Προς το περιεχόμενο

Στρατός

Socratis_g

Προτεινόμενες αναρτήσεις

σταματηστε να ειστε τοσο ψαρια και πηγενετε να κανετε την θητεια και τελος... τωρα αν δεν εχετε καθολου πατους, ή ειναι του λιντλ και οχι σολ δεν εγινε κατι...μην χανεστε στις λεπτομερειες

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

σταματηστε να ειστε τοσο ψαρια και πηγενετε να κανετε την θητεια και τελος... τωρα αν δεν εχετε καθολου πατους, ή ειναι του λιντλ και οχι σολ δεν εγινε κατι...μην χανεστε στις λεπτομερειες

Μιλησε και ο της αεροποριας που κλαφτηκε για εμπλοκη επειδη τον πηγαινε απο 1-3 σε 1-1.........

• Like 2

Όντως τα ΚΨΜ στην Θήβα είναι ιδιωτικά,οπότε οι τιμές είναι ψιλοτσιμπημένες.

Αυτά που δίνει ο στρατός(συγκεκριμένα στην Θήβα τι δώσαν) είναι:

2-3 ζευγάρια κάλτσες(αμφιβόλου ποιότητας)

1 εσώρουχο/1 φανελάκι

2 κοντομάνικα μπλουζάκια

2 μακρυμάνικα μπλουζάκια

3 παντελόνια

3 χιτώνια

1 σκελέα

1 jacket με την επένδυση του.

1 σκελέα

1 γιλέκο

1 ζευγάρι παντόφλες

1 ζευγάρι αρβύλες

Ωτοσπίδες/τζόκεϊ/ζώνη/μπερές/παγούρι/σαπουνοθήκη πετσέτες κτλ.

1 Λουκάνικο με 1 λουκέτο.

Πάμε τώρα στα βασικά με το τι θα χρειαστείς:

Σεντόνι σε ότι χρώμα έχεις από το σπίτι σου.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗΣ ΚΤΛ.

Πολιτικό σάκο(ότι έχεις σπίτι σου).ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗΣ ΚΤΛ ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ.

Sleeping Bag.ΣΕ ΟΤΙ ΧΡΩΜΑ ΒΡΕΙΣ.

Ένα νεσεσέρ με όλα τα απαραίτητα(ξυραφάκια,αφρός ξυρίσματος,οδοντόκρεμα,νυχοκόπτης,σαμπουάν κτλ)

Μωρομάντηλα.

Χαρτί υγείας.

+++Εσώρουχα

Μακρυμάνικες μπλούζες.

+++Κοντομάνικες μπλούζες.

+++Κάλτσες χοντρές(μάλλινες/βαμβακερές) σε ότι χρώμα να΄ναι.

Daktarin/πούδρα ή τέσπα κάτι για τα πόδια.

Πάτους.

Λουκέτα.

Αποσμητικό

Σακούλες άδειες για άπλυτα κτλ.

Το ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ.

Και φυσικά υπάρχουν δεκάδες άλλα μη απαραίτητα που απλά θα κάνουν την ζωή σου πιο εύκολη.Όταν θα ορκιστείς και ανάλογα που θα σε στείλουν θα συμπληρώσεις.

Δηλαδη σοβαρα, κωλοχαρτο απο το σπιτι? Μωρομάντηλα οκ.

με το κινητο τι παιζει? 2 γνωστοι μου ειχαν το κανονικο κρυμμενο οταν πηγαν στη τσαντα, και εδειξαν μια μπακατελα.

Δηλαδη σοβαρα, κωλοχαρτο απο το σπιτι? Μωρομάντηλα οκ.

με το κινητο τι παιζει? 2 γνωστοι μου ειχαν το κανονικο κρυμμενο οταν πηγαν στη τσαντα, και εδειξαν μια μπακατελα.

Τι το πέρασες να έχει κωλοχαρτο;

Καντε ενα κοινωνικο πειραμα να μεινετε χωρις smartphone για 20 μερες που θα ειστε στο κεντρο παρα μονο με μια μπακατελα.

Αν δεν επιζησετε τοτε κατι εχετε κανει λαθος οπως και να εχει..

• Like 1

Έχει όντως ένα μήνα εκπαίδευση στην Καρδίτσα και μάλιστα αρκετά αυστηρή, αλλά μόλις πάς κύπρο δεν κάνεις σκοπίες παρά μόνο στην Λέσχη αξιωματικών απ´όπου μπορείς να βγείς και βράδυ όταν δεν είσαι υπηρεσία (σε λογικά πλαίσια). Η έδρα σου είναι το καλύτερο στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ και πληρώνεσε έξτρα (παίρνεις 360 ευρώ σαν δεκανέας έναντι των 270 που παίρνει ένας απλός στρατιώτης).

Χωρίς την στρατονομία ρισκάρεις λίγο να βρεθείς σε πιο προβλεπέ στρατόπεδο (εκτός άμα μπορείς να το φτιάξεις).

Έχει τα θετικά του ο δρόμος αυτός, έχει και τα αρνητικά του βέβαια.

Για στρατονομία δεν ξέρω αλλά ΕΛΔΥΚ παίζει να κάνεις και με Κυπραίους. Ίσως στρατονομία να είναι καλύτερα γιατι σε πάνε σε "κανονική" ΕΛΔΥΚ και όχι τίποτα 3.1 ΔΕΜ. Btw παρόλο που η Κύπρος είναι ακριβή τα λεφτά είναι καλά για να βγάζεις τα έξοδά σου (με εξαίρεση εάν πας κάθε 3 και λίγο Αγία Νάπα στις εξόδους και σε locoμπαρα).

Προσωπικά στην 3.1 παρόλο που πήρα λεφτά δεν τρελάθηκα.

Αρκετος κοσμος που το σκεφτεται παραπανω οσον αφορα το να μην κουβαλαει πολλα παραπανω ρουχα απο οσο πρεπει(ή να μην αγορασει παραπανω)προτιμαει να πηγαινει στο Κεντρο με λιγα πραγματα και οταν τελειωσει μετα απο αυτο(στην αδεια που παιρνεις πριν πας στην μοναδα)να προμηθευτει αναλογως.

Κατι που ειναι αξιο αναφορας ειναι οτι στην Θηβα αν θυμαμαι καλα απο ατομα που ειχαν παει προσφατα ειναι για τις τιμες στο ΚΨΜ το οποιο νομιζω ειναι ιδιωτικο(δεν ειμαι ομως 100% σιγουρος)και αρα οι τιμες ειναι στο Θεο.Αν μπορει να το επιβεβαιωσει καποιος θα ηταν χρησιμο.

Ναι είναι ακριβό πολύ. Ήμουν εγώ το '14 (331 σειρά).

• Super Moderators

Καντε ενα κοινωνικο πειραμα να μεινετε χωρις smartphone για 20 μερες που θα ειστε στο κεντρο παρα μονο με μια μπακατελα.

Αν δεν επιζησετε τοτε κατι εχετε κανει λαθος οπως και να εχει..

Το 2011 όλη τη θητεία την έβγαλα χωρίς smartphone, διότι δεν είχα μέχρι τότε. :P

Βέβαια μετά το 1ο τετράμηνο έφερνα laptop, πριν αυτό είχα διαβάσει καμιά ντουζίνα βιβλία. :D

Με εξυπναδες και ειρωνιες θα εξακολουθεις να εχεις αναλογες απαντησεις....

προβλεπεται για κατι τυπακια που σχολιαζουν ακυρα πραγματα σε σχολιο μου για το τι να παρει νεοσυλλεκτος κλπ

σταματηστε να ειστε τοσο ψαρια και πηγενετε να κανετε την θητεια και τελος... 

Αυτη ειναι η σοβαρη απαντηση σε ατομα που ρωτανε για το στατο ?

σχολιαζουν ακυρα πραγματα σε σχολιο μου για το τι να παρει νεοσυλλεκτος κλπ

• Like 1

οσοι δεν εχετε βυσμα πηγαιντε ελδυκ αλλιως η θα πατε εβρο η σε κανα νησι και θα σας φαει η μαρμαγκα..τουλαχιστον στην κυπρο δεν εχει εμπλοκες πληρωνεσαι και ζεις σε αριστες συνθηκες σε σχεση με αυτα που μπορει να αντιμετωπισει κανεις στα κωλοχανεια στην ελλαδα

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...