Undertaker25 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Οσο ισχυουν οι ισχυρισμοι του Χατζιδακι, αλλο τοσο ισχυουν και οι ισχυρισμοι σου περι Σταλιν (χωρίς πηγή απο οσο ειδα). Η Μαχη της Βρετανιας περιελαμβανε βομβαρδισμους κατοικημενων περιοχων και ιδιαιτερα του Λονδινου. 40,000 νεκροι πολιτες απο τους βομβαρδισμους της Luftwaffe που ηταν ο,τι καλυτερο ειχε να παραταξει ο Αξονας. Αμα τωρα θες αναγκαστικα εισβολη απο ξηρά για να θεωρήσεις μια μαχη ως μαχη οκ παω πασο. Φανταζομαι τα νησιωτικα κρατη δεν μετεχουν σε μαχες εκτος αν αποβιβασουν τον στρατο τους σε αλλες χωρες. Πες την μαχη, πες την αερομαχια, πες την Φθινοπωρινη βολτα στο Λονδινο, η Μαχη της Βρετανιας ειναι η πρωτη ηττα του άξονα. Επισης, ο αλλος εθνικος μυθος θελει τον Χιτλερ να καθυστερει για μηνες την εισβολη και τελικα να πετυχαινει βαρυ χειμωνα επειδη δεν κατελαβε νωρις την Ελλαδα. Αυτο έχει προέλθει απο μια φημη της Riefenstahl που της ειπε ο Χιτλερ για την Ελλαδα. Στην πραγματικοτητα η επιχειρηση Μπαρμπαροσα αργησε μερικες εβδομαδες λογω κακοκαιριας (αντι για αρχες Μαϊου πηγε Ιούνιο). Επισης ο Χιτλερ ειχε υποτιμησει το Σοβιετικο στρατο και δεν εκανε προετοιμασιες για χειμωνιατικη μάχη. Εκει που πονεσε ο Γερμανικος στρατος ηταν στη δυνατοτητα ανεφοδιασμου και εκει οντως ειχε παιξει πολυ σημαντικο μια μαχη που οι Ελληνες ηταν βασικοι συντελεστες, η Μαχη της Κρητης (ή μηπως δεν ηταν μαχη αφου δεν εγινε με στρατο ξηράς . Οπως και να χει, σιγουρα ο πολεμος στα Βαλκανια επηρεασε το Ανατολικο Μετωπο αλλα ειναι πολυ πιο συνθετο απο το "οι Ελληνες αντισταθηκαν, ο Χιτλερ καθυστερησε και ο Σταλιν τον πηδηξε". Καλο ειναι να μη μενουμε σε ο,τι λενε τα σχολικα βιβλια στα ιστορικα θεματα γιατι παρουσιαζουν την Ελλαδα σαν το κεντρο του κοσμου... Ο ΕλληνοΙταλικός ήταν η πρώτη σύγκρουση που ο μέχρι τότε αήττητος Άξονας ηττήθηκε κατά κράτος. Θες πρώτη νίκη στο έδαφος? Πρώτη νίκη στο έδαφος. Το ίδιο είναι. Αν ο Μουσολίνι μας είχε νικήσει, ο Χίτλερ δεν θα χρειαζόταν να στείλει δυνάμεις στο ελληνικό έδαφος τις οποίες θα μπορούσε να ενσωματώσει στο εκστρατευτικό σώμα συν το θέμα των εφοδίων που προανέφερα. Η ανατίναξη της γέφυρας του γοργοποτάμου έπαιξε επίσης καθοριστικό ρόλο. Όσο για τη Μάχη της Κρήτης, οι αλεξιπτωτιστές στρατιώτες ξηράς θεωρούνται. Όχι αέρος. Σα να μου λες ότι οι Πεζοναύτες δεν ειναι στρατιώτες ξηράς επειδή πάνε στα νησιά με αποβατικά. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
