Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στη θεωρία δικαιολογούν πτήσεις αν ο τόπος κατοικίας σου είναι πάνω από 500χλμ απ τη μονάδα σου, στην πράξη δε ξέρω κανέναν που πήρε.

Για τους ελδυκάριους πάντως δίνουν (λογικό).

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Σήμερα δεν ξέρω τι ισχύει, πολύ πιθανό να τα έχουν κόψει. Πριν κανα χρόνο ήταν 2 αεροπορικά Αλεξ/λη-Aθήνα μετ επιστροφής και 2,3 διαδρομές με intercity, αν ήσουν στον Εβρο, και 1 αεροπορικό αν ήσουν Ξάνθη.

Αλλά όπως είπα οι διοικηταράδες όλο κάτι έβρισκαν για να μην στα δώσουν, εμένα πχ. μου έιχαν φάει ένα αεροπορικό και τα intercity (με τον καρβουνιαρη πηγαινα)...

Δημοσ.

δεδομενου οτι εγω θα βρισκομαι 960 χιλιομετρα απο το σπιτι μου και εχει πτηση για κοντινο αεροδρομιο θα το απαιτησω το αεροπορικό... Για να παρουσιαστώ το πληρώνω απο την τσέπη μου αλα για τη μοναδα θα το απαιτησω... (θα μιλησω και με κανα βυσματακι :mrgreen: )

Δημοσ.

Σήμερα δεν ξέρω τι ισχύει, πολύ πιθανό να τα έχουν κόψει. Πριν κανα χρόνο ήταν 2 αεροπορικά Αλεξ/λη-Aθήνα μετ επιστροφής και 2,3 διαδρομές με intercity, αν ήσουν στον Εβρο, και 1 αεροπορικό αν ήσουν Ξάνθη.

Αλλά όπως είπα οι διοικηταράδες όλο κάτι έβρισκαν για να μην στα δώσουν, εμένα πχ. μου έιχαν φάει ένα αεροπορικό και τα intercity (με τον καρβουνιαρη πηγαινα)...

Σου έδιναν αεροπορικό από Ξάνθη; Χάρη σου έκαναν καθώς δεν επιτρέπεται. Για τα άλλα δεν το έχω ψάξει. Εγώ πάντως που ήμουν Λήμνο δε δικαιούμουν τίποτα από αεροπλάνο.

Δημοσ.

Ούτε Σάμο προβλεπόταν αεροπορικό εισιτήριο για τους στρατιώτες,όμως οι ΕΠΟΠ και λοιποί Υπαξ/Αξιωματικοί το έπαιρναν κανονικά!

Είχε βγεί μια βρώμα οτι ο Δίκας "τσέπωνε" την διαφορά ακτοπλοϊκώς-αεροπορικώς στις κάρτες επιβίβασης και χρησιμοποιούσε το budget για να φτιάξει το στρατόπεδο.Οπότε έπαιζε θερινό και καλοκαιρινό ΚΨΜ-ΑΤΜ-γκαζόν και μία πέργολα σε θέση κλειδί,έτσι ώστε ο Δίκας να πίνει τον καφέ του και παράλληλα να ελέγχει τα πάντα μέσα στο στρατόπεδο.

Πάντως το μόνο σίγουρο είναι οτι η Ολυμπιακή (ίσως και η Aegean) δεχόταν την ακτοπλοϊκή κάρτα επιβίβασης και σου έκανε έκπτωση στο εισιτήριο.

Δημοσ.

Σου έδιναν αεροπορικό από Ξάνθη; Χάρη σου έκαναν καθώς δεν επιτρέπεται. Για τα άλλα δεν το έχω ψάξει. Εγώ πάντως που ήμουν Λήμνο δε δικαιούμουν τίποτα από αεροπλάνο.

απο Αλεξ\λη πήρα, αλλά ξέρω άτομα απο Ξανθη που ειχαν πάρει αεροπορικο

ο στρατός υπολογίζει τις αποστάσεις σαν ευθεία, πχ. μπορεί κάποιος απο Κρήτη να έχει να παει Κω και να έχει καράβι μόνο απο Πειραια, θα του υπολογίσουν την απόσταση σαν ευθεια και θα του δώσουν κατ. επιβιβασης 2 φορές στο πιο αργό καράβι και κάποιος άλλος που να έχει σε ευθεια πιο μακρινό ταξιδι να δικαιούται αεροπορικο...

Δημοσ.

δεδομενου οτι εγω θα βρισκομαι 960 χιλιομετρα απο το σπιτι μου και εχει πτηση για κοντινο αεροδρομιο θα το απαιτησω το αεροπορικό... Για να παρουσιαστώ το πληρώνω απο την τσέπη μου αλα για τη μοναδα θα το απαιτησω... (θα μιλησω και με κανα βυσματακι :mrgreen: )

Υπάρχει κάτι που δεν έχειςλάβει υπόψην...αν πας με ομαδικό φύλλο πορείας στην μονάδα σημαίνει οτι θα σας συνοδεύει κάποιος αξιωματικός από το στρατόπεδο άρα θα πάτε μπουλούκι κάτι που συνεπάγεται το πιο φθηνό μέσο..αν πας με ατομικό φίλο πορείας πάντα σου δίνουν το πιο φτηνό και απο εκει και περα διαλεγεις....ή πας με αυτό που σου δίνουν και χάνεις τον χρόνο σου στο πηγαινε - έλα ή πληρώνεις και πας με το πιο γρηγορο μέσο...

