Freedom07 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2017 Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2017 ειδα καπου ομως οτι θα χρειαστει να υπηρετησει 6μηνο με 7 χρονια κατοικος εξωτερικου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
m0i Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2017 Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2017 Εκτος απο το να κανει 3 παιδια δεν βλεπω καποια αλλη λυση, προλαβαινει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Freedom07 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2017 Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2017 γμωριζεται μηπως αμα αυτα τα 6000 ευρω πρεπει να τα πληρώσει κατ ευθειαν η αμα γινονται και με δωσεις? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
FarCry Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2017 Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2017 αν εισαι κατοικος του εξωτερικου δεν υπηρετεις.(Ετσι ετυχε να μου πει ενα παλικαρι που εμενε γερμανια, δε το εχω ψαξει προσωπικα το θεμα) σε καμια περιπτωση δεν ισχυει αυτο. παντα υπηρετεις . η μονη περιπτωση ειναι να εισαι 45 χρονων ειναι 4 χρονια κατοικος γερμανιας και δικαιολογητικο παιρνει λογο σπουδων εαν λες κατοικος εξωτερικου εννοεις να παρει την γερμανικη υπηκοοτητα αυτο δεν μετραει για τις σπουδες. ετσι ξερω γιατι ημουν αγγλια 5 χρονια πριν παω στρατο και εγω για σπουδες. τα χρονια που ειναι 7 για την υπηκοοτητα δεν μετραει η παραμονη αλλα η δουλεια, δηλαδη να πληρωνεις φορους ειδα καπου ομως οτι θα χρειαστει να υπηρετησει 6μηνο με 7 χρονια κατοικος εξωτερικου Αναβολή κατοίκων εξωτερικού Όσοι χαρακτηρίζονται μόνιμοι κάτοικοι, μπορούν να ζητήσουν αναβολή κατάταξης, που παραμένει ισχυρή για όσο χρόνο διατηρείται η ιδιότητα αυτή, εφόσον οι ενδιαφερόμενοι δεν την διακόψουν οι ίδιοι ενωρίτερα, όταν αποφασίσουν να στρατευθούν. Εκτός της αναβολής, τους παρέχεται και το ευεργέτημα της εξάμηνης μειωμένης θητείας, που δίδεται μετά την κατάταξή τους στις Ένοπλες Δυνάμεις. Οι μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού έχουν και το αποκλειστικό πλεονέκτημα να επιλέξουν την τμηματική εκπλήρωση των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων, εφόσον τους εξυπηρετεί καλύτερα, υπό την προϋπόθεση ότι το τμήμα που ζητούν να υπηρετήσουν κάθε φορά δεν είναι μικρότερο των δύο μηνών, αλλά και το υπόλοιπο των υποχρεώσεών τους να μην είναι μικρότερο των δύο μηνών επίσης. Η σχετική αίτηση κατατίθεται στο Στρατολογικό τους Γραφείο τουλάχιστον τριάντα ημέρες πριν από την πρώτη ημέρα κατάταξης της σειράς (ΕΣΣΟ) που επιθυμούν να καταταγούν. Για να θεωρηθεί κάποιος μόνιμος κάτοικος εξωτερικού, με εφαρμογή των διατάξεων της Στρατολογικής ν ομοθεσίας, απαιτούνται αθροιστικά οι παρακάτω προϋποθέσεις: Να γεννήθηκε ή να εγκαταστάθηκε και να άρχισε να διαμένει μόνιμα στο εξωτερικό πριν την 1η Ιανουαρίου του έτους που άρχισε να διανύει το ενδέκατο έτος της ηλικίας του Οι γονείς του (εννοείται και οι δύο) να κατοικούσαν στο εξωτερικό κατά τη γέννηση ή την εγκατάσταση Να διαμένει μονίμως και συνεχώς στο εξωτερικό από τη γέννηση ή την εγκατάσταση μέχρι την ημερομηνία που ζητά να του χορηγηθεί κάποιο από το προβλεπόμενα για την κατηγορία αυτή στρατολογικό ευεργέτημα Η κατοικία των γονέων (και των δύο) κατά το χρόνο γέννησης ή εγκατάστασης του μονίμου κατοίκου εξωτερικού εξετάζεται σύμφωνα με τις διατάξεις περί κατοικίας του Αστικού Κώδικα (Άρθρα 51 έως και 56) Το μέχρι δώδεκα έτη χρονικό διάστημα παραμονής στην Ελλάδα για σπουδές, συνεχώς ή τμηματικά, θεωρείται ως χρόνος παραμονής στο εξωτερικό εφόσον ο ένας τουλάχιστον από τους ασκούντες τη γονική μέριμνα κατοικεί συνεχώς στο εξωτερικό κατά το διάστημα που είναι ανήλικοι Τα κάθε είδους δικαιολογητικά γίνονται δεκτά μόνον αν είναι θεωρημένα για τη γνησιότητά τους από την αρμόδια Αρχή με την επισημείωση της Σύμβασης της Χάγης (Apostille) της 5-10-1961 http://www.ellinikos-stratos.com/stratologia/anavoli_3.asp Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
m0i Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2017 Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2017 Προσωπικα δε το ειχα ψαξει το θεμα, αλλα ετυχε να συναντηθω με καποιον που εμενε γερμανια και του ειχα ρωτησει για ποιο λογο υπηρετει.Δεν ειχα δωσει πολυ βαση και δε θυμαμαι ακριβως τι ειπε. Σε αυτο το site λεει οτι γινεται τμηματικα οποτε διαβασε το αν εχεις ορεξη: http://www.dikaiologitika.gr/arxeio/5555/eksagora-stratiotikis-thiteias Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
FarCry Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2017 Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2017 εαν ειναι μονιμος κατοικος εξωτερικου τοτε απλα εχει παρει αναβολη. οχι πως δεν υπηρετει γιατι πηρε απαλλαγη εκτος και τον εβγαλαν i5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Freedom07 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2017 Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2017 κοιταξα πολλα παρόμοια αρθρα απλα σκεφτηκα αμα ειναι 7 χρονια μόνιμος κατοικος εξωτερικου μετα δεν μπορει να παρει αναβολη επ αορίστου ? Και αμα πληρωσει το χρηματικό ποσό μπορει να αποφυγει τον στρατο μεχρι τα 45? γμωριζεται μηπως αμα αυτα τα 6000 ευρω πρεπει να τα πληρώσει κατ ευθειαν η αμα γινονται και με δωσεις? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
FarCry Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2017 Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2017 κοιταξα πολλα παρόμοια αρθρα απλα σκεφτηκα αμα ειναι 7 χρονια μόνιμος κατοικος εξωτερικου μετα δεν μπορει να παρει αναβολη επ αορίστου ? Και αμα πληρωσει το χρηματικό ποσό μπορει να αποφυγει τον στρατο μεχρι τα 45? λεει μεσα που παιρνει αναβολη αοριστου οσο διατηρει την ιδιοτητα του μονιμου κατοικου εξωτερικου. οποτε θα μεινεις μεχρι τα 45 εξω με αναβολη και μετα δεν θα πληρωσεις τιποτα γιατι παιρνεις απαλλαγη λογω ηλικιας Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
m0i Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2017 Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2017 Αυτος υπηρετουσε κανονικα, δε θυμαμαι αν ηταν 6 η 9 μηνες βεβαια.Απλα μου ειχε κανει εντυπωση οτι αφησε τη δουλεια του γερμανια για να ερθει να κανει τη θητεια του.(δεν ηξερα οτι ηταν υποχρεωτικη και ας ησουν κατοικος εξωτερικου)Οταν δε σε ενδιαφερει καποιο θεμα δε μπαινεις στο κοπο να το ψαξεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
FarCry Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2017 Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2017 απο τον ελληνικο στρατο δεν γλυτωνεις 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
m0i Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2017 Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2017 απο τον ελληνικο στρατο δεν γλυτωνεις Πλακα κανεις;Ο αλλος κοντευε 45 και εκανε μετεκπαιδευση! @Freedom Σε αυτο το site λεει οτι γινεται τμηματικα οποτε διαβασε το αν εχεις ορεξη: http://www.dikaiolog...otikis-thiteias Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
FarCry Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2017 Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2017 κοιταξα πολλα παρόμοια αρθρα απλα σκεφτηκα αμα ειναι 7 χρονια μόνιμος κατοικος εξωτερικου μετα δεν μπορει να παρει αναβολη επ αορίστου ? Και αμα πληρωσει το χρηματικό ποσό μπορει να αποφυγει τον στρατο μεχρι τα 45? γμωριζεται μηπως αμα αυτα τα 6000 ευρω πρεπει να τα πληρώσει κατ ευθειαν η αμα γινονται και με δωσεις? δεν ξερω εαν το διαβασες Ως μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού, για την εφαρμογή του νόμου αυτού, θεωρούνται όσοι πληρούν μία από τις παρακάτω προϋποθέσεις: Έχουν κύρια και μόνιμη εγκατάσταση στο εξωτερικό για ένδεκα τουλάχιστον συνεχόμενα έτη, σε μία ή περισσότερες χώρες Έχουν βιοποριστική εγκατάσταση και κατοικούν στο εξωτερικό για επτά τουλάχιστον συνεχόμενα έτη, σε μία ή περισσότερες χώρες http://www.ellinikos-stratos.com/stratologia/katoikoi-eksoterikou.asp hint Βιοποριστική εγκατάσταση (εργασία) στο εγραψα πριν τα 7 ειναι δουλειας οχι σπουδων Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Freedom07 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2017 Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2017 αμα πληρωσω το πρόστιμο για λιποτακτης μετα εχω ξεμπερδεψει με τον στρατο η πρεπει να γινω μονιμος κατοικος εξωτερικου και να στελνω το χαρτι του μονιμου κατοικου μεχρι τα 45 μου; Γνωριζεται μηπως αν οταν πληρωσω το προστιμο του στρατου εχω ξεμπερδεψει με το στρατο η αν πρεπει να γινω μονιμος κατοικος και να στελνω αναβολες μεχρι τα 45 μου? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tsalikis177 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2017 Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2017 Ακούστε και εμένα που γνωρίζω καλύτερα γιατί έχω κάνει φαντάρος και ξέρω... Αναβολές πλέον δίνουν για πλάκα, ούτε καν τους νοιάζει ο λόγος. Μπορείς να πάρεις 2 αναβολές. Δεν έχει τρίτη. Η τρίτη θα είναι ι5. Μπορείς να πάρεις ι5 με την πρώτη. Το έκανε ένας μαλάκας. Ερχόταν καλοκαίρι, λειψανδρία, στάξιμο κλπ... ε βάρεσε ι5 για να βγει έξω να κάνει ζωή. (το αστείο ήταν ότι είχε 150ΚΣ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Pablo_Hasan Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2017 Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2017 150 είναι λίγες; Πέντε μήνες ακόμα στα κατεργα 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις