Προς το περιεχόμενο

Στρατός

Socratis_g

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σε εμάς στο Πεύκο μας μοίραζαν (δωρεάν) τη Gilette Fusion, εν έτει 2011.

Το Φεβρουάριο του 2009 που παρουσιάστηκα Διαβηβάσεις στην Καλαμάτα μας μοίραζαν με σε εμάς τα Fusion.

Για μια φορά καλά είναι, τα ανταλλακτικά της Gillette είναι όμως πανάκριβα...

Όντως είναι ακριβά, αλλά δεδομένου ότι θα ξυρίζεσαι κάθε μέρα, οι τρίχες δεν θα μεγαλώνουν τόσο και το ξυραφάκι δεν θα αχρηστεύεται γρήγορα. Εγώ θυμάμαι ότι όλη την χρονιά (είχα κάνει 12μηνο, δεν με είχε πιάσει ακόμη το 9μηνο), δεν είχα αγοράσει καθόλου ανταλακτικά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Το Φεβρουάριο του 2009 που παρουσιάστηκα Διαβηβάσεις στην Καλαμάτα μας μοίραζαν με σε εμάς τα Fusion.

Όντως είναι ακριβά, αλλά δεδομένου ότι θα ξυρίζεσαι κάθε μέρα, οι τρίχες δεν θα μεγαλώνουν τόσο και το ξυραφάκι δεν θα αχρηστεύεται γρήγορα. Εγώ θυμάμαι ότι όλη την χρονιά (είχα κάνει 12μηνο, δεν με είχε πιάσει ακόμη το 9μηνο), δεν είχα αγοράσει καθόλου ανταλακτικά.

Τι εννοείς δεν αγόρασες καθόλου ανταλλακτικά;

Έβγαλες όλη τη θητεία με ένα ξυραφακι;

Βασικά το πακέτο είχε μέσα 3-4 ανταλλακτικά, δεν θυμάμαι ακριβώς, και μέχρι το τέλος της θητείας είχα χρησιμοποιήσει μόνο τα 2, μου είχαν περισσέψει κιόλας δηλαδή. Εκ νέου ανταλλακτικά αγόρασα περίπου 1 χρόνο μετά το τέλος της θητείας μου. Πληροφοριακά το συγκεκριμένο ξυραφάκι το έχω από τότε (από τον Φεβρουάριο του 2009) μέχρι και σήμερα, και αγοράζω μόνο τα ανταλλακτικά. Γένια βγάζω πολλά, αλλά δεδομένου ότι στον στρατό ξυριζόμουν κάθε μέρα, δεν προλάβαιναν να μεγαλώσουν οι τρίχες, οπότε το ξυραφάκι γλιστρούσε ομαλά και δεν χάλαγε γρήγορα.

• Like 1

Χαχα, και τα στρατόπεδα νομίζεις δεν έχουν πολιτικό κόστος;

Δες τι είχε γίνει πριν λίγα χρόνια όταν πήγαν να κλείσουν το στρατόπεδο στο αμυνταιο. Τα κεν στην αρτα, Καλαμάτα, κτλ γιατί τα κλείνουν και τα ανοίγουν συνέχεια;

Το ιδιο λεμε. Απο αλλου δεν βγαινει περικοπη, τα υπολοιπα χρηματα πανε σε μισθους. Αλλα αν κλεισει το στρατοπεδο στην Ανω Ραχουλα πως θα ζησει η τοπικη κοινωνια αν οχι παρασιτικα στην πλατη φανταρων και μονιμαδων;

Αν τα παίρνεις κάθε μέρα σιγά τη φθορά

Εγώ βέβαια παρέμεινα με το mach 3 μου αλλά δε πρέπει να χρησιμοποιήσα πάνω από 5 ανταλλακτικά

Προς το τέλος έμπαινα από την έξοδο αξύριστος και πριν τη πρωινή αναφορά έριχνα λίγο νερό απλά χωρίς αφρό και τα έπαιρνα έτσι

Και τελείως στεγνό ξύρισμα πρέπει να έκανα σε κάτι φάσεις απαλεψιας

Το πρόβλημα το είχα όταν καλοκαιριασε, το χειμώνα που είχα αυτό το πράγμα σαν κασκόλ στο λαιμό μου μαζί με το γεγονός ότι τα γένια μου ειναι κυρίως ξανθά το ρισκαρα και εμένα και 2-3 μέρες αξύριστος

Αλλά μόλις μπήκε άνοιξη άρχισαν να γυαλιζουν στον ήλιο, με παίρνει σε μια φρουρά ένα εποπι χαμπαρι και έκτοτε όποτε με έβλεπε με φώναζε από μακριά να με επιθεωρήσει :lol:

Η ξυριστηκη πάντα μου γυρνούσε τις τρίχες, η ξυραφαρα από την άλλη με βόλευε πάντα περισσότερο, έχει να κάνει με τη μούρη του καθενός

Αλλά πλέον είπαμε, όλοι μουσιες και τέλος

Πειτε λιγο οι αεροποροι που απο οτι ειδα ηταν πολλοι εδω μεσα στα νιατα τους και τους μαλωνει ο παμπλο,στη διαρκεα της βασικης ποιες θεσεις ειναι χωσιμο και ποιες οι καλες?Πχ ακουσα κατι για διμοιρια επιδειξεων οτι παιρνουν 5 μερες παραπανω αδεια απο τους υπολοιπους.Τραβανε μεγαλυτερο λουκι ομως αυτοι μεσα ή ζωαρα?

τραβάνε ΤΑΙΡΑΣΤΙΟ λουκι, προσωπικα αξιζει μονο αν θες να χτησεις καλο σωμα ή να χασεις 4-5 κιλα στις 20 μερες εκει... μην ασχοληθεις με τις 5 μερες, οντως τις δινουν, αλλα μπορεις να τις παρεις στην μοναδα που θα πας και αλλιως και χωρις κοπο και τρεξιμο... πχ βαψε την μοιρα σου ή κατσε πλυνε το αμαξι του μοιραρχου ή πηγενε μπες στις παρελασεις και στα αγηματα... κλαιν....

θεσεις στην βασικη δεν υπαρχουν, καθε μερα ειναι διαφορετικα ατομα για μαγειρια λαξ κλπ οποτε πρεπει να εισαι μεγαλο φιδι / βυσμα/ γαμοσειρης για να κανεις κατι αλλο... πχ γραφειο προσωπικου, καφετζης του διοικητη κλπ... μιλαμε για τον 1 στους 500 ομως

»Εμείς επιμένουμε στα εξής: Πρώτον, έχουμε απειλή. Δεύτερον, ένας προϋπολογισμός όπως και ένας ισολογισμός, στο τέλος, έχουν πέρα από δαπάνες και τον τομέα των εσόδων. Τρίτον, η ανεκμετάλλευτη περιουσία των Ενόπλων Δυνάμεων πρέπει να αξιοποιηθεί. Αν αξιοποιηθεί το 20% της περιουσίας που δεν χρησιμοποιείται για στρατιωτικούς σκοπούς, με απόδοση 5% ως ενοίκιο το χρόνο, συγκεντρώνεται ετησίως ένα ποσόν ύψους 150-200 εκατομμύρια ευρώ.

»Είμαστε σε μία συζήτηση για αυτό. Δεν μπορεί να ζητάμε και άλλες μειώσεις από τα στελέχη που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις, που αφορά σε 700.000 ανθρώπους, οι οποίοι έχουν υποστεί μειώσεις μισθών πάνω από 30%».

Αυτά τα 2 μου έκαναν εντύπωση εμένα και πιο συγκεκριμένα τα εξής:

- Εγώ κανένα πρόβλημα να αξιοποιήσουμε την περιουσία και να βρεθούν από εκεί τα λεφτά. Γιατί όμως δεν έχει γίνει ήδη; Αυτές οι περικοπές συμφωνήθηκαν πριν από μήνες άρα χρόνος υπήρχε. Η σωστή πρόταση είναι: "Επειδή τον παίξαμε, κάνουμε τώρα περικοπές και όταν αξιοποιήσουμε την περιουσία θα τις πάρουμε πίσω".

- 700.000; εγώ νόμιζα ότι όλο το δημόσιο είναι κάπου τόσο υποτίθεται; Μάλλον δεν μετρούσαν τις Ε.Δ. λες και αυτοί υπηρετούν άλλο κράτος...

Βασικά το πακέτο είχε μέσα 3-4 ανταλλακτικά, δεν θυμάμαι ακριβώς, και μέχρι το τέλος της θητείας είχα χρησιμοποιήσει μόνο τα 2, μου είχαν περισσέψει κιόλας δηλαδή. Εκ νέου ανταλλακτικά αγόρασα περίπου 1 χρόνο μετά το τέλος της θητείας μου. Πληροφοριακά το συγκεκριμένο ξυραφάκι το έχω από τότε (από τον Φεβρουάριο του 2009) μέχρι και σήμερα, και αγοράζω μόνο τα ανταλλακτικά. Γένια βγάζω πολλά, αλλά δεδομένου ότι στον στρατό ξυριζόμουν κάθε μέρα, δεν προλάβαιναν να μεγαλώσουν οι τρίχες, οπότε το ξυραφάκι γλιστρούσε ομαλά και δεν χάλαγε γρήγορα.

Δεν είναι θέμα μόνο φθορας αλλά και υγιεινής. Αυτά τα ξυραφάκια μαζεύουν ανάμεσα στις λαμες υπόλοιπα αφρου/gel, γένια, κτλ. που δεν καθαρίζουν με τίποτα.

Αν θυμάμαι καλά περίπου βδομάδα μου κραταγε το ανταλλακτικό, όταν τελείωσαν το γύρισα στα Bic.

Αυτά τα 2 μου έκαναν εντύπωση εμένα και πιο συγκεκριμένα τα εξής:

- Εγώ κανένα πρόβλημα να αξιοποιήσουμε την περιουσία και να βρεθούν από εκεί τα λεφτά. Γιατί όμως δεν έχει γίνει ήδη; Αυτές οι περικοπές συμφωνήθηκαν πριν από μήνες άρα χρόνος υπήρχε. Η σωστή πρόταση είναι: "Επειδή τον παίξαμε, κάνουμε τώρα περικοπές και όταν αξιοποιήσουμε την περιουσία θα τις πάρουμε πίσω".

-

παπατζιλικια, οι χώροι που χρησιμοποιούν δεν είναι περιουσία τους να κάνουν real estate, παραχωρηθηκαν απο το κράτος στις εδ για συγκεκριμένο σκοπό.

Όταν κάποιο στρατόπεδο κλείνει, δεν παραμένει στην ιδιοκτήσια τους, επιστρέφει στο κράτος /Δήμο κτλ.

Πραγματική περιουσία, αγορές - δωρεές, κτλ πρέπει να είναι ελάχιστα.

Δεν είναι θέμα μόνο φθορας αλλά και υγιεινής. Αυτά τα ξυραφάκια μαζεύουν ανάμεσα στις λαμες υπόλοιπα αφρου/gel, γένια, κτλ. που δεν καθαρίζουν με τίποτα.

Αν θυμάμαι καλά περίπου βδομάδα μου κραταγε το ανταλλακτικό, όταν τελείωσαν το γύρισα στα Bic.

παπατζιλικια, οι χώροι που χρησιμοποιούν δεν είναι περιουσία τους να κάνουν real estate, παραχωρηθηκαν απο το κράτος στις εδ για συγκεκριμένο σκοπό.

Όταν κάποιο στρατόπεδο κλείνει, δεν παραμένει στην ιδιοκτήσια τους, επιστρέφει στο κράτος /Δήμο κτλ.

Πραγματική περιουσία, αγορές - δωρεές, κτλ πρέπει να είναι ελάχιστα.

Αυτό δεν το ξέρω είναι η αλήθεια, θα είχε ενδιαφέρον αν υπήρχαν στοιχεία για κάτι τέτοιο, αλλά θα είναι πολύ δύσκολο να ξεθαφτούν και να υπάρχουν. Όπως και να έχει, εγώ ήθελα να υποδείξω το ότι είναι τελείως γελοίο να λέμε ότι δεν θέλουμε να κάνουμε κάποια περικοπή επειδή θα μπορούσαμε να έχουμε βρει από αλλού τα λεφτά. Αν θέλουμε, ας τα βρούμε και μετά τα λέμε.

Αυτό δεν το είχα σκεφτεί. Έχει μια λογική όπως το λες, αλλά εγώ ουδέποτε είχα ερεθισμούς στο δέρμα. Εννοείται πλενόμουν με καυτό νερό και μετά έβαζα aftersave με οινόπνευμα και ενδεχομένως έτσι να σκοτώνονταν τυχόν μικρόβια. Επίσης τα ξυριστικά τα φύλαγα σε ειδικό τσαντάκι, δεν τα πέταγα όπου νάναι.

τραβάνε ΤΑΙΡΑΣΤΙΟ λουκι, προσωπικα αξιζει μονο αν θες να χτησεις καλο σωμα ή να χασεις 4-5 κιλα στις 20 μερες εκει... μην ασχοληθεις με τις 5 μερες, οντως τις δινουν, αλλα μπορεις να τις παρεις στην μοναδα που θα πας και αλλιως και χωρις κοπο και τρεξιμο... πχ βαψε την μοιρα σου ή κατσε πλυνε το αμαξι του μοιραρχου ή πηγενε μπες στις παρελασεις και στα αγηματα... κλαιν....

θεσεις στην βασικη δεν υπαρχουν, καθε μερα ειναι διαφορετικα ατομα για μαγειρια λαξ κλπ οποτε πρεπει να εισαι μεγαλο φιδι / βυσμα/ γαμοσειρης για να κανεις κατι αλλο... πχ γραφειο προσωπικου, καφετζης του διοικητη κλπ... μιλαμε για τον 1 στους 500 ομως

Μαλιστα αρα να το αποφυγω..Κοιτα γενικα εχω γνωστο που ειναι σμηνιας στην Τριπολη και μονος του μου ειπε αν θελω να προσπαθησει να με χωσει καπου καλυτερα πχ διμοιρια επιδειξεων,αλλα δεν εχω ιδεα τι ακριβως παιζει εκει γιαυτο ειπα να ρωτησω.

• Like 1

Μαλιστα αρα να το αποφυγω..Κοιτα γενικα εχω γνωστο που ειναι σμηνιας στην Τριπολη και μονος του μου ειπε αν θελω να προσπαθησει να με χωσει καπου καλυτερα πχ διμοιρια επιδειξεων,αλλα δεν εχω ιδεα τι ακριβως παιζει εκει γιαυτο ειπα να ρωτησω.

οτι και να γινει θα σταξεις στην βασικη παντως να το ξερεις... εχει πολυ εως παρα πολυ τρεξιμο και πηξιμο :devil: :devil: :devil: :devil:

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...