Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μην κανεις το λαθος και μπεις πριν τον Σεπτεμβριο.Θα βλαστημας την ωρα και την στιγμη οταν ερθει το καλοκαιρι,και ειδικα αν εισαι και παραμεθωρ. και σας πιασει καμια εμπλοκη,θα σου ερχεται να ζητησεις αναβολη.

Ναι οντως το διαστημα αυτο μεχρι τον Σεπτεμβριο ειναι μεγαλο αλλα η ξενερα του καλοκαιριου με τις μεταθεσεις/εμπλοκη/ζεστη+στολες δεν παλευεται με τιποτα.

Ασε που αν πας Σεπτεμβριο και βγεις κοντα Ιουνιο,μπορεις τον τελευταιο μηνα που συνηθως ο κοσμος παιρνει αδεια απολυσεως(απο τις μαζεμενες αδειες)να ψαξεις για καποια δουλεια για αργοτερα μετα τον στρατο.

Οι καλυτερες περιοδοι παντως απο πλευρας πτυχιουχων ειναι Σεπτεμβριος(να μην φανε το καλοκαιρι μεσα στο στρατο,ειτε οταν πρωτομπαινουν ειτε στα τελειωματα οπως η επομενη σειρα Νοεμβριου)και μετα του Νοεμβριου που δεν θα χασουν την εξεταστικη του Σεπτεμβριου και δικαιουνται αργοτερα και φοιτητικη αδεια τον Γεναρη/Φλεβαρη για τα μαθηματα,αρα δεν χανουν και αυτη την εξεταστικη οπως αυτοι του Γεναρη.

Έχω περιθώριο μέχρι 28/2 να κόψω αναβολή για ΕΣΣΟ Μαίου αλλά με αυτά που διαβάζω με βλέπω για Σεπτέμβρη τελικά... Δε περίμενα ότι θα ήταν τόσο χάλια αν έμπαινα Μάιο.... Και για τον Ιούλιο τα ίδια ισχύουν?

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Έχω περιθώριο μέχρι 28/2 να κόψω αναβολή για ΕΣΣΟ Μαίου αλλά με αυτά που διαβάζω με βλέπω για Σεπτέμβρη τελικά... Δε περίμενα ότι θα ήταν τόσο χάλια αν έμπαινα Μάιο.... Και για τον Ιούλιο τα ίδια ισχύουν?

Σκέψου να μαζεύεις σκουπίδια έξω με 30+ βαθμούς και σκέψου να μαζεύεις σκουπίδια με 20+ βαθμούς.

Δημοσ.

Μην το ψάχνεται,σεπτεμβριος-νοεμβριος είναι οι καλύτερες εσσο να μπεις.

Να ξέρετε ο ελληνικός στρατός δεν λειτουργεί υπό βροχή,και βολές χάνεις και αγγαρείες δεν κάνεις,ακομα και στο σπεν.

Δεν αναφέρω σχοινακια και λοιπές ασκήσεις(τις οποίες δεν τις γνωρίζω γιατί δεν τις έχω κάνει ποτέ) τα οποία που δεν έγινε καν προσπάθεια να γίνουν

Δημοσ.

Μην το ψάχνεται,σεπτεμβριος-νοεμβριος είναι οι καλύτερες εσσο να μπεις.

Να ξέρετε ο ελληνικός στρατός δεν λειτουργεί υπό βροχή,και βολές χάνεις και αγγαρείες δεν κάνεις,ακομα και στο σπεν.

Εμεις στο ρεθυμνο στους αερομεταφερομενους εβρεχε, μας πηγαν πορεια απο φαραγγι σε πεδιο βολης (3 βολες-1 νυχτερινη) με βροχη -αδιαβροχο, πληρη εξαρτιση και οπλα (ΛΕΝ τωρα). Τα ΣΠΕΝ εκει ειχαν σχεδον καθε μερα βολη.

Δημοσ.

