Fulgore Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2016 Σωστά, αυτό που είναι παράνομο είναι να βγαίνουν στρατιώτες από το στρατόπεδο πχ. για περιπολα και να πηγαίνουν στα φυλακια, είχαμε πεζο περιπολο που έβγαινε 500 μέτρα εκτός στρατοπεδου και πήγαινε στο φυλάκιο. Κάποιος μου είχε πει ότι βαραγε και σκοπιες εκτός στρατοπέδου, εντελώς παράνομο και αυτό. Εδω βαζουν κοσμο να φυλαει σκοπια απο το κεντρο(καλη ωρα Τριπολη),και μαλιστα μεχρι και σε Ι4 δινουν οπλο(το ειχα πετυχει live αυτο), εκει θα κολλησουν 1
MikeJ Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2016 Σωστά, αυτό που είναι παράνομο είναι να βγαίνουν στρατιώτες από το στρατόπεδο πχ. για περιπολα και να πηγαίνουν στα φυλακια, είχαμε πεζο περιπολο που έβγαινε 500 μέτρα εκτός στρατοπεδου και πήγαινε στο φυλάκιο. Κάποιος μου είχε πει ότι βαραγε και σκοπιες εκτός στρατοπέδου, εντελώς παράνομο και αυτό. Και έβγαιναν εκτός στρατοπέδου με το G3 δυο φαντάροι μόνοι τους ; Παρανοικό μου ακούγεται... Εγώ δε θα μπορούσα να διανοηθώ πως γίνεται κάτι τέτοιο, όχι γιατί ενδιαφέρονται για τους φαντάρους αλλά για τα όπλα... να χαθεί κάνα g3... χαμός...
Pablo_Hasan Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2016 Και έβγαιναν εκτός στρατοπέδου με το G3 δυο φαντάροι μόνοι τους ; Παρανοικό μου ακούγεται... Εγώ δε θα μπορούσα να διανοηθώ πως γίνεται κάτι τέτοιο, όχι γιατί ενδιαφέρονται για τους φαντάρους αλλά για τα όπλα... να χαθεί κάνα g3... χαμός... Yep, έβγαιναν κανονικά από την πύλη και πήγαιναν στο φυλάκιο για υπογραφές...
opcorsa Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2016 Εδω βαζουν κοσμο να φυλαει σκοπια απο το κεντρο(καλη ωρα Τριπολη),και μαλιστα μεχρι και σε Ι4 δινουν οπλο(το ειχα πετυχει live αυτο), εκει θα κολλησουν τωρα που λες σκοπια τριπολη, υπαρχει σε μια γωνια του στρατοπεδου ενας καταυλισμος γυφτων... εκει γινεται το σωσε... μεχρι και να πυροβολιουνται μεταξυ τους οι γνωστες ξερουν τι λεω
JohnTehGreek Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2016 Παίδες μια ερώτηση. Έχω ένα φιλαράκι που θέλει να φύγει έξω για δουλειά. Παρόλα αυτά θα φύγει λίγο πριν την ημερομηνία εισαγωγής άρα και όλα δείχνουν πως θα πάει ανυπότακτος. Το θέμα είναι αν δεν του αρέσει και επιλέξει να επιστρέψει σε κανα χρόνο μπορεί να κάνει τότε την θητεία του χωρίς να πληρώσει το πρόστιμο;
dimitris21gr Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2016 και εμενα στα ΚΕΠ που πηγα πριν λιγες μερες ηταν παρτον ενα και χτυπα τον αλλο.. μονο 10 μερες παιρνει να ανανεωθει; μια ερωτηση που μπορει να ειναι και αρκετα χαζη.. αν τους ζητησω να με πανε οσο πιο μακρια απτο σπιτι μου (Αθηνα) γινεται δηλαδη σε κανα νησι στην ακρη της Ελλαδας, μπορω η οπου κατσει? Φαντάζομαι το να γράψει απλά με ποια ΕΣΣΟ θα μπεις, ναι τόσο θα πάρει. Θα δούμε.
