dimitris21gr Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 Από τους πολύ γνωστούς μου όχι, είμαι ο πρώτος που πάω. Τουλάχιστον θα τα έχει ο αδερφός μου που θα πάει σε 1-2 χρόνια και αυτός. Αρχικά θα πάρω μερικά κοντομάνικα σε συνδυασμό με δικές μου φανέλες και μπόλικες κάλτσες. Μέχρι να τελειώσω την εκπαίδευση στην Θήβα που είναι 25 μερούλες θα έχω τον καιρό και μερικά έξτρα χρήματα για ότι άλλο χρειαστεί. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jimakos234 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 Άμα το πρόβλημα σου είναι τα λεφτά, τότε δήλωσε Στρατονομία και πάνε στην ΕΛΔΥΚ. Αρκεί ενα Ι1 και δίπλωμα οδήγησης. Απλά ξεκαθάρισε μέσα σου ότι πρέπει να πας να τελειώνεις (για να ξεπεράσεις τα πιθανά ζόρια που συναντήσεις). Τώρα απο εξοπλισμό, αυτά που είναι άμεσης ανάγκης είναι τα κοντομάνικα, ζευγάρια κάλτσες, ένα sleeping bag, ένα σεντόνι (εγώ με ένα μπλέ μπήκα, δεν μου είπε ποτέ κανένας τίποτα, το μαζεύεις το πρωί άλλωστε) και τα ξυριστικά σου. Απο εκεί και πέρα είναι στο δικό σου χέρι τι εξτρά θα πάρεις αναλόγως και του καιρού. Μην φορτωθέις πολλά πράματα, πάντα θα έχεις την ευκαιρία να βγείς και να παρείς κάτι που θα σου λείψει. * Και πάτους μην ξεχάσεις, όχι τίποτα ιδιαίτερα ακριβό. στρατονομια δεν ειναι 1 μηνα παραπανω εκπαιδευση? ακριβως ετσι οπως ειπες το ειχε κανει ενα παλικαρι που ξερω, και σκεφτομουν και εγω να κανω (χωρις την στρατοννομια, απλα να δηλωσω ΕΛΔΥΚ μετα την εκπαιδευση στο Ρεθυμνο) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fulgore Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 Από τους πολύ γνωστούς μου όχι, είμαι ο πρώτος που πάω. Τουλάχιστον θα τα έχει ο αδερφός μου που θα πάει σε 1-2 χρόνια και αυτός. Αρχικά θα πάρω μερικά κοντομάνικα σε συνδυασμό με δικές μου φανέλες και μπόλικες κάλτσες. Μέχρι να τελειώσω την εκπαίδευση στην Θήβα που είναι 25 μερούλες θα έχω τον καιρό και μερικά έξτρα χρήματα για ότι άλλο χρειαστεί. Εγω στο ξαναλεω παντως οτι πιο πολλα χρηματα θα φας στην μοναδα μεχρι να απολυθεις παρα στα διαφορα ρουχα που σε αγχωνουν τωρα. Και στην τελικη οπως ειπαμε καλτσες,κοντομανικα,γαντια,sleeping bag κλπ δεν τα πετας μετα το στρατο αλλα τα κρατας αρα εν μερη δεν τρεχει τιποτα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
logistoulis Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 Από τους πολύ γνωστούς μου όχι, είμαι ο πρώτος που πάω. Τουλάχιστον θα τα έχει ο αδερφός μου που θα πάει σε 1-2 χρόνια και αυτός. Αρχικά θα πάρω μερικά κοντομάνικα σε συνδυασμό με δικές μου φανέλες και μπόλικες κάλτσες. Μέχρι να τελειώσω την εκπαίδευση στην Θήβα που είναι 25 μερούλες θα έχω τον καιρό και μερικά έξτρα χρήματα για ότι άλλο χρειαστεί. βλακεία αυτό, εγώ βρήκα πολύ έτοιμο πράγμα από φίλους και με τη σειρά μου τα έδωσα σε άλλον είχα 2-3 επιπλέον παραλλαγές (η μία ήταν και χειμερινή που ήταν πιο χοντρή γιατί μου είχαν δώσει μόνο καλοκαιρινές που είναι σαν χαρτί) είχα τζάμπα υπνόσακο είχα 2 επιπλέον φούτερ και 3 επιπλέον πουλόβερ γενικά είχα ρούχο να μπαζοβγάζω που με έφτανε και διβδόμαδο να είμαι καθαρός και στην ουσία αγόρασα επιπλέον φανέλες μερικές κάλτσες και λίγα ισοθερμικά όταν ήρθα αθήνα δεν είχα σχεδόν τίποτα στη μονάδα και αν ήμουν από την αρχή εκεί κατάλαβα ότι δε θα ήθελα τόσα πολλά πράγματα, αφού κάθε 2-3 μέρες πήγαινα σπίτι και έπεφτε πλύσιμο (και σε καθαρό πλυντήριο, γιατί αν πλένεις εκτός σπιτιού παίζει φάση) βέβαια μια μέρα που μου σκίστηκε το παντελόνι και κυκλοφορούσα με σώβρακα έξω να πετάγονται πήγα να