Αρκετα κεντρα-μοναδες προσεχουν με την βροχη πιο πολυ λογω θεματων υγειας,γιατι αν αρρωστησουν αρκετοι φανταροι,ποιος θα κανει μετα τις υπηρεσιες? :P

Έχω περιθώριο μέχρι 28/2 να κόψω αναβολή για ΕΣΣΟ Μαίου αλλά με αυτά που διαβάζω με βλέπω για Σεπτέμβρη τελικά... Δε περίμενα ότι θα ήταν τόσο χάλια αν έμπαινα Μάιο.... 

Οσοι εχουν φαει εμπλοκη καλοκαιριατικα(εμπλοκη=λιγα ατομα για ολες τις υπηρεσιες)το ιδιο πραγμα θα πουν.

Βασικα η Εσσο του Σεπτεμβριου θεωρειται η καλυτερη ΕΣΣΟ ακριβως για αυτο το λογο.Επειδη δεν θα φας στρατο καθολου καλοκαιριατικα. 

Δημοσ.

Ας είναι και έτσι,καλυτερα υπηρεσία παρά στησε ξεστησε,κανα 15λεπτο ψευτοεκπευδευση εμπλοκής πες κλπ για να ρίξεις για 30 δεύτερα με το g3,κ αι μετά αναμονή μέχρι την "προβλεπόμενη" ώρα ώστε μην τυχόν μας δει κανένας ανώτερος να μην κάνουμε αυτά που πρεπει.

Πρόσφατα καθομασταν 1 ώρα και δεν κάναμε απολύτως τίποτα ενώ είχαμε ρίξει όλοι ώστε αν ερχόταν κανείς να μας έβρισκε εκεί..

Δημοσ.

παιδες ορκιστηκα χτες στο ρεθυμνο στους Αερομεταφερομενους (κοκκινος μπερες), αλλα πηραμε τον μπλε μπερε σαν απλοι οπλιτες, κοκκινο μονο οσοι μεινουν στην μοναδα μετα τα ΣΠΕΝ. Ειχα δηλωσει ΕΛΔΥΚ και ειχα καταθεσει το πτυχιο μου (ΑΕΙ Πληροφορικη) και με πηραν σαν προγραμματιστη-αναλυτη -- ειδικη κατασταση ειδικοτητα. Ενας εποπ μου ειπε οτι λογικα θα εχω καποιο βαθμο και παιρνω τα 360. καμια ιδεα αν ισχυει? και που περιπου θα με στειλουν? Το μονο που ξερω ειναι οτι παρουσιαζομαι Αυλωνα.

Παντως στο ρεθυμνο καναμε αρκετη εκπαιδευση και υπηρεσιες γιατι ειμασταν λιγα ατομα σαν στρατοπεδο (3 βολες--1 νυχτερινη και 5 ενοπλες υπηρεσιες εκανα, πορεια σε φαραγγι και αλλα τετοια με full εξαρτισεις οπλα κλπ--ΛΕΝ τωρα) που σε καποια κεντρα καλα καλα τα ΣΠΕΝ δεν τα κανουνε. Ωραια ηταν, κομπλε τα παιδια, ολοι κρητικοι ειμασταν εκτος απο 5-6 ατομα, οσοι πανε για ΣΠΕΝ εκει ή μοναδα εχουν κατι πορειες να κανουν σε φαραγγια, γενικα θα λιωσουν λιγο, αλλα ολοι ειναι συνεννοησιμοι οι βαθμοφοροι, λιγο ο διοικητης ειναι περιεργος αλλα οκ. Σχετικα καλο φαι (αν και υπηρχαν και κατι φολες φαγητα) και οχι τοσο πολυ φιδιασμα.

Το στρατόπεδο του Ρεθύμνου έχει αρκετές ιδιόμορφες προσωπικότητες...
  • Like 1
Δημοσ.

