Προς το περιεχόμενο

Στρατός

Socratis_g

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μην αγχώνεσαι ρε φιλαράκι, δεν θα σε βιάζουν κιόλας! Έλεος :lol:

Ε,με αυτα που διαβαζω,για καποιους αυτο θα ηταν το highlight απο αποψη διασκεδασης εκει μεσα.

Επισης ειμαι στο ΛΗΜΝΟΣ ΑΤΣΙΚΗ 285 Τ.Π,αν παιζει κανενα ρολο,αν και αμφιβάλω οτι θα ειναι λιγοτερο καρκινιαρικο απο οτι αλλο υπαρχει εκει περα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

axaxa πόσο γελάω. γιατί είστε πολύ ψαρωμένα ρε!

έτσι ήμουν και εγώ όταν μπήκα.

και τώρα λέω "με τι μλκιες ασχολιόμουν". (για τις κάλτσες λεω πχ)

• Like 1

Χρειαζομε βοηθεια.

Εκανα 1 μηνα στο κεντρο στην καλαματα.ζωαρα,και τωρα με χωσανε στην λημνο,

Τι μπορω να κανω ωστε να μην παω σε αυτο το μπουρδελο? Αναβολη,βυσμα τι να κανω?

Γινεται δηλαδη τωρα που βγήκε η τοποθετηση μου σε μοναδα να κανω κατι για να αλλαξει?

Το μονο που μπορεις να κανεις ειναι αποσπαση αν εχεις μπαρμπα από κορώνη και αυτη μετά από κανά μήνα στην λήμνο.

Ειμαι που ειμαι αποκλεισμενος(βασικα καλυτερα) στην Αθηνα λογω απεργιας πλοιων(τελευταια στιγμη το εμαθα) θα σας γραψω τις εμπειριες μου απο το Κεντρο και συγκεκριμενα ΚΕΠΒ ΘΗΒΑΣ-4 ΜΟΙΡΑ.

Σαν εξ αναβολης η πρωτη μερας μας ηταν μια απλη γραφειοκρατικη καταγραφη των στοιχειων,βολτα απο ψυχιατρο και λεωφορειο για 401-επιτροπη απαλλαγων.Το ιδιο συνεχιστηκε και τις επομενες μερες μεχρι που μειναμε οι μισοι.Το πρωτο μεγαλο αρνητικο ηταν πως περασε μια εβδομαδα για να μας δωσουν ρουχα και ολοι φορουσαν τα πολιτικα...Επισης απο γιατρους περασαμε στα μεσα της δευτερης εβδομαδα οπου μας καναν και το πρωτο εμβολιο(τετανο) και ακολουθησε το δευτερο(μηνιγγιτιδας) την τριτη εβδομαδα.Αλλο ενα μεγαλο - ηταν πως υπηρξαν παιδια που φυγαν 2η-3η εβδομαδα εξαιτιας προβληματων υγειας ενω θα μπορουσαν να ειχαν φυγει απο την πρωτη κιολας εβδομαδα.Απο θεμα εγκαταστασεων στην 4η ΜΟΙΡΑ δεν υπηρχε κατι το ιδιαιτερο,τυπικες παλιες εγκαταστασεις με κρυο νερο εκτος απο 2 ωρες οπου γινοταν μαχη για το μπανιο,θαμποι καθρεφτες,4-5 τουαλετες που "κλειδωναν" για να χεσεις σαν ανθρωπος χωρις να ανοιγει καποιος την πορτα και να σου χτυπαει το κεφαλι και μπανια με κουρτινες ημιχαλασμενες.Για να μην κουραζω..

