδωσαν 2 ψωρομέρες" αλλά τόσο είναι και το "θα δώσω αίμα να τσιμπήσω δυο μερούλες" ;)

• Like 1
  • Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μάλλον εσύ δεν καταλαβαίνεις την διαφορά της αιμοδοσιας και της συναλλαγής στην προκειμένη περίπτωση. Ερωτευμένος με τον εαυτό σου είσαι, μην μας το τριβεις όμως στην μούρη...

Σαφέστατα και είναι

Αλλά αυτό ισχύει both ways

Όσο ξεφτίλα μπορεί να είναι το "έδωσα το αίμα μου και μου έδωσαν 2 ψωρομέρες" αλλά τόσο είναι και το "θα δώσω αίμα να τσιμπήσω δυο μερούλες" ;)

Συμφωνώ, αλλά δύο μέρες κανονική άδεια τον μήνα, καθόλου αργίες, κλπ είναι ο λόγος της ξεφτίλας.

Δημοσ.

το να δινεις αιμα κανει καλο κακο δεν σου κανει και οτι ρουχα να μην αγορασεις και να το αφησεις τελευταια στιγμη να το παρεις απο στρατοπεδο ειναι το λεγομενο κλασσικος ελληναρας που τα αφηνει ολα τελευταια στιγμη.

Δημοσ.

το να δινεις αιμα κανει καλο κακο δεν σου κανει και οτι ρουχα να μην αγορασεις και να το αφησεις τελευταια στιγμη να το παρεις απο στρατοπεδο ειναι το λεγομενο κλασσικος ελληναρας που τα αφηνει ολα τελευταια στιγμη.

Κανονικά θα το άφηνα να περάσει αφού συμφωνώ μαζί σου ως προς την κεντρική ιδέα, αλλά ρε φιλαράκι κράτα λίγο πιο χαμηλούς τόνους.

Μιλάς για τον "κλασσικό ελληνάρα" (ή ελληναρά. που να το ξέρω; ) τη στιγμή που κι εσύ ένας από αυτούς τους (σε άλλο τομέα) "κλασσικούς".

Τους κλασσικούς που:

Δεν βάζουν τόνους

Δεν βάζουν τελείες/κόμματα

Δεν χωρίζουν προτάσεις

και τελικά καταλήγουν με ένα κείμενο δυσνόητο που πτρέπει να διαβάσεις 3 φορές μπας και καταλάβεις

Δημοσ.

Το να δίνεις αίμα είναι καλό, το να γίνεται όμως αντικείμενο συναλλαγής και συγκεκριμένα υπό αυτές τις συνθήκες είναι πολύ διαφορετικό.

Οκ, πάρε τα από όπου θες, στα στρατόπεδα είναι συνήθως πιο φτηνά, γιατί δεν πληρώνουν υπαλλήλους, ΙΚΑ, οαεε, νοίκια, ηλεκτρισμό, κτλ

Έχω την εντύπωση ότι ούτε καν ΦΠΑ δεν πληρώνουν.

Δημοσ.

οκ φιλε σε ευχαριστω παντος,θα αφησω μερικα πραγματα και θα τα παρω απο εκει.

Κινητο να παρω μαζι μου;(smartphone)σωματικο ελεγχο δεν κανουν και λεω να παρω μαζι μου μια μπακατελα να τους δειξω και το καλο να το αφησω πανω μου.

Δημοσ.

καλησπερα παιδια μπαινω 13/3/2017 κεεμ σπαρτη μπορειτε να μου πειτε τι να παρω μαζι μου; σεντονια και σακ βουαγιαζ τι χρωμα πρεπει να ειναι; 

για Β εσσο που δεν εχει κρυο αυτα καλα ειναι;

10 φανελάκια (παραλλαγής) 

3 μπλούζες μακρυμάνικες χειμερινές  (παραλλαγής)

10 εσώρουχα (σλίπ ή μποξεράκι)

5 ζευγάρια μάλλινες κάλτσες (χειμώνας) και 3 ζευγάρια βαμβακερές (καλοκαιρινές)

Ειδη ατομικης υγιεινής (ξυραφάκι με ανταλλακτικά, σαμπουάν,roll-on αποσμητικό κλπ.)

2 ρολλά χαρτί υγείας

2 ζευγάρι πάτους αρβυλών 

Λουκέτα 5

4-5 σακούλες για παπούτσια/άρβυλα και άπλυτα

Φόρμα/σορτσάκι/πιτζάμα/μπλουζάκι για τον ύπνο

Ακτινογραφία με γνωμάτευση και παιδικό βιβλιάριο υγείας

περιμενω απαντησεις.

Οπωσδήποτε και μωρομάντηλα

• Like 3
Δημοσ.

καλησπερα παιδια μπαινω 13/3/2017 κεεμ σπαρτη μπορειτε να μου πειτε τι να παρω μαζι μου; σεντονια και σακ βουαγιαζ τι χρωμα πρεπει να ειναι; 

για Β εσσο που δεν εχει κρυο αυτα καλα ειναι;

10 φανελάκια (παραλλαγής) 

3 μπλούζες μακρυμάνικες χειμερινές  (παραλλαγής)

10 εσώρουχα (σλίπ ή μποξεράκι)

5 ζευγάρια μάλλινες κάλτσες (χειμώνας) και 3 ζευγάρια βαμβακερές (καλοκαιρινές)

Ειδη ατομικης υγιεινής (ξυραφάκι με ανταλλακτικά, σαμπουάν,roll-on αποσμητικό κλπ.)

2 ρολλά χαρτί υγείας

2 ζευγάρι πάτους αρβυλών 

Λουκέτα 5

4-5 σακούλες για παπούτσια/άρβυλα και άπλυτα

Φόρμα/σορτσάκι/πιτζάμα/μπλουζάκι για τον ύπνο

περιμενω απαντησεις.

ΕΛΕΟΣ

Συμφωνώ, αλλά δύο μέρες κανονική άδεια τον μήνα, καθόλου αργίες, κλπ είναι ο λόγος της ξεφτίλας.

οχι το μηνα ρε. δυο φορες το χρονο δεν ειναι η αιμοδοτικη αδεια ?

• Like 1
Δημοσ.

ΕΛΕΟΣ

τι ελεος?

οτι βλεπει στο ιντερνετ πανω κατω βαζει και ρωταει αν ειναι χρησιμα και αρκετα αυτα που θα παρει.

σεντονια/σακβουαγιαζ και οτιδηποτε αλλο θα φορας στον ελευθεροσου χρονο μπορει να ειναι οτι χρωμα και σχημα θες.

και το λεω κυριως για το 3 μπλούζες μακρυμάνικες χειμερινές  (παραλλαγής),το οποιο δεν καταλαβα ποτε τι σημαίνει.

Εννοειτε μπλουζα στυλ φουτερ που δινει ο στρατος? γιατι να φερεις δικο σου?

Ακτινογραφια τζαμπα μην τρεχετε θα βγαλετε στο κεντρο,και οχι δεν εχει καθολου ταλαιπωρια.Το βιβλιαριο δεν θα σου χρειαστει,εχεις δεν εχεις κανει εμβολια σε τρυπανε ετσι και αλλιως..

Δημοσ.

τι ελεος?

για την ακτονογραφια ειπα το ελεος. ποιος μλκας εχει γραψει κατι τετοιο?

καταρχας δεν ξερω εαν μετραει αμα φερεις εσυ ακτινογραφια απεξω

κανονικα νομιζω δεν μετραει γιατι θελει μεσα στο στρατο να ξερουν οτι ο στρατος δεν εχει ευθυνη αμα παθει κατι.

οτι ισχυει και στο δημοσιο. δεν νομιζω πως μετρανε αμα πας μονος σου.

πχ

κανω ακτινογραφια πριν ενα μηνα και παθαινω πνευμονια.

μπαινω μεσα δεν κανω ακτινογραφια και κατηγορω το στρατο για πνευμονια ή και για θανατο.

Δημοσ.

Άρα το πρόβλημα είναι η συναλλαγή στην περίπτωση της αιμοδοσίας. Η συναλλαγή όμως αυτή δεν είναι κάτι αποκλειστικό στο στρατό...ισχύει και στο δημόσιο τομέα εις το ακέραιο. Αυτοί είναι ΟΚ να δίνουν αίμα ή είναι κατάπτυστοι και αυτοί; Και να τονίσω ότι στο δημόσιο αυτές οι μέρες άδειας κοστίζουν λεφτά έμμεσα ή άμεσα στο φορολογούμενο. Οι 2 μέρες τιμητικής του φαντάρου όχι και τόσο.

Δημοσ.

Άρα το πρόβλημα είναι η συναλλαγή στην περίπτωση της αιμοδοσίας. Η συναλλαγή όμως αυτή δεν είναι κάτι αποκλειστικό στο στρατό...ισχύει και στο δημόσιο τομέα εις το ακέραιο. Αυτοί είναι ΟΚ να δίνουν αίμα ή είναι κατάπτυστοι και αυτοί; Και να τονίσω ότι στο δημόσιο αυτές οι μέρες άδειας κοστίζουν λεφτά έμμεσα ή άμεσα στο φορολογούμενο. Οι 2 μέρες τιμητικής του φαντάρου όχι και τόσο.

στρατος και δημοσιο ειναι το ιδιο. τα χρηματα που κοστιζει ο φανταρος για το κρατος και τα πληρωνει και εσενα σου δινει 8 και 60 το μηνα ειναι μεσα και η ασφαλιση σου σαν να εισαι στο δημοσιο.

γιαυτο και αναγνωριζεται για συνταξη

η αιμοδοτικη αν δε κανω λαθος ειναι 2 φορες το χρονο, δεν ειναι καθε μηνα. μιλαμε για 4 μερες αδειας το χρονο

Δημοσ.

Η διαφορά είναι είναι ότι ο ΔΥ δεν είναι υποχρεωμένος, ενώ ο φανταρος είναι στην πράξη. Όταν έχει δύο μέρες κανονική άδεια τον μήνα, χωρίς σκ, αργίες, κτλ. δεν έχει άλλη επιλογή, του λένε δώσε μας το αίμα σου για να βγεις δύο μέρες από την φυλακή. Αυτού του είδους η συναλλαγή είναι τουλάχιστον εξευτελιστικη.

Μην κοιτάς εσύ που είχες ωράριο ΔΥ.

Δημοσ.

Η διαφορά είναι είναι ότι ο ΔΥ δεν είναι υποχρεωμένος, ενώ ο φανταρος είναι στην πράξη. Όταν έχει δύο μέρες κανονική άδεια τον μήνα, χωρίς σκ, αργίες, κτλ. δεν έχει άλλη επιλογή, του λένε δώσε μας το αίμα σου για να βγεις δύο μέρες από την φυλακή. Αυτού του είδους η συναλλαγή είναι τουλάχιστον εξευτελιστικη.

Μην κοιτάς εσύ που είχες ωράριο ΔΥ.

αμα εχεις εμπλοκη οτι αδεια και να εχεις δε στη δινουν. δεν ισχυει αυτο που λες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...