Παιδιά το Site της στρατολογίας ενημερώνεται σταδιακά ή μια και έξω;

Βλέπω δηλαδή ότι πολλα παιδιά ήδη τους βγάζει το Site ημερομηνίες κατάταξης κτλ. ενώ εμένα λέει ακόμα

"Δεν είστε προγραμματισμένος για κατάταξη με την επόμενη ΕΣΣΟ μπλα μπλα μπλα"

Υπάρχει περίπτωση να ενημερωθεί αργότερα;

Δημοσ.

παιδες ορκιστηκα χτες στο  ρεθυμνο στους Αερομεταφερομενους (κοκκινος μπερες), αλλα πηραμε τον μπλε μπερε σαν απλοι οπλιτες, κοκκινο μονο οσοι μεινουν στην μοναδα μετα τα ΣΠΕΝ. Ειχα δηλωσει ΕΛΔΥΚ και ειχα καταθεσει το πτυχιο μου (ΑΕΙ Πληροφορικη) και με πηραν σαν προγραμματιστη-αναλυτη -- ειδικη κατασταση ειδικοτητα. Ενας εποπ μου ειπε οτι λογικα θα εχω καποιο βαθμο και παιρνω τα 360. καμια ιδεα αν ισχυει? και που περιπου θα με στειλουν? Το μονο που ξερω ειναι οτι παρουσιαζομαι Αυλωνα.

Παντως στο ρεθυμνο καναμε αρκετη εκπαιδευση και υπηρεσιες γιατι ειμασταν λιγα ατομα σαν στρατοπεδο (3 βολες--1 νυχτερινη και 5 ενοπλες υπηρεσιες εκανα, πορεια σε φαραγγι και αλλα τετοια με full εξαρτισεις οπλα κλπ--ΛΕΝ τωρα) που σε καποια κεντρα καλα καλα τα ΣΠΕΝ δεν τα κανουνε. Ωραια ηταν, κομπλε τα παιδια, ολοι κρητικοι ειμασταν εκτος απο 5-6 ατομα, οσοι πανε για ΣΠΕΝ εκει ή μοναδα εχουν κατι πορειες να κανουν σε φαραγγια, γενικα θα λιωσουν λιγο, αλλα ολοι ειναι συνεννοησιμοι οι βαθμοφοροι, λιγο ο διοικητης ειναι περιεργος αλλα οκ. Σχετικα καλο φαι (αν και υπηρχαν και κατι φολες φαγητα) και οχι τοσο πολυ φιδιασμα.

δικος μας , ημουνα κοκκινομπερες Νεα Σαντα και λογω πτυχιου με πηρανε γεπ και με κανανε προγραμματιστη - αναλυτη  :P ζωαρα, εισαι σε γραφειο, υπολογιστες κλιματιστικο κλασσικα τα καλυτερα, αλλα εγω προσωπικα ειχα πολυ δουλεια, ο ταξμαν ζητουσε συνεχεια διαφορετικες δουλειες σχετικες με το γραφειο,γενικα περασα πολυ καλα, αν καταλαβα καλα οτι πας ΓΕΠ θα περασεις και εσυ 

σχετικα με την εκπαιδευση, στη νεα Σαντα ητανε πολυ δυσκολα στο σχολειο, υπνος 2 3 ωρες, πορειες με οπλα και φουλ βαρος πλατη, μια σειρα επεσε απο πυργο κ ολας  :P θεωρειται γενικα η εκπαιδευση σε κοκκινομπερε δυσκολοτερη απο νορμαλ πεζικαριο νομιζω

• Like 1
Δημοσ.

Έγραψε σήμερα η στρατολογία κεεμ Σπάρτη. Έψαξα και λέει τα εξής:

• Σχολή Οδηγών στη Σπάρτη.

• Σχολή Μαγείρων στο Γύθειο.

• Σχολή Αρτοποιών στη Σπάρτη.

Τι φάση; Εκπαίδευση θα κάνω ή σχολή;

PS. Ο στρατός με τρολλάρει πριν μπω, κοιτάω κάνα μήνα και η κατάταξη βγήκε στα γενέθλιά μου.

Ωραιος ρε Σαραντη εμενα ηταν η ορκομωσία στα γενέθλιά μου..! Απλα και καλα παιρνεις χαρτι Κ.Ε.Κ. αν παραμεινεις ή γινεις σΕΜιτζης και παρεις ειδικοτητα μαγειρα ή αρτοποιου γι αυτο λεει σχολη και καλά :P
  • Like 1
Δημοσ.

δικος μας , ημουνα κοκκινομπερες Νεα Σαντα και λογω πτυχιου με πηρανε γεπ και με κανανε προγραμματιστη - αναλυτη  :P ζωαρα, εισαι σε γραφειο, υπολογιστες κλιματιστικο κλασσικα τα καλυτερα, αλλα εγω προσωπικα ειχα πολυ δουλεια, ο ταξμαν ζητουσε συνεχεια διαφορετικες δουλειες σχετικες με το γραφειο,γενικα περασα πολυ καλα, αν καταλαβα καλα οτι πας ΓΕΠ θα περασεις και εσυ 

σχετικα με την εκπαιδευση, στη νεα Σαντα ητανε πολυ δυσκολα στο σχολειο, υπνος 2 3 ωρες, πορειες με οπλα και φουλ βαρος πλατη, μια σειρα επεσε απο πυργο κ ολας  :P θεωρειται γενικα η εκπαιδευση σε κοκκινομπερε δυσκολοτερη απο νορμαλ πεζικαριο νομιζω

ναι ηταν αρκετα δυσκολο απο οσα μου ελεγαν οι παλαιοτεροι. Απο τον πυργο σε εμας μονο της Δ εσσο ειχαν κανει.

Δημοσ.

Ρε μην κοιτάς τι γίνεται τώρα... και δλδ ποιος θα κάνει τις αγκαρίες? ο ΕΠΟΠ? ή οι αξιωματικοί. ΑΝΤΕ που όταν κάνουν ασκήσεις κλαίγεστε... και μετά λέτε "δεν κάνει τπτ ο ΕΣ".

είστε παράλογοι!

Όταν είσαι πχ σε γραφείο και κάνεις τις δουλειές που εκείνοι πληρώνονται για να κάνουν τι γίνεται?

Επίσης όταν τα εποπια σε χώνουν γιατί είναι μεγαλύτερα κωλοφιδα και μεγαλύτεροι γιωταδες από τους ι4 τι γίνεται? 

• Like 1
Δημοσ.

Μάγκες πήρα μετάθεση για Σαμοθράκη όπως έγραψα και πιο πάνω. Ωστόσο την άλλη Δευτέρα που παρουσιάζομαι εκεί έχει πλοίο 9 το πρωί από την Αλεξανδρούπολη. Και το τρένο φτάνει Αλεξανδρούπολη 10 και μισή το βραδύ της προηγούμενης μέρας ή 2 το μεσημέρι την ίδια μέρα. Ξέρει κανείς αν η κάρτα επιβίβασης που είναι για ΟΣΕ κάνει και για ΚΤΕΛ ή θα πρέπει να κλείσω ξενοδοχείο στην Αλεξανδρούπολη για να περάσω την νύχτα;

Δημοσ.

Μόνο ένα δρομολόγιο έχει το πλοίο; Όχι, η κατάσταση επιβιβασης είναι για το πιο φτηνό μέσο, δηλ το τρένο.

Μάλλον πρέπει να διανυκτερευσεις Αλεξ/λη, αλλά όχι απαραίτητα σε ξενοδοχείο, αν πας στο φρουραρχειο πρέπει να σε αφήσουν να κοιμηθείς σε μονάδα εκεί.

Πάρε ένα τηλέφωνο στη μοναδα ή στο φρουραρχειο, μπορεί να σου πουν να πας μια μέρα αργότερα αν έχει άλλο δρομολόγιο το πλοίο που βολεύει καλύτερα.

Καλή τύχη με την μετάθεση που εμπλεξες...

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...