βρω μπελά επειδή δεν είχα μαζί μου άλλη παραλλαγή αλλά ευτυχώς είχε κάποιος στα μέτρα μου και με κάλυψε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cyberrobot Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 στρατονομια δεν ειναι 1 μηνα παραπανω εκπαιδευση? ακριβως ετσι οπως ειπες το ειχε κανει ενα παλικαρι που ξερω, και σκεφτομουν και εγω να κανω (χωρις την στρατοννομια, απλα να δηλωσω ΕΛΔΥΚ μετα την εκπαιδευση στο Ρεθυμνο) Έχει όντως ένα μήνα εκπαίδευση στην Καρδίτσα και μάλιστα αρκετά αυστηρή, αλλά μόλις πάς κύπρο δεν κάνεις σκοπίες παρά μόνο στην Λέσχη αξιωματικών απ´όπου μπορείς να βγείς και βράδυ όταν δεν είσαι υπηρεσία (σε λογικά πλαίσια). Η έδρα σου είναι το καλύτερο στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ και πληρώνεσε έξτρα (παίρνεις 360 ευρώ σαν δεκανέας έναντι των 270 που παίρνει ένας απλός στρατιώτης). Χωρίς την στρατονομία ρισκάρεις λίγο να βρεθείς σε πιο προβλεπέ στρατόπεδο (εκτός άμα μπορείς να το φτιάξεις). Έχει τα θετικά του ο δρόμος αυτός, έχει και τα αρνητικά του βέβαια. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
logistoulis Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 στρατονομια δεν ειναι 1 μηνα παραπανω εκπαιδευση? ακριβως ετσι οπως ειπες το ειχε κανει ενα παλικαρι που ξερω, και σκεφτομουν και εγω να κανω (χωρις την στρατοννομια, απλα να δηλωσω ΕΛΔΥΚ μετα την εκπαιδευση στο Ρεθυμνο) στρατονομία κάνεις εκπαίδευση για ειδικότητα όπως κάνεις σε κάθε ειδικότητα απλά η συγκεκριμένη είναι πιο ζόρικη από τη μέση ειδικότητα προς το τέλος της θητείας όμως συχνά παίζει ξύσιμο. εγώ προσωπικά δε θα το επέλεγα, αλλά δε το βρίσκω και παράλογο για όσους το έκαναν με πλάνο σε βάθος χρόνου να φάνε κάποιο σκατό στην αρχή αλλά προς το τέλος να αράξουν (και δεν ήταν απλά ανεγκέφαλοι κάγκουρες που νόμιζαν ότι τους έδωσαν εξουσία) αυτό που βρίσκω τελείως παράλογο είναι έφεδρος αξιωματικός μόνο και μόνο επειδή υπηρετείς παραπάνω ακόμα και αεροπορία/ναυτικό δε θα ήθελα για τον ίδιο λόγο και ας είναι κατά πάσα πιθανότητα (όχι πάντα) πιο διακοπές 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fulgore Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 Αρκετος κοσμος που το σκεφτεται παραπανω οσον αφορα το να μην κουβαλαει πολλα παραπανω ρουχα απο οσο πρεπει(ή να μην αγορασει παραπανω)προτιμαει να πηγαινει στο Κεντρο με λιγα πραγματα και οταν τελειωσει μετα απο αυτο(στην αδεια που παιρνεις πριν πας στην μοναδα)να προμηθευτει αναλογως. Κατι που ειναι αξιο αναφορας ειναι οτι στην Θηβα αν θυμαμαι καλα απο ατομα που ειχαν παει προσφατα ειναι για τις τιμες στο ΚΨΜ το οποιο νομιζω ειναι ιδιωτικο(δεν ειμαι ομως 100% σιγουρος)και αρα οι τιμες ειναι στο Θεο.Αν μπορει να το επιβεβαιωσει καποιος θα ηταν χρησιμο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
logistoulis Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 κάποια κψμ όντως έχουν γίνει ιδιωτικά και πουλάνε στο θεό, αυτό ισχύει αλλά και μεταξύ στρατιωτικών δεν πουλάνε όλα στις ίδιες τιμές, έχω πετύχει αρκετά ακριβές τιμές σε κάποια τώρα για το τι κουβαλάς και τι όχι δεν έχεις άδικο εγώ είχα την τύχη να είμαι με δικό μου ΙΧ που ήταν ο "φοριαμός" μου οπότε έχωνα όσο πιο πολλά μπορούσα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DYEL Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 Με τις μεταθεσεις στους 8μηνους τι γινεται? Τις δινουν στην ωρα ρους η σκατα? Τι μπορω να κανω αν δεν μου την δωσουν στην ωρα της? Θα κανω τα χαρτια μου απο τις πρωτες μερες στην μοναδα Εδιτ: πρεπει να κλεισω 5 μηνες απο την μερα καταταξεις/4 μηνες παραμεθωριο ετσι? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Muchacho Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 Όντως τα ΚΨΜ στην Θήβα είναι ιδιωτικά,οπότε οι τιμές είναι ψιλοτσιμπημένες. Αυτά που δίνει ο στρατός(συγκεκριμένα στην Θήβα τι δώσαν) είναι: 2-3 ζευγάρια κάλτσες(αμφιβόλου ποιότητας) 1 εσώρουχο/1 φανελάκι 2 κοντομάνικα μπλουζάκια 2 μακρυμάνικα μπλουζάκια 3 παντελόνια 3 χιτώνια 1 σκελέα 1 jacket με την επένδυση του. 1 σκελέα 1 γιλέκο 1 ζευγάρι παντόφλες 1 ζευγάρι αρβύλες Ωτοσπίδες/τζόκεϊ/ζώνη/μπερές/παγούρι/σαπουνοθήκη πετσέτες κτλ. 1 Λουκάνικο με 1 λουκέτο. Πάμε τώρα στα βασικά με το τι θα χρειαστείς: Σεντόνι σε ότι χρώμα έχεις από το σπίτι σου.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗΣ ΚΤΛ. Πολιτικό σάκο(ότι έχεις σπίτι σου).ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗΣ ΚΤΛ ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ. Sleeping Bag.ΣΕ ΟΤΙ ΧΡΩΜΑ ΒΡΕΙΣ. Ένα νεσεσέρ με όλα τα απαραίτητα(ξυραφάκια,αφρός ξυρίσματος,οδοντόκρεμα,νυχοκόπτης,σαμπουάν κτλ) Μωρομάντηλα. Χαρτί υγείας. +++Εσώρουχα Μακρυμάνικες μπλούζες. +++Κοντομάνικες μπλούζες. +++Κάλτσες χοντρές(μάλλινες/βαμβακερές) σε ότι χρώμα να΄ναι. Daktarin/πούδρα ή τέσπα κάτι για τα πόδια. Πάτους. Λουκέτα. Αποσμητικό Σακούλες άδειες για άπλυτα κτλ. Το ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ. Και φυσικά υπάρχουν δεκάδες άλλα μη απαραίτητα που απλά θα κάνουν την ζωή σου πιο εύκολη.Όταν θα ορκιστείς και ανάλογα που θα σε στείλουν θα συμπληρώσεις. Δεν είναι ανάγκη να αγοράσεις ότι πακέτο υπάρχει ή να τα πάρεις από τον πρώτον τυχόντα. Σου στέλνω link σε πμ από που ψώνισα εγώ μήπως θα να ρίξεις κάποια ματιά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
logistoulis Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 3 παντελόνια 3 χιτώνια αλλά το ενα με τα οπλοσημα και τις σημαίες είναι της εξόδου οπότε πρακτικά έχεις 2 για καθε μέρα, το άλλο είναι για αγηματα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
JustGud Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 Ας ξαναρωτήσω, έχει σημασία ποιους πάτους θα πάρει κανείς ή αρκεί απλά να είναι σιλικόνης/gel και όσο πιο φθηνοί? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Zein Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 καλα αυτοι οι πατοι τοσο χρησιμοι ειναι πια ή ημουν σουπερ-τυχερος που μου σκιστηκανε στις πρωτες 3 μερες και απο τοτε δεν ξαναεβαλα ποτε πατο στο αρβυλο ΧΩΡΙΣ να αντιμετωπισω το παραμικρο προβλημα (και ναι, 9 μηνες με τρελο σταξιμο) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Muchacho Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 Ας ξαναρωτήσω, έχει σημασία ποιους πάτους θα πάρει κανείς ή αρκεί απλά να είναι σιλικόνης/gel και όσο πιο φθηνοί? Ο καθένας έχει διαφορετικά πόδια,διαφορετικό βήμα και διαφορετικές αρβύλες(άλλοι τις παλιές και άλλοι τις καινούργιες*) Άλλοι την παλεύουν αποκλειστικά με τους τζελ,άλλοι χωρίς πάτους(με αυτούς που έχει το άρβυλο) και άλλοι τους φθηνούς τους αναπαυτικούς...Δεν είναι ανάγκη να πάρετε τους ακριβούς πάτους σιλικόνης που έχουν 20-30€,υπάρχουν και φθηνότερες λύσεις. * Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
JustGud Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 Μάλιστα.. όποτε κοιτάμε τίποτα από scholl μεριά με κάνα 10ρικο και ίσως ένα ζευγάρι από τους αναπαυτικούς που ξεκινάνε κοντά στα 5 και όποιο κάτσει καλύτερα υποθέτω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις