Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στην εποχή μου μόλις απολυθήκαμε πήγαμε στο ταμείο ασφάλισής μας(ΙΚΑ εγώ) και μέσω του απολυτηρίου πιστώθηκαν τα ένσημα που αντιστοιχούσαν στη θητεία, έχετέ το υπ' όψιν και ελέγξτε το. Λογικά ισχύει ακόμα...

ΑΚΥΡΟ

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν πείθεις..κάποτε μπορεί,εδώ και μερικά χρόνια δεν γίνεται σχεδόν καθόλου εκπαίδευση..

Στο ΤΠΕΝ γίνεται ικανοποιητική εκπαίδευση, όσο το επιτρέπουν τα κονδύλια του εκάστοτε στρατοπέδου και ο διοικητής.

Π.χ. εμείς είχαμε κάνει ρίψεις χειροβομβίδας μόνο με εκπαιδευτικές.

Επίσης, υπάρχουν στρατόπεδα που ανάλογα και με το διοικητή, κάνει ασκήσεις και εκτός ΤΠΕΝ και γενικά είναι πιο μάχιμα από άλλα, π.χ. Χίος και Σάμος τα τελευταία χρόνια τουλάχιστον είναι «παραδοσιακά» πιο μάχιμα από Κω, Ρόδο και Μυτιλήνη.

Απλά αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το διοικητή.

Δημοσ.

Στην εποχή μου μόλις απολυθήκαμε πήγαμε στο ταμείο ασφάλισής μας(ΙΚΑ εγώ) και μέσω του απολυτηρίου πιστώθηκαν τα ένσημα που αντιστοιχούσαν στη θητεία, έχετέ το υπ' όψιν και ελέγξτε το. Λογικά ισχύει ακόμα...

Όχι δεν ισχύει, υπάρχει δυνατότητα εξαγοράς σε ορισμένες περιπτώσεις αλλά και πάλι δεν αξίζει.

http://www.cnn.gr/money/story/30786/panakrivi-ginetai-i-anagnorisi-plasmatikoy-xronoy-asfalisis

Πότε υπηρετησες και τα έδιναν τζάμπα;

Απολυθείς τον Αύγουστο του '16 από στρατιωτικό νοσοκομείο (424 Θεσσαλονίκης), ο αξιωματικός της στρατολογίας μας το είπε ξεκάθαρα αφού τον ρωτήσαμε πως αυτό έχει καταργηθεί εδώ και καιρό. Από την ημέρα της απόλυσης ο στρατός παύει να σου παρέχει ιατρική κάλυψη. Εννοείται πως με την απόλυση πήραμε και την ιατρική καρτέλα που μας έδωσαν την πρώτη μέρα στο κέντρο.

Yep, αν απολυθεις τέρμα η ιατρική κάλυψη. Αν ακολουθείς κάποια θεραπεία, τότε μέχρι να τελειώσει δεν σε απολυουν.
Δημοσ.

Ποτέ δεν έδιναν τζάμπα τα ένσημα. Πάντα έπρεπε να τα εξαγοράσεις.

Μην λέτε ότι δεν αξίζει.

Υπήρξαν πολλοί άνθρωποι, που για ελάχιστα ένσημα, δεν συμπλήρωναν τον απαιτούμενο αριθμό για συνταξιοδότηση, ενώ είχαν την ηλικία.

Εξαγόρασαν μερικά από τη στρατιωτική θητεία και μπόρεσαν να πάρουν τη σύνταξή τους.

• Like 1
Δημοσ.

Καλα θελει γερά κοτσια για να βγαλεις τέτοιο σχολειο δεν είναι χαρουμενη γυμναστική εκει μεσα.... σε πνιγουν ... σε πετάνε στη θάλασσα μέσα στο καταχειμωνο .... δεν τρως για μια εβδομάδα καλά δεν κοιμάσαι .... λες και έχεις πάει στην κολαση είναι.

Βεβαια όπως ειπε και αυτος πάς και βλέπεις και αν δεν μπορεις παραιτείσαι. Επισης το να βγάλεις το σχολειο είναι και θέμα τυχης πχ να μην τραυματιστείς ενας γνωστος μου έπαθε ριξη μηνισκου και έφυγε στο 2μηνο. Ενώ τα πηγαινε καλά και με τις επιδοσεις και με την εκπαιδευση. Δηλαδη φαινοταν ότι θα το εβγαζε εστω και με δυσκολια. Δεν πηγαινε συχνά θεραπευτηριο .... αν και εκει νομιζω στο 3ο χαρτάκι φευγεις από το θεραπευτηριο.

Όλα αυτά έχουν το νοημα τους βεβαια οι άνθρωποι αυτοι είναι στην πρώτη γραμμη του πολεμου και ανα πάσα στιγμη ξέρουν ότι μπορει και να σκοτωθούν ή να πιαστουν αιχμάλωτοι ... φαντασου να πιαστεις αιχμάλωτος σε τουρκικες φυλακές ..... θα πρέπει να έχεις περάσει τα χειροτερα για να μπορέσεις να επιβιώσεις εκει μέσα.

Γενικα αυτό το σχολειο είναι θέμα ψυχης-τύχης και βεβαια σωματικής ικανοτητας ας πουμε αυτος που λεω ηταν ντουκι και κομμάτια .... και ειχε και ψυχή αλλα ..... την πάτησε στον τραυματισμο. Οποτε out.

Πριν πόσα χρόνια έγινε αυτό? Μετα υπηρέτησε σε αμφίβια μονάδα?

Όταν έχεις κάνεις στις ειδικές δυνάμεις δεν μετράνε δίπλα συνταξιμα χρόνια?

Δημοσ.

Ποτέ δεν έδιναν τζάμπα τα ένσημα. Πάντα έπρεπε να τα εξαγοράσεις.

Μην λέτε ότι δεν αξίζει.

Υπήρξαν πολλοί άνθρωποι, που για ελάχιστα ένσημα, δεν συμπλήρωναν τον απαιτούμενο αριθμό για συνταξιοδότηση, ενώ είχαν την ηλικία.

Εξαγόρασαν μερικά από τη στρατιωτική θητεία και μπόρεσαν να πάρουν τη σύνταξή τους.

Πόσοι είναι αυτοί που πληρούν όλες τις άλλες προϋποθέσεις και το μόνο που τους λείπει είναι τα ένσημα από τον στρατό;

Για τους υπόλοιπους έχει κάποιο νόημα να πληρώσεις 3000€ για κάθε χρόνο πλασματικα και η διαφορά στη σύνταξη να είναι 20€;

Δημοσ.
@ Pablo_Hasan

Προφανώς δεν έγινα αντιληπτός.

Υπήρξαν άνθρωποι, που έφτασαν στην ηιλικία συνταξιοδότησης και τους έλειπαν 10-20 ένσημα. ΔΕΝ τους έδιναν την ελάχιστη σύνταξη.

Εξαγοράζοντας αυτά τα λίγα ένσημα, λόγω στρτ θητείας, μπόρεσαν να συμπληρώσουν τον ελάχιστο αριθμό ενσήμων για να πάρουν την ελάχιστη σύνταξη που προβλέπει ο νόμος.

π.χ. ένας οικοδόμος δεν έχει εξασφαλισμένο μερακάματο, άρα και ένσημα.

• Like 1
Δημοσ.

Ναι, δεν είπα κάτι διαφορετικό, σε αυτές τις περιπτώσεις έχει νόημα. Για τους υπόλοιπους όχι.

Βέβαια το ποσό απάτη είναι η θητεία φαίνεται και από αυτό, και δεν σε πληρώνουν και δεν σου κολλάνε ένσημα...

Δημοσ.

Όχι δεν ισχύει, υπάρχει δυνατότητα εξαγοράς σε ορισμένες περιπτώσεις αλλά και πάλι δεν αξίζει.

http://www.cnn.gr/money/story/30786/panakrivi-ginetai-i-anagnorisi-plasmatikoy-xronoy-asfalisis

Πότε υπηρετησες και τα έδιναν τζάμπα;

Υπηρέτησα τέλη '90s.

Τώρα που είδα το άρθρο δεν αποκλείεται και να εξαγοράστηκαν τελικά!!!!(ναι, μετά απο τόσα χρόνια το πήρα πρέφα μάλλον!! :o)

Είχε τρέξει ο πατέρας μου το θέμα των ενσήμων και δεν είχαν αναφερθεί μεταξύ μας χρήματα για την υπόθεση οπότε δεν πέρασε καν απο το μυαλό μου οτι επρόκειτο για εξαγορά! Μέχρι τωρα!

Ωραίος που μου το 'πες και λογικά πάντα ίσχυε η εξαγορά τελικά, δεν νομίζω να 'ναι μετέπειτα αλλαγή...

1)Πριν πόσα χρόνια έγινε αυτό? Μετα υπηρέτησε σε αμφίβια μονάδα?

2)Όταν έχεις κάνεις στις ειδικές δυνάμεις δεν μετράνε δίπλα συνταξιμα χρόνια?

1) Οι ΟΥΚάδες του στρατού μόνο σε μοίρες αμφίβιων υπηρετούν.

2)Θεωρώ οτι γενικά ως σώμα ασφαλείας που είναι ο στρατός, βαρέα ένσημα έχει ολόκληρος και οχι μόνο οι ειδ. δυνάμεις.

(θα ελέγξω τα ένσημά μου εκείνης της περιόδου κι αν αντιστοιχεί ο αριθμός τους με τις μέρες που υπηρέτησα τότε είναι σίγουρα βαρέα, αλλιώς θα 'ναι απλά.)

Δημοσ.

Απολυθείς τον Αύγουστο του '16 από στρατιωτικό νοσοκομείο (424 Θεσσαλονίκης), ο αξιωματικός της στρατολογίας μας το είπε ξεκάθαρα αφού τον ρωτήσαμε πως αυτό έχει καταργηθεί εδώ και καιρό. Από την ημέρα της απόλυσης ο στρατός παύει να σου παρέχει ιατρική κάλυψη. Εννοείται πως με την απόλυση πήραμε και την ιατρική καρτέλα που μας έδωσαν την πρώτη μέρα στο κέντρο.

έλα ρε σειρά!341; εγώ απολύθηκα Ιούλιο σαν 8μηνος και από ότι μου είπαν από το γραφείο προσωπικού η ΕΜΘ Υπλγος έχω κάλυψη αλλά πολύ πιθανόν να έλεγε αρλούμπες!

Δημοσ.

Λοιπόν έχω 1-2 ερωτήσεις στις οποίες ελπίζω να με βοηθήσετε. 

Στο περιοδεύων τότε που δηλώναμε αν θυμάμαι καλά είχα βάλει αεροπορία. Θέλω να πάω στρατό στην Κύπρο και μάλιστα 35 ΜΚ. 

Η επιλογή μου υπάρχει περίπτωση να μου το χαλάσει αυτό? 

Πέρα από αυτό, πως ακριβώς πηγαίνεις 35 ΜΚ? Έρχεται κανονικά κλιμάκιο για ΕΔ στο κέντρο και αν δηλώσεις Κύπρο σε παίρνουν ταυτόχρονα και στις αντίστοιχες ΕΔ? 

Δημοσ.

Λοιπόν έχω 1-2 ερωτήσεις στις οποίες ελπίζω να με βοηθήσετε.

Στο περιοδεύων τότε που δηλώναμε αν θυμάμαι καλά είχα βάλει αεροπορία. Θέλω να πάω στρατό στην Κύπρο και μάλιστα 35 ΜΚ.

Η επιλογή μου υπάρχει περίπτωση να μου το χαλάσει αυτό?

Πέρα από αυτό, πως ακριβώς πηγαίνεις 35 ΜΚ? Έρχεται κανονικά κλιμάκιο για ΕΔ στο κέντρο και αν δηλώσεις Κύπρο σε παίρνουν ταυτόχρονα και στις αντίστοιχες ΕΔ?

Απλα δηλωνεις Ελδυκ ειδικες δυναμεις νομιζω ετσι το ειχα κανει εγω
  • Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...