Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω 2 μηνες που απολυθηκα απο φανταρος(ενοπλος) και θελω να προτεινω σε οσους παρουσιαζονται να επιδιωξουν να βγουνε αοπλοι αν θελουν να περασουν μια πιο ξεκουραστη θητεια..Ειτε 'διογκωνοντας' καποιο ιατρικο προβλημα που εχουν ειτε βρισκοντας κατι αλλο.π.χ με ποναει η μεση μου δε μπορω να σηκωνω βαρη(το πιο safe και γλιτωνεις και αρκετες αγγαριες) ή φοβαμαι τα οπλα ή υπνοβατω τα βραδυα λολ ή κατι αλλο.Και με τα 3 "προβληματα" που ανεφερα γνωρισα ατομα που βγηκαν αοπλοι χωρις να ισχυουν φυσικα.

Η καυλα του εχω οπλο,θα ριξω βολη κλπ περναει μετα απο κανα μηνα.Στην υπολοιπη θητεια το οπλο ειναι απλα ενα βαρος που σε συνοδευει.Ειναι τελειως διαφορετικο να σηκωνεσαι τη νυχτα και να καθεσαι σε ενα γραφειο 5 μετρα απο το κρεβατι σου(θαλαμοφυλακας) απο το να περασεις το 2ωρο εξω ορθιος η γυρνωντας γυρω γυρω το στρατοπεδο με κρυο/βροχη/χιονι και ενα σωρο βαρος πανω σου(οπλο,τελαμονες,κρανος,αλεξισφαιρο κλπ)

Ρε φίλε και εγώ πριν ένα μήνα απολύθηκα (Ένοπλος κανονικά) και δεν γουστάρω καθόλου το στρατό ούτε τα όπλα αλλά αυτό που προτείνεις είναι εντελώς λάθος σαν λογική. Είναι η κλασική ελληνική κουτοπονηριά του πως να την σκαπουλάρω εγώ σε βάρος των άλλων.

Δεν έχω κανένα πρόβλημα με το οτιδήποτε κάνει κάποιος για να περάσει καλύτερα αρκεί να μην επιβαρύνει τους άλλους. Στη προκειμένη περίπτωση όμως η κουτοπονηριά του να βγεις εσκεμμένα άοπλος για να περάσεις πιο ξεκούραστη θητεία επιβαρύνει τους υπόλοιπους τους "χαζούς" σαν εμάς που δεν βγήκαμε άοπλοι.

Το είχα αναφέρει ξανά ότι έχει παραγίνει το κακό με τους μούφα άοπλους. Αν έχεις πραγματικά κάποιο πρόβλημα υγείας είναι απολύτως σεβαστό αλλά να βλέπεις τώρα κάτι μαντράχαλους που να είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση και σωματική και από υγεία από εμένα και να βγαίνουν άοπλοι γιατί δε θέλουν να κάνουν σκοπέτα και περίπολα παρά μόνο να αράζουν με το κινητό σε μια καρέκλα είναι πρόκληση.

Και το βάρος πέφτει φυσικά στους υπόλοιπους τους ένοπλους και σε θέμα υπηρεσιών και σε θέμα αγγαρειών, συν του ότι είναι πιο συχνό οι άοπλοι να παίρνουν τα καλά τα πόστα ακριβώς λόγω του ότι η απουσία τους από τις υπηρεσίες δεν είναι τόσο σημαντική.

Άλλο ένα θετικό της Κύπρου όπως και των ειδικών δυνάμεων είναι ότι είναι υποχρεωτικά όλοι ένοπλοι και άρα ο διαμοιρασμός των υπηρεσιών γίνεται πιο δίκαια. Όχι να είναι 20 ένοπλοι για 15 ένοπλες υπηρεσίες και 10 άοπλοι για τις 3 θέσεις του θαλαμοφύλακα... να παίζει τους ένοπλους 3-1 και τους άοπλους 1-2.

• Like 1
  • Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

^ Haters gonna hate.

Σε αυτό το σάπιο σύστημα όποιος μπορεί να βγει άολπος ας βγεί. Και άσε τους ένοπλους να περνάνε 10-20-30 / 1.

Μπαίνεις σε ένα σύστημα που ο ένας κοιτάζει πως θα "φάει" τον άλλο (απο τον φαντάρο μέχρι τους δίκες) τα περι χωσίματος απο τους "έξυπνους Ι-άοπλους" είναι αστεία.

• Like 1
Δημοσ.

Ρε φίλε και εγώ πριν ένα μήνα απολύθηκα (Ένοπλος κανονικά) και δεν γουστάρω καθόλου το στρατό ούτε τα όπλα αλλά αυτό που προτείνεις είναι εντελώς λάθος σαν λογική. Είναι η κλασική ελληνική κουτοπονηριά του πως να την σκαπουλάρω εγώ σε βάρος των άλλων.

Δεν έχω κανένα πρόβλημα με το οτιδήποτε κάνει κάποιος για να περάσει καλύτερα αρκεί να μην επιβαρύνει τους άλλους. Στη προκειμένη περίπτωση όμως η κουτοπονηριά του να βγεις εσκεμμένα άοπλος για να περάσεις πιο ξεκούραστη θητεία επιβαρύνει τους υπόλοιπους τους "χαζούς" σαν εμάς που δεν βγήκαμε άοπλοι.

Το είχα αναφέρει ξανά ότι έχει παραγίνει το κακό με τους μούφα άοπλους. Αν έχεις πραγματικά κάποιο πρόβλημα υγείας είναι απολύτως σεβαστό αλλά να βλέπεις τώρα κάτι μαντράχαλους που να είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση και σωματική και από υγεία από εμένα και να βγαίνουν άοπλοι γιατί δε θέλουν να κάνουν σκοπέτα και περίπολα παρά μόνο να αράζουν με το κινητό σε μια καρέκλα είναι πρόκληση.

Και το βάρος πέφτει φυσικά στους υπόλοιπους τους ένοπλους και σε θέμα υπηρεσιών και σε θέμα αγγαρειών, συν του ότι είναι πιο συχνό οι άοπλοι να παίρνουν τα καλά τα πόστα ακριβώς λόγω του ότι η απουσία τους από τις υπηρεσίες δεν είναι τόσο σημαντική.

Άλλο ένα θετικό της Κύπρου όπως και των ειδικών δυνάμεων είναι ότι είναι υποχρεωτικά όλοι ένοπλοι και άρα ο διαμοιρασμός των υπηρεσιών γίνεται πιο δίκαια. Όχι να είναι 20 ένοπλοι για 15 ένοπλες υπηρεσίες και 10 άοπλοι για τις 3 θέσεις του θαλαμοφύλακα... να παίζει τους ένοπλους 3-1 και τους άοπλους 1-2.

Τελικά στο  στρατό ο πονηρός είναιι ο έξυπνος....

Γενικά Κύπρο αξίζει περισσότερο σίγουρα από Ελλάδα 273 ο μισθός του απλου στρατιώτη 360 του δεκανεα καλύτερες συνθήκες μέχρι και air codition είχαμε στους θαλαμους καλο φαγητό και εξοδοι μέχρι τις 3:30 είχαμε φύγει από το στρατόπεδο (στο πεζικο πρέπει να έβγαιναν και πιο πριν)με πούλμαν που πληρώνει το στρατόπεδο για να σε πηγαίνει και να σε φέρνει όχι όπως Ελλάδα που στις 5(!) είναι οι εξοδούχοι και επειδή του καύλωσε του αυδμ να σε βγάζει 7

Εάν εξαιρέσεις τις εμπλοκές στην Αγία Βαρβάρα. Και πάλι με εμπλοκή είχε  υπηρεσιιακό.

το να παει καποιος για τα λεφτα λεει η θα φευγουν ολα?

λεωφορειο αυτα τα πληρωνεις εσυ?

. 1) Με σωστή  διαχείρηση την βγάζεις κα8αρα. Απλά μην παραγγέλνεις σεφταλιά mix. Στο desktop με τα λεφτά της ΕΛΔΥΚ πήρα κάρτα γραφικών. Και για τις εξόδους είχα συγγεκριμένα spot για να βγαίνω έτσι την άραζα Costa Cofee στην Λάρνακα με το netbook και ήμουν OK.

2) Όχι μεταφορές γενικά εκτός από το δεύτερο αεροπορικο εισητήριο όταν έχεις άδεια. Και πάλι έχεις C έτσι μπορείς να μάθεις ποτε πετά και να κλείσεις θέση - κανονίσεις άδεια. Δεν είναι Α Class αλλά η οικονόμια θέλει παραχωρήσεις. Σημείωση επαναπατρίζεσαι τσάμπα και από όσο ξέρω έχεις και 1 εισητήριο aller-retour δωρεάν.

Δημοσ.

Ε καλα ποιος θα μπει ειδικές δυνάμεις και θα ειναι άοπλος ρε φιλε? :cry:

Τωρα εντάξει το οτι κάποιοι θα το τρώνε το μπιφτέκι και κάποιοι αλλοι θα την περνάνε πιο λουφα ειναι γνωστο γενικοτερα και στις δουλειες αυριο θα το δεις οτι γινεται οχι μονο στο στρατο.

