Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Tις άδειες που βγαίνουν σε γκρουπάκια(Χριστούγεννα-Πάσχα) μπορείς να τις κρατήσεις για μετά ή τις χάνεις...?

(γιατί αν να μου δώσουν άδεια για τα χριστούγεννα και να κάτσω πρωτοχρονιά μέσα καλύτερα να τις πάρω τις μέρες μου όποτε θέλω εγώ)

Βασικα ποιες αδειες μπορεις να κρατησεις για το τελος?

Αν και σε αυτή τη χώρα δε μπορείς να είσαι σίγουρος για τίποτα, το να κρατήσεις την άδεια Χριστουγέννων π.χ. για μετά, νομίζω είναι ανήκουστο.

Αν δεν έχεις γερό βύσμα ή την τύχη του Γκαστόνε πάντως, κάπου τα έχεις μπερδέψει με το Στρατό και νομίζεις ότι θα τα φέρ(ν)εις όπως σε βολεύουν.

Δεν παίζει.

Για το τέλος που ρωτάς, λογικά μόνο την κανονική, αλλά είναι στη διακριτική ευχέρεια του διοικητή.

Γιατί ο κανονισμός λέει ότι δεν παίρνεις άδεια όποτε θες, αλλά στη δίνουν εκείνοι υποχρεωτικά.

Όπως έγινε σε εμάς, που μας έβαζαν να διαλέξουμε από κάποια γκρουπ, ακριβώς για να μην υπάρχει αυτό το σκηνικό στο τέλος, αφού όλοι θέλουν να τη βάλουν στο τέλος.

Σκέψου το λίγο, αν ολόκληρη σειρά φύγει στο τέλος, πώς θα βγαίνουν οι υπηρεσίες;

Γενικά πάρτο λίγο αλλιώς, εκτός ξαναλέω κι αν έχεις γερό βύσμα ή είσαι πολύ τυχερός, γιατί θα φας ήττες πανηγυρικές.

Βέβαια καλά κάνεις και ρωτάς.

• Like 1
  • Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Tις άδειες που βγαίνουν σε γκρουπάκια(Χριστούγεννα-Πάσχα) μπορείς να τις κρατήσεις για μετά ή τις χάνεις...?

(γιατί αν να μου δώσουν άδεια για τα χριστούγεννα και να κάτσω πρωτοχρονιά μέσα καλύτερα να τις πάρω τις μέρες μου όποτε θέλω εγώ)

Βασικα ποιες αδειες μπορεις να κρατησεις για το τελος?

Τα γκρουπάκια Χριστουγέννων - Πάσχα είναι έξτρα, αλλά οι ημέρες είναι συγκεκριμένες, δεν μπορείς να τις αλλάξεις. Οι κανονικές σου άδειες δεν χάνονται και αυτές μπορείς να τις κρατήσεις για το τέλος. Πιθανώς να μην μπορείς να τις αξιοποιήσεις στην περίοδο των γκρουπ (δηλαδή να φύγεις και 2ο γκρουπ, ασχέτως αν διατίθεσαι να καταναλώσεις τις δικές σου άδειες).

• Like 1
Δημοσ.

Οπότε τις άδειες των γιορτών με τα γκρουπάκια τις παίρνω όπως είναι και λέω και ευχαριστώ.Τις τιμητικές/άδεια αιμοδοσίας τουλάχιστον μπορώ να τις κρατήσω για τις κολλήσω προς το τέλος(μέσα στο καλοκαίρι)

Γενικά πάρτο λίγο αλλιώς, εκτός ξαναλέω κι αν έχεις γερό βύσμα ή είσαι πολύ τυχερός, γιατί θα φας ήττες πανηγυρικές.

Βέβαια καλά κάνεις και ρωτάς.

Μέχρι στιγμής πάντως η θητεία μου έχει πάει υπερβολικά καλά.

Παρουσιάστηκα εξ αναβολής με την πρώτη εβδομάδα να περιλαμβάνει αποκλειστικά ύπνο και φαγητό,την δεύτερη εβδομάδα τις μέρες που έμπαινε η κανονική εσσό τις πέρασα στο ΚΨΜ με πολιτικά ρούχα και μια ακτινογραφία στο χέρι παριστάνωντας το νεοσύλλεκτο.Την τρίτη εβδομάδα χαλαρά θεωρητική εκπαίδευση και ψιλόυπηρεσίες/αγγαρείες.Από τα μέσα της τέταρτης μέχρι τέλος γλύτωσα σχεδόν όλες τις πρόβες λόγω υπηρεσιών(χαλαρά).Είχα 3 εξόδους(όπως όλοι) και 2 3ώρες υπηρεσιακές.Και η μετάθεση μου?2:30 ώρες(αυτοκίνητο) περίπου από το σπίτι μου.Δεν θα έχω κανένα απολύτως παράπονο αν στραβώσει το θέμα με τις άδειες,ήδη είμαι υπερευχαριστημένος όπως μου έχουν έρθει τα πράγματα μέχρι στιγμής.Απλώς τα λεφτά φεύγουν και όσο νάναι θα ήθελα να δουλέψω μέσα στο καλοκαίρι.

Δημοσ.

Μπορείς να κρατήσεις άδειες για το τέλος και οι περισσότεροι αυτό κάνουν αλλά πρέπει να δεις πως κινείται η μονάδα γενικά γιατί εκτός από τις κανονικές σου που υποχρεούνται να στις δώσουν τις υπόλοιπες μπορεί να στις κάνουν ότι θέλουν, ακόμα και να στις φάνε. Έχω την εντύπωση ότι οι περισσότερες μονάδες δεν δίνουν ένα μήνα άδεια σερί π.χ. χωρίς να συντρέχει ιδιαίτερος λόγος. Οπότε δες τι γίνεται και κανονίσου ανάλογα.

Ωραία άρα πρώτα πάμε ΚΕΔΒ και απλά περιμένουμε για ΣΠΕΝ...

Γνωρίζετε παιδιά πως πάνε οι υπηρεσίες στο ΚΕΔΒ και την εν γένει κατάσταση που επικρατεί;

Πέρσι ήτανε καλά, 2-3 υπηρεσίες σε 2 εβδομάδες και έξοδο τις υπόλοιπες μέρες. Και στην εκπαίδευση νορμάλ πράγματα και τα στελέχη κομπλέ.

• Super Moderators
Δημοσ.

Τις τιμητικές/άδεια αιμοδοσίας τουλάχιστον μπορώ να τις κρατήσω για τις κολλήσω προς το τέλος(μέσα στο καλοκαίρι)

Μόνο με καλό/δίκαιο διοικητή εφόσον είναι ενήμερος κι έχει συμφωνήσει, αλλιώς ουκ ολίγες φορές έχουμε ακούσει ότι συμφώνησε και μετά έφαγε άκυορο ο φαντάρος (ή του είπε πάρτες τώρα ή τπτ)

Δημοσ.

Κ ο αγιος φοβερα θελει.Απολυμενος 5 μηνες τωρα ειχα μαζεψει ολες τις αδειες μου (κοντα στις 24-28) για το τελος για να δουλεψω  και ο διοικητης μου κανε μανουρα και καλα ''δεν προβλεπεται,μπορω να δωσω μονο τις κανονικες και οχι τις τιμητικες''.Του κανω δεν υπαρχει κανενα προβλημα, ή δεν παιρνω καμια και θα τις πληρωθω ή αναβολη και ερχομαι του χρονου για ενα μηνα.Τελικα πηρα 28 μερες αδεια.

• Like 2
Δημοσ.

Του είπες ότι θα πάρεις αναβολή και του έκανες τα 3 -> 2 δηλαδή;

Χέστηκε πάνω του που θα ξαναπηγαινες ένα μήνα κέντρο;

Δημοσ.

Η ειρωνια και καλα τι??? Εμενα στ @@ μου,ξεμπερδεψα,

Το θεμα και η ουσια ειναι οτι προφανως δεν πας σαν κλαμμενο μ$$νι να πεις ''κυριε διοικητα αν μπορουσατε να μου δωσετε και τις τιμητικες που δικαιουμαι θα το εκτιμουσα΄΄.Δεν ειναι τυχαιο οτι τις περισσοτερες αγραφες αδειες,υπηρεσιακα και τετοια τα παιρνουν οσοι πρηζουν μπαλες.

Εγω πηγα του πα οτι ημουν 4 μηνες σερι μεσα για να μαζεψω μερες να παω για δουλεια κ οτι αν χασω ενα μηνα θα κατσω μεσα και θα πληρωθω την αδεια μου(κατι που μου λεγε οτι δεν ισχυει κιολας).Με τα πολλα καταφερα και την πηρα.

Δημοσ.

Για να σου πληρώσει ο στρατός τις ημέρες άδειας θα πρέπει να σου έχει αρνηθεί να στις δώσει 3 φορές, το πιθανότερο είναι εκεί που του ειπές για αναβολή να έκανε πίσω για να μη του χαλασεις την "καλή" εικόνα στο βιογραφικό του :)

Δημοσ.

Αυτο ισχυει για τα ταπ.Η κανονικη αδεια αν σου μεινει την πληρωνεσαι και νομιζω αδρα(50Ε την μερα).Γι αυτο και συνηθως σε κυνηγανε να την παρεις.

Το πιο πιθανο ειναι αυτο που λες παντως.

Το θεμα ειναι οτι σ αυτο που ρωτησε ο φιλος αν μπορεις να κολλησεις τιμητικες στην κανονικη η απαντηση ειναι ναι.Τουλαχιστον σ εμας ολοι αυτο κανανε.

Δημοσ.

Η ειρωνια και καλα τι??? Εμενα στ @@ μου,ξεμπερδεψα,

Το θεμα και η ουσια ειναι οτι προφανως δεν πας σαν κλαμμενο μ$$νι να πεις ''κυριε διοικητα αν μπορουσατε να μου δωσετε και τις τιμητικες που δικαιουμαι θα το εκτιμουσα΄΄.Δεν ειναι τυχαιο οτι τις περισσοτερες αγραφες αδειες,υπηρεσιακα και τετοια τα παιρνουν οσοι πρηζουν μπαλες.

Εγω πηγα του πα οτι ημουν 4 μηνες σερι μεσα για να μαζεψω μερες να παω για δουλεια κ οτι αν χασω ενα μηνα θα κατσω μεσα και θα πληρωθω την αδεια μου(κατι που μου λεγε οτι δεν ισχυει κιολας).Με τα πολλα καταφερα και την πηρα.

Θέτεις σαν επιχείρημα οτι πήγες και του είπες "αν δεν μου δώσεις άδεια, εγώ θα πάρω αναβολή" και υποστηρίζεις οτι αυτό (εν μέρη) βοήθησε να σου δώσει την άδεια.

Καμία σχέση με την πραγματικότητα, δεν του καίγεται καρφάκι αν θα πας εσύ να πάρεις αναβολή για Α, Β, Ω λόγο και αν θα ξανα-τρέχεις στο κέντρο

Δημοσ.

Παρουσιάζομαι Θήβα την ημέρα των γενεθλίων μου! (17 Ιανουαρίου). Κλαίω με την σύμπτωση! :P

Μακάρι όλη η θητεία μου να  είναι σαν την Θήβα...

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...