Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πάντως η ανυποταξία εχει πρόστιμο. Και πλέον το εισπραττουν αυτοματα απο τους λογαριασμούς σου ή τους μπλοκάρουν.

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πότε μην λες ποτέ

Το έχω διαβάσει σε στρατιωτικό forum

Δοσε ληνκ , ενδιαφερωμε. Πρεπει να χω τελειωσει επαλ ωμος?
  • Like 3
Δημοσ.

Δοσε ληνκ , ενδιαφερωμε. Πρεπει να χω τελειωσει επαλ ωμος?

Πάνω, αισει απω το επαλ δαιν παιρασαις ουται απ αιξο μαλων αι;

• Like 1
Δημοσ.

Πάνω, αισει απω το επαλ δαιν παιρασαις ουται απ αιξο μαλων αι;

Ηχα τον πατερα στην Χαρτεξ δεν εχω αναγκη!!! ;) ομως θελω να δω το λινκ!

• Like 1
Δημοσ.

πολυ κουνουπι σιγουρα , θα στο πουν και φοιτητες και οσοι εχουν κανει εκει :P ( ακομα και τον Δεκεμβρη ειχε κουνουπια σε σπιτι ισογειο βεβαια :P )

Δημοσ.

Πάντως η ανυποταξία εχει πρόστιμο. Και πλέον το εισπραττουν αυτοματα απο τους λογαριασμούς σου ή τους μπλοκάρουν.

H ανυποταξια είναι ποινικο αδίκημα βασικά. Είναι έγκλημα κατά της στρατιωτικής υποχρέωσης.

Δημοσ.

Γεια σας Κυριοι. Καλη χρονια και ζητω το Εθνος.

Ισχυει οτι εως εξαμηνου μετα της απολυσεως σου μπορεις να πηγαινεις σε στρατιωτικο νοσοκομειο;

Ζητω η καθημερινή,

όχι αυτό έχει καταργηθεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

όχι, δεν έχει καταργηθεί ισχύει ακόμα από όσα μου είπαν στην μονάδα αλλά δεν το χρειάστηκα ποτέ για να σου πώ 100%.Απλά πρέπει να πάρεις την ιατρική σου καρτέλα όταν απολυθείς.

Δημοσ.

οχι , επιμενω... το σχολειο νομιζω ειναι 8-9 μηνες, εμεις τοτε ειχαμε υπολοιπο 11 μισι + μηνες ως νεοπες, συνεπως η διαλεξη ηταν σαν παιδωμαζωμα για οποιον θελει να το προσπαθησει και βλεπει πως θα παει και αντεχει οπως ελεγε αυτος στην συνεντευξη.. τελιικα δεν ξερω αν καποιος πηγε οντως, παντως στους 1000 , 3-4 μονο εκαναν ερωτησεις..

Καλα θελει γερά κοτσια για να βγαλεις τέτοιο σχολειο δεν είναι χαρουμενη γυμναστική εκει μεσα.... σε πνιγουν ... σε πετάνε στη θάλασσα μέσα στο καταχειμωνο .... δεν τρως για μια εβδομάδα καλά δεν κοιμάσαι .... λες και έχεις πάει στην κολαση είναι.

Βεβαια όπως ειπε και αυτος πάς και βλέπεις και αν δεν μπορεις παραιτείσαι. Επισης το να βγάλεις το σχολειο είναι και θέμα τυχης πχ να μην τραυματιστείς ενας γνωστος μου έπαθε ριξη μηνισκου και έφυγε στο 2μηνο. Ενώ τα πηγαινε καλά και με τις επιδοσεις και με την εκπαιδευση. Δηλαδη φαινοταν ότι θα το εβγαζε εστω και με δυσκολια. Δεν πηγαινε συχνά θεραπευτηριο .... αν και εκει νομιζω στο 3ο χαρτάκι φευγεις από το θεραπευτηριο.

Όλα αυτά έχουν το νοημα τους βεβαια οι άνθρωποι αυτοι είναι στην πρώτη γραμμη του πολεμου και ανα πάσα στιγμη ξέρουν ότι μπορει και να σκοτωθούν ή να πιαστουν αιχμάλωτοι ... φαντασου να πιαστεις αιχμάλωτος σε τουρκικες φυλακές ..... θα πρέπει να έχεις περάσει τα χειροτερα για να μπορέσεις να επιβιώσεις εκει μέσα.

Γενικα αυτό το σχολειο είναι θέμα ψυχης-τύχης και βεβαια σωματικής ικανοτητας ας πουμε αυτος που λεω ηταν ντουκι και κομμάτια .... και ειχε και ψυχή αλλα ..... την πάτησε στον τραυματισμο. Οποτε out.

• Like 2
Δημοσ.

Οι ειδικές δυνάμεις, γενικά, είναι θέμα καύλας αυτού που θέλει να πάει.

Η εκπαίδευση είναι πολύ σκληρή και γι αυτό είναι πάντα εθελοντική.

• Like 1
Δημοσ.

Καλα θελει γερά κοτσια για να βγαλεις τέτοιο σχολειο δεν είναι χαρουμενη γυμναστική εκει μεσα.... σε πνιγουν ... σε πετάνε στη θάλασσα μέσα στο καταχειμωνο .... δεν τρως για μια εβδομάδα καλά δεν κοιμάσαι .... λες και έχεις πάει στην κολαση είναι.

Βεβαια όπως ειπε και αυτος πάς και βλέπεις και αν δεν μπορεις παραιτείσαι. Επισης το να βγάλεις το σχολειο είναι και θέμα τυχης πχ να μην τραυματιστείς ενας γνωστος μου έπαθε ριξη μηνισκου και έφυγε στο 2μηνο. Ενώ τα πηγαινε καλά και με τις επιδοσεις και με την εκπαιδευση. Δηλαδη φαινοταν ότι θα το εβγαζε εστω και με δυσκολια. Δεν πηγαινε συχνά θεραπευτηριο .... αν και εκει νομιζω στο 3ο χαρτάκι φευγεις από το θεραπευτηριο.

Όλα αυτά έχουν το νοημα τους βεβαια οι άνθρωποι αυτοι είναι στην πρώτη γραμμη του πολεμου και ανα πάσα στιγμη ξέρουν ότι μπορει και να σκοτωθούν ή να πιαστουν αιχμάλωτοι ... φαντασου να πιαστεις αιχμάλωτος σε τουρκικες φυλακές ..... θα πρέπει να έχεις περάσει τα χειροτερα για να μπορέσεις να επιβιώσεις εκει μέσα.

Γενικα αυτό το σχολειο είναι θέμα ψυχης-τύχης και βεβαια σωματικής ικανοτητας ας πουμε αυτος που λεω ηταν ντουκι και κομμάτια .... και ειχε και ψυχή αλλα ..... την πάτησε στον τραυματισμο. Οποτε out.

ενταξει ναι ... ειναι οντως δυσκολα, οχι τοσο οσο στην αεροπορια αλλα οκ δεν ειναι ευκολο

:devil: :devil: :devil:

Δημοσ.

όχι, δεν έχει καταργηθεί ισχύει ακόμα από όσα μου είπαν στην μονάδα αλλά δεν το χρειάστηκα ποτέ για να σου πώ 100%.Απλά πρέπει να πάρεις την ιατρική σου καρτέλα όταν απολυθείς.

Απολυθείς τον Αύγουστο του '16 από στρατιωτικό νοσοκομείο (424 Θεσσαλονίκης), ο αξιωματικός της στρατολογίας μας το είπε ξεκάθαρα αφού τον ρωτήσαμε πως αυτό έχει καταργηθεί εδώ και καιρό. Από την ημέρα της απόλυσης ο στρατός παύει να σου παρέχει ιατρική κάλυψη. Εννοείται πως με την απόλυση πήραμε και την ιατρική καρτέλα που μας έδωσαν την πρώτη μέρα στο κέντρο.

• Like 1
Δημοσ.

Στην εποχή μου μόλις απολυθήκαμε πήγαμε στο ταμείο ασφάλισής μας(ΙΚΑ εγώ) και μέσω του απολυτηρίου πιστώθηκαν τα ένσημα που αντιστοιχούσαν στη θητεία, έχετέ το υπ' όψιν και ελέγξτε το. Λογικά ισχύει ακόμα...

Δημοσ.

Οι ειδικές δυνάμεις, γενικά, είναι θέμα καύλας αυτού που θέλει να πάει.

Η εκπαίδευση είναι πολύ σκληρή και γι αυτό είναι πάντα εθελοντική.

Δεν πείθεις..κάποτε μπορεί,εδώ και μερικά χρόνια δεν γίνεται σχεδόν καθόλου εκπαίδευση..

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...