logistoulis Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 οι αλεξιπτωτιστές στη μάχη της κρήτης αποδείχτηκαν τόσο κακή ιδέα που δε χρησιμοποιήθηκαν ποτέ ξανά με αυτό το τρόπο η γέφυρα του γοργοποτάμου είναι περισσότερο σημαντική για τη συνεργασία που έκαναν οι τόσο διαφορετικές πλευρές και από τις λίγες στιγμές συνεργασίας μεταξύ ελλήνων (μετά βέβαια σφάχτηκαν και αυτοί που την ανατίναξαν πέρασαν δίκη για καταστροφή δημόσιας περιουσίας) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sargio01 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Η 35ΜΚ βρίσκεται στην Κύπρο.(...) Ναι το ξέρω, το "έστω" με μπερδεύει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Undertaker25 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Το έστω πήγαινε στο ότι η 35ΜΚ έχει σαφώς πιο δύσκολη και επίπονη εκπαίδευση από τις εδώ Μοίρες καταδρομέων. Για την ακρίβεια οι εδώ καταδρομείς έχουν εκπαίδευση της πλάκας, τουλάχιστον όσοι γνωστοί μου πήγαν απογοητεύτηκαν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sargio01 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Να σου πω, την εκπαίδευση της Ζ' ΜΑΚ την θεωρείς της πλάκας; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Undertaker25 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Δεν έχει καμία σχέση η Ζ' ΜΑΚ με τις κοινές Μοίρες καταδρομέων. Οι Ζ' ΜΑΚ είναι αμφίβιοι και έχουν κατά πολύ ανώτερη εκπαίδευση από την 35ΜΚ. Είναι νομίζω το αμέσως δυσκολότερο σώμα μετά τα ΟΥΚ. Αποτελεί επίλεκτο σώμα. Και έχω την εντύπωση πως είναι μόνιμοι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sargio01 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Δεν έχει καμία σχέση η Ζ' ΜΑΚ με τις κοινές Μοίρες καταδρομέων. Οι Ζ' ΜΑΚ είναι αμφίβιοι και έχουν κατά πολύ ανώτερη εκπαίδευση από την 35ΜΚ. Είναι νομίζω το αμέσως δυσκολότερο σώμα μετά τα ΟΥΚ. Αποτελεί επίλεκτο σώμα. Και έχω την εντύπωση πως είναι μόνιμοι.Το πρόγραμμα εκπαίδευσης της Ζ' είναι κοινό με των υπόλοιπων αμφίβιων μοιρών(με κάποιες προσθήκες βεβαίως) ενώ η εκπαίδευση των ΟΥΚάδων είναι ιδιαίτερη κατά τη διάρκεια της ΜΥΚ, η υπόλοιπη εκπαίδευση είναι αντίστοιχη των αμφίβιων. Μήπως οι γνωστοί σου έτυχαν ΚΨΜάρχες, γραφείς κλπ; Με κάθε επιφύλαξη σ' τα λέω καθώς υπηρέτησα πρίν πολλά χρόνια οπότε ενδεχομένως να 'χουν αλλάξει πολλά απο τότε αναλογιζόμενος και την μείωση της θητείας... (διαβάζοντας και την αποπάνω εμπειρία ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Thaninho Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Ναι, αυτό ήτανε όντως εκπαίδευση. Το πρόβλημα είναι ότι αυτό είναι η μειονότητα... Ακου περιστατικό από in δίκια μου εκπαίδευση ειδικότητος τυφεκιοφόρου. παμε λοιπόν μη ωραία πρωία στο πεδίο βολής. Το και το μας λέει ο εκπαιδευτής, σήμερα είναι βολή με βομβιδοβόλο. Στηνόμαστε στην ουρα ωραία και καλά, βλέπουμε τα γυαλιστερά τα βλήματα, 30 στο σύνολο, αρχίζουμε να ανυπομονούμε όλοι Μας πάνε στα σπιτάκια για ενημέρωση και καλά, 13 γαϊδούρια. Προσέξτε λέει να ακούσετε τι θόρυβο κάνουν αυτά τώρα που θα ρίξουν τα στελέχη. Τι πράμα λέμε? Μην τα πολυλογώ, έβγαιναν δυο βολίδες στον καθένα μας. Αλλα τις ρίξανε τα στελέχη γιατί ήτανε λέει σπάνιο να βγάλουν τις βολίδες... Και να καυχιόνται σε όλοι την διάρκεια τις επιστροφής... Aντε βγάλε άκρη δηλαδή... Τι να πω κρίμα. Τότε νόμιζα αυτά που κάνουμε ήταν λίγα άλλα με αυτά που ακούω δεξιά και αριστερά ήμουν όντως τυχερός που έκανα έστω και αυτά. Δόκιμος ήμουν εγώ και κάναμε και άλλα πολλά όπως άσκηση σε περιβάλλον ρβχπ και καλά, σαν καρότο το αρμα μεσα στην λάσπη και να το ρυμουλκουμε....ολο το άρμα μέσα στο νερό και εγω πιο πάνω σε ενα βαρελάκι στον στίβο μάχης αρματων. Δεν αντιλέγω ειχε πολυ σφουγγαριστρα το πρόγραμμα αλλα ειχε και αυτα που σας ανέφερα και συμμετείχαν ενεργά οι στρατιώτες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Undertaker25 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Το πρόγραμμα εκπαίδευσης της Ζ' είναι κοινό με των υπόλοιπων αμφίβιων μοιρών(με κάποιες προσθήκες βεβαίως) ενώ η εκπαίδευση των ΟΥΚάδων είναι ιδιαίτερη κατά τη διάρκεια της ΜΥΚ, η υπόλοιπη εκπαίδευση είναι αντίστοιχη των αμφίβιων. Μήπως οι γνωστοί σου έτυχαν ΚΨΜάρχες, γραφείς κλπ; Με κάθε επιφύλαξη σ' τα λέω καθώς υπηρέτησα πρίν πολλά χρόνια οπότε ενδεχομένως να 'χουν αλλάξει πολλά απο τότε αναλογιζόμενος και την μείωση της θητείας... (διαβάζοντας και την αποπάνω εμπειρία ) Φιλε μου, δεν αναφέρθηκα στην Ζ ΜΑΚ. Αναφέρθηκα στα ΛΟΚ. Δεν έχει ουδεμία σχέση η εκπαίδευση των αμφίβιων καταδρομέων της Ζ ΜΑΚ και των αμφίβιων γενικά με τους ορεινούς καταδρομείς των ΛΟΚ. Αυτό λέω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sargio01 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Σ' αυτό πάω πάσο, δεν ξέρω τι και πως των ορεινών... αν και απ' όσα έγραψες παίρνω μια ιδέα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Undertaker25 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Απ' ότι μου είχανε πει, δεν άξιζε το κόπο. Περίμεναν να έχουν ασκήσεις σα και αυτές που έδειχνε το "Αρετή & Τόλμη" στην ΕΡΤ, να μαθαίνουν πολεμικές τέχνες, συχνές ασκήσεις σε στίβο μάχης, στην ύπαιθρο κτλ κτλ και τελικά τα έκαναν 1-2 φορές και όλη την υπόλοιπη θητεία βαρούσαν σκοπέτα. Γι' αυτό άμα ακούω κανέναν να κοκορεύεται ότι πήγε ΛΟΚ γελάω. Για μένα σκληρή εκπαίδευση έχουν μόνο οι αλεξιπτωτιστές, οι αμφίβιοι, τα ΟΥΚ και η 35ΜΚ (αν και δεν είναι ούτε καν στο ίδιο επίπεδο με τα δυο προηγούμενα σώματα). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
FreakBoy Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Πλεον και η 35 ΜΚ δεν εχει τοσο σκληρη εκπαιδευση οσο παλιοτερα να ξερετε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sargio01 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Απ' ότι μου είχανε πει, δεν άξιζε το κόπο. Περίμεναν να έχουν ασκήσεις σα και αυτές που έδειχνε το "Αρετή & Τόλμη" στην ΕΡΤ, να μαθαίνουν πολεμικές τέχνες, συχνές ασκήσεις σε στίβο μάχης, στην ύπαιθρο κτλ κτλ και τελικά τα έκαναν 1-2 φορές και όλη την υπόλοιπη θητεία βαρούσαν σκοπέτα. Γι' αυτό άμα ακούω κανέναν να κοκορεύεται ότι πήγε ΛΟΚ γελάω. Για μένα σκληρή εκπαίδευση έχουν μόνο οι αλεξιπτωτιστές, οι αμφίβιοι, τα ΟΥΚ και η 35ΜΚ (αν και δεν είναι ούτε καν στο ίδιο επίπεδο με τα δυο προηγούμενα σώματα). Πλεον και η 35 ΜΚ δεν εχει τοσο σκληρη εκπαιδευση οσο παλιοτερα να ξερετε Θεωρώ πως μιλάτε για τώρα, στο 9μηνο. Στην εποχή μου όλοι οι κλάδοι των ειδ. δυνάμεων είχαν το ίδιο πρόγραμμα εκπαίδευσης με την ίδια ένταση, και οι αμφίβιοι και οι ορεινοί και οι αλεξιπτωτιστές και οι πεζοναύτες και οι υποβρύχιοι. Η μόνη διαφορά τους ήταν στα επιπρόσθετα, ιδιαίτερα ανάλογα τον τομέα δράσης τους, πακέτα εκπαίδευσης αποβάσεων-εισβολών. Εναέριων για τους αλεξιπτωτιστές, θαλάσσιων για τους αμφίβιους, υποβρύχιους και πεζοναύτες και χερσαίων για τους ορεινούς. Τι θέλω να πω: Άσε τις πολεμικές τέχνες που και στην εποχή μου μόνο στο ΕΤΑ και στη Ζ' ΜΑΚ μάθαιναν, δεν εκπαιδεύτηκαν όμως στην τοπογραφία, στις καταστροφές, ως ελεύθεροι σκοπευτές, ως κυνηγοί αρμάτων κλπ(ανάλογα και την ειδικότητά τους βέβαια); Αυτές είναι εκπαιδεύσεις πέρα απο τις καθιερωμένες 6μηνες ασκήσεις, είναι καθημερινές. Δεν εκπαιδεύτηκαν ακόμα στις επιθέσεις σε συγκεκριμένους στόχους, στην εφαρπαγή σκοπών, στην απόβαση απο ελικόπτερα, δεν δεν δεν... και η λίστα συνεχιζόταν στα χρόνια μου και σου αναφέρω διακλαδικές εκπαιδεύσεις των ειδ. δυνάμεων, ανεξάρτητα απο το αν μιλάμε δηλαδή για αλεξιπτωτιστές, αμφίβιους ή ό,τι... Ε τί άλλο περίμεναν! Να μάθουν να πυροβολούν με δυο δυο τα πολυβόλα όπως έκανε ο Γιαννάκης;; Γι αυτό σου είπα πώς μάλλον γραφείς θα ήταν οι γνωστοί σου Τόσο πολύ ν' άλλαξε ο στρατός πια; Υποτίθεται οτι είναι βασικά πράγματα αυτά... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jason97 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Κυνηγοί αρμάτων τη έκαναν ακριβώς? Κανονικά όλοι έπρεπε να μάθαιναν αυτά που αναφέρεις Τώρα πολεμικές τέχνες δεν μαθαίνουν ειδικές δυνάμεις? Και μαθαίνουν οι στρατονομοι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Undertaker25 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Μάλλον άλλαξε ο στρατός, αδερφέ. Και οι σκοτωμένοι της 35ΜΚ που έρχονταν στη Μοίρα μας, τα ίδια μας έλεγαν. Πολύ εκπαίδευση το πρώτο μήνα, μετά τίποτα. Άσε που οι σκοπευτές της Μοίρας μας θα τους κέρδιζαν σε ένα "διαγωνισμό" που είχαν διοργανώσει για την ΕΛΔΥΚ. Μιλώ σοβαρά, τα τυφέκια των άλλων πλην της 35ΜΚ είχαν λιγότερες σφαίρες + ότι ο Ταξίαρχος επέβαλλε σε μας επιλογή σκοπευτών με κλήρωση ενώ της 35ΜΚ επέλεξαν τους καλύτερους. Και πάλι χάσαμε οριακά, αν είχαμε στείλει τους καλύτερους μας τους είχαμε πάρει τα σώβρακα για πλάκα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις