Προς το περιεχόμενο

Στρατός

Socratis_g

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Eίσαι σίγουρος για αυτό?Γιατί έχω ακούσει ουκ ολίγες φορές στελέχη να παροτρύνουν φαντάρους να πάρουν αναβολή αν δεν αντέχουν και άλλους να τους δίνουν αναβολή χωρίς να την έχουν ζητήσει.

Ναι, ισχύει, εκτός από το κέντρο.

Απο που και ως που ΑΜ ειναι βυσματικο ποστο που πρεπει να εισαι στην πενα και ορθιος απο τις 6 το πρωι μεχρι το απογευμα?

Ανάλογα το στρατόπεδο, σε εμάς τους πήγαινε η υπηρεσία πολύ καλύτερα από τον λόχο και έβγαιναν εξοδουχοι στις 1 τις καθημερινές και νωρίτερα τα σκ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Lol, πόσο γιωταδες είναι; Ειδήσεις δεν βλέπουν, την βεβαίωση τι την θέλουν;

Απλά για να σε τρέχουν, τίποτα παραπάνω.

Ασε φιλε,ειμαι  σε φαση που το μονο που με νοιαζει ειναι να μπω στη γαμημενη μοναδα και ας ειναι καταμαυρο το στρατοπεδο,το τελευταιο πραγμα που χρειαζομαι ειναι παραπανω ταλαιπωρια...

Τουλαχιστον στις γιορτες αμφιβάλω πως θα κανουν απεργιες.

Ειναι αναλογα την φαση.

Γλιτωνεις αγγαριες φρουρες κτλ

Οταν τελειωσεις το 8/9 ωρο εχουν φυγει τα στελεχη και δε σε ενοχλει σχεδον κανεις.

Δεν κανεις τιποτα αλλο μετα αραζεις και βλεπεις τους αλλους να τρεχουν

Εισαι εξοδουχος καθε μερα.

Εχεις εποπ στη πυλη να λενε μαλακιες κ να γελας

Το βραδυ κοιμασε full απο 11 εως ~6

υπηρεσία ΑΜ λες. 

σε μας είχε ΑΜ αυτός που το βράδυ έκανε σκοπός ΚΠ. δεν ήταν ξεχωριστή υπηρεσία.

και φυσικά ήταν πτσα!

• δεν είχε σκια
  • δεν είχε να κάτσεις πουθενά, έστω διακριτικά.
  • άσε που δεν σε αφήνανε κιόλας
  • όρθιος 8 ώρες, να σε γ@μανε τα άρβυλα.
  • η μόνη σωτηρία ήταν που μας αφήνανε (ή και μας στέλνανε οι αρχιφύλακες πύλης) να πηγαίνουμε για καφέ / κψμ. έτσι, φίδιαζες ένα 20αλεπτο και ξεκούραζες τα πόδια σου.

να φεύγεις από την πύλη 2-3 μεσημέρι και την ίδια ώρα να βγαίνουν οι νέες υπηρεσίες. να παρακαλάς να μην έχεις ΑΟ 4-6 ή 6-8 για να ξεκουραστείς.

Κανεις καμια αποψη για το 547 στο ρεθυμνο? Ελαχιστα βρισκω Online, με τις αποψεις να διιστανται.

Αρχηγέ μην αγχώνεσαι για το Κέντρο,1 μήνα θα κάτσεις,όσο και χάλια και να είναι θα φύγεις από εκεί μετά την βασική εκπαίδευση,εμένα στη θέση σου θα με άγχωνε το μετά.

• Like 2

Καλησπερα σε ολους...εχω κ εγω καποιες αποριες και αν καποιος ξερει θα ηθελα βοηθεια...Λογω ορθοπεδικου προβληματος ειμαι Ι4...αυριο ταξιδευω για τη μοναδα μου(265 μ/κ τπ)στη Μυτιληνη...Επειδη στις 14 του μηνος παρουσιαζω πτυχιακη στο μεσολογγι,θα παρω αδεια στις 13 του μηνος,μια μερα μετα που παρουσιαζομαι δλδ,και θα φυγω με φοιτητικη αδεια και κολλητα 1ο γκρουπ γιορτων για να μην ξαναπαω και ξαναφυγω...Το θεμα μου είναι ότι επειδή θελω να προσφερω στη θητεια μου κ όχι απλα να κανω θαλαμοφυλικια και μετα φιδιασμα για να περασει και η ωρα,μπορει καποιος να μου πει ποτε περιπου επιλεγουν τα ατομα για γραφειο που συνηθως είναι Ι4???Απ οσο ξερω η πρωτη βδομαδα είναι περιοδος προσαρμογης,και μετα ξεκιναει το 1ο γκρουπ γιορτων,οποτε ελπιζω να επιλεξουν μετα τις γιορτες...Επισης αν δεν είμαι εκει όταν θα επιλεξουν,μπορω να τους πω κατι μετα που θα παω ή θα φαω πανηγυρικο ακυρο???

Κοίτα το ότι θες να μπεις σε κάποιο γραφείο και να βοηθήσεις αν γίνεται (αναλόγως τι θα χρειάζονται) μπορείς να το πεις την πρώτη-δευτερη μερα στις συνεντεύξεις που θα δώσεις στο διοικητή και τον λοχαγό σου. Φυσικά είναι και θέμα τύχης ή του να μην υπάρχει κάποιος άλλος με βύσμα που να μπεί. Εμένα χωρίς να έχω ζητήσει τίποτα τυχαία στην πρωινή αναφορά με πήρε ο αξιωματικός του πρώτου γραφείου για ταχυδρόμο της μονάδας. Οπότε μετράει και πώς θα τύχει. Το ότι θα λείπεις μη σε αγχωνει έτσι και αλλιώς στα πόστα στην αρχή θα είναι παλιότερες σειρές. Μετά τον πρώτο μήνα θα πάρουν από εσάς που θα έχετε τελειώσει και εκπαίδευση. Αυτά σύμφωνα με τη δική μου εμπειρία φυσικά.

• Like 1

Ισχυει αυτο, πρεπει να εισαι τρελο βυσμα για να σε παρουν στα γραφεια χωρις να εχεις τελειωσει σπεν ή να εχεις κανει καμποσες βολες πρωτα, επειδη μετα ρωταει ο ταψιαρχος για ποιο λογο μια μοναδα εχει τοσους ανειδικευτους γιωταδες κτλ κτλ

Σε εμας ηταν μετα τον τριτο μηνα στη μοναδα και μονο αφοτου ειχαν φυγει οι παλιοι.

Στα γραφεια βεβαια μη νομιζεις οτι θα ειναι ολα ροδινα. Εξαρταται 100% απο τη μοναδα που θα εισαι. 

Εγω παντως και στα 2 στρατοπεδα που με βαλανε για γραφια , το ενα που βγαινανε κομαντο και ηταν προβλεπε οσο δε γινεται και το αλλο που ηταν χυμειο σκετο, θυμαμαι να βγαζω υπηρεσιες και να ετοιμαζω σηματα με το g3 στην πλατη που λεει ο λογος επειδη μετα ειτε ειχα περιπολο, ειτε πυλη, ειτε δε ξερω γω τι αλλο.

Επισης ειναι και αναλογα τον αξιωματικο που θα ειναι υπευθυνος για το γραφειο κατα ποσο θελει να ασχοληθει ή οχι με τη δουλεια του. Παλι στη δικια μου περιπτωση, στο πρωτο στρατοπεδο το εποπι βοηθαγε και ηταν μονιμως απο πανω σου -με την καλη εννοια, δε σου ζαλιζε τα @@- αλλα θελω να πω οτι δεν ενοιωθες μονος σου για να βγαλεις την τρελη δουλεια που συνηθως εχει ενα γραφειο.

Στο αλλο στρατοπεδο παλι, ειχα εναν λοχαγο που βαριοταν τη ζωη του και μου ειχε φορτωσει 2 ολοκληρα γραφεια πανω μου. απλα μου εδινε τα κλειδια και κατι ογκοδους φακελους. Ο τυπος δεν ασχολιοταν ποτε και μου ελεγε να βαζω την υπογραφη μου παντου. (μεγαλο λαθος να το δεχτεις αυτο αλλα τεσπα). Σε αυτη τη περιπτωση απλα δε προλαβαινες να φας ουτε μεσσημεριανο επειδη επρεπε μεσα σε λιγες ωρες να βγαλεις υπηρεσιες, να διαβασεις σηματα, να στειλεις σηματα, να κανεις γραφειοκρατικες χαζομαρες, να ετοιμασεις τον ταχυδρομο και δε συμμαζευεται.

Ο δικας, παλι ενας τυπος που ποτε μου δε καταλαβα αμα ασχολιοταν ή οχι με τη δουλεια του, απλα μας ειχε εκπαιδευσει τα λιγοστα ατομα που ειμασταν στα γραφεια πως να απανταμε σε σηματα. Πολλες φορες ουτε καν διαβαζε τις απαντησεις μας. Αλλα μας εριχνε ενα ατελειωτο βρισιδι οταν εβλεπε οτι στειλαμε σημα με μια τελεια ή ενα κομμα παραπανω. 

Το μονο καλο που θα εχεις με τα γραφεια θα ειναι οτι δε θα σε ενοχλουν οι ανωτεροι καθως και θα μπορεις να κανεις μικρο-λαμογιες που θα περνανε ευκολα ,πχ να βγαινεις εξοδουχος τα σκ κτλ. Το δευτερο δεν ειναι και πολυ ωραιο βεβαια αν γινεται εις βαρος των αλλων συναδελφων σου.

• Like 1

Ειμαι Ι4 και ελευθερος απο ασκησεις,πορειες,ορθοστασια και σωματικη καταπονηση...Η μονη υπηρεσια που θα μπορω να κανω ειναι θαλαμοφυλακας...Το αναφερω αυτο για την εκπαιδευση που μου ειπατε οτι πρεπει να περασω...Εχω πτυχιο λογιστικης και mos σε wrod,excel...Απλα με αγχωνει το ποτε συνηθως μας επιλεγουν εμας τους γιωταδες επειδη θα λειπω...Μονο μια μερα θα κατσω στη μοναδα αφου παρουσιαστω...

Ειμαι Ι4 και ελευθερος απο ασκησεις,πορειες,ορθοστασια και σωματικη καταπονηση...Η μονη υπηρεσια που θα μπορω να κανω ειναι θαλαμοφυλακας...Το αναφερω αυτο για την εκπαιδευση που μου ειπατε οτι πρεπει να περασω...Εχω πτυχιο λογιστικης και mos σε wrod,excel...Απλα με αγχωνει το ποτε συνηθως μας επιλεγουν εμας τους γιωταδες επειδη θα λειπω...Μονο μια μερα θα κατσω στη μοναδα αφου παρουσιαστω...

Εκπαίδευση θα κάνεις και καλά θεωρητικά δηλαδή θα πηγαίνεις και θα κάθεσαι. Τουλάχιστον μέχρι να πει ο διοικητής ή ο υπεύθυνος αξιωματικός για την εκπαίδευση ότι οι άοπλοι να μην πηγαίνουν. Σε εμάς έτσι ήταν ερχόταν όλοι την 1,5 απ τις 3,5 εβδομάδες. Θα το δηλώσεις πριν φύγεις ότι θέλεις να μπεις και τα πτυχία που έχεις. Την πρώτη μέρα θεωρητικά είναι οι συνεντεύξεις. Εκτός άμα δεν προλαβεις να δεις διοικητή και λοχαγό πριν φύγεις. Αλλά και πάλι μεχρι να γυρίσεις δεν θα έχει μπει κανείς απ την σειρά σου . Τώρα αν έχει καταφέρει κάποιος να δικτυωθεί ήδη αυτό είναι άλλο θέμα.
  • Like 1

Ευχαριστω πολυ για το χρονο σας...Ελπιζω να ειναι ετσι τα πραγματα..Κατι τελευταιο...Δεν θα θεωρηθω καπως αν πιασω καποιο στελεχος και του πω οτι θελω γραφειο???Και σε ποιο μπορω να απευθυνθω???

Μην ελπίζετε για γραφεία. Είναι πολύ σπάνιο να μπει φαντάρος.

Άσε που, είναι βρώμα! θα κάνεις όλες τις αγγαρείες. Τίποτα το "ουάου".

Μετά από 2 μήνες θητείας στη μονάδα θα δεις ότι το καλύτερο είναι να είσαι ΦΑΝΤΑΣΜΑ! εγώ ήξερα πολλά, αν και στην συνέντευξη είχα δηλώσει ότι έχω σχέση με πληροφορική, λίγους μήνες μετά σε μια ερώτηση ενός λχγου είπα ότι δεν γνωρίζω τίποτα.

Κάτι ψάχνανε εκεί να χώσουν μλκα στους υπολογιστές να κάνει μλκιες (word excel).

• Like 1

Μην ελπίζετε για γραφεία. Είναι πολύ σπάνιο να μπει φαντάρος.

Άσε που, είναι βρώμα! θα κάνεις όλες τις αγγαρείες. Τίποτα το "ουάου".

Μετά από 2 μήνες θητείας στη μονάδα θα δεις ότι το καλύτερο είναι να είσαι ΦΑΝΤΑΣΜΑ! εγώ ήξερα πολλά, αν και στην συνέντευξη είχα δηλώσει ότι έχω σχέση με πληροφορική, λίγους μήνες μετά σε μια ερώτηση ενός λχγου είπα ότι δεν γνωρίζω τίποτα.

Κάτι ψάχνανε εκεί να χώσουν μλκα στους υπολογιστές να κάνει μλκιες (word excel).

Συνήθως ότι είναι αγγαρεία στο τέλος παίρνεις και την ανάλογη τιμητική. Φίλος(ΔΒ) που τελείωσε πολιτικός μηχανικός, μπήκε στο 1ο γραφείο, κατάφερε να το φέρει στα ίσια του με τις ημερήσιες διαταγές κλπ που ήταν 5 μήνες πίσω και ξελάσπωσε το στρατόπεδο πριν τον ΓΕΠΣ, μετά έκανε σχέδια για τα άπειρα εγκαταλελειμμένα κτίρια που υπήρχαν. Στο μεταξύ έπαιρνε τις πιο light υπηρεσίες, τον μιλούσαν όλοι σωστά και συνολικά στο τέλος τσέπωσε 2 βδομάδες τιμητική... και αυτά σε στρατόπεδο χωρίς άτομα

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...