Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Από στρατιωτικά ρούχα τι έξτρα χρειάζεται να αγοράσω εγώ προκειμένου να κάνω την ζωή μου λίγο πιο εύκολη; Έλεγα για κανα δυο μπλούζες αλλά τι λέτε θα χρειαστούν;

Θα χρειαστείς αρκετά περισσότερα από αυτά που δίνουν. Πάρε τουλάχιστον 5-6 κοντομάνικα επιπλέον, 2 μακρυμάνικες, επιπλέον κάλτσες σε μας 2 ζευγάρια είχαν δώσει μόνο πριν 2 χρόνια που είχα μπει.

Εννοείται και εσώρουχα.

• Like 1
  • Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τα καντομάνικα θα χρειαστούν από τώρα που είναι χειμώνας? Μπας και περιορίσω λίγο τα έξοδα. Επίσης αν ξέρετε εμπειρικά να μου πείτε τιμές και να προτείνετε κάποιο από τα μαγαζιά με τέτοια είδη στο Μοναστηράκι ή και αλλού;

Δημοσ.

αντι για φενελες κοντομανικες το λενε υποθετω. Εγω σε ενα φιλο μου ειπα που οι δικοι του εχουν μαγαζι με ειδη ενδυσης/υποδησης να παραγγειλει μια ντουζινα καλτσες χοντρες + κοντομανικα σε χακι χρωμα.

Δημοσ.

Μη πα και κανει κανεις το λαθος και αγορασει κανενα "ετοιμο πακετο για νεους" απο το μοναστηρακι...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάλτσες μπορεί να είναι ότι χρώμα να'ναι,κανείς δεν νοιάζεται.Το ίδιο και ο πολιτικός σάκος...(δεν είναι απαραίτητο να πάρεις τα χακί σακβουαγιάζ)...

Κοντομάνικες ρίξε μια ματιά στο μοναστηράκι και ίντερνετ,όπου βρεις πιο φθηνά αγοράζεις.

Τα καντομάνικα θα χρειαστούν από τώρα που είναι χειμώνας? Μπας και περιορίσω λίγο τα έξοδα. Επίσης αν ξέρετε εμπειρικά να μου πείτε τιμές και να προτείνετε κάποιο από τα μαγαζιά με τέτοια είδη στο Μοναστηράκι ή και αλλού;

Σου στέλνω link(pm,για να μην κάνω διαφήμιση) με φθηνά και καλής ποιότητας(αν έχουν ακόμα τα ίδια) κοντομάνικα.Εσύ ρίξε μια ματιά και αλλού..

Επεξ/σία από Muchacho
Δημοσ.

φυσικά και θες πολλά κοντομάνικα εκτός αν δεν σε πειράζει να βρωμάς 

άλλωστε δε θα μπορείς να πλένεις μέρα παρά μέρα. καμιά 10αρια κοντομάνικα και κάνα 10αρι ζευγάρια κάλτσες σίγουρα, αν γίνεται να έχεις και 3-4 μακρυμάνικες να απέχεις όσο το δυνατόν περισσότερο από τη μπόχα των 2 αναγκαστικών παραλλαγών σου και του ενός ζευγαριού αρβυλών σου 

και τα άπλυτά σου βάζε τα σε σακούλες σκουπιδιών σε κάνα λουκάνικο ή γενικά κάπου ξεχωριστά από τα πλυμένα σου 

Δημοσ.

Εννοείται ότι δεν θέλω να βρωμάω αλλά είναι λεφτά κιόλας. 4 ευρώ το ζευγάρι οι κάλτσες πες και άλλα τόσα για κάθε κοντομάνικο θέλω 80 ευρώ για αυτά μόνο. Αν τα κοντομάνικα τα εννοείται να τα φοράω για φανέλες, αφού τώρα είναι χειμώνας, μπορώ να πάρω δικές μου γκρι φανέλες να μην πληρώσω και για αυτά.

In other news, πήρα τηλ το μεσημέρι να ρωτήσω στο 401 για ακτινογραφία θώρακα αν θέλει ραντεβού και μόνο που δεν με έβρισαν. Μου είπε να πάρω αύριο τηλ που είναι ανοιχτή η γραμματεία και το έκλεισε...

Δημοσ.

Εννοείται ότι δεν θέλω να βρωμάω αλλά είναι λεφτά κιόλας. 4 ευρώ το ζευγάρι οι κάλτσες πες και άλλα τόσα για κάθε κοντομάνικο θέλω 80 ευρώ για αυτά μόνο. Αν τα κοντομάνικα τα εννοείται να τα φοράω για φανέλες, αφού τώρα είναι χειμώνας, μπορώ να πάρω δικές μου γκρι φανέλες να μην πληρώσω και για αυτά.

In other news, πήρα τηλ το μεσημέρι να ρωτήσω στο 401 για ακτινογραφία θώρακα αν θέλει ραντεβού και μόνο που δεν με έβρισαν. Μου είπε να πάρω αύριο τηλ που είναι ανοιχτή η γραμματεία και το έκλεισε...

Μπορεί να είναι αρκετά τα χρήματα αλλά σκέψου ότι κάποια πράγματα όπως τα φανελάκια και οι κάλτσες που θα σου μείνουν και για μετά τον στρατό. Εγώ απολύθηκα το 2010 και χρησιμοποιώ ακόμη και σήμερα φανελάκια και εσώρουχα που είχα αγοράσει για τον στρατό.Εσώρουχα και κάλτσες που δεν φαίνονται εννοείται ότι μπορείς να τα πάρεις ότι χρώμα θέλεις, δεν χρειάζεται να είναι σε χρώμα χακί.

Δημοσ.

Εννοείται ότι δεν θέλω να βρωμάω αλλά είναι λεφτά κιόλας.

Αν σκεφτεσαι τα χρηματα + σου λειπουν, σκεψου σοβαρα το να μην πας,

οχι τουλαχιστον οσο δεν εχεις & γκαφρα, γιατι θα (τα) χρειαστεις μετα... :fear: 

Ειναι πολλα τα λεφτα -κι οχι μονο με την εννοια "διαφυγοντων κερδων"

Δημοσ.

Θα χρειαστουν και σεντονια εκτος απο υπνοσακο?

οσο αφορα τις φανελες/καλτσες, 2 γνωστοι μου που ειναι μεσα τωρα, μου ειπαν για χακι η παραλλαγη, αλλιως ειχα και εγω αρκετα κοντομανικα/φανελες. Τα χακι σου μενουν και για μετα, εκτος το οτι ειναι λιγο της μοδας τωρα

Δημοσ.

Το παν βασικα ειναι σε ποια μοναδα θα σε πανε.Αν σε πανε μακρια απο το σπιτι σου(πχ μενεις Αθηνα και σε στειλουν Εβρο,Χιο,Ροδο,Αλεξανδρουπολη)και μπεις τον Γεναρη αναγκαστικα θα δωσεις παραπανω χρηματα λογω κρυου.

Και στα παραπανω χρηματα οπως αναφερθηκε εννοουν φανελακια,λιγα παραλλαγης,καλτσες,και εγω ειχα παρει και 1 εσωθερμικο.

Αλλωστε ειναι και πραγματα που εν μερη θα σου μεινουν και μετα το στρατο(καλτσες,εσωθερμικο,γαντια κλπ)αρα δεν ειναι οτι θα τα παρεις και μετα θα τα καψεις.

Απο την μια το ποσα χρηματα θα δωσεις ειναι καθαρα προσωπικο σου θεμα(κυριως απο τον αριθμο των επιπλεον που θα παρεις),αλλα πιστεψε με πιο πολυ να σε ανησυχει ποσα χρηματα θα φας γενικα μεσα στο στρατο παρα ποσα θα δωσεις για ρουχα.

Τελος το ξαναλεω μιας και ειναι κατι που πρεπει να αναφερεται σε καθε σειρα. 

Μην κυκλοφορειτε με αρκετα χρηματα,ακριβα κινητα κλπ ή μην δωσετε δικαιωμα να νομιζει κατι τετοιο ο διπλανος γιατι κρουσματα        κλοπων ειναι παρα πολλα. Μεχρι και παντοφλες/καλτσες/βρακια/καπνος εχουν κλαπει απο αλλους.

Δημοσ.

Αν σκεφτεσαι τα χρηματα + σου λειπουν, σκεψου σοβαρα το να μην πας,

οχι τουλαχιστον οσο δεν εχεις & γκαφρα, γιατι θα (τα) χρειαστεις μετα... :fear: 

Ειναι πολλα τα λεφτα -κι οχι μονο με την εννοια "διαφυγοντων κερδων"

Απλά δεν περισσεύουν και κοιτάζω διεξοδικά πως και τι θα ξοδέψω. Έκοψα την αναβολή διότι τέλειωσε η σχολή και μεταπτυχιακό για φέτος δεν πρόλαβα. Δεν θέλω να πάω σε μεγαλύτερη ηλικία και έχοντας βρει και ίσως κάποια δουλειά μέχρι τότε και να χρειαστεί να την αφήσω.

Δημοσ.

Άμα το πρόβλημα σου είναι τα λεφτά, τότε δήλωσε Στρατονομία και πάνε στην ΕΛΔΥΚ. Αρκεί ενα Ι1 και δίπλωμα οδήγησης. Απλά ξεκαθάρισε μέσα σου ότι πρέπει να πας να τελειώνεις (για να ξεπεράσεις τα πιθανά ζόρια που συναντήσεις).

Τώρα απο εξοπλισμό, αυτά που είναι άμεσης ανάγκης είναι  τα κοντομάνικα, ζευγάρια κάλτσες, ένα sleeping bag, ένα σεντόνι (εγώ με ένα μπλέ μπήκα, δεν μου είπε ποτέ κανένας τίποτα, το μαζεύεις το πρωί άλλωστε) και τα ξυριστικά σου. Απο εκεί και πέρα είναι στο δικό σου χέρι τι εξτρά θα πάρεις αναλόγως και του καιρού.

Μην φορτωθέις πολλά πράματα, πάντα θα έχεις την ευκαιρία να βγείς και να παρείς κάτι που θα σου λείψει.

* Και πάτους μην ξεχάσεις, όχι τίποτα ιδιαίτερα ακριβό.

• Like 1
Δημοσ.

Λοιπον, υπαρχει η εξης μεγαλη αληθεια: σε κακο* Στρατο (οπως περιπου το ιδιο και στη...Φυλακη!),
οποιος δεν εχει χρηματα θα εχει..προβληματα [μικρα-μεγαλα-μικρομεγαλα, παντως προβληματα]
:fear:
*κακο εννοω για παραδειγμα: να μην εισαι στη πολη σου, αλλα στα συνορα και να χρειαζεσαι αεροπλανο,
αντι να ταξιδευεις με τον αργομουτζουρη η τους σκυλοπνιχτες +20ωρες για να βρεθεις σπιτι σου σε αδεια

Δημοσ.

ακτινογραφία να σε πάνε όταν είσαι κέντρο να γλιτώσεις εκπαίδευση, σιγά μην πας πριν παρουσιαστείς

άκουσέ με και δε θα χάσεις, εγώ γλίτωσα παρέλαση και να βλέπω βίντεο με ελδυκ και λοιπές παπαριές  εκείνη τη μέρα 

κάνα γνωστό σου που να πήγε πρόσφατα και να έχει πράγματα στο νούμερο σου δεν έχεις; 

κοίτα αν είσαι σπίτι σου και σου πλένουν συχνά οι δικοί σου τη βγάζεις και με λίγα, αλλά αν πας πουθενά στην άκρη του θεού με πουτσόκρυο και πλυντήριο να έχετε που να σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις υπάρχει πρόβλημα

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...