Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Συνήθως ότι είναι αγγαρεία στο τέλος παίρνεις και την ανάλογη τιμητική. Φίλος(ΔΒ) που τελείωσε πολιτικός μηχανικός, μπήκε στο 1ο γραφείο, κατάφερε να το φέρει στα ίσια του με τις ημερήσιες διαταγές κλπ που ήταν 5 μήνες πίσω και ξελάσπωσε το στρατόπεδο πριν τον ΓΕΠΣ, μετά έκανε σχέδια για τα άπειρα εγκαταλελειμμένα κτίρια που υπήρχαν. Στο μεταξύ έπαιρνε τις πιο light υπηρεσίες, τον μιλούσαν όλοι σωστά και συνολικά στο τέλος τσέπωσε 2 βδομάδες τιμητική... και αυτά σε στρατόπεδο χωρίς άτομα

Και αυτό τώρα είναι παράδειγμα προς μίμηση ? έκανε τις δουλειές των άλλων τσάμπα και επειδή του έδωσαν 2 βδομάδες αναγνώρισαν και καλά την προσπάθεια του ?

Μην δίνεται τέτοια παραδείγματα,υπάρχουν μόνιμοι που είναι υπεύθυνοι για αυτές τις αρμοδιότητες που κάθε μήνα έχουν τον μισθό τους στην τσέπη.

• Like 3
  • Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Και αυτό τώρα είναι παράδειγμα προς μίμηση ? έκανε τις δουλειές των άλλων τσάμπα και επειδή του έδωσαν 2 βδομάδες αναγνώρισαν και καλά την προσπάθεια του ?

Μην δίνεται τέτοια παραδείγματα,υπάρχουν μόνιμοι που είναι υπεύθυνοι για αυτές τις αρμοδιότητες που κάθε μήνα έχουν τον μισθό τους στην τσέπη.

Αφού ξέρεις πως οι άδειες είναι εμπορευσιμες για τους φαντάρους.

Αν δεν σου φτάνει η προβλεπομενη άδεια, που είναι ελάχιστη, θα πρέπει να προσφέρεις με κάποιον τρόπο.

Είτε θα κάνεις τις δουλειές των μονιμαδων, είτε θα βάλεις το χέρι στην τσέπη για να κάνεις δωρεές, είτε θα βρεις βύσμα για να κάνει ο δικας δημόσιες σχέσεις, κτλ

Δημοσ.

Είναι ανάλογα τη μονάδα.

στις περισσότερες θα σε "ξεπετάξουν" με 5 μέρες τιμητική.

σε άλλες πάλι θα πάρεις συνολικά και 1 μήνα τιμητική (άμα βάφεις, κουρεύεις το γκαζόν κλπ). Ξέρω παιδί από άλλη μονάδα που μαζί με τις δικές του (15ΚΑ 16ΤΑΠ) πήρε 1μήνα και στο τέλος απολύθηκε με 2 μήνες άδεια.

ξέρω πάλι μονάδες που ο ΔΙΚΑΣ κόβει (δεν εγκρίνει) τιμητικές (μικρές, 2-3 μέρες) από διάφορους. Μόνο ότι δώσει αυτός.

Ως παλαίουρας οφείλω να δώσω ένα μάθημα :P

Μάθημα 1 (και τελευταίο)

ΜΗΝ είστε ποτέ φιλότιμοι στον στρατό γιατί πολύ απλά στα @ τους. ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ!!!! μην προσφέρεστε ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ.

εγώ αγόρια μπήκα σε άσχημη περίοδο. Φουλ εμπλόκα όλο το καλοκαίρι. Έφτασα να κάνω και 27-28 υπηρεσίες έναν μήνα. 

και στον τελευταίο μήνα που μπήκε μια μεγάλη σειρά και μας πήγαινε πλέον 3-1,4-1. Αντί να με βγάζουν και εμένα 3-1 , 2-1 (επειδή ήμουν παλιός και είχα στάξει)... με στάξανε χειρότερα επειδή απολυόμουν. 10 μέρες έκανα να βγω.

Δημοσ.

Για/σε τετοια αοπλια μονο αν εχεις εγγυησεις μεγαλων αδειων μπλεξε με γραφειο, αλλιως ουτως η αλλως,
απαλλασεσαι απο τοσα δυσκολα, που δεν υπαρχει και λογος να...γραφειοκυνηγησεις για να απαλλαγεις :-D
(Νομιζω οτι) το ΚΕΠΙΚ, εξακολουθει να ειναι, μια χαρα θεση για αοπλους -αν παλευεις τη σχετικη μοναξια

Δημοσ.

Μετά από 2 μήνες θητείας στη μονάδα θα δεις ότι το καλύτερο είναι να είσαι ΦΑΝΤΑΣΜΑ! εγώ ήξερα πολλά, αν και στην συνέντευξη είχα δηλώσει ότι έχω σχέση με πληροφορική, λίγους μήνες μετά σε μια ερώτηση ενός λχγου είπα ότι δεν γνωρίζω τίποτα.

Γραφείο (και αν) αξίζει μόνο στο κέντρο και εκεί μπορεί να βρεθείς και χωρίς βύσμα. Αναλόγως τι ειναι οι διπλα σου... Γενικά ισχύει ότι στο κέντρο ξέρεις τα πάντα αλλά στη μονάδα δεν ξέρεις τπτ. Οι περισσότεροι που ειχαμε ποστο στο κεντρο ριχναμε ξυσιμο...

Στη μονάδα όμως το καλυτερο όντως είναι να είσαι αόρατος...

Παίζει βασικά οι υπόλοιποι να τα ξύνουν και να είναι χαλαροί και εσύ να εισαι τέντα στα γραφεία και να σε βάζουν οι λοχίες/λοχαγοί να κάνεις ολες τις δουλειες που είναι να κάνουν αυτοί.

Δημοσ.

^^Υπο την προυποθεση, οτι γυναικες θα υπαρχουν καταρχην...Και δεν θα ειναι ηδη, τρελαααβυσματωμενες!
:mrgreen:
Ακομη, κι αν υποθεσουμε πως καποια υπαρχει, σχεδον "επιβαλλεται" να εχεις φανταρο: ποιος θα παραμενει
εκει 24/7 οταν η αλλη με τιποτα δεν θα θελει? [Οι γυναικες εχουν, α-πι-στευ-τα μεγαλυτερη, δυναμη αρνησης,
η & δικαιολογιων αν χρειαστει να επιστρατευσουν! Ασε που λοχαγινες +πανω, δεν τις αγγιζει σχεδον τιποτα!]

Δημοσ.

Χαμηλοβαθμες βαζουν για αγγαρίες ,και βραδινές υπηρεσίες .Σε απομακρυσμενες μοναδες αγνωστο ,αλλα σε πιο κέντρο πολης ή μεγαλυτερου σχηματισμου ακομα και υπευθυνη πυλης .Δεν υπάρχουν ατομα για υπηρεσίες,υπαρχει πιεση .

Δημοσ.

(Η αισθηση που εχω ειναι πως) οι γυναικες -μεσα απο πολλες διαδρομες, μην το σχολιασουμε περαιτερω!-
καβατζωνονται τρελα περισσοτερο απο τους ανδρες, τοσο σε στρατιωτικο οσο και σε πολιτικο προσωπικο...
Για παραδειγμα, αναλογικως, θα δεις απιστευτα παρα πολλες -και ομορφες!- @ Αθηνα, αντι παραμεθωριο
:mrgreen:
[Βεβαιως θα μπορουσε, να ειναι απολυτως, γκουχ-γκουχ, τυχαιο αυτο -οπως αλλωστε ειναι ολα τα τυχεροτατα @ Στρατευμα]

• Super Moderators
Δημοσ.

Μην ελπίζετε για γραφεία. Είναι πολύ σπάνιο να μπει φαντάρος.

Ανάλογα τη μονάδα/στρατόπεδο. Προσωπικά ήμουν βοηθός σε 2/3/4ο γραφείο, support όμως όχι κάτι της προκοπής κι οι λοχαγοί σε αυτά έβγαζαν τα περισσότερα. (Υλικού Πολέμου μονάδα/στρατόπεδο)

Όπου μπορούσα χωνόμουν για typing, πέρναγε χωρίς να το καταλαβαίνω το πρωινό, χωρίς να κουράζομαι ή να βαριέμαι και έβγαζα λόγω τυφλού συστήματος στην πληκτρολόγηση "δουλειά" στο 1/3 του χρόνου που θα έκανε ο λοχαγός.

Το αμέσως καλύτερο ήταν να κοιμόμουν, πράγμα αδύνατο τα πρωινά. Το φίδιασμα σε κάποιες φάσεις ήταν τρελή βαρεμάρα και δεν έλεγε να περάσει η ώρα, ειδικά αν ήμουν μόνος μου ή με άτομα που δεν έκανα ιδιαίτερα παρέα στο στρατόπεδο.

• Like 1
Δημοσ.

Ανάλογα τη μονάδα/στρατόπεδο. Προσωπικά ήμουν βοηθός σε 2/3/4ο γραφείο, support όμως όχι κάτι της προκοπής κι οι λοχαγοί σε αυτά έβγαζαν τα περισσότερα. (Υλικού Πολέμου μονάδα/στρατόπεδο)

Όπου μπορούσα χωνόμουν για typing, πέρναγε ευχάριστα χωρίς να το καταλαβαίνω το πρωινό, χωρίς να κουράζομαι ή να βαριέμαι και έβγαζα λόγω τυφλού συστήματος στην πληκτρολόγηση "δουλειά" στο 1/3 του χρόνου που θα έκανε ο λοχαγός.

Και αν εχετε δυνατοτητα επιλογης, τα 2ο-3ο και 4ο γραφειο συνηθως εχουν (αισθητα) λιγοτερη

δουλεια απο το 1ο, εκτος και εισαστε ατυχοι, η "πεσετε στην περιπτωση" (κλεινουν ετος-η κλπ) 

:-)

https://www.scribd.com/doc/129609981/%CE%A3%CE%9A-20-2

http://www.slidediscover.com/20-2

www.thiteia.org/downloads/sk20-2.pdf

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν είναι παράδειγμα προς μίμηση αλλά από το μάζεμα πευκοβελόνων, κουβάλημα και βάψιμο τοίχων όλην την ημέρα θα προτιμούσα να εξασκώ το επάγγελμα μου, και ας ήταν δουλειά του μόνιμου. Με το πρώτο ούτε ένα μπράβο δεν παίρνεις, με το δεύτερο τσιμπάς και την άδεια σου.

(Ναι, το ξέρω ότι η δουλειά του παίζει να άξιζε όσο 2 μισθοί του μόνιμου)

Υγ. Το τσάμπα και 2 βδομάδες τιμητική ξες ότι δεν πηγαίνουν στην ίδια πρόταση, όταν μιλάμε για ΕΣ?

• Super Moderators
Δημοσ.

Και αν εχετε δυνατοτητα επιλογης, τα 2ο-3ο και 4ο γραφειο συνηθως εχουν (αισθητα) λιγοτερη

δουλεια απο το 1ο, εκτος και εισαστε ατυχοι, η "πεσετε στην περιπτωση" (κλεινουν ετος-η κλπ) 

:-)

Σε μονάδα/στρατόπεδο ΥΠ που είναι τίγκα στις αποθήκες και προμηθεύει με ανταλλακτικά κτλπ άλλα στρατόπεδα σε όλη την Ελλάδα, θα έλεγα ότι είμασταν κάπως εξαίρεση...

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν είναι παράδειγμα προς μίμηση αλλά από το μάζεμα πευκοβελόνων, κουβάλημα και βάψιμο τοίχων όλην την ημέρα θα προτιμούσα να εξασκώ το επάγγελμα μου, και ας ήταν δουλειά του μόνιμου. Με το πρώτο ούτε ένα μπράβο δεν παίρνεις, με το δεύτερο τσιμπάς και την άδεια σου.

(Ναι, το ξέρω ότι η δουλειά του παίζει να άξιζε όσο 2 μισθοί του μόνιμου)

Υγ. Το τσάμπα και 2 βδομάδες τιμητική ξες ότι δεν πηγαίνουν στην ίδια πρόταση, όταν μιλάμε για ΕΣ?

Χίλιες φορές να μαζεύω πευκοβελόνες και να βάφω τοίχους ή να κόβω χόρτα που και εκεί σίγα λούφα κάνεις,10 λεπτά δουλεύεις και 30 κάθεσαι,παρά να χαλάω τα μάτια  μου μπροστά από ένα υπολογιστή επειδή ο αξιωματικός που του είχαν αναθέσει συγκεκριμένες αρμοδιότητες πετούσε χαρταετό.

15 μερούλες παίρνεις και μια ωραιότατη αναρρωτική για προβλήματα μέσης ή για προβλήματα δυσκοιλιότητας..

Πήγα στρατό αρχηγέ ξέρω τι και πως , δεν περιμένω από ένα φόρουμ να μάθω τα χαμαλίκια.

• Like 2
Δημοσ.

Το προβλημα με το 1ο γραφειο, εκτος απο τον ογκο δουλειας που συνηθως ειναι στανταρ πολυς
-κι απλως ανεβαινει σε περισσοτερο!- ειναι πως θα προκυπτουν αρκετες απαιτησεις αμεσοτητας
παραγωγης, με αξιωματικους να σου χωνονται, φωναζουν, απαιτουν, ζαλιζουν, ολαταπαντα εκει!
:-(
Στα υπολοιπα, λιγο που παρατηρησα, μεν υπηρχε γραφικη εργασια, μα ηταν σαφως λιγοτερη, με
λιγοτερα "ουρλιαχτα"(!)-σπασαρχιδισμο καραβανων, οι οποιοι ηταν οι τελικως υπευθυνοι, δηλαδη
δεν φανταροχρεωνοσουν υπογραφες, βοηθουσες μεν αλλα μεχρι εκει, δεν λουζοσουν τελικως τις
ευθυνες εσυ... Γερα ξεχεσιματα -δικαιως? μα & αδικως, αρκετες φορες!- εχω ακουσει να δεχονται 
φανταροι στο 1ο γραφειο -γιατι σε εκεινους μπορουν, ευκολοτερα(..?), να χρεωσουνε τυχον λαθη 
:ph34r:

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...