VonLoutsos Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Παίδες μπήκα σε κάτι site που γράφουν τα πράγματα που πρέπει να έχεις μαζί σου στο στρατό... Είναι δυνατόν να είναι όλο αυτό το κατεβατό απαραίτητο; Τα περισσότερα πιστεύω θα μου κάνουν τη ζωή δύσκολη παρά εύκολη.... Που να κουβαλάς όλες αυτές τις αηδίες μαζί; Και δεν είναι το κουβάλημα τόσο, όσο να τα τακτοποιείς μέσα στο σάκο και να ψάχνεις να τα βρείς μετά.... Όπως τα αναφέρουνε είναι...από εκεί και πέρα αναλόγως πράττεις βγάζεις κάποια που πιστεύεις οτι δεν σου χρειάζονται και προσθέτεις ότι σου χρειάζεται...το καλύτερο βέβαια είναι αν βρεις και εναν γνωστό σου που να έχει πάρει στο ίδιο στρατόπεδο για αν σου πει περίπου τι παίει εκεί μέσα και μετά ξέρεις και καλύτερα τι μπορεί να πάρεις...
Moderators stormrain Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Moderators Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Παίδες μπήκα σε κάτι site που γράφουν τα πράγματα που πρέπει να έχεις μαζί σου στο στρατό... Είναι δυνατόν να είναι όλο αυτό το κατεβατό απαραίτητο; Τα περισσότερα πιστεύω θα μου κάνουν τη ζωή δύσκολη παρά εύκολη.... Που να κουβαλάς όλες αυτές τις αηδίες μαζί; Και δεν είναι το κουβάλημα τόσο, όσο να τα τακτοποιείς μέσα στο σάκο και να ψάχνεις να τα βρείς μετά.... Για ποσταρε κανενα λινκ. Αν και τα περισσοτερα που γραφονται σε τετοιες λιστες ειναι οντως χρησιμα.
Tenshi Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 (επεξεργασμένο) -Νυχοκόπτης -Κλωστή+βελόνα -Ανατομικοί πάτοι (οχι την ζελεδοβλακεία σιλικόνης) -Σκόνη για τα πόδια -Σκεύασμα για κουνούπια (αφρός ή υγρό) -Pubex (για να μήν σε φάνε ζωντανό οι κοριοί) -Είδη προσωπικής υγιεινής,αφρούς-σαπούνια-λάδια-ξύδια -Μωρομάντηλα -Δύο τρία ρολά χαρτί υγείας -10* βρακιά /καλτσές/φανέλες -Ρολοι -Λουκέτα (5-6) -Σιδηροβελός/σκοινοβελός (αν είσαι ένοπλος) Αυτά είναι τα απολύτως απαραίτητα για μένα.Φυσικά,τα μισά μπορείς να τα δανειστείς άνετα άπο άλλους στρατιώτες. Δικαιούσαι να έχεις και έναν πολιτικό σάκο μαζί σου,ο οποίος πιθανότατα θα είναι αποθηκευμένος σε κάποιο συγκεκριμένο χώρο.Φρόντισε ότι δέν χρησιμοποιείς συχνά να το έχεις αποθηκευμένο εκεί.Συνήθως μέσα στην διμοιρία επιτρέπεται να έχεις μόνο τον "Έψιλον Σίγμα" (το μικρό σακίδιο) και το "Λουκανικό".Το τελευταίο μήν το υποτιμάτε,αφού χωράει απίστευτο όγκο πραγμάτων αν τα τακτοποιήσετε σωστά.Βέβαια έχει και τα όριά του,ειδικά αν χρειαστεί να βάλεις μέσα κράνος-εξάρτηση και τους 13γεμιστήρες που σου χρεώσανε μαζί με το ΗΚ-11 Α,ναί...ο πολιτικός σάκος να έχει ρόδες.Ας σε λένε φλώρο,εσύ θα κυκλοφορείς κύριος και οι άλλοι θα κουβαλάνε σάν τα ζώα... Επεξ/σία 24 Ιανουαρίου 2011 από Tenshi
