Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

εγω ακουσα οτι θα παει 14 μηνες και 12 για αυτους που υπηρετουν ηδη

που το ακουσες ψηλε μου? γενικα στον στρατο επικρατει ευθυνοφοβια, κανεις δεν αναλαμβανει με σιγουρια να πει τιποτα...

Δημοσ.

Ποιούς Φούρνους, της Ικαρίας;;;

Όχι ήμουν αρτοποιος στο στρατό και μου άρεσε πολύ. Πήρα και πτυχίο και αν και δεν έχει καμία σχέση το επάγγελμα μου άνετα θα γουσταρα να ανοιγα φούρνο
Δημοσ.

Α οκ. Πάντως τα ωράρια πρέπει να 'ταν πολύ βάρβαρα αν κρίνω απο τους πολιτικούς φούρνους...

Το καλό όμως απ' ό,τι κατάλαβα είναι οτι μαθαίνει μια τέχνη ο στρατιώτης που μπορεί να την χρησιμοποιήσει μετά αν δεν έχει κάτι άλλο στον νού του, σαν ευκαιρία που δίνει ο στρατός να το πω έτσι ε;

• Like 1
Δημοσ.

Το καλό όμως απ' ό,τι κατάλαβα είναι οτι μαθαίνει μια τέχνη ο στρατιώτης που μπορεί να την χρησιμοποιήσει μετά αν δεν έχει κάτι άλλο στον νού του, σαν ευκαιρία που δίνει ο στρατός να το πω έτσι ε;

Nαι,πως να λουφαρει..!Τεχνη ιδιαιτερα χρησιμη αν εχεις ονειρα διορισμου στο δημοσιο παντως

Δημοσ.

Α οκ. Πάντως τα ωράρια πρέπει να 'ταν πολύ βάρβαρα αν κρίνω απο τους πολιτικούς φούρνους...

To ωράριο ήταν 4 με 11 το πρωί εκτός Σαββάτου που ήταν 3-11 οπότε καταλαβαίνεις έπεφτε δουλειά.

Ειδικά για ένα μήνα που ήμουν ο μόνος φαντάρος μαζί με δύο στελέχη ουσιαστικά μόνος μου δηλαδή μου είχε φύγει το σκατό γιατί μιλάμε για παραγωγή 500-600 ψωμιά τις καθημερινές και περίπου στα 1000 το Σάββατο....

Και φυσικά εκτός από το να φτιάξεις το ψωμί έπρεπε να γυαλίζει η όλη εγκατάσταση...

Nαι,πως να λουφαρει..!Τεχνη ιδιαιτερα χρησιμη αν εχεις ονειρα διορισμου στο δημοσιο παντως

Μόνο λούφα δεν ήταν. Ούτε είχα όνειρα ποτέ μου για δημόσιο απλά σαν άνθρωπος προσπαθώ να αξιοποιώ το χρόνο μου.

Το επάγγελμα μου είναι οδοντοτεχνίτης και όταν ήμουν φαντάρος ήθελα λίγα μαθήματα για νμα τελειώσω το Τει.

Θα μπορούσα να γυρίσω στη πόλη μου και να ξύνομαι αντ'αυτού προτίμησα να πάω 500 χλμ πιο πάνω ( Ξάνθη ) για να μάθω κάτι που δεν ήξερα ( και πάντα μου άρεσε ) και αυτό το 9αμηνο να μην πάει άχρηστο τελείως γιατί στη τελική κονόμησα και πτυχίο αρτοποιού με αναγνωρισμένη 9 μήνες προυπηρεσία.

Για να ανοίξεις φούρνο δικό σου χρειάζεσαι 3 χρόνια ένσημα ή 2 χρόνια σε σχολή αρτοποιείας και ζαχαροπλαστικής ή να έχεις πτυχίο από το στρατό. 

Δεν σκοπεύω να ανοίξω φούρνο αλλά ότι ξέρεις σε αυτή τη ζωή καλό είναι.

Μάθε τέχνη και άστην όπως λέει και ο λαός.

• Like 1
Δημοσ.

Αρτοποιοι γίνονται άοπλοι, όντως έχουν πρωινό ξύπνημα κατά τις 5 - 5:30, αλλά δεν έχουν σκοπιες, ούτε ψευτοεκπαιδευση, ούτε παρελάσεις, ούτε τίποτα άλλο. Μια χαρά πέρασε ο φίλος...

Δημοσ.

Φιλαράκι η λούφα είναι στον χαρακτήρα, όχι στην ειδικότητα. Αν ο άλλος σ' ό,τι και να κάνει το πρώτο πράγμα είναι πως θα λουφάρει, δεν του φταίει καμιά ειδικότητα.

Εδώ ο άλλος(ένας...) καταδρομέας ήταν και χανόταν για ώρες και τον ψάχναμε και ξέρεις πού καβατζωνόταν; Σε κουφάλα βράχου που 'χε ανακαλύψει!! :o

Αυτό το μένος με το δημόσιο πιά! Παραδεχτείτε οτι απλά σπάζεστε απο ζήλια που είναι ο άλλος μέσα κι όχι εσείς... δεν είναι ντροπή. Κι εγώ θα χαιρόμουν τρελά να ήμουν σε μια τόσο σίγουρη δουλειά και να μην έχω για αφεντικό το κάθε ψωμολυσσάρη λαμόγιο που για 200€ μου βγάζει την Παναγία... :-)

• Super Moderators
Δημοσ.

Σίγουρα κάποιοι ζηλεύουν, αλλά δεν νομίζω ότι είναι αυτοί που κράζουν...

Το θέμα δεν είναι τόσο ότι λουφάζουν αλλά ότι πληρώνονται από τους φόρους μας. Αν πληρωνόντουσαν από ιδιώτη δεν θα μας ένοιαζε, αλλά τότε δεν θα υπήρχε λούφα γιατί θα έκοβαν κώλους... :P

• Like 1
Δημοσ.

Ναι δεν διαφωνώ σ' αυτό που λες, αλλά ρε παιδί μου νομίζω πως κανείς δεν πλακώνεται να μπεί για να λουφάρει ειδικά. Την σιγουριά ψάχνουν.

Άλλο το πως έχει καταντήσει ο θεσμός του δημοσίου επίτηδες απο το σύστημα για να τρωγόμαστε μεταξύ μας, γιατί και ο στρατός, η αστυνομία κλπ δημόσιο είναι κι εκεί αλλά δεν ξύνονται, δεν γίνεται να ξυστούν...

• Super Moderators
Δημοσ.

Άλλο το πως έχει καταντήσει ο θεσμός του δημοσίου επίτηδες απο το σύστημα για να τρωγόμαστε μεταξύ μας, γιατί και ο στρατός, η αστυνομία κλπ δημόσιο είναι κι εκεί αλλά δεν ξύνονται, δεν γίνεται να ξυστούν...

Το δημόσιο έχει καταντήσει έτσι γιατί δεν υπάρχει σωστή οργάνωση, μηχανογράφηση κτλπ και γιατί δεν θέλουν να χάσουν τα πελατάκια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα κάποιες υπηρεσίες/οργανισμοί/τομείς να ξύνονται σε σχέση με άλλους.

Ψάξε να δεις πόσους είχαμε πχ το 1998 και πόσο είχαν φτάσει το 2010. Αυξήθηκε τόσο ο πληθυσμός της χώρας ή των ατόμων που πρέπει να εξυπηρετήσουν/υποστηρίξουν? Εξαφανίστηκαν οι υπολογιστές/μηχανογράφηση/αυτοματισμοί/κτλπ και χρειαζόμασταν περισσότερους?

• Like 2
Δημοσ.

Στο στρατό έχουν τζάμπα δουλους, που τους πληρώνουν κιόλας.

Σε ποια άλλη δουλειά υπάρχει αυτό;

Το δημόσιο έχει καταντήσει έτσι γιατί δεν υπάρχει σωστή οργάνωση, μηχανογράφηση κτλπ και γιατί δεν θέλουν να χάσουν τα πελατάκια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα κάποιες υπηρεσίες/οργανισμοί/τομείς να ξύνονται σε σχέση με άλλους.

Ψάξε να δεις πόσους είχαμε πχ το 1998 και πόσο είχαν φτάσει το 2010. Αυξήθηκε τόσο ο πληθυσμός της χώρας ή των ατόμων που πρέπει να εξυπηρετήσουν/υποστηρίξουν? Εξαφανίστηκαν οι υπολογιστές/μηχανογράφηση/αυτοματισμοί/κτλπ και χρειαζόμασταν περισσότερους?

Δεν έχετε άδικο στο πως βλέπετε το πράγμα κι εσύ και ο Hasan απλά πιστεύω οτι κι έτσι όπως είναι η οργάνωση απο τη μια γίνεται η δουλειά γρήγορα και σωστά απλά κρίνοντας απο υπαλλήλους υποδείγματα που έχω συναντήσει κατά καιρούς, όπως και το οτι και "σκλάβους" να έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει κάποιος απο την άλλη εξαρτάται απο τον ίδιο πως θα τους χρησιμοποιήσει, θα τους τα φορτώσει όλα δηλαδή για να λουφάρει ή θα έχουν έναν συμπληρωματικό ρόλο στα καθίκοντά του.

Γι αυτό λέω και στο παραπάνω μήνυμα οτι εξαρτάται απο τον χαρακτήρα του άλλου αν θα προτιμήσει να λουφάρει ή να παράγει έργο.

Εξάλλου το 'χε πει και μια συμφορουμίτησσα πρίν λίγες μέρες σε άλλο thread για το τι κάστα λαός ήμαστε(και συμφωνώ 100% μαζί της) οπότε καταλαβαίνετε πως βλέπω τα πράγματα εγώ.

σ.σ. Συγγνώμη παιδιά αλλά επειδή η κουβέντα, μας οδήγησε σε off topic συζήτηση φρενάρω εδώ :-)

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...