+Σχεδον ολα τα στελεχη ηταν νεοι(23-26 χρονων) με μεγαλη ανοχη που δεν ζητουσαν τιποτα παραλογο.Υπηρχαν ανθρωποι οπως τον Ανθυπολοχαγο Μιχαλ... με ορεξη και μερακι για το αντικειμενο τους με αποτελεσμα να υπηρχαν στιγμες που ενιωθα ασχημα γιατι δεν του αξιζαν τετοιοι στρατιωτες(τοσο σταρχιδιστες...).Και οι υπολοιποι ανθυπολοχαγοι(Φακ...,Σταμ...,Ζαφ...,Ζιωγκ...,Καλ...,Καρ... κτλ) ηταν ανεκτικοι και προθυμοι να σε βοηθησουν σε οτιδηποτε.Τελος να αναφερθω στον Υπολοχαγο Ιωαννου που εδωσε λυση σε αρκετα μεμονωμενα ή μη προβληματα φανταρων,παντα προθυμος να απαντησει  ακομα  και στην πιο ηλιθια απορια.

+Ο διοικητης Μοιρας που ηταν μια ιδιομορφη προσωπικοτητα που αγγιζε τα ορια του cult.

+Δεν ειχαμε κοριους.

+Ολοι ειχαμε τουλαχιστον 3 εξοδους.

+Η πλειοψηφια των φανταρων που μειναν πανω κατω ηταν μια χαρα παιδια.

+Ειχαμε υπεραρκετο ελευθερο χρονο.

+Οι περισσοτεροι μειναμε ικανοποιημενοι απο τις αδειες(ορκομωσιας,προσωπικους λογους,αθλητες κτλ).

+Οσοι εθελοντικα προσφεραν καποιες υπηρεσιες πηραν τιμητικες αδειες.

+Το ΚΨΜ ειχε connx/nova και μια τυπικη ποικιλια προιοντων.

+Στην 3η Μοιρα λειτουργει γυμναστηριο και υπολογιστες(δεν πηγα,αλλα απο τι ειχα ακουσει ηταν δωρεαν και μπορουσες να παιξεις CS 1.6 και να μπεις στο internet).

+Αν καποιος εχει οικονομικο προβλημα,οσο ειναι στο στρατοπεδο το μονο σιγουρο ειναι πως δεν θα πεινασει.

+Καθαρες τουαλετες.

+Αφθονα μανταρινια και μηλα σχεδον καθε μερα.

+Στις εξοδους υπαρχουν εξω απο το στρατοπεδο λεωφορεια για απευθειας Θηβα/Χαλκιδα/Αθηνα κτλ

+-Δεν υπαρχει γυμναστικη,ουτε τρεξιμο,καμψεις κτλ.Η εκπαιδευση ηταν καθαρα  θεωρητικη ,παραγγελματα κτλ.

+-Αν σου αρεσει η ζαχαρη μερα παρα μερα ολο και καποιο τσουρεκι,κρουασαν,αναψυκτικο,γλυκο κτλ θα σου σερβιρουν.

+-Για να πας στο πεδιο βολης θα περπατησεις αρκετα.

-Οσοι ηταν απο αλλα στρατοπεδα λεγαν πως το φαγητο ειναι καταπληκτικο με σχεση αυτα που ειχαν εκει.Δεν ξερω αλλα για εμενα ηταν ψιλοαθλιο.Ηταν πλουσιο σε υδατανθρακες σε συνδιασμο με την ελλειψη ασκησης αλλα και τις σπαταλες στο κψμ απο βαρεμαρα σε οδηγουσαν σταδιακα σε παραπανισια κιλα.

-Το προγραμμα περιλαμβανε πολλες τηγανητες πατατες και κοτοπουλο σε σημειο σιχαμαρας.Επισης εντυπωσιακοι συνδιασμοι φαγητου οπως πιτσα με σαλατα ντοματα κρεμμυδι και για συνοδευτικο  τηγανιτες πατατες και φετα.

-Οι τιμες στο ΚΨΜ,1.4€ ο φρεντο,0.75€ το 1.5λ νερο,2.7€ τα μωρομαντηλα κτλ..

-Το ΚΨΜ δεν εχει καρτες ανανεωσεις χρονου ομιλιας.

-Στο ΚΨΜ παιζουν 3 φατριες που ελεγχουν την τηλεοραση,αυτοι με τα αθλητικα(που επικρατουν),αυτοι με τις ταινιες και τελος αυτοι με τα ντοκιμαντερ/εκπομπες.Υπαρχουν και καποιοι ακυροι που βλεπουν μοδα,πατιναζ,αγωνες γκολφ που παιρνουν πουλο με συνοπτικες διαδικασιες.

-Το κψμ γινεται τεκες.Ειδικα οταν εχει ταινια ή αγωνα..

-Στις αναφορες σπαταλας υπερβολικα πολυ χρονο.

-Στις εκπαιδευσεις γινοντουσαν ερωτησεις.Υπερβολικα πολλες ερωτησεις.Χαζες ερωτησεις.Συγκεκριμενα οι ερευνας και πληροφορικης ειχαν σπασει ολα τα ρεκορ  ηλιθιων ερωτησεων.

-Δεν σου δινουν βερνικι,αθλητικα ρουχα και αθλητικα παπουτσια.

-Στις εξοδους οι ταριφες ζητανε 5€ για να σε πανε μεχρι την Θηβα.

-Απαγορευεται να περασεις φαγητο απο την πυλη.

-Ο φωτογραφος...μεγαλη ιστορια.

-Ξεχνας το 4g,ειδικα ορισμενοι ατυχοι οπως εγω στο θαλαμο ουτε καν καλο σημα για τηλεφωνο δεν ειχα.

-Οι κουτοπονηριες τυπου επιθεωρηση θα περασει ο διοικητης και λοιπες μπαρουφες που στην ουσια ψαχναν κατι για να μας εχουν απασχολημενους ωσπου να μας πανε για φαγητο.

-Οι εγκεφαλικα γιωταδες που εξαιτιας τους την πληρωναμε και οι υπολοιποι.

-Ο γραφικος Ταξιαρχος που καθε εβδομαδα,καθε εσσο λεει τα ιδια και ιδια.

• Like 1

ΚΕΠΒ για πάντα ρε!

- Καλά, οι τουαλέτες δεν λες ότι ήταν και καθαρές όταν ο κάθε βρομιάρης τα έκανε έξω και στα @ του. Έφευγε.

- Τα ΚΨΜ στην Θήβα δυστυχώς είναι ιδιωτικά. Ακόμα θυμάμαι που χάλαγα μια περιουσία. 1 ευρώ χυμός, (όταν στη μονάδα έχει 0.6)

- Για το φαγητό των εστιατορίων δεν έχω κανένα παράπονο. Προσωπικά μου άρεσε και το τιμούσα. Μάλιστα, το στρατόπεδο στο θέμα του φαγητού ήταν πολύ τέντα (κοιτούσαν να έχουν πάντα ποιοτικά φαγητά). Μας το είχε πει ο ταξίαρχος τότες που υπηρέτησα. Το έβλεπα κιόλας!

Γενικά ζωάρα στη Θήβα!

Το μονο που μπορεις να κανεις ειναι αποσπαση αν εχεις μπαρμπα από κορώνη και αυτη μετά από κανά μήνα στην λήμνο.

Θα παω να βγω γιοτομπολ δεν γινεται.. και θα ειμαι απο τους λιγους που πραγματικα πασχουν απο ψυχολογικα.

τελος παντων δεν υπαρχει λογος να κλαίγομαι εδω.

Μια απορία βρε παιδιά! η ΕΣΣΟ του Νοεμβρίου πότε ορκίστηκε; πότε θα πάνε στις μονάδες τους; 

Είχα την εντύπωση πως ήδη ήταν στις μονάδες αλλά βλέπω ότι σήμερα έγινε η ορκωμοσία. Άρα σε 10 μέρες θα έρθετε στη μονάδα ε;

Χρειαζομε βοηθεια.

Τι μπορω να κανω ωστε να μην παω σε αυτο το μπουρδελο? Αναβολη,βυσμα τι να κανω?

Γινεται δηλαδη τωρα που βγήκε η τοποθετηση μου σε μοναδα να κανω κατι για να αλλαξει?

ΘΑ ΠΗΞΕΙΣ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χρειαζομε βοηθεια.

Φίλε γιατί ΔΕΝ δήλωσες ΕΛΔΥΚ;

Μπρος στην Λίμνο καταλαβαίνω η Αγία Βαρβάρα (Kύπρος) είναι ζωάρα (εμπλοκή 10-1 με υπηρεσιακό). :P Συν ότι στην Καλύτερη πας και 2-1 (νέος) 1-1 (παλιός) σύν ότι παίρνεις και κανα χατζιλίκι της προκοπής. (Η κάρτα γραφίκών στο pc μου είναι sponsored by ΕΣ)

Αλλα φίλε το κακό έγινε γι αυτό θα σου προτείνο το εξής survival guide:

1. Επιδίωξε φυλάκιο. Η ζωάρα είναι μακρια από το στρατόπαιδο.
  2. Προμηθεύσου psp/ps vita στην λελεδότσεπή.
  3. Manga (κατα προτίμηση με την waifu σου) όσα μπορείς εάν δεν είσαι otaku μπορείς να φέρεις άλλου είδους κομικ όπως λουκυ λουκ, Οβελιξ και Αστερίξ, μέκρι και κλασικά όπως ο Γκαρούρ Ταρζάν και Μικρός Ήρως (ίσως αυτό να αρέσει και σε καραβανάδες λόγο ότι διαδραματίζετε στο Β' Παγκόσμιο).
  4. Σαφώς μέσω psp καλύτερα μέσω psvita φούλαρε ταινίες και anime και cartoon: Eιδικά από anime σου προτείνω τα εξής καθαρά λόγο θεματολογίας (μιας και είσια στρατό ας έχει κάτι με παρόμιο ύφος): Girls und Panzer, Tactical Roar, Strike Witches (έχει 2 σεζόν και ΠΟΛΥ panty flashing), Tenkuu Danzai Skelter+Heaven, Vandread, Vandread: The Second Stage, Xenosaga The Animation, Yoake Mae yori Ruriiro na: Crescent Love, Evangelion, Neo Genesis Evangelion, Schwarzesmarken, Macross Delta. Σαφώς μπορείς να έχεις και άλλη θεματολογία. Εάν σου πουν σουξου μουξου μανταλάκια ότι είναι για παιδία κλπ κλπ τότε ένα επεισόδιο από το Stike Witches μάλλον θα τους σωπάσει. Εάν όχι δειξτους ένα επεισόδιο από το Ikusa otome silvia.
  5. Εάν έχεις waifu φέρτην μέσα (αλλά μην το πεις πουθενά) τουλάχιστον εσεί θα έχεις το (εικονικό) κορίτσι σου πάντα μαζί σου ενώ οι άλλοι θα ξοδεύουν τα λεφτά τους σε μονάδες.
  6. Μάθε μια ξένη γλώσσα. Μεταξύ σκοπιάς και βαρεμάρας αντί να βαριέσαι δοκίμασε να μαθεις κάτι νέο. Ειδικά Ρώσικα είναι μια ωραία γλώσσα που έχει μεγάλη προοπτική στον τουρισμό.
  7. Σαφώς μπορείς να προμηθευτείς ένα η περισσότερα απο τα: Κάρτες Magick the Gathering, Vanguard, Yu-gi-oh και ένα μπορείς λαθραία και κανονικά χαρτιά. Με κανονική τράπουλα νομίζω έχεις περισσότερες πιθανότητες για να βρείς άτομο να παίξεις παρά με κάτι ποιο nerdy (αλλά υπάρχουν και εξαιρέσεις).

Με αυτό παρόλο που δεν θα επιρρεάσει καθόλου την εξίσωση που αναφέρω σε προηγούμενα πόστ θα την κάνει ποιο υποφερτή.

Επεξ/σία από PC_MAGAS

Σωστος εν μερει, αλλα

Α) τις τουαλετες τις χρησιμοποιουσε αυστηρα και μονο ο λοχος. Οι μονιμαδες ηταν αλλου. Και γενικα ολοι μας οι χωροι ηταν δικοι μας αλλα παψαμε να τους σεβομαστε. Δε σφουγγαριζαμε, δε καναμε καθαριοτητες, δε καναμε τιποτα.

Β) υπηρχε κλιμα εντασης αναμεσα μας. Καποτε ειμασταν γεματοι λασπες,νηστικοι και απιστευτα αυπνοι/ταλαιπωρημενοι με φουλ εξοπλισμο πανως μας μεσα σε ενα σταγιερ και σιγο-τραγουδαγαμε σαν να ειμασταν παρεα που γνωριζομασταν χρονια. Στο τελος καταληξαμε σχεδον να παιζουμε ξυλο μεταξυ μας με το παραμικρο.

Αυτο που θελω να πω ειναι οτι ο σκοπος του λοχαντερ δεν ηταν να μας ενωσει σα στρατιωτες, παρολο που μας προετοιμαζε -κατα την κριση του- σαν να γινοταν πολεμος στα επομενα 10 λεπτα και να επρεπε να αναχωρησουμε αμεσως για το βουνο. Ο σκοπος του ηταν να μας ενωσει σαν ανθρωπους που θα σεβοταν ο ενας τον αλλο και θα εκανε το σωστο χωρις να σκεφτεται οτι θα τιμωρηθει αν δε το κανει. Παραδοξως, αν το καταφερναμε αυτο θα ειμασταν επισης αποτελεσματικοι και σαν στρατιωτικη ομαδα περα απο ομαδα ανθρωπων. (Σε επιπεδο συνεργασιας παντα για αρχη).

Δεν λες κάτι διαφορετικό, πειθαρχία υπήρχε όσο υπήρχε ο μπαμπουλας της τιμωρίας, όταν δεν υπηρχε σταμάτησε και η ψευτοπειθαρχια.

Αίσθηση καθηκοντος ή ηθική υποχρέωση θα μπορούσε να αναπτυχθεί μόνο σε εθελοντική θητεία. Από την στιγμή που ο άλλος είναι με το ζόρι εκεί δεν έχει και κίνητρο...

Γιατι @@ βυσμα ειχα,μου ειπε πως θα το κανει και τελευταιες μερες δεν σηκωνε το τηλεφωνο..

Δεν μπορω να το πιστεψω,θα χασω 10 χρονια απο την ζωη μου μεσα σε λιγες μερες.

Αν παρω αναβολη τι παιζει? Για ποσο καιρο θα ειναι,και κυριως μετα θα πρεπει να μπω στην λημνο?

Εξαμηνη τουλάχιστον, μπορείς να την πάρεις άνετα.

Αφού δεν γουστάρεις, γιατί δεν πας για απαλλαγή; Να μην χρωστάς και χάρες στο κάθε κωλοβυσμα.

• Like 1

Γεια σας παιδια.

Σκεφτομαι να εξαγορασω την στρατιωτικη μου θητεια. Ακουσα οτι υπαρχει μια μικρη εκπτωση για τους ασφαλιζμενους του ΙΚΑ. Εγω δουλευα σεζον τουριστικα. Ξερεις καποιος σε τι υψος ειναι η εξαγορα? Οφειλω 9 μηνες υπηρεσιας....

Μιας και αναφέρθηκε το θέμα με τους υπνόσακους μερικές σελίδες πριν, έχουμε καμιά λίστα με τα απόλυτος απαραίτητα που πρέπει σίγουρα να πάρει κανείς μαζί του για ΚΕΝ και παραπέρα?

Και κάτι άλλο, powerbanks(ή γενικότερα gadgets του στυλ ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες, ξυριστική μηχανή(?) κλπ) τα περνάμε μέσα ή τα έχουμε καλού κακού πάνω μας για να μην τα ελέγξουν και τα κρατήσουν σε καμιά πύλη?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...