Ather Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Ούτε Σάμο προβλεπόταν αεροπορικό εισιτήριο για τους στρατιώτες,όμως οι ΕΠΟΠ και λοιποί Υπαξ/Αξιωματικοί το έπαιρναν κανονικά! Είχε βγεί μια βρώμα οτι ο Δίκας "τσέπωνε" την διαφορά ακτοπλοϊκώς-αεροπορικώς στις κάρτες επιβίβασης και χρησιμοποιούσε το budget για να φτιάξει το στρατόπεδο.Οπότε έπαιζε θερινό και καλοκαιρινό ΚΨΜ-ΑΤΜ-γκαζόν και μία πέργολα σε θέση κλειδί,έτσι ώστε ο Δίκας να πίνει τον καφέ του και παράλληλα να ελέγχει τα πάντα μέσα στο στρατόπεδο. Πάντως το μόνο σίγουρο είναι οτι η Ολυμπιακή (ίσως και η Aegean) δεχόταν την ακτοπλοϊκή κάρτα επιβίβασης και σου έκανε έκπτωση στο εισιτήριο. Άλλα ισχύουν για τους μόνιμους και άλλα για τους έφεδρους. Για την Ξάνθη συγκεκριμένα και 100000 χλμ να είναι από το σπίτι σου δε δικαιούσαι αεροπορικό, διότι ο νομός (νομός και όχι νόμος) δεν είναι σε αυτούς που δικαιολογούν αεροπορικό. Το αν είχαν δώσει είναι άλλο θέμα (είχαν δώσει σε ένα φίλο μου από λάθος και όταν έσκασε ο ετήσιος έλεγχος έτρεχαν και δεν έφταναν). Οι μόνιμοι έχουν αεροπορικό (ή μάλλον είχαν) χωρίς να υπάρχει το κριτήριο της μεγάλης απόστασης ή του τόπου μόνιμης κατοικίας. Για το δίκα τώρα, αν πήγαν τα χρήματα εκεί που είπες, χαλάλι, τουλάχιστον έμειναν στο στρατόπεδο. Εκεί όπου μπορούν εύκολα να κλέψουν είναι πχ τα αναλώσιμα όπου δε φαίνεται τίποτα.
status Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Παίδες μπήκα σε κάτι site που γράφουν τα πράγματα που πρέπει να έχεις μαζί σου στο στρατό... Είναι δυνατόν να είναι όλο αυτό το κατεβατό απαραίτητο; Τα περισσότερα πιστεύω θα μου κάνουν τη ζωή δύσκολη παρά εύκολη.... Που να κουβαλάς όλες αυτές τις αηδίες μαζί; Και δεν είναι το κουβάλημα τόσο, όσο να τα τακτοποιείς μέσα στο σάκο και να ψάχνεις να τα βρείς μετά.... Αν είναι ο προβλεπόμενος τρόπος τοποθέτησης προσωπικών αντικειμένων δεν υπάρχει θέμα. (Όταν πάρεις Μ71 θα με θυμηθείς.:Ρ) (το να τα βάλεις τα πράγματα που θα χρειάζεσαι καθημερινά (ξυριστικά κλπ) σε ένα νεσεσέρ σου είναι πολύ; )) Τι να βαλω στο Μ71ένα ξυραφάκι ένα αφρό ξυρίσματος ένα ζευγάρι κάλτσες ένα εσώρουχο μια φανέλα οδοντόκρεμα οδοντόβουρτσα πετσέτα σαπούνι όλα αυτά καλό είναι να ναι σε polybags Και όλα αυτά, εδώ.
karabouzouk... Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Πάντα το μισούσα αυτό το Μ71 Αυτό στο δίνουν στο στρατό ή το αγοράζεις..?
EyeofOne Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Αυτό στο δίνουν στο στρατό ή το αγοράζεις..? Σου το δίνουν. Πάντως πάρτε μόνο οτι πραγματικά χρειάζεστε και μην γεμίσετε μια βαλίτσα πράγματα. Απλά θα σας κάνει την ζωή δύσκολη... Σε δυο εβδομάδες απο την μέρα κατάταξης αρχίζουν οι έξοδοι οπότε μπορείτε να πάρετε ότι επιπλέον χρειαστείτε.
Ather Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Όπως τα λες. Τα εντελώς βασικά για μένα είναι 2-3 λουκέτα γάντια χειρουργικά ξυριστικά είδη - υγιεινής. κοντομάνικα.
VonLoutsos Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Όπως τα λες. Τα εντελώς βασικά για μένα είναι 2-3 λουκέτα γάντια χειρουργικά ξυριστικά είδη - υγιεινής. κοντομάνικα. βάλε επιπλέον πάτους για τα άρβυλα και κατά προτιμηση 6 λουκέτα....3 μίνιμουμ για τον σάκο που σου δίνουν ένα για το όπλο ένα για τις αρβύλες ( όσα χρειάζεσαι μετά για τον πολιτικό σου σάκο ) και κυρίως για να μην στρώνεις και ξεστρώνεις το κρεβάτι υπνόσακο ( όπου αναλόγως το κέντρο αφήνουν ή όχι )...
tolis_01 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Ρε guys, να ρωτήσω κάτι. Ισχύει αυτό που ακούω ότι όταν απολυθείς ανήκεις για 6 μήνες ακόμα στην αρμοδιότητα της στρατονομίας ή είναι ραδιοαρβύλα;
Moderators stormrain Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Moderators Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Ρε guys, να ρωτήσω κάτι. Ισχύει αυτό που ακούω ότι όταν απολυθείς ανήκεις για 6 μήνες ακόμα στην αρμοδιότητα της στρατονομίας ή είναι ραδιοαρβύλα; Ειμαι 100% σιγουρος πως ειναι αρβυλα. Απο την στιγμη που παιρνεις πισω την αστυνομικη σου ταυτοτητα πως μπορει να εξακριβωθει το αν απολυθηκες πριν 6 ή 36 μηνες σε ενδεχομενο ελεγχο σου?
user12 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Αυτό στο δίνουν στο στρατό ή το αγοράζεις..? Αυτο το πηραμε στην μοναδα και εγω το χω κατω κατω στο λουκανικο, σακο εκστρατειας δεν πηραμε (μαλλον περικοπες) οπωτε εχει ενα λουκανικο και πολιτικους σακους, βασικα και τιποτα να μην παρεις το κψμ εχει τα παντα βεβαια το sleeping bag παρτο απ εξω γιατι τα εχουν πανακριβα.
Sugizo Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Ρε guys, να ρωτήσω κάτι. Ισχύει αυτό που ακούω ότι όταν απολυθείς ανήκεις για 6 μήνες ακόμα στην αρμοδιότητα της στρατονομίας ή είναι ραδιοαρβύλα; δεν είμαι 100% σίγουρος αν ισχύει, αλλα όταν απολύθηκα μου είχαν πει στο 2ο επιτελικό γραφείο που ήμουν στον Εβρο (ασχολούνται με απόρρητα κλπ) ότι έχουν δικαίωμα να με καλέσουν μέχρι 6 μήνες αφότου απολυθω σε περίπτωση που έχει χαθεί κάποιο έγγραφο του γραφείου κατά την θητεία μου εκεί.
nicoc89 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2011 Αν την κόψεις μέχρι 31/1 θα μπείς το Μάιο και θα απολυθείς Φεβρουάριο 2012. Το χαρτί θα σου έρθει κάπου στις αρχές Απριλίου. Αλήθεια? Έλεος τότε θα παο και εγώ να την κόψω μέχρι τις 31 ... να ξεμπερδέψω και με αυτό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις