Προς το περιεχόμενο

Στρατός

Socratis_g

Προτεινόμενες αναρτήσεις

παντου σχεδον επιτρεπονται οι υπνοσακοι, και ειναι σωτηριοι κυριως για να μην ξαναφτιαξεις το κρεβατι σου...εγω σε ολη την θητεια 1 φορα το εστρωσα, στην βασικη οταν μας δειχνανε, μετα υπνοσακο, και στην μοναδα ποτε ...

παντου επιτρεπονται... ακομα και στην 124ΠΒΕ που ειναι απο τα πιο τεντα στρατοπεδα νεοσυλλεκτων αφηνουν απο την 1η μερα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δεν είναι μόνο αυτά, είναι ότι δεν θα χρειάζεται να φτιάχνουν τελείως το κρεβάτι κάθε μέρα...

Αμα αυτος που θα κανει την επιθεωρηση, την κανει σωστα, τοτε το κρεβατι πρεπει να το ξεστρωσεις/ξαναστρωσεις απο την αρχη οπως και να εχει, ειτε ξαπλωσες για μεσσημερι πανω στη κουβερτα (μπλιαξ) ειτε κοιμηθηκες με υπνοσακο.

Κανει ζαρες και τσαλακωνεται το σεντονι απο κατω.

τοσο τεντα που στις αναφορες κανουν κραυγες τα κωλοφανταρα στις 20 χρονες σμηνιες και τις κραζουν

δεν ειμασταν ολοι ετσι και παντα ετσι..

και αν σε πετυχουν και σε βρουν? κανεις κυκλους σε ολη την μοιρα μεχρι να ζαλιστουν τα κτηρια?

καλησπερα παιδια εχω αναβολη μεχρι 31 δεκεμβριου του 2017  αλλα θελω να διακοψω την αναβολη μου και να παω σκεφτομαι να το κανω μεσα γεναρη αμα το κανω ποτε θα μπω ;

• Super Moderators

Αμα αυτος που θα κανει την επιθεωρηση, την κανει σωστα, τοτε το κρεβατι πρεπει να το ξεστρωσεις/ξαναστρωσεις απο την αρχη οπως και να εχει, ειτε ξαπλωσες για μεσσημερι πανω στη κουβερτα (μπλιαξ) ειτε κοιμηθηκες με υπνοσακο.

Κανει ζαρες και τσαλακωνεται το σεντονι απο κατω.

Σε κέντρο τόσο τέντα επιθεώρηση? Πιο πιθανά είναι τα άλλα που ανέφερες παρά αυτό...

Φίλε γιατί ΔΕΝ δήλωσες ΕΛΔΥΚ;

Μπρος στην Λίμνο καταλαβαίνω η Αγία Βαρβάρα (Kύπρος) είναι ζωάρα (εμπλοκή 10-1 με υπηρεσιακό). :P Συν ότι στην Καλύτερη πας και 2-1 (νέος) 1-1 (παλιός) σύν ότι παίρνεις και κανα χατζιλίκι της προκοπής. (Η κάρτα γραφίκών στο pc μου είναι sponsored by ΕΣ)

Αλλα φίλε το κακό έγινε γι αυτό θα σου προτείνο το εξής survival guide:

1. Επιδίωξε φυλάκιο. Η ζωάρα είναι μακρια από το στρατόπαιδο.
  2. Προμηθεύσου psp/ps vita στην λελεδότσεπή.
  3. Manga (κατα προτίμηση με την waifu σου) όσα μπορείς εάν δεν είσαι otaku μπορείς να φέρεις άλλου είδους κομικ όπως λουκυ λουκ, Οβελιξ και Αστερίξ, μέκρι και κλασικά όπως ο Γκαρούρ Ταρζάν και Μικρός Ήρως (ίσως αυτό να αρέσει και σε καραβανάδες λόγο ότι διαδραματίζετε στο Β' Παγκόσμιο).
  4. Σαφώς μέσω psp καλύτερα μέσω psvita φούλαρε ταινίες και anime και cartoon: Eιδικά από anime σου προτείνω τα εξής καθαρά λόγο θεματολογίας (μιας και είσια στρατό ας έχει κάτι με παρόμιο ύφος): Girls und Panzer, Tactical Roar, Strike Witches (έχει 2 σεζόν και ΠΟΛΥ panty flashing), Tenkuu Danzai Skelter+Heaven, Vandread, Vandread: The Second Stage, Xenosaga The Animation, Yoake Mae yori Ruriiro na: Crescent Love, Evangelion, Neo Genesis Evangelion, Schwarzesmarken, Macross Delta. Σαφώς μπορείς να έχεις και άλλη θεματολογία. Εάν σου πουν σουξου μουξου μανταλάκια ότι είναι για παιδία κλπ κλπ τότε ένα επεισόδιο από το Stike Witches μάλλον θα τους σωπάσει. Εάν όχι δειξτους ένα επεισόδιο από το Ikusa otome silvia.
  5. Εάν έχεις waifu φέρτην μέσα (αλλά μην το πεις πουθενά) τουλάχιστον εσεί θα έχεις το (εικονικό) κορίτσι σου πάντα μαζί σου ενώ οι άλλοι θα ξοδεύουν τα λεφτά τους σε μονάδες.
  6. Μάθε μια ξένη γλώσσα. Μεταξύ σκοπιάς και βαρεμάρας αντί να βαριέσαι δοκίμασε να μαθεις κάτι νέο. Ειδικά Ρώσικα είναι μια ωραία γλώσσα που έχει μεγάλη προοπτική στον τουρισμό.
  7. Σαφώς μπορείς να προμηθευτείς ένα η περισσότερα απο τα: Κάρτες Magick the Gathering, Vanguard, Yu-gi-oh και ένα μπορείς λαθραία και κανονικά χαρτιά. Με κανονική τράπουλα νομίζω έχεις περισσότερες πιθανότητες για να βρείς άτομο να παίξεις παρά με κάτι ποιο nerdy (αλλά υπάρχουν και εξαιρέσεις).

Με αυτό παρόλο που δεν θα επιρρεάσει καθόλου την εξίσωση που αναφέρω σε προηγούμενα πόστ θα την κάνει ποιο υποφερτή.

Ρε μήπως μπερδεύεις το θέμα και νόμιζες πως γράφεις στο "πως πέρασα συη κατασκήνωση?"

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε κέντρο τόσο τέντα επιθεώρηση? Πιο πιθανά είναι τα άλλα που ανέφερες παρά αυτό...

Oχι στο κεντρο. (μεσσολογγι)

Εκει μπαινανε μεσα το βραδυ και απλα σημειωνανε ονοματα και μοιραζανε κρατησεις. Προφανως δεν ειχε νοημα και ηταν σαν beta-run μιας και διαγραφανε τα παντα πριν την εξοδο/σε στειλουν στην μοναδα.

Στη μοναδα ομως ηταν πολυ αυστηρα μεχρι να παλιωσεις. Θελανε να σου σπασουν τον τσαμπουκα, δεν εξηγειται αλλιως. Επετρεπαν τον υπνοσακο αλλα τελειως ατυπα. Το πρωι στην επιθεωρηση το κρεβατι θα επρπεε να ηταν αεροδρομιο και ο υπνοσακος κρυμενος.

Αυτο που θελω να πω παντως ειναι οτι ναι μεν ο υπνοσακος ειναι κατι που χρειαζεται , αλλα δε παθαινεις και τιποτα αμα δεν τον εχεις. Το πιο επικινδυνο που μπορει να παθεις απο εκει μεσα ειναι να αναπνευσεις τη βρωμα της κουβερτας που σκεπαζε φανταρους στον ελληνοιταλικο, αλλα αυτο το κανεις ηδη ειτε εισαι με sleeping bag ειτε χωρις.

Επεξ/σία από Zein

καλησπερα παιδια εχω αναβολη μεχρι 31 δεκεμβριου του 2017  αλλα θελω να διακοψω την αναβολη μου και να παω σκεφτομαι να το κανω μεσα γεναρη αμα το κανω ποτε θα μπω ;

Τώρα λίγο δύσκολο. Το πιθανότερο είναι να μπεις Μάρτιο.

Πήγαινε όμως μία τώρα και μην το αφήνεις άλλο. Γιατί μετά από κάποια ημερομηνία του Δεκέμβρη πάνε και επίσημα Μάρτη.

• Super Moderators

Oχι στο κεντρο. (μεσσολογγι)

Στο προηγούμενο post σου είπες ότι δεν είχες στο κέντρο όμως κι ότι στη μονάδα είχες... :P

Οκ, τελικη απαντηση:

Κεντρο: δεν επιτρεποταν και δεν ειχα. Ολα καλα. Χρησιμοποιουσα κουβερτες/σεντιονια στρατου.