Pablo_Hasan Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Το θέμα είναι αν δεν του αρέσει και επιλέξει να επιστρέψει σε κανα χρόνο μπορεί να κάνει τότε την θητεία του χωρίς να πληρώσει το πρόστιμο; Κάθε λίγο και λιγάκι βγάζουν ειδικές ρυθμίσεις, όποιος ανυπότακτος παρουσιαστεί μέχρι τότε σβήνουν το πρόστιμο. Πριν κάνα χρόνο είχαν βγάλει την τελευταία. Γιατί δεν το πάει με αναβολές; Άλλη μια διάκριση για την Ελλάδα. Όταν σε παλιότερο θέμα είχα αναφέρει ότι υπάρχουν καταδίκες της Ελλάδας ο nomikarios με είχε ειρωνευτει γιατί είχα γράψει ΕΔΑΔ αντί ΕΔΔΑ... http://www.efsyn.gr/arthro/katadiki-tis-horas-mas-gia-antirrisia-syneidisis Καταδίκη της χώρας μας για αντιρρησία συνείδησης Ακόμη μία θλιβερή πρωτιά για την Ελλάδα, η οποία καταδικάστηκε πρόσφατα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) για τις σοβαρές ελλείψεις που παρατηρήθηκαν κατά τη διαδικασία εξέτασης αιτήματος αντιρρησία συνείδησης. Η απόφαση «Παπαβασιλάκης κατά Ελλάδος» της 15ης Σεπτεμβρίου 2016 είναι η πρώτη καταδικαστική απόφαση που αφορά αυτό καθεαυτό το ζήτημα των αντιρρησιών συνείδησης, με τη χώρα να καταδικάζεται για παραβίαση του άρθρου 9 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) σχετικά με την «Ελευθερία της σκέψης, της συνείδησης και της θρησκείας», λόγω της διαδικασίας που εφαρμόστηκε κατά την εξέταση του αιτήματός του για εναλλακτική υπηρεσία αντί για στρατιωτική, επιδικάζοντας συνολικά στον αιτούντα 5.000 ευρώ (2.000 ευρώ για ηθική βλάβη και άλλες 3.000 ευρώ για δικαστικά έξοδα και δαπάνες). Ο προσφεύγων υπέβαλε αίτημα να αναγνωριστεί ως αντιρρησίας συνείδησης λόγω των πεποιθήσεών του, καθώς ανατράφηκε κατά τρόπο ώστε να είναι αντίθετος στη βία και τον πόλεμο από τη μητέρα του που είναι μάρτυρας του Ιεχωβά. Το 2013 υπέβαλε το σχετικό αίτημα προκειμένου να εξεταστεί από το ειδικό όργανο ώστε να υπηρετήσει εναλλακτική κοινωνική υπηρεσία αντί για ένοπλη θητεία. Το αίτημά του απορρίφθηκε τόσο από το όργανο που αναγνωρίζει ή απορρίπτει το συνειδησιακό στάτους των ατόμων όσο και από τον τότε υπουργό Εθνικής Αμυνας. Ο αιτών υπέβαλε αίτηση ακύρωσης κατά της απόφασης του υπουργού στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η οποία απορρίφθηκε εκ νέου. Πέραν τούτου, του έχει επιβληθεί και πρόστιμο ύψους 6.000 ευρώ, για το οποίο έχει προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια. Και ενώ η υπόθεση εκκρεμεί, έχει ήδη κατασχεθεί ένα ποσό από τον τραπεζικό του λογαριασμό. Το ΕΔΔΑ έλαβε υπόψη του ότι η απόφαση του ειδικού οργάνου βγήκε με παρόντες τους στρατιωτικούς καριέρας και όχι τα μη στρατιωτικά μέλη του. Το δικαστήριο παραπέμπει για το συγκεκριμένο ζήτημα και σε σχετική έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη, παραθέτοντας μάλιστα εκτενές απόσπασμα: »«Η προσωπική συνέντευξη ως μέσο διαπίστωσης λόγων συνείδησης είναι αυτή καθεαυτή αμφιλεγόμενη, στο μέτρο που υπάγει το ενδιάθετο φρόνημα σε έλεγχο ειλικρίνειας. Καθίσταται όμως ακόμη περισσότερο ανησυχητική τόσο εξαιτίας προβλημάτων στη συγκρότηση και τη λειτουργία της επιτροπής (συχνή απουσία των μη στρατιωτικών, ελλιπής αιτιολόγηση), όπως αυτά προκύπτουν από σειρά σχετικών αναφορών, όσο και εξαιτίας μας πάγιας πρακτικής άνισης μεταχείρισης: ενώ για τους λεγόμενους “θρησκευτικούς” αντιρρησίες η επιτροπή αρκείται στην προσκόμιση πιστοποιητικού της οικείας θρησκευτικής κοινότητας και δεν καλεί καν σε συνέντευξη, οι λεγόμενοι “ιδεολογικοί” αντιρρησίες συχνά καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήσεις που άπτονται ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, όπως η ένταξη σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο». Να σημειωθεί ότι ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας, Δημήτρης Βίτσας, έχει δηλώσει από τις αρχές του τρέχοντος έτους ότι επίκειται (ακόμη) νομοσχέδιο που θα τακτοποιεί τα ζητήματα των αντιρρησιών συνείδηση. Επεξ/σία 19 Σεπτεμβρίου 2016 από Pablo_Hasan
georgeboo Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 δεν μου ζητανε καθε χρονο. μετα απο 3 χρονια μου ζητησαν για να δουν αν σπουδαζω ακομα για να συνεχιστει. γενικα εχει σχεση ο στρατος με αυτο,γιατι κατι τετοιο ακουσα και δεν εχει καμία λογικη. Αν καποιος γνωριζει περισσοτερα, να μας πει
jimakos234 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2016 Ερωτηση. Αδεια για να παω να δωσω εξεταστικη την περιοδο της εκπεδευσης παιζει? γιατι κοπηκα στο τελευταιο μου μαθημα και ο καθηγητης δεν ειναι συννενοησιμος, και τωρα θα χρειαστει να δωσω Ιανουαριο-Φεβρουαριο ενα μαθημα. Αν δεν γινεται, την γαμησα κοινως.
j0hnn1e Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2016 Αν εχεις βύσμα ναι. Αν οχι πολυ δύσκολο, εκτός αν πέσεις σε συνενοησιμα στελέχη (πράγμα σχεδόν αδύνατο). Σε εμας είχε γινει. Δεν ξερω αν είχε βύσμα το παιδί η οχι.
opcorsa Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2016 Ερωτηση. Αδεια για να παω να δωσω εξεταστικη την περιοδο της εκπεδευσης παιζει? γιατι κοπηκα στο τελευταιο μου μαθημα και ο καθηγητης δεν ειναι συννενοησιμος, και τωρα θα χρειαστει να δωσω Ιανουαριο-Φεβρουαριο ενα μαθημα. Αν δεν γινεται, την γαμησα κοινως. μην ακους τι λενε, γινεται και χωρις βυσμα και λειπες βοηθειες... αν το αιτηθεις, παρουσιαστεις καλα και εξηγησεις το θεμα μια χαρα θα την παρεις την αδεια... ακομα και σε "μαυρο" στρατοπεδο νεοσυλλεκτων, οπως πχ η τριπολη 2
jimakos234 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2016 μην ακους τι λενε, γινεται και χωρις βυσμα και λειπες βοηθειες... αν το αιτηθεις, παρουσιαστεις καλα και εξηγησεις το θεμα μια χαρα θα την παρεις την αδεια... ακομα και σε "μαυρο" στρατοπεδο νεοσυλλεκτων, οπως πχ η τριπολη ΟΚ σε ευχαριστω. Αν και τριπολη θα με βολευε, καθως εκει ειναι η σχολη μου
opcorsa Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2016 ΟΚ σε ευχαριστω. Αν και τριπολη θα με βολευε, καθως εκει ειναι η σχολη μου Μαυρο στρατοπεδο παντως, και μαυρη πολη γενικα, πως την παλευεις ?
Fulgore Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2016 Ερωτηση. Αδεια για να παω να δωσω εξεταστικη την περιοδο της εκπεδευσης παιζει? γιατι κοπηκα στο τελευταιο μου μαθημα και ο καθηγητης δεν ειναι συννενοησιμος, και τωρα θα χρειαστει να δωσω Ιανουαριο-Φεβρουαριο ενα μαθημα. Αν δεν γινεται, την γαμησα κοινως. Αν μπεις στην ΕΣΣΟ Γεναρη και η εξεταστικη ειναι οσο εισαι μεσα στο κεντρο τοτε προφανως και δεν γινεται να παρεις αδεια.Γενικα αδειες μονο οταν πας στην μοναδα σου μπορεις να παρεις εκτως απο πολυ σπανιες περιπτωσεις(και το να δωσεις ενα μαθημα στην σχολη δεν αποτελει τετοια περιπτωση,αν και φυσικα οταν πας στην μοναδα μετα μπορεις να παρεις φοιτητικη-ειδικη αδεια). μην ακους τι λενε, γινεται και χωρις βυσμα και λειπες βοηθειες... αν το αιτηθεις, παρουσιαστεις καλα και εξηγησεις το θεμα μια χαρα θα την παρεις την αδεια... ακομα και σε "μαυρο" στρατοπεδο νεοσυλλεκτων, οπως πχ η τριπολη Το γνωριζεις απο προσωπικη εμπειρια και το λες το παραπανω ή απλα λεμε λογια του αερα? Αν οντως ειναι το κεντρο Τριπολη και η σχολη του Τριπολη αντε πες μπας και γινει το θαυμα.Αλλιως δεν υπαρχει περιπτωση να του δωσουν εκτως αν ξερω γω γνωριζει τους υπευθυνους στο κεντρο.
jimakos234 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2016 Μαυρο στρατοπεδο παντως, και μαυρη πολη γενικα, πως την παλευεις ? εχει φτιαξει η πολη τα τελευταια 2-3 χρονια, εχει πεζοδρομηθει ολο το κεντρο και εχουν ανοιξει μαγαζια, γενικα κυκλοφορει αρκετος κοσμος, καμια σχεση με το 2010 που ηταν οικτρη. αλλα γενικα μια σαπιλα παιζει Τωρα και για το στρατοπεδο εχω ακουσει ότι βελτιωθεί η κατασταση
Προτεινόμενες αναρτήσεις