Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

σορρυ, αλλά αυτά ειναι ράδιο αρβύλες. Καταρχάς η θητεία δεν πρόκειτε να αυξηθεί, με τίποτε όσο ειναι αυτός ο υπουργός, αν αυριο γίνει ο Αδωνις Γεωργιάδης τότε ίσως.

Το κράτος πληρώνει ένα συγκεκριμένο ποσό για το φαγητό, περιππου 3€ την ημέρα για τους φαντάρους, αν έχουν παραπάνω εξόδους ή άγραφες άδειες αυτό δεν μπορεί να το ελέγξει, και δεν γλιτώνουν τίποτα από τα έξοδα. Αυτό που θεωρητικά μπορούνε να κάνουν ειναι είτε να μειώσουν τη θητεία, είτε να αυξήσουν τις υποχρεωτικές άδειες (κανονική, γκρουπάκια πάσχα, χριστούγεννα, κτλ) αλλά απ'όσο γνωρίζω δεν έχει αλλάξει κάτι. Ούτε πιστέυω ότι έχουν αυξήθει οι έξόδοι ή οι άτυπες άδειες αφού στην πλειοψηφία τους τα στρατόπεδα έχουν χαμηλή επάνδρωση...

αυτά που προείπα ισχύουν και ακούγονται εκ των εσω. Για τις εξοδους και τις αδειες εβιβεβαιώνω και πάλι ιδίοις γνώση... Ειναι μέσα φιλοι μου και η αναλογία τους μεσα εξω γέρνει προς το εξω κατα πολύ...

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

αυτά που προείπα ισχύουν και ακούγονται εκ των εσω.

Αυτά που προείπες ακούγονται κάθε χρόνο, 4 φορές το χρόνο, σε κάθε ΕΣΣΟ, ανελλιπώς, αδιάλειπτα και ασταμάτητα, από τη χούντα μέχρι σήμερα.

Δημοσ.

Αυτά που προείπες ακούγονται κάθε χρόνο, 4 φορές το χρόνο, σε κάθε ΕΣΣΟ, ανελλιπώς, αδιάλειπτα και ασταμάτητα, από τη χούντα μέχρι σήμερα.

Και είναι ο τρόπος των στρατιωτικών, να σε κάνουν να τελείωσεις με το στρατό γρήγορα. Λέγεται προπαγάνδα.

Δημοσ.

Περπατω εις το δασος και βλεπω μαυρα φιδια,

λες να παρω άδεια? Αρχιδια...

Η κατασταση στο Κεεμ Σπαρτης ειναι απαλευτη ρε παιδες.

Για να μην παρεξηγηθω το κεντρο και οι αξιωματικοι μια χαρα ειναι, αλλα οσοι ηρθαμε απο Γυθειο πριν μια εβδομαδα δεν την παλευουμε

και περιμενουμε πως και πως να ξεκουμπιστουμε για τις μοναδες μας.

"Ο στρατος ειναι αναβολη απο την ζωη"

Και μετα θα νοσταλγείς τη Σπαρτη :P και μεις το ιδιο λεγαμε,ποτε φευγουμε απ το κεεμ , περπατω προς τη πυλη και πινω φαντα τανα σπαρτη αντιο για παντα και τετοιες καφριλες αλλα οταν πηγαμε μοναδες τη νοσταλγουσαμε (λιγο :P ) τη σπαρτη ! Βεβαια δε ειχαμε ΠΖ τον πρωτο καιρο, και το δευτερο μηνα μονο η πρωτη βδομαδα ηταν καπως επειδη οι αλλοι που ηρθανε για εκπαιδευση επρεπε να χουν 1 βδομαδα προσαρμογης. Παντως σου ευχομαι υπομονη και τυχη στη συνεχεια της θητειας ! :)

Δημοσ.

Παιδιά να ρωτήσω κάτι και εγώ έμενα η αναβολή μου έληξε 31-12-2010 πρέπει να κάνω κάτι η θα μου έρθει το χαρτί κανονικά να μπω τον Μάιο .

Και επίσης επειδή μου έχουν μείνει 4 μαθήματα για πτυχίο αν κάτσει η καλή και τελικά και ορκιστώ τον Μάιο τι γίνετε αν είμαι μέσα στο στρατό περνώ άδεια η όχι ?

Δημοσ.

Τσέκαρε στην στρατολογία αν και πότε σε έχουν προγραμματισμένο.Στην δική μου περίπτωση χρειάστηκε να βγάλω μόνος μου το φίδι απο την τρύπα,δύο βδομάδες πρίν μπώ (το χαρτί δέν ήρθε ποτέ).

Για το θέμα της άδειας μήν σε απασχολεί.Δικαιούσαι κανονικά φοιτητική άδεια-ειδική άδεια (αν θυμάμαι καλά,δέν εκπίπτει απο την κανονική άδεια)

Δημοσ.

Παιδιά να ρωτήσω κάτι και εγώ έμενα η αναβολή μου έληξε 31-12-2010 πρέπει να κάνω κάτι η θα μου έρθει το χαρτί κανονικά να μπω τον Μάιο .

Και επίσης επειδή μου έχουν μείνει 4 μαθήματα για πτυχίο αν κάτσει η καλή και τελικά και ορκιστώ τον Μάιο τι γίνετε αν είμαι μέσα στο στρατό περνώ άδεια η όχι ?

Προβλέπεται φοιτητική άδεια, και μαθητική άμα λάχει.

Δημοσ.

Προβλέπεται φοιτητική άδεια, και μαθητική άμα λάχει.

Αναλόγως τον διοικητή και την δύναμη της μονάδας...

Δημοσ.

Αναλόγως τον διοικητή και την δύναμη της μονάδας...

Έκτος αυτού αν δεν έχω ορκιστεί δεν δικαιούμαι άδεια εκτός αν την κοπανίσω από μόνος μου :mrgreen: .

Πάντως αν είμαι στο κέντρο πιστεύω να την πάρω ίσος άμα είμαι κ@λ@φαρδος πέσει στην άδεια ορκωμοσίας του στρατού ^_^

Τσέκαρε στην στρατολογία αν και πότε σε έχουν προγραμματισμένο.Στην δική μου περίπτωση χρειάστηκε να βγάλω μόνος μου το φίδι απο την τρύπα,δύο βδομάδες πρίν μπώ (το χαρτί δέν ήρθε ποτέ).

Καλά θα πάρω τηλέφωνο να ρωτήσω αλλά πέρα από αυτό δεν χρειάζεται να κάνω κάτι άλλο αφού έχει λήξει η αναβολή από μόνη της έτσι δεν είναι .

Δημοσ.

Έκτος αυτού αν δεν έχω ορκιστεί δεν δικαιούμαι άδεια εκτός αν την κοπανίσω από μόνος μου :mrgreen: .

Πάντως αν είμαι στο κέντρο πιστεύω να την πάρω ίσος άμα είμαι κ@λ@φαρδος πέσει στην άδεια ορκωμοσίας του στρατού ^_^

Η άδεια ορκωμοσία άντε να είναι 4ήμερο, γύρο απο σ/κ.. Δεν νομίζω να είσαι τόσο τυχερός :P

Δημοσ.

ο κανονισμός προβλέπει 2 ημέρες για κάθε μάθημα, εφόσον δεν ειναι συνεχόμενες οι μέρες, αλλιώς μια μέρα πριν μεχρι την τελευταια εξεταση. Όπως ειπώθηκε δεν ειναι υποχρεωτική και ανάλογα μπορεί να σας την αρνηθούν ή μετα απο βύσμα/γλυψιμο να γινει παραπάνω μέρες.

Επισης πρέπει να φέρετε βεβαιωση απο τη σχολή ότι δώσατε στις εξετάσεις, και δεν δικαιούστε φύλλο πορείας.

Δημοσ.

Φύλλο πορείας είναι η τσάμπα μετακίνηση έτσι; Από μονάδα σε μονάδα. Κάτι άλλο αν πχ από Έβρο σε στείλουν λίμνο, με φύλλο πορείας εννοείται αναλαμβάνει ο στρατός τη μετακίνηση ή μπα;

Δημοσ.

κατασταση επιβίβασης εννοούσα, που ειναι το τζαμπα εισιτηριο.

Φύλλο πορείας πέρνεις σε περίπτωση μετάθεσης/αποστασης, κτλ, τότε σου βγάζουν και μια κατάσταση επιβίβασης, και καλά υπάρχει κανόνισμός που αναφέρει ανάλογα με την αποσταση τι εισιτήριο δικαιούσαι (αεροπλάνο, καραβι, τρένο, κτλ.) αλλά συνήθως επικρατεί σκοταδισμός και κοιτάνε να σου δώσουν ό,τι πιο φτηνο υπάρχει και όχι τι προβλέπεται...

Δημοσ.

κατασταση επιβίβασης εννοούσα, που ειναι το τζαμπα εισιτηριο.

Φύλλο πορείας πέρνεις σε περίπτωση μετάθεσης/αποστασης, κτλ, τότε σου βγάζουν και μια κατάσταση επιβίβασης, και καλά υπάρχει κανόνισμός που αναφέρει ανάλογα με την αποσταση τι εισιτήριο δικαιούσαι (αεροπλάνο, καραβι, τρένο, κτλ.) αλλά συνήθως επικρατεί σκοταδισμός και κοιτάνε να σου δώσουν ό,τι πιο φτηνο υπάρχει και όχι τι προβλέπεται...

δίνουν ακόμα αεροπλάνο...; απο καποιους ακουω ναι (στρατιωτικούς) απο αλλούς κατηγορημματικά οχι (στρατολογια).

Δημοσ.

χλωμό εως πολύ χλωμό το βλέπω να δίνουν για αεροπλάνο. Εδω τσιγκουνεύονται στις μπογιές και τα φαγητά, θα γίνουν χουβαρντάδες στις μετακινήσεις που είναι κ το πιο πολυέξοδο;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...