Pablo_Hasan Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2016 Αυτά με τα επιθεωρήσημα κρεβάτια, το ξύρισμα κλπ είναι μκ@@ιες και το ξέρουν και οι ίδιοι οι διοικητές. Εν καιρό πολέμου ούτε που θα ασχολούνται με αυτά. Το γνωρίζουν πολύ καλά ότι είναι μκ@@ες ΑΠΛΑ το κάνουν για να σπάσουν τον τσαμπουκά του φαντάρου. Να στρώσουν τον χαρακτήρα του. Άλλο ρώτησα, πιστεύεις ότι έχουν την νοοτροπία της αυτοθυσιας; Στη θητεία μου, την νοοτροπία του βάρους της κοινωνίας είδα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
The Void Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2016 Άλλο ρώτησα, πιστεύεις ότι έχουν την νοοτροπία της αυτοθυσιας; Στη θητεία μου, την νοοτροπία του βάρους της κοινωνίας είδα. Γιατί ποιος την έχει; αυτό το θέμα δεν έχει να κάνει καθόλου με τον βαθμό! Μπορεί να δεις αστεράτο με φλόγες να είναι πρώτη γραμμή αλλά μπορεί να τον δεις και πίσω να κλαίει. Το ίδιο ισχύει και για τους ΕΠΟΠ/στρατιώτες. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Pablo_Hasan Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2016 Εσύ είπες ότι αυτοί θα μας σώσουν. Εγώ πιστεύω ότι δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Zein Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2016 Δε ξερω τι λετε, αλλα θυμηθηκα περιστατικο που ο βλαξ ο κεπικ διαβασε λαθος σημα στο μεγαφωνο και αντι να πει να κατεβει αμεσσα η μεσσημεριανη φρουρα (20-30 ατομα) εξω απο το διοικητηριο με οπλο,κρανος,εξαρτηση,γεμιστηρες για αναληψη καθηκοντων, ειπε να κατεβει ολο το ταγμα. Καταλαβαινετε οτι οταν υπαρχει επειγον εντολη μεσα στο μεσημερι να κατεβουν 400 ατομα εξω απο το διοικητηριο με φουλ εξαρτηση και ολες τις γεμιστηρες πανω μας πως κατι θα συνεβαινε. Καμια επειγον ασκηση? Καψωνι μεσσημεριατικα με χαλαρο αυδμ με τιποτα. Ισως εγινε κανενα θερμο..? Μεσα σε 3 λεπτα εβλεπες εναν πανικο και ολοι να αρχισουν να λενε την ατακα "παμε πολεμο??" , αλλα παρολα αυτα μεσα στο χαβαλε ακουγες παρα πολλα "θα τους *&Υμησουμε τους κολοτουρκους" κτλ. Εκεινη τη στιγμη γυρω μου ειδα παρα πολλα ατομα προθυμα να καθαρισουν οποιοδηποτε απειλουσε το νησι. ,βεβαια 8 λεπτα μετα οταν κατεβηκε ενας στρατος ολοκληρος μπροστα απο το διοικητηριο ,του αυδμ του βγηκε ο φραπες απο τη μυτη, μας λεει "καλα την παλευετε?????τη φρουρα ειπα μονο!! ουστττ!" και τελειωσε η συντομη περιπετεια. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ProponitisTouKanape Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Αυτά με τα επιθεωρήσημα κρεβάτια, το ξύρισμα κλπ είναι μκ@@ιες και το ξέρουν και οι ίδιοι οι διοικητές. Εν καιρό πολέμου ούτε που θα ασχολούνται με αυτά. Το γνωρίζουν πολύ καλά ότι είναι μκ@@ες ΑΠΛΑ το κάνουν για να σπάσουν τον τσαμπουκά του φαντάρου. Να στρώσουν τον χαρακτήρα του. @ΕΠΟΠς, Ισχύει ότι κοιτάνε να μας χώσουν. Να μας βγάζουν αναφερόμενους για τα κρεβάτια ΟΤΑΝ ο θάλαμος τους είναι μνι καπέλο. Αλλά είναι λίγοι αυτοί και δεν πρέπει να παίρνει η μπάλα όλα τα εποπια. Μην το αναλύσουμε. Γιατί αν το σκεφτείς, το επόπι και ο στρατιώτης θα πάει μπροστά. Ο δοίκας θα είναι χιλιόμετρα πίσω να συντονίζει. Απλα εχουν καπου εξουσια. Για αυτο το παιζουν "αυστηροι". Βγαζουν τα κομπλεξ τους. Δεν σπανε τσαμπουκα, νομιζουν οτι διαμορφωνουν χαρακτηρα και ο φανταρος απλα τους διαολοστελνει απο μεσα του και μετραει τις μερες να βγει απο το κατεργο... Πωω πραγματικα το ακουσα σημερα που ηρθε και το χαρτι στο σχολειο για να κανουμε τα χαρτια μας κτλπ...και φρικαρα..δεν με νοιαζουν οι 12 μηνες..αλλα οτι πρωτα θα επρεπε να παω στρατο και μετα να συνεχισω με σπουδες.. Οταν τελειωσεις με τις σπουδες θα σε νοιαζουν οι 12 μηνες, πιστεψε με... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Zein Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Εν καιρω πολεμου δεν υπαρχουν κρεβατια, αλλα σκηνες μεσα σε λασποτοπους και χωραφια. Αμα καποιος δεν ειναι ικανος να αφιερωνει 5 λεπτα την ημερα με το να στρωνει στην εντελεια, εστω και με αυτον τον παραλογο και ψυχαναγκαστικο τροπο, το κρεβατι του, στη φυση θα ειναι χυμα λες και ειναι σε καμπινγκ. Ενας στρατος δε μπορει να λειτουργησει ποτε ετσι, εκτος αμα μιλαμε για ανταρτικο (που και εκει υπαρχει πειθαρχια) Το ξυρισμα και το κοντο μαλι γινονται για να καθαριζεται πιο ευκολα και ο τελευταιος μπιχλας. Το τελευταιο πραγμα που θες να παθεις οταν θα εισαι χωμενος σε εκεινη τη λακουβα εν καιρω πολεμου, θα ειναι να ζεχνεις και να εισαι γεματος ψειρες επειδη δε πηρες ποτε στα σοβαρα τη προσωπικη σου υγειινη. Υπαρχουν αυτοι που βγαζουν τον τσαμπουκα και τα κομπλεξ τους αλλα δεν ειναι ολοι ετσι. Στην μοναδα μου ειχαμε εναν απιστευτα στρατοκαυλο ραμπο λοχαγο που μας ειχε μονιμως στην τεντα. Καθημερινες επιθεωρησεις και 7 το πρωι μπροστα απο τα κρεβατια με οπλο κρανος εξαρτηση, μετα πρωινες καμψεις, επιθεωρησεις οπλου κτλ κτλ. Αυτο γινοταν συνεχεια. Πολλες φορες ειχαμε και επιθεωρησεις μεσσημεριατικα και γενικα τρεχαμε συνεχεια με αυτον τον ανθρωπο και ολοι οι υπολοιποι λοχοι μας λυποντουσαν και λεγανε θα ειχανε φουνταρει αν τον ειχαν για λοχαγο. Δεν ειχαν και αδικο. Ολοι τον βριζαμε, τον μισουσαμε, καποιοι τον φοβοντουσαν, λεγαμε τι μαλακας ανθρωπος κτλ κτλ.. Περασε ο καιρος και αφου ειχαμε "δεθει" ολοι μεταξυ μας, υπο το πολυ αυστηρο βλεμμα του, ειχαμε γινει με διαφορα ο πιο καθαρος, πειθαρχημενος και ετοιμοπολεμος λοχος ολοκληρου του ταγματος , μη πω και του νησιου. Ενα βραδυ λοιπον, σε μια βραδυνη αναφορα μας μαζευει να μας πει κατι και ανακαλυπτει οτι 2-3 απο τους παλιους ειχανε κανει μια βλακεια , δε θυμαμαι τι. Εκει που περιμεναμε να μας κανει τη ζωη κολαση οπως ειχε κανει και στο παρελθον που τιμωρουσε ολο τον λοχο αν 1-2 κανανε κατι, μας κοιταει και λεει "ενταξει ρε παιδια, ενταξει. τι να πω. ξενερωσα. μπραβο σας. αφου θελετε να ειστε παιδακια ας παραμεινετε παιδακια. καντε οτι θελετε αφου αυτο θελετε, εγω δε ξανασχολουμαι μαζι σας. τι να πω..". Οταν τα ελεγε αυτα ειχε πνιγμενη τη φωνη του, ηταν απογοητευμενος και ενοιωθε οτι απετυχε να μας "ενωσει". Οταν το ειπε αυτο, ολοι απο μεσα μας θελαμε να πεταξουμε πυροτεχνηματα, η χαρα μας δε περιγραφοταν! Το επομενο πρωι μαλιστα ειχε και 20ημερη αδεια οποτε θα καναμε διακοπες για παντα χωρις τον μπαμπουλα πανω απο το κεφαλι μας! Fast forward 3 βδομαδες μετα, ειχαμε γινει ο πιο βρωμικος λοχος του ταγματος, ειχαμε συνεχεια καβγαδες και φασαριες μεταξυ μας, αλληλομπιφτεκονομασταν στις υπηρεσιες και ειμασταν ολοι μας ανεξαιρετως παρταλια. Η κατασταση ηταν πολυ ασχημη και σχεδον λεγαμε μακαρι να γυρναγε πισω να μας βαλει σε ταξη.. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
_linuslost_ Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Αχου τον , τι καλουλης λοχαγος....! Ολοι μαγκες μεσα αλλα αυτοι ειναι τα μεγαλυτερα μπουρδελα στην καθημερινη ζωη τους. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sarandis Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Τέλος του μήνα τελειώνει η αναβολή. Έχει κανείς ιδέα αν το site της στρατολογίας ανανεώνεται άμεσα για το πότε παρουσιάζομαι; Υποθέτω δε μπαίνω καπάκι πρώτες μέρες Γενάρη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thomasG4 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Τέλος του μήνα τελειώνει η αναβολή. Έχει κανείς ιδέα αν το site της στρατολογίας ανανεώνεται άμεσα για το πότε παρουσιάζομαι; Υποθέτω δε μπαίνω καπάκι πρώτες μέρες Γενάρη. Ανάλογη περίπτωση και εγώ. Έστειλα email στη στρατολογία και μου είπαν ότι μπαίνω με την Β' ΕΣΣΟ (Μάρτιος). Τώρα για την ακριβή ημερομηνία έχω την εντύπωση ότι οτι χαρτί κατάταξης θα έρθει μέσα στο Φεβρουάριο. Τότε δηλαδή θα μπορείς να δεις την ακριβή ημερομηνία και το στρατόπεδο στο site. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Θεkλα Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Παρουσιαζομαι και εχω 2 ερωτήσεις: 1. Για πεζικο μπορω να παρω λευκες φανελες ή πρέπει να είναι χακι/παραλλαγής; Οι καλτσες οπωσδηποτε πρασινες; 2. Υπνοσακος επιτρέπεται στην εισοδο ή κόβεται και πρεπει να μου ρον φερουν 1η επισκεψη; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
The Void Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Παρουσιαζομαι και εχω 2 ερωτήσεις: 1. Για πεζικο μπορω να παρω λευκες φανελες ή πρέπει να είναι χακι/παραλλαγής; Οι καλτσες οπωσδηποτε πρασινες; 2. Υπνοσακος επιτρέπεται στην εισοδο ή κόβεται και πρεπει να μου ρον φερουν 1η επισκεψη; Άμα δεν φαίνεται όλα καλά. Άμα όμως και στο ελάχιστο φαίνεται μπορούν να σε βγάλουν αναφερόμενο κιόλας. Οπότε πάρε εκεί τα πάντα παραλλαγής και έχε το κεφάλι σου ήσυχο. Εντύπωση θα μου έκανε αν στο κόβανε. Μια χαρά επιτρέπεται. ΥΓ1) Αν πάρεις φανέλες με τιράντες και δεν φαίνονται, τότε πάρε και ροζ. Αλλιώς είναι πολύ πιθανό να φαίνεται στον λαιμό. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
La_MoRt Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Παρουσιαζομαι και εχω 2 ερωτήσεις: 1. Για πεζικο μπορω να παρω λευκες φανελες ή πρέπει να είναι χακι/παραλλαγής; Οι καλτσες οπωσδηποτε πρασινες; 2. Υπνοσακος επιτρέπεται στην εισοδο ή κόβεται και πρεπει να μου ρον φερουν 1η επισκεψη; 1. Μη πάρεις άλλο χρώμα από χακί παίζουν και βλάκες που μπορεί να σου κάνουν θέμα πάρε καλού κακού χακί να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. 2.Υπνόσακο εμάς στο κέντρο δεν αφήναν, παρουσιάστηκα Αυλώνα δε ξέρω τι γίνεται στα άλλα κέντρα αλλά και καλά για να μάθεις να στρώνεις σωστά το κρεβάτι το κάνουν. Πάρε όταν θα πάρεις τη μετάθεση εκεί λογικά δε θα έχεις θέμα. Επίσης μην έχεις μαζί σου οτιδήποτε αιχμηρό νυχοκόπτες κτλ γιατί τα ψάχνουν και κάνουν πλιάτσικο και δε θα τα ξανάδεις. Καλή θητεία να έχεις!! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Edel Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Σεπτέμβρη του 2014 που παρουσιάστηκα Αυλώνα, από το πρώτο βράδυ κοιμήθηκαμε όλοι με υπνόσακο κανονικά. Σεντόνι πάνω από το κρεβάτι και πάνω του το sleeping bag. Δεν υπάρχει περίπτωση να κοιμηθείς με κουβέρτες και σεντόνια στρατού. Είναι ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ. Και ο κολλητός που που παρουσιάστηκε τώρα το Νοέμβρη Αυλώνα, από το πρώτο βράδυ στον υπνόσακο κοιμήθηκε κανονικά. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
La_MoRt Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Τι να σου πω εγώ που παρουσιάστηκα το 2012 δεν επιτρεπόταν τους καβατζώνανε όλους και δε τους ξανά έβλεπες. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Pablo_Hasan Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Ενα βραδυ λοιπον, σε μια βραδυνη αναφορα μας μαζευει να μας πει κατι και ανακαλυπτει οτι 2-3 απο τους παλιους ειχανε κανει μια βλακεια , δε θυμαμαι τι. Εκει που περιμεναμε να μας κανει τη ζωη κολαση οπως ειχε κανει και στο παρελθον που τιμωρουσε ολο τον λοχο αν 1-2 κανανε κατι, μας κοιταει και λεει "ενταξει ρε παιδια, ενταξει. τι να πω. ξενερωσα. μπραβο σας. αφου θελετε να ειστε παιδακια ας παραμεινετε παιδακια. καντε οτι θελετε αφου αυτο θελετε, εγω δε ξανασχολουμαι μαζι σας. τι να πω..". Οταν τα ελεγε αυτα ειχε πνιγμενη τη φωνη του, ηταν απογοητευμενος και ενοιωθε οτι απετυχε να μας "ενωσει". Οταν το ειπε αυτο, ολοι απο μεσα μας θελαμε να πεταξουμε πυροτεχνηματα, η χαρα μας δε περιγραφοταν! Το επομενο πρωι μαλιστα ειχε και 20ημερη αδεια οποτε θα καναμε διακοπες για παντα χωρις τον μπαμπουλα πανω απο το κεφαλι μας! Fast forward 3 βδομαδες μετα, ειχαμε γινει ο πιο βρωμικος λοχος του ταγματος, ειχαμε συνεχεια καβγαδες και φασαριες μεταξυ μας, αλληλομπιφτεκονομασταν στις υπηρεσιες και ειμασταν ολοι μας ανεξαιρετως παρταλια. Η κατασταση ηταν πολυ ασχημη και σχεδον λεγαμε μακαρι να γυρναγε πισω να μας βαλει σε ταξη.. Υπάρχουν δύο μορφές πειθαρχίας, η εσωτερική και η εξωτερική. Η εξωτερική υφίσταται όσο υπάρχει ο φόβος της τιμωρίας και όπως παρατήρησες μόλις πάψει αυτή η πιθανότητα παύει και η πειθαρχία. Αυτή είναι και η λάθος πειθαρχία. Η εσωτερική πειθαρχία υπάρχει όταν κάνεις κάτι από αίσθηση καθηκοντος, ηθική υποχρέωση, κτλ Ο λοχαντερ δεν απετυχε να σας ενώσει, μάλλον κατάλαβε ότι δεν είναι καθήκον ή ηθική υποχρέωση σας να φυλατε τα ντουβαρια και να καθαριζετε τις τουαλέτες που χεζουν οι μονιμαδες... 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις