Προς το περιεχόμενο

Στρατός

Socratis_g

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

καλησπέρα σε όλους,

επειδή θα κόψω την αναβολή για να μπω φαντάρος θέλω να κάνω μια ερώτηση.

Εάν υπηρετήσω 6 μήνες μπορώ να πληρώσω τους υπόλοιπους? 

Δεν είμαι κάτοικος του εξωτερικού.

ΜΟΝΟ ΣΟΒΑΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ 

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας

Όπως είπαν ακόμα και κάτοικος εξωτερικού να ήσουν πρέπει να έχεις κλείσει τα 35. Παραθυράκια δεν υπάρχουν.

Βέβαια και να υπήρχαν φαντάζομαι καταλαβαίνεις ότι είναι ολίγον ηλίθιο να κάνεις 6 στους 9 μήνες και να πληρώσεις το υπόλοιπο το οποίο θα κοστίσει κάτι χιλιαρικάκια.

Υποθέτω έχεις κάποιο πλάνο και θες να τελειώσεις σε 6 μήνες οπωσδήποτε έτσι; Μην μου πεις ότι πάνω από 6 απλά δεν αντέχεις :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όπως είπαν ακόμα και κάτοικος εξωτερικού να ήσουν πρέπει να έχεις κλείσει τα 35. Παραθυράκια δεν υπάρχουν.

Βέβαια και να υπήρχαν φαντάζομαι καταλαβαίνεις ότι είναι ολίγον ηλίθιο να κάνεις 6 στους 9 μήνες και να πληρώσεις το υπόλοιπο το οποίο θα κοστίσει κάτι χιλιαρικάκια.

Υποθέτω έχεις κάποιο πλάνο και θες να τελειώσεις σε 6 μήνες οπωσδήποτε έτσι; Μην μου πεις ότι πάνω από 6 απλά δεν αντέχεις :P

η αληθεια είναι ότι παω στην ΠΑ οπότε είναι άλλοι 6 μήνες (ανάλογα) και ναι δεν είμαστε όλοι οι άνθρωποι το ίδιο μπαίνω στην κυριολέξια με μισή καρδιά και δεν είμαι και τόσο πρόθυμος να κάθομαι να κάνω μαλακίες τζάμπα. Γνώμη μου ότι ο στρατός στη σημερινή Ελλάδα θα έπρεπε να είναι ευέλικτος και για έμας που θέλουμε περισσότερο να βγούμε έξω να συνεχίσουμε σπουδές με προοπτική μια δουλειά παρά να χάσουμε 1 χρονο και να βγούμε χειρότεροι.

ΔΛΔ βοηθάνε ποδοσφαιριστές/αθλητές και όχι άλλους πραγματικά τραγικό....

• Like 1

ΠΑ ούτως ή άλλως έχουν προγραμματάκι 7 μέσα - 7 σπίτι ή 14-14 και τις μέρες που είσαι μέσα όχι συνέχεια υπηρεσία εννοείται. Βάλε και άδειες, τιμητικές, άγραφες, whatever και μάλλον λιγότερο από 6μηνο θα κάνεις. :)

η αληθεια είναι ότι παω στην ΠΑ οπότε είναι άλλοι 6 μήνες (ανάλογα) και ναι δεν είμαστε όλοι οι άνθρωποι το ίδιο μπαίνω στην κυριολέξια με μισή καρδιά και δεν είμαι και τόσο πρόθυμος να κάθομαι να κάνω μαλακίες τζάμπα. Γνώμη μου ότι ο στρατός στη σημερινή Ελλάδα θα έπρεπε να είναι ευέλικτος και για έμας που θέλουμε περισσότερο να βγούμε έξω να συνεχίσουμε σπουδές με προοπτική μια δουλειά παρά να χάσουμε 1 χρονο και να βγούμε χειρότεροι.

ΔΛΔ βοηθάνε ποδοσφαιριστές/αθλητές και όχι άλλους πραγματικά τραγικό....

Γιατι δεν απευθυνεσαι σε αυτον που σε εριξε αεροπορια και μπαινεις και ρωτας εδω μεσα? εκεινος θα ξερει περισσοτερα για την ερωτηση σου,εσενα δεν σε βοηθησε κανεις?

Γιατι δεν απευθυνεσαι σε αυτον που σε εριξε αεροπορια και μπαινεις και ρωτας εδω μεσα? εκεινος θα ξερει περισσοτερα για την ερωτηση σου,εσενα δεν σε βοηθησε κανεις?

Που ακριβώς να με βοηθήσει? Την αεροπορία την είχα επιλέξει από τότε που ήταν 9μηνο πριν μπει ο Βενιζέλος και το κάνει 12μηνο (2011 αν θυμάμαι καλά) 

Και η αλήθεια είναι ότι δεν καταλαβαίνω γιατί οι αθλητές να δικαιούνται τέτοια μεταχείρηση και όχι άλλοι... αυτό που ζητάω αξιοκράτια λέγεται ποια είναι τα κριτήρια που κάνουν τον "αθλητή"/αθλητη "μάγκα" και γλιτώνει τον χαμένο χρόνο?

Καλώς ή κακώς ανηκω στη γενιά που πρέπει να διαβάζει συνέχεια για να μπορέσει να ανταπεξέλθει.... Στην χώρα δουλειά δικιά μου δεν έχω (οικογενειακή επιχ. κλπ) ούτε ζωντανά, χωράφια κτλπ οπότε κοιτάω να αξιοποιώ τα λίγα που έχω σωστά αλλά τι να το κάνω όταν δεν πρέπει να χάσω επαφή με το αντικείμενο? Μετά από 12 μήνες που σίγουρα θα κάνω κοιλιά θα ξεχάσω και αυτά που ξέρω με αποτέλεσμα να πετάξω χρόνια προσπαθειας στο ΑΕΙ που ήμουν αλλα και το κόπο των γονιών μου να με σπουδάσουν (4χρονια ούτε μέρα παραπάνω). Με λίγα λόγια το κράτος έρχεται δεν το νοιάζει άμα έγω έχω ή δεν έχω την πολυτέλεια να "σηκωθώ" όρθιος μετά από 1 χρόνο παρακμής και με τσιμπάει με την επιλεκτική του τσιμπίδα.

Και λέω επιλεκτική γιατι δεν καταλαβαίνω γιατι ο "αθλητής" την γλιτώνει δλδ δεν θα μπορεί να πετάξει το τόπι.

Δεν τα βάζω με τους αθλητές προς θεού δεν μου φταίνε αυτοί που εκμεταλλευόνται τη κατάσταση αφου τους το επιτρέπουν σαν παράδειγμα τους έφερα.

Διότι έχω φίλο που είναι τώρα στην ΠΑ στη μονάδα που θα πάω καλύτερα να πήγαινα ΕΣ να γλίτωνα και 3 μήνες...

Προσωπική μου άποψη είναι οτι το κράτος θα έπρεπε να κάνει μια μελέτη και να δει πόσο πραγματικά αξίζουν οι 12 και 9 μήνες σαν θητεία...

Γιατί σε πιθανό πόλεμο (για αυτο συντηρούμε ακόμα τον στρατό με υποχρεωτική κατάταξη) οι 9/12 μηνες λάντζα και πλησταριο δεν θα μας βοηθήσουν.

Δεν νομίζω ότι θα ήταν τόσο δύσκολο να το κάνουν 5 μηνο με σοβαρή εκπαίδευση αλλα αυτο μπορεί να χαλάει στο ότι είμαστε μικρός πληθυσμος και μπορει να μη βρίσκουν σε καμια σειρά άτομα να κάνουν τη λάτζα και αντε βάλε μετα μόνιμο να κάνει λατζα....

Μπορώ να προσθέτω όλη μέρα επιχειρήματα κατά του στρατού. Για να μη παρεξηγηθώ δεν είμαι κατά των ΕΔ και των ανθρώπων που δουλεύουν εκεί αλλα είμαι κατά στο θέμα της υποχρεωτικής στράτευσης χωρίς να υπάρχουν παραθυράκια στην Ελλάδα της κρίσης του 2017. 

ΠΑ ούτως ή άλλως έχουν προγραμματάκι 7 μέσα - 7 σπίτι ή 14-14 και τις μέρες που είσαι μέσα όχι συνέχεια υπηρεσία εννοείται. Βάλε και άδειες, τιμητικές, άγραφες, whatever και μάλλον λιγότερο από 6μηνο θα κάνεις. :)

Σε ποια μονάδα αν επιτρέπετε?

Ντάξει τους επιλεκτους αθλητές τους διοριζουν στο δημόσιο, θητεία θα τους έβαζαν να κάνουν;

Βλέπεις τα μετάλλια και τα πρωταθλήματα βολεύουν για την προπαγάνδα της εθνικής υπερηφάνειας, οι σπουδές σου δεν τους αφορούν.

Προσωπική μου άποψη είναι οτι το κράτος θα έπρεπε να κάνει μια μελέτη και να δει πόσο πραγματικά αξίζουν οι 12 και 9 μήνες σαν θητεία...

Γιατί σε πιθανό πόλεμο (για αυτο συντηρούμε ακόμα τον στρατό με υποχρεωτική κατάταξη) οι 9/12 μηνες λάντζα και πλησταριο δεν θα μας βοηθήσουν.

Δεν νομίζω ότι θα ήταν τόσο δύσκολο να το κάνουν 5 μηνο με σοβαρή εκπαίδευση αλλα αυτο μπορεί να χαλάει στο ότι είμαστε μικρός πληθυσμος και μπορει να μη βρίσκουν σε καμια σειρά άτομα να κάνουν τη λάτζα και αντε βάλε μετα μόνιμο να κάνει λατζα....

Φίλε αν γίνει πόλεμος νομίζεις ότι θα πάρουν μέρος οι φαντάροι; Αυτά τα λένε κυρίως μερικοί που τελείωσαν θητεία σε ΛΟΚ κτλ. και νομίζουν ότι θα είναι στην πρώτη γραμμή μάχης.

Αν γίνει πόλεμος θα αναλάβει το μόνιμο προσωπικό που θέλει και μπορεί. Τους φαντάρους εν ανάγκη μπορεί αν τους στείλουν να καθαρίζουν, να μεταφέρουν προμήθειες κτλ.

Επίσης και 5 μήνες που λες πολύ είναι, 2-3 μήνες πρέπει να είναι η εκπαίδευση γιατί δεν χρειάζεται περισσότερο για να μάθεις τα βασικά. 

Και όσο για τους αθλητές τι ψάχνεις; Εδώ αυτοί που κυβερνάνε την χώρα δεν πήγανε στρατό, θα πάνε οι αθλητές; 

Τεσπα, μην το ψάχνεις, μια λαλακία είναι ο στρατός, κανείς μας δεν θέλει να πάει (εξαιρούνται οι στρατόκ@υλοι). 

Οπότε πήγαινε αν και εγώ σου πήγαινε έξω καλύτερα και γράψε τον Ε.Σ κανονικά, αλλιώς υπάρχει και η επιλογή του Ι5.

• Like 1

Φίλε αν γίνει πόλεμος νομίζεις ότι θα πάρουν μέρος οι φαντάροι; Αυτά τα λένε κυρίως μερικοί που τελείωσαν θητεία σε ΛΟΚ κτλ. και νομίζουν ότι θα είναι στην πρώτη γραμμή μάχης.

Αν γίνει πόλεμος θα αναλάβει το μόνιμο προσωπικό που θέλει και μπορεί. Τους φαντάρους εν ανάγκη μπορεί αν τους στείλουν να καθαρίζουν, να μεταφέρουν προμήθειες κτλ.

Επίσης και 5 μήνες που λες πολύ είναι, 2-3 μήνες πρέπει να είναι η εκπαίδευση γιατί δεν χρειάζεται περισσότερο για να μάθεις τα βασικά. 

Και όσο για τους αθλητές τι ψάχνεις; Εδώ αυτοί που κυβερνάνε την χώρα δεν πήγανε στρατό, θα πάνε οι αθλητές; 

Τεσπα, μην το ψάχνεις, μια λαλακία είναι ο στρατός, κανείς μας δεν θέλει να πάει (εξαιρούνται οι στρατόκ@υλοι). 

Οπότε πήγαινε αν και εγώ σου πήγαινε έξω καλύτερα και γράψε τον Ε.Σ κανονικά, αλλιώς υπάρχει και η επιλογή του Ι5.

Αχαχαχα. Θα μπούνε μπροστά οι Λοχίες (ΕΠΟΠ είτε όχι), και εσένα θα σε έχουν να μεταφέρουν και να καθαρίζουν?

Και όλα αυτά, που η αναλογία Υπαξιωματικών/Στρατιωτών τήνει πολύ κάτω απο το 1?

Να σαι καλά, με έκανες να γελάσω.

Ίσως να γινόταν αν πολεμούσαμε με το Λουξεμβούργο... Με χώρες όπως η Τουρκία με πολλαπλάσια στρατιωτική δύναμη, ΑΔΥΝΑΤΟ.

• Like 1

Αχαχαχα. Θα μπούνε μπροστά οι Λοχίες (ΕΠΟΠ είτε όχι), και εσένα θα σε έχουν να μεταφέρουν και να καθαρίζουν?

Ίσως να γινόταν αν πολεμούσαμε με το Λουξεμβούργο... Με χώρες όπως η Τουρκία με πολλαπλάσια στρατιωτική δύναμη, ΑΔΥΝΑΤΟ.

σωστά, θα αφήσουμε τους μόνιμους που έχουν σωστή εκπαίδευση και θα βάλουμε μπροστά τον φαντάρο που ξέρει να καθαρίζει πατάτες.

Ας κοιμόμαστε ήσυχα το βράδυ λοιπόν. 

• Like 1

Ναι, θα πολεμήσουν τα 30.000 στελέχη που έχουμε λες και θα πολεμήσουμε με καμιά κωμόπολη. Και όταν θα κάνουμε απόβαση θα κατεβαίνουν μερικές δεκάδες Λοχίες από τα αποβατικά και τα Zubr και οι χιλιάδες Πεζοναύτες θα είναι στα μετόπισθεν. Τα τεθωρακισμένα, τα πυροβόλα, τα MRL, τα αντιαεροπορικά, τα φορτηγά ανεφοδιασμού κτλ κτλ θα κινούνται μόνα τους με τεχνητή νοημοσύνη. Ότι να ναι...

Ντάξει τους επιλεκτους αθλητές τους διοριζουν στο δημόσιο, θητεία θα τους έβαζαν να κάνουν;

Βλέπεις τα μετάλλια και τα πρωταθλήματα βολεύουν για την προπαγάνδα της εθνικής υπερηφάνειας, οι σπουδές σου δεν τους αφορούν.

Και καλα κανουν, οι αθλητες ειναι κατι ανωτερο. Ολοι λιγο πολυ σπουδασαν, στον ΟΑΕΔ ειναι δηλωνοντας οτι θελουν να εργαστουν ως σερβιτοροι. Ενω ενας αθλητης ειτε αμερικανος, ειτε ρωσος, ειτε της ανατολικης γερμανιας "κουβαλαει" την χωρα του.

:-D

Εδώ στην Ουκρανία το 2014 καίγαν τα χαρτιά της επιστράτευσης και εσύ πιστεύεις ότι θα πάει κανένας φαντάρος να πολεμήσει; Κάποιοι εδώ μέσα έχετε μείνει στο 1930.

θα συμφωνήσω ότι και οι 5 μηνες που ειπα παρα είναι αρκετοί αλλά είπα να μη πω 3 μήνες και με κράξουν τπτ στρατοΚ@υλοι....

Όσο ο στρατος δεν αλλαζεί κριτήρια για να σε τσιμπάει τόσο πιστεύω ότι νέοι που ζήσαν και λίγο μακρυά από το σπίτι τους και δεν τους νοιάζουν μόνο τα ποτά και τα μ**νια αλλά πως θα συνεχίσουν και κυρίως να ξεκινήσουν μια καριέρα σε έναν χώρο επαγγελματικο θα κατατάσονται με μισή καρδιά και οτι ξεκινας να κανεις μετρια και αποτέλεσμα μετριο θα έχει!

Γενικά σαν χώρα δεν λέμε να τρέξουμε τα πιο εύκολα θέματα αρχικά και πάμε κατευθείαν στα δύσκολα....

Τουλάχιστον θα μπορούσαν να μας αφήνουν να πληρώναμε έστω και κάποιους μήνες για <35 χρόνων.

Επαναλαμβάνω πως δεν θέλω να ακουστώ σαν ανυπότακτος κτλπ δεν ειμαι τέτοιος χαρακτήρας απλά πιστεύω ότι μου αφαιρούν ένα δικαίωμα ελευθερίας στο άμα θέλω ή δεν θέλω να υπηρετήσω, το οποίο θα έπρεπε να γίνει σεβαστό μέσα από τις ελευθεριές του ανθρώπου (τόσα δικαιώματα δίνουν σε κάθε άνθρωπο αυτό τους μάρανε)

Εδώ στην Ουκρανία το 2014 καίγαν τα χαρτιά της επιστράτευσης και εσύ πιστεύεις ότι θα πάει κανένας φαντάρος να πολεμήσει; Κάποιοι εδώ μέσα έχετε μείνει στο 1930.

Η αλήθεια είναι ότι δεν σου μαθαίνουν κάτι ουσιαστικό για να πεις ότι είμαι έτοιμος να κάνω κάτι....
Το να κουβαλάω για υπηρεσίες φαγητά και να κάνω αγγαρείες νομίζω ότι είναι ο λόγος που αργότερα θα κάνεις τα ίδια με τους ουκρανούς μη πω και χειρότερα...
Το να ξευτιλιστούμε σαν στράτευμα δεν είναι ευθύνη των νέων που οταν τον καλέσεις γιατι τον χρειάζεσαι να σου γυρίσει την πλάτη αλλά του ίδιου του κράτους που ενώ έχει χαντακώσει την οικονόμια και τις θέσεις εργασίας σου γυρνάει τη πλάτη μη βοηθώντας εσένα να ξεμπερδεύεις μια ώρα αρχήτερα με τη χασούρα...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...