Δημοσ.

χλωμό εως πολύ χλωμό το βλέπω να δίνουν για αεροπλάνο. Εδω τσιγκουνεύονται στις μπογιές και τα φαγητά, θα γίνουν χουβαρντάδες στις μετακινήσεις που είναι κ το πιο πολυέξοδο;

Στη Χίο πάντως τον Ιούνιο μου δώσανε,μου είπανε ότι δικαιούμαι ένα αεροπορικό εισιτήριο.

Δημοσ.

Ξαναρωτάω γιατί μάλλον δεν απαντήθηκε. Δε μιλάω για μετακινήσεις με άδειες κτλ. Οι μετακινήσεις από μονάδα σε μονάδα (λόγο φύλλου πορείας)είναι δωρεάν; Δε με ενδιαφέρει κι ας είναι σε καράβι που κάνει 2 μέρες να φτάσει. Θέλω όσο το δυνατον να γλιτώσω λεφτά από ένα πράγμα που δε πληρώνομαι για να το κάνω. Επίσης υπάρχει επαρκής ενημέρωση ή σου λένε θα πας πχ Κύπρο και κόψε το λαιμό σου να βρεις πως θα πας.

Δημοσ.

Ξαναρωτάω γιατί μάλλον δεν απαντήθηκε. Δε μιλάω για μετακινήσεις με άδειες κτλ. Οι μετακινήσεις από μονάδα σε μονάδα (λόγο φύλλου πορείας)είναι δωρεάν; Δε με ενδιαφέρει κι ας είναι σε καράβι που κάνει 2 μέρες να φτάσει. Θέλω όσο το δυνατον να γλιτώσω λεφτά από ένα πράγμα που δε πληρώνομαι για να το κάνω. Επίσης υπάρχει επαρκής ενημέρωση ή σου λένε θα πας πχ Κύπρο και κόψε το λαιμό σου να βρεις πως θα πας.

Βγαίνει μαζικό (πως το λένε) φύλο πορείας και πάτε συνοδεία αξιωματικού μέχρι μια μονάδα που θα σας φιλοξενήσει για 2-3 ώρες, κ μετά έρχονται από τις μονάδες που είναι ο προορισμός σας με στάγιερ ή καναδέζες και σας μεταφέρουν στην μονάδα.

Δημοσ.

Βγαίνει μαζικό (πως το λένε) φύλο πορείας και πάτε συνοδεία αξιωματικού μέχρι μια μονάδα που θα σας φιλοξενήσει για 2-3 ώρες, κ μετά έρχονται από τις μονάδες που είναι ο προορισμός σας με στάγιερ ή καναδέζες και σας μεταφέρουν στην μονάδα.

και πάνω από όλα με ασφάλεια... Ε ρε μπουρλοτο που θελουμε...

Στη Χίο πάντως τον Ιούνιο μου δώσανε,μου είπανε ότι δικαιούμαι ένα αεροπορικό εισιτήριο.

το θέμα ειναι μην το "απαιτησω" και γίνει καμια μλκια... Οι στρατοκ@υλολαλακες δε θελουν και πολυ για να σε βαλουν στο ματι... Ειδικα αν "βουτανε το χέρι μέσα στο βαρέλι" και πας να τους φας λεφτα...

Δημοσ.

και πάνω από όλα με ασφάλεια... Ε ρε μπουρλοτο που θελουμε...

το θέμα ειναι μην το "απαιτησω" και γίνει καμια μλκια... Οι στρατοκ@υλολαλακες δε θελουν και πολυ για να σε βαλουν στο ματι... Ειδικα αν "βουτανε το χέρι μέσα στο βαρέλι" και πας να τους φας λεφτα...

Αν το δικαιούσαι,το δικαιούσαι,πάει τελείωσε.Δε μπορούν να σου κάνουν τίποτα.

Δημοσ.

Ομαδικο φυλλο πορειας λεγεται :) Εμεις τοτε ξεκινησαμε με ανθυπολοχαγο και κτελ απο σπαρτη, οοοολοι οσοι πηγαιναμε νησια, και στο λιμανι μας εδωσε τα εισητηρια και μας εβαλε στο καραβι. Βγαινοντας στο νησι περιμενε η στρατονομια και ελεγε : οσοι ειναι για αυτη τη μοναδα στοιχηθειτε εδω οσοι για τη ταδε τη μοναδα στοιχηθειτε εδω. Οπως ειπε και ο φιλος παραπανω μας στοιβαξανε σε καναδεζες και κατι χρεπια σταγιερ (υπηρχε και ενα ΡΕΟ ημουν τυχερος δε μπηκα) ,μας πηγανε στη πλησιεστερη μοναδα και απο κει ηρθαν κινησεις απο καθε μοναδα και παιρνανε τα ατομα..!

Δημοσ.

Παίδες μπήκα σε κάτι site που γράφουν τα πράγματα που πρέπει να έχεις μαζί σου στο στρατό... Είναι δυνατόν να είναι όλο αυτό το κατεβατό απαραίτητο; Τα περισσότερα πιστεύω θα μου κάνουν τη ζωή δύσκολη παρά εύκολη....

Που να κουβαλάς όλες αυτές τις αηδίες μαζί; Και δεν είναι το κουβάλημα τόσο, όσο να τα τακτοποιείς μέσα στο σάκο και να ψάχνεις να τα βρείς μετά....

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...