Προς το περιεχόμενο

Στρατός

Socratis_g

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα, ειμαι 17 και σε λιγους μηνες θα δωσω πανελλαδικες. Σκευτομαι ομως να παω πρωτα στρατο ( ΛΟΚ ) και μετα στην σχολη που θα περασω. Εσεις τι λετε?

Εξαρτάται που θα περάσεις, αν έχεις μαθήματα που προϋποθέτουν γνώση των μαθημάτων των πανελλαδικών, φυσικές, μαθηματικά, κτλ αν πας μετά τα στρατα θα έχει μηδενισει το μυαλό σου και θα δυσκολεύτεις περισσότερο να τα ξαναμαθεις.

Γιατί εδ; Η χαρα του Επαλ είναι εκεί...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Εξαρτάται που θα περάσεις, αν έχεις μαθήματα που προϋποθέτουν γνώση των μαθημάτων των πανελλαδικών, φυσικές, μαθηματικά, κτλ αν πας μετά τα στρατα θα έχει μηδενισει το μυαλό σου και θα δυσκολεύτεις περισσότερο να τα ξαναμαθεις.

Γιατί εδ; Η χαρα του Επαλ είναι εκεί...

Της ίδιας γνώμης είμαι κι εγώ bade αλλά ρε Pablo, γιατί συγκεκριμένα στις ειδικές δυνάμεις είναι η χαρά του ΕΠΑΛ και οχι και στο πεζικό, στο μηχανικό κλπ;

Εν το μεταξύ μην θεωρείς τους αποφοίτους ΕΠΑΛ κατώτερους κοινωνικά όσον αφορά την συμπεριφορά και την νοοτροπία, είναι και άδικο πέρα απο λάθος.

Ντάξει ας μην κρυβομαστε πίσω από το δάχτυλο μας, το δημόσιο σχολείο έχει τρομερές αδυναμίες και προβλήματα και το Επαλ είναι η χειρότερη μορφή του. Η τεχνική εκπαίδευση στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα υποβαθμισμενη.

• Like 1

Στις κατασκευές που δραστηριοποιούμαι όλοι των ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ είμαστε αν εξαιρέσεις τους μηχανικούς και είμαστε μια χαρά παιδιά οι συντριπτική πλειοψηφία. Έχω πολλά παραδείγματα μηχανικών όμως που είναι μπουνταλάδες κι ας έχουν τελειώσει πολυτεχνεία και δεν συμμαζεύεται.

Παράλληλα και στρατιώτης που ήμουν, μια χαρά ήταν οι 5ετείς(δεν υπήρχαν οι ΕΠΟΠ τότε).

Θέμα νοοτροπίας είναι και ιδιοσυγκρασίας, οχι γραμματικών γνώσεων.

Και στην τελική εσύ τί είσαι, της ανώτερης ή ανώτατης εκπαίδευσης; :-)

Υ.Γ. Α ξέχασα, τα ΕΠΑΛ βγάζουν έτοιμους επαγγελματίες έτσι, σε αντίθεση με τα γενικά.

Το οτι είναι δημόσια δεν έχει να κάνει με το θέμα απο την άποψη πως και τα ΑΕΙ δημόσια είναι αλλά βγάζουν "εκλεπτυσμένους" ανθρώπους.

Συν ό,τι όργεια βρείς στις ειδικές δυνάμεις, άλλα τόσα θα βρείς και στα άλλα όπλα.

• Like 1

Μην το παίρνεις προσωπικά, το Επαλ σαν σχολείο είναι υποβαθμισμενο, αν εσύ μορφωθηκες και αναπτύχθηκες εκτός σχολείου μαγκιά σου.

Btw. Υπήρχε παλιά πάγια διαταγή προς στρατολογικες υπηρεσίες να κατευθυνουν προς τις εδ όσους είναι χαμηλής μορφωσης. Πλέον δεν πρέπει να ισχύει, αλλά έμεινε η παράδοση. Αν κοιτάξεις τις προκηρύξεις για εποπ εδ θα δεις ότι έχουν τις χαμηλότερες απαιτήσεις για απολυτηρια, πτυχία, κτλ.

• Like 1

Δεν το πήρα προσωπικά, έφερα απλά ως παράδειγμα τον κύκλο μου για να φανεί απο που μου διαμορφώθηκε η άποψη :-)

Κατά τα άλλα, μήπως επειδή δηλώνουν πολύ λιγότεροι εκεί με απώτερο σκοπό τη λούφα στα υπόλοιπα όπλα, οπότε έπρεπε να γίνει άνοιγμα σε μεγαλύτερη μάζα απο της τριτοβάθμιας για να καλυφθεί το κενό ή αντίστοιχα να υπήρχε υπερπροσφορά στο πεζικο κλπ οπότε έπρεπε κάπως να φιλτράρουν ώστε να περιοριστεί ο όγκος και το κατάφεραν αυξάνοντας τις προϋποθέσεις;

Γιατί ποιος λέει ότι οι εποπ στις εδ δεν λουφαρουν; Όπου υπάρχουν φαντάροι τους εκμεταλλεύονται, ειδικά στις εδ που οι φαντάροι είναι χαμηλότερης μορφωσης και τρώνε πιο εύκολα τα παραμύθια περί πατρίδας, κτλ

Παντού λουφάρουν, εννοείται. Το λέω με την έννοια οτι το αντικείμενο να 'ναι πιο χαλαρό να το πω έτσι.

Ξεκόλλα :-) με το οτι στις εδ μαζεύονται οι χαμηλότερης μόρφωσης. Παντού τα ίδια ποσοστά υπάρχουν.

Και τα περί πατρίς δεν καθορίζονται εκεί μέσα, απο πρίν το 'χουν όσοι το 'χουν κι αυτό γιατί έχει επικρατήσει-καλώς ή κακώς να υπηρετούν στις εδ οι εθνικόφρονες ως καθήκον ξέρω 'γω...

Για να γίνω περισσότερο σαφής θα σου πω το εξής και το υπογράφω: Στις ειδικές δυνάμεις απογορεύεται μέσω του στρατιωτικού κανονισμού, απο την εποχή μου ακόμα, να απαγγέλονται εθνικιστικά τραγούδια-εμβατήρια όπως το Μακεδονία για παράδειγμα ενώ επιτρέπεται αντίστοιχα η ανάγνωση πολιτικών εφημερίδων και γενικά αναγνωσμάτων.

(ο τρόπος που εκφράζεις τη άποψή σου είναι σαν να λες οτι στις εδ μαζεύεται ολη η χαβούζα της κοινωνίας... γι αυτό μπήκα στο τρυπάκι τώρα)

αν εχει κατασταση Μονιμου κατοικου εξωτερικου, μπορει να ερχεται στην Ελλαδα μεχρι 30 μερες το χρονο χωρις καμια επιπτωση

Και αν ειναι ΜΚΕ μεχρι 6 μηνες; ο φιλος δε νομιζω να κατσει πανω απο 3-4 μερες αλλα ρωταω γιατι με αφορα και εμενα και αυτον αν θελει να παει διακοπες του χρονου

Κάποιο tip για πως να προγραμματίσω τις άδειες μου?Απολύομαι το καλοκαίρι και με το που φύγει η σειρά μου κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται να πέσει μεγάλη εμπλοκή.Αυτήν την στιγμή έχω 20 μέρες άδεια(κανονική+τιμητικές+αιμοδοσίας) και εκτόα από το γκρουπάκι του πάσχα δεν το κόβω για άλλη άδεια.Οπότε λέτε να:

Α)Να αρχίσω να τις παίρνω σταδιακά και να επωφεληθώ της προαναχώρησης?

Β)Να ρισκάρω να τις αφήσω για το τέλος ενώ αναμένεται μαζική απόλυση με αποτέλεσμα ίσως να μου κόψει άδειες ή να με αναγκάσει να τις πάρω σε χρόνο που δεν επιθυμώ.

Γ)Κάποια άλλη πρόταση..?

Επίσης αν έχετε κάποια ιδέα για το τι μπορώ να κάνω ωστέ να τσιμπήσω κάποια παραπάνω άδεια...

Με τα δεδομένα που παραθέτεις θα σου έλεγα να ξεχάσεις τα εξτραδάκια.

Πολύ πιθανό να χάσεις και από τις τιμητικές/αιμοδοτικές, αν τα πράγματα είναι πολύ σφικτά.

Μάλλον ξεκίνα να παίρνεις από τώρα

• Like 1

Κάποιο tip για πως να προγραμματίσω τις άδειες μου?Απολύομαι το καλοκαίρι και με το που φύγει η σειρά μου κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται να πέσει μεγάλη εμπλοκή.Αυτήν την στιγμή έχω 20 μέρες άδεια(κανονική+τιμητικές+αιμοδοσίας) και εκτόα από το γκρουπάκι του πάσχα δεν το κόβω για άλλη άδεια.Οπότε λέτε να:

Α)Να αρχίσω να τις παίρνω σταδιακά και να επωφεληθώ της προαναχώρησης?

Β)Να ρισκάρω να τις αφήσω για το τέλος ενώ αναμένεται μαζική απόλυση με αποτέλεσμα ίσως να μου κόψει άδειες ή να με αναγκάσει να τις πάρω σε χρόνο που δεν επιθυμώ.

Γ)Κάποια άλλη πρόταση..?

Επίσης αν έχετε κάποια ιδέα για το τι μπορώ να κάνω ωστέ να τσιμπήσω κάποια παραπάνω άδεια...

Αιμοδοτική και τιμητική πάρε τις.. εχθές. 

Εαν πέσει εμπλοκή τις ξεχνάς. Η αιμοδοτική ισχύει για μερικούς μήνες απο την ημερομηνία που έδωσες αίμα και είναι (από) 1-3 ημέρες και η τιμητική στην κρίση του διοικητή ανάλογα την κατάσταση στο στρατόπεδο.

Η διαταγή λέει ότι πρέπει να δώσει σήμα το στρατόπεδο για να πας να δώσεις αίμα (όλοι μαζί από την μονάδα).

Συνήθως και από δημόσια νοσοκομεία γίνεται δεκτό το χαρτί, αλλά κάποιοι μπορούν να το απορρίψουν με την παραπάνω δικαιολογία.

• Super Moderators

Μπορείς να πάρεις παραπεμπτικό για στρατιωτικό νοσοκομείο και να δώσεις εκεί στην αιμοδοσία του.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...