Δημοσ.

Σε εμπόδισε κάνεις να βγεις αοπλος; Αν ήθελες δεν θα εβγαινες;

Αν κάποιος δεν έχει βύσμα και δεν γουστάρει να τον χωνουν ανελεητα τα εποπια και οι βυσματιες η καλύτερη λύση μετά την απαλλαγή είναι αοπλος. Όποιος πήγε στο στρατό και με τα σκοπετα νομίζει ότι παράγει εθνικό έργο ας πάει ενοπλος, στο τέλος θα του δώσουν και παράσημο.

(καμία καμπάνα για δεν εκτελούσε την υπηρεσία όπως προβλέπεται)

• Like 4
Δημοσ.

Να κανεις αναφορά ΣΤΟΝ εποπ αν εχεις αρχιδια ρε φιλε. Έχεις τα κοτσια? βλεπεις τις μαλακιες που γινονται? απειλησε με αναφορά. Τι θα σου κάνουν? θα σε πάνε αλλου? ας σε πάνε μπορει να ειναι και καλυτερα.

Δημοσ.

Ασχετε, η αναφορά περνάει ιεραρχικά από τον δικα, φυσικά και τα ξέρει και στην καλύτερη τα ανέρχεται μην σου πω τα υποστηρίζει.

Όσοι δίκες δεν γουστάρουν να χωνουν οι εποπ τους φαντάρους τους το κόβουν από την πρώτη μέρα.

Δημοσ.

Ασχετε, η αναφορά περνάει ιεραρχικά από τον δικα, φυσικά και τα ξέρει και στην καλύτερη τα ανέρχεται μην σου πω τα υποστηρίζει.

Όσοι δίκες δεν γουστάρουν να χωνουν οι εποπ τους φαντάρους τους το κόβουν από την πρώτη μέρα.

Ολο δικαιολογιες για κλαουρα εισαι ρε μπαγάσα. Σε βλεπω εδω μεσα τοσο καιρο πωωωω ολο για τους εποπ που σε χώνανε γράφεις δεν βαρέθηκες? :cry: :cry:

Αμα ο δικας καταλαβει οτι θα πας ταξιαρχο θα χεστει πανω του. Τους ενδιαφερει η καριερα :cry:

αλλα αυτα για να τα σκεφτεις θα πρεπει να βγαλεις απο το μυαλο σου αυτες τις μαλακιες που έψαχνες για να βγεις αοπλος γιωτάς ενω δεν έχεις προβλημα.

Και αυτα περι ιεραρχιας ειναι για να σε δουλευουν αμα σε βλέπουν υποτακτικο μολις δουν οτι εισαι τρελος(με λογο βεβαια) καφεδάκι με τον δικα θα πινεις :-D σφαλιάρες μεταξυ τους παιζουν στα γραφεια και εσυ τους μιλας στο πληθυντικο ξύπνα σχετικέ!

Και δεν ειναι και καθολου δικαιο να κλεβεις εις βαρος της σειράς σου με ψέμματα , στη τελικη δεν φταινε οι άλλοι αμα μερικοί μεσα στο στρατοπεδο την έχουν δει τσιτάτο ... εγω θα κάνω τη θητεια μου κανονικα με οπλο οπως γουστάρω και οσοι πάνε να με χώσουν θα φάνε πολεμο. Εσυ προτεινεις να γινουμε γιωτάδες επειδη φοβομαστε τα εποπια οτι θα μας χώσουν.

• Like 1
Δημοσ.

αμα πατε αοπλοι δεν θα εχετε προβλημα με τις δουλειες?

Tσου.

Προσωπικα δεν βλεπω τον λογο να εισαι ενοπλος αν το στρατοπεδο ειναι τιγκα στους βυσματιες που παρασιτουν εις βαρος σου.Αλλα ουτε να εισαι ακαταδεχτος παρτακιας εις βαρος αλλων..

Δημοσ.

Tσου.

Προσωπικα δεν βλεπω τον λογο να εισαι ενοπλος αν το στρατοπεδο ειναι τιγκα στους βυσματιες που παρασιτουν εις βαρος σου.Αλλα ουτε να εισαι ακαταδεχτος παρτακιας εις βαρος αλλων..

Καλύτερα να βγεις αοπλος από την αρχή στο κέντρο πάρα όταν εμφανίστεις στη μονάδα. Αλλιώς δίνεις αφορμή τους διάφορους καθυστερημένους να σε σχολιάσουν.
  • Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...