Προς το περιεχόμενο

Στρατός

Socratis_g

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δηλαδη θελω να δω -μα το Θεο!- ποσοι θα διαλεγαν: ενα συντομοτερο δυσκολο 7μηνο,
απο να κανουν διπλασια θητεια-μουσι(!) στο Ναυτικο -αν ηταν μη βυσματικο το δευτερο
:P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Εξηγω πως, παρα τα κατα καιρους λεγομενα, το θεμα δεν ειναι <χρονικο>

:shifty:

Αν ηταν, ας εφαρμοστει η προταση(sic) μου για το 7μηνο προαιρετικο στις

Ε.Δ. οποτε: ουσιαστικοτερη εκπαιδευση και λιγοτερος...<χαμενος χρονος>

:-)

Τhresh, ακομη κι ετσι να δωθει 'λυση', πιστευεις θα την επελεγαν πολλοι?

Όχι το πρόβλημα δεν είναι χρονικό, ας πηγαίνουν μόνο όσοι θέλουν και ας γίνει η θητεία και δέκα χρόνια.

Καλα, αλλα μην κρατησουμε την αναπνοη μας, περιμενοντας να γινει αυτο ετσι?
:ph34r:
Μου θυμιζει να διαβαζω πισω 2001 @ Omhroi πως "αυριο(!) τελειωνει η θητεια"

• Super Moderators

Τhresh, ακομη κι ετσι να δωθει 'λυση', πιστευεις θα την επελεγαν πολλοι?

Θα γκρίνιαζα αλλά κατά βάθος θα προτιμούσα τους 3-4 μήνες από τους 8-9 κι άνα 3-4 χρόνια (random number) να σε καλούν για 1-2 βδομάδες για μικρή "επανάληψη". Για 7 μήνες ούτε λόγος...

Βέβαια κακά τα ψέματα, έξω από το χορό (aka έχω πάει οπότε δεν με πιάνει), πολλά τραγούδια ξέρω... :P

Κανονική απορία, όχι ρητορική ή ειρωνία, θα τα φάνε αυτά βάση ποιου νόμου?

προσβολή στρατού, σε βαθμό πλημμεληματος. μεχρι 5 χρονια ειναι το πλημμελημα, μεγιστο. επι το πλειστον γινεται με αναστολη

απο 3 μηνες μεχρι 5 χρονια, γιατι ανηκει στην κατηγορια του πλημμεληματος. το πταισμα ειναι μεγιστο 1 μηνα

Αρθρο 58. Προσβολή σημαίας ή στρατού. Στρατιωτικός που δημόσια με λόγο ή έργο ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο εκδηλώνει καταφρόνηση για τη σημαία, το στρατό ή διακριτικό σήμα του στρατού ή σώματος αυτού, τιμωρειται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών.

το θεμα ειναι αυτα τα εκαναν μεσα στο ΚΕΝ πριν ορκιστουν φανταροι. αρα οταν το εκαναν αυτο με τον αετο δεν ηταν ακομα επισημα στρατιωτικοι

Θα γκρίνιαζα αλλά κατά βάθος θα προτιμούσα τους 3-4 μήνες από τους 8-9 κι άνα 3-4 χρόνια (random number) να σε καλούν για 1-2 βδομάδες για μικρή "επανάληψη". Για 7 μήνες ούτε λόγος...

Βέβαια κακά τα ψέματα, έξω από το χορό (aka έχω πάει οπότε δεν με πιάνει), πολλά τραγούδια ξέρω... :P

7 μηνες μειον τις αδειες γεματοι 6 μηνες -αλλα σε καλη επανδρωση-

οσο το σκεφτομουν ακομη κι οταν ημουν στο χορο θα τους επελεγα

Πολυ δε περισσοτερο: αν εβλεπα να ειναι για ολους, το ιδιο σκηνικο

• Super Moderators

7 μηνες μειον τις αδειες γεματοι 6 μηνες -αλλα σε καλη επανδρωση-

οσο το σκεφτομουν ακομη κι οταν ημουν στο χορο θα τους επελεγα

Πολυ δε περισσοτερο: αν εβλεπα να ειναι για ολους, το ιδιο σκηνικο

Ξαναλέω, οι Αμερικάνοι κάνουν 13 βδομάδες (λιγότερο από 4 μήνες) boot camp στους Πεζοναύτες και τους στέλνουν σε συρράξεις κι εμείς θα κάνουμε 6? Καταλαβαίνεις την υπερβολή? :P

Σαν να χρειάζεται να κάνει περισσότερη προπόνηση ένας ερασιτέχνης από έναν επαγγελματία αθλητή.

Εκτός αν εννοείς η "εκπαίδευση ουσίας" να είναι πάλι για ψιλογέλια...

προσβολή στρατού, σε βαθμό πλημμεληματος. μεχρι 5 χρονια ειναι το πλημμελημα, μεγιστο. επι το πλειστον γινεται με αναστολη

Πότε ήταν η τελευταία φορά που τιμωρήθηκε κάποιος γι' αυτό?

Πότε ήταν η τελευταία φορά που τιμωρήθηκε κάποιος γι' αυτό?

παιζει να ειναι η πρωτη φορα  (εαν γινει για παραδειγματισμο :P )

αμα σκεφτεις εγω στους 9 μηνες τι μλκιες εγραφα συνεχεια στο facebook και δεν εγινε τιποτα :D

• Super Moderators

παιζει να ειναι η πρωτη φορα  (εαν γινει για παραδειγματισμο :P )

αμα σκεφτεις εγω στους 9 μηνες τι μλκιες εγραφα συνεχεια στο facebook και δεν εγινε τιποτα :D

Άστο αυτό, αυστηρά μιλώντας παίζει σχεδόν όλο το στράτευμα να είναι προσβολή στρατού... :P

• Like 2

Ξαναλέω, οι Αμερικάνοι κάνουν 13 βδομάδες (λιγότερο από 4 μήνες) boot camp στους Πεζοναύτες και τους στέλνουν σε συρράξεις κι εμείς θα κάνουμε 6? Καταλαβαίνεις την υπερβολή? :P

Σαν να χρειάζεται να κάνει περισσότερη προπόνηση ένας ερασιτέχνης από έναν επαγγελματία αθλητή.

Εκτός αν εννοείς η "εκπαίδευση ουσίας" να είναι πάλι για ψιλογέλια...

Ναι θεωρω οτι χρειαζεται αυτος ο χρονος, καθως δεν μιλαμε στην ελληνικη κατασταση εστω,

για εκπαιδευση αμεσης τοποθετησης στρατευματων & εφαρμογης, οπως γινοταν απο Β.Π.Π.

Ενα μικρο παραδειγμα που θυμαμαι @ 12μηνο ΠΖ: 1 φορα μας εγινε, θεωρητικως θεωρητικη εκπαιδευση

στη χρηση μαχαιριου, και αν παραβλεψουμε λιγα λαθη, του νεαρου λοχια-σμυ εκπαιδευτη μας, αναθεμα κι

αν αυτο μπορει να ειναι αρκετο(?) να πεις πως εκ-παιδευτηκες(sic)... Eκεινο ναι, ηταν οντως για ψιλογελια

:lol:

• Super Moderators

Καλά και κάποιος άλλος μπορεί να πει ότι δεν χρειάζεται ούτε 1 μήνας, beat that... :P

Προφανώς οι πεζοναύτες στην Αμερική έχουν μια πιο μόνιμη εκπαίδευση κατά την διάρκεια της καριέρας τους, αλλά το ότι το boot camp διαρκεί τόσο λογικά είναι και για λόγους burnout.

Νομιζω ειχαν γινει και εκπαιδευσεις ενος μηνος, στον ΒΠΠ, οταν δεν υπηρχε η "πολυτελεια" χρονου..!  :blink: 

~ * ~

Τα παραπανω, περι 7μηνου μαξιμουμ, ειναι + προσωπικη μου εκτιμηση:
μετα το 6μηνο..."βαραινω", ειναι η αληθεια -και επισης βαριεμαι, τρελα :P

Ειλικρινα δεν εχω ψαξει (...!) πως αντιμετωπιζουν τους τωρινους,
υπο την εννοια και ποσο "αναλωσιμους" (ναι...!) τους θεωρουν :unsure:

Εκει στο 6μηνο παραμεθωριου, ηταν που ενιωσα πραγματι καπως, το
"αιντε, να τελειωνουμε, πια!" -κι οχι μονο λογω Εβρου, η ταλαιπωριας :P

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...