Μοναδα: επιτρεποταν ΠΟΛΥ διακριτικα ,κοινως καναν τα στραβα ματια αλλα αν το βρισκανε μοιραζανε κρατησεις. Εκει χρησιμοποιουσα σληπινγκ μπαγκ μεχρι που καποια στιγμη μεσα στο εφιαλτικα ζεςτο καλοκαιρι απλα εριχνα ενα σεντονι πανω στη κουβερτα επειδη βαριομουν.

Προσωπικη μου γνωμη: Σε εναν πολεμο θα κοιμομαστε μεσα σε μια λακουβα που θα τρωμε,κανουμε κακακια και ανα πασα ωρα και στιγμη θα μπορει να ειναι η τελευταια μας "κατοικια". Γιατι ναι, αυτο ειναι το σχεδιο αμυνας της χωρας και ναι, ειναι πολυ αποτελεσματικο σαν αμυνα οσο και αν ακουγεται παραλογο. Ληγει σκληραγωγηση δεν κανει κακο. Ηδη δε σε αφηνουν καλα καλα να παιξεις λιγο μπαλα ή να πας για μπανιο στη θαλασσα επειδη φοβουνται μη τους χτυπησεις, τουλαχιστον ας δειξουμε οτι ειμαστε λιγακι ενηλικες σε μερικα αλλα θεματα εστω για αυτους τους 8-9 μηνες και μετα ας επιστρεψουμε στα kingsize κρεβατια της mediastrom απο 100% πουπουλο δρακο-χηνας.

• Super Moderators

Θα συμφωνούσα με την γνώμη σου αν η υπόλοιπη εκπαίδευση ήταν επαρκής και το τελευταίο ήταν το sleeping bag. Το να "σκληραγωγηθεί" κάποιος πχ χωρίς sleeping bag κι η εκπαίδευση που έχει να είναι το γοπινγ και το σκούπισμα/καθάρισμα/λάντζα, το βρίσκω δώρον άδωρον...

• Like 4

Μόλις ορκίστηκα και εγώ.  υπνόσακο είναι MUST δεν θα στον πάρουν!!! Οταν πήγαμε για σκοπιά μας είπαν κιόλας να φέρουμε τoν υπνόσακο μας. 999/1000  έχουν υπνόσακο και αυτός ο ένας μετάνιωσε την ώρα και την στιγμή που δεν το πείρα. Όσο για το χρώματα για τα ρούχα τη να πάρετε είναι, οτι ΔΕΝ φαίνεται πάρτε οτι θέλετε. εγώ στην αρχή φορούσα κάτι κάλτσες κοντές μέχρι τον αστράγαλο αλλα δεν βολεύουν γιατί βγαίνει σιγα σιγα το παντελόνι έξω. εγώ αεροπορία ήμουν αλλα και ξηρά που στο ίδιο στρατόπεδο ήμασταν όλα πράσινα τα έχουν αυτοί. και κάλτσες ρε παιδιά πάρτε άσπρες αλλα μην τις ανεβάζετε τέρμα πάνω να βγαίνει έξω απο την αρβύλα, οτι ΔΕν φαίνεται δεν έχει σημασία το χρώμα!

χαχαχα ελα ρε που ησουν ? 2η ή 3η μοιρα?

να πεις στα παιδια εδω οτι το πρωι εαν ηθελες ξυπνουσες στις 8.30 και οχι στις 6.15 για γυμναστικη με τους παλαβους που φοραγαν σορτσακια στους 0 βαθμους  :P 

Δεν απαντας ομως αν τον ειχες απο την 1η μερα που παρουσιαστηκες ή τον πήρες μετά.

1η μερα τον εχεις κανονικα εαν πας Αεροπορια . 

Μονο 9/10 κινητα παιρνουν που εχουν καμερα στην Τριπολη. Οπως επισης φαρμακα , αλοιφες , και μωρομαντηλα.

Εαν χρειαστεις να τον βγαζεις γιατι ισως να πας για σκοπια και να κοιμηθεις αλλου τοτε το βαζεις και μεσα στο μικρο τσαντακι που θα παρεις απο εκει με ολα τα ρουχα μαζι. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...