maparios Δημοσ. 2 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2016 Ε ΕΣΣΟ του 15' και έχεις 36 ΚΣ ; 11μηνο κάνεις ; Εγώ 10 κς παιδιά... σε άδεια είμαι.. Απολελέ... Σιχάθηκα τη ζωή μου στο στρατό... το μόνο θετικό που κρατάω είναι κάποιες ωραίες στιγμές και γνωριμίες με παιδιά με τα οποία έπεσε αρκετό γέλιο... κατά τα άλλα σίχαμα μόνο για τα πάντα... βιβλίο θα μπορούσα να γράψω για όλη τη σαπίλα που βίωσα... Για μένα το αποκορύφωμα ήταν το πρωινό σκλαβοπάζαρο μετά την πρωινή αναφορά όπου αφότου οι βυσματοχωμένοι πήγαιναν στα πόστα-γραφεία τους, οι υπόλοιποι φαντάροι περιμέναμε και ερχόντουσαν κάτι 45άρηδες καραβανάδες αρχιλοχίες εμθ με κοιλιές μέχρι το πάτωμα και σαν σύγχρονοι σατράπηδες έλεγαν " Εγώ θέλω 4 " ... " Εγώ θέλω 5" κλπ λές και ήμασταν κομμάτια κρέας απλά... και πολλές φορές να μην φτάνουμε και να τσακώνονται για το ποιος θα πάρει τους πιο πολλούς φαντάρους-σκλάβους.... Αηδία σκέτη... Ειδικά όταν είσαι 27 χρονών και μορφωμένος σιχαίνεσαι τη ζωή σου... Γι αυτό όποιος δε μπορεί να το αποφύγει ή δεν έχει βύσμα συμβουλή μου είναι να μπει μικρός στα 18 όσο είναι ακόμα σε φάση σχολείου-γονιών κλπ προτού σπουδάσει και ζήσει σαν φοιτητής, δουλέψει, έχει σχέση σοβαρή γιατί μετά είναι δυο φορές πιο δύσκολα τα πράγματα. +μφωνω οσο πιο νεος τόσο το καλύτερο!ΣΤ ΕΣΣΟ φίλε απλα ήμουν άυπνος όταν το έγραψα
Pablo_Hasan Δημοσ. 2 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2016 Το καλύτερο είναι να μην πας καθόλου, τους 18χρόνους τους χωνουν χωρίς έλεος οι καραβαναδες. 1
Haris San Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Αδεια απολυσεως σημερα 16 μερουλες (5 δικες μου+ 11 τιμητικη), καλη θητεια νεοι 1
eidikos33 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 11 μερες σου δωσαν; τι εκανες εψηνες σουβλακια;
ziaba Δημοσ. 4 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2016 Μπορεί να λέει τα ταπ = τιμητική άδεια παραμεθορίου Πλάκα πλάκα στην λέσχη αξιωματικών αν ψηνεις σουβλάκια και μπριζόλες τόσες μέρες δίνουν γιατί είναι από τον στρατηγό
suffocater Δημοσ. 4 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2016 Το καλύτερο είναι να μην πας καθόλου, τους 18χρόνους τους χωνουν χωρίς έλεος οι καραβαναδες. Ενώ εμας τους μεγαλύτερους μας είχαν στα σαλόνια 1
Haris San Δημοσ. 4 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2016 11 μερες σου δωσαν; τι εκανες εψηνες σουβλακια; Χαχαχαχα οχι δεν ηταν ΤΑΠ, αλλα εκει που ημουν δινουν γενικα πολλες τιμητικες (αγραφες) και αδεια απολυσεως. Δλδ φαντασου οτι αν εχεις φαει ολες τις δικες σου στο τελος θα παρεις σιγουρα 7, αν εχεις ριξει και δουλεια θα παρεις 10 στο νερο..
linkin2895 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2016 (επεξεργασμένο) Καλησπερα σας. Ειμαι προπτυχιακος φοιτητης ΤΕΙ Πληροφορικης και εχω αποφασισει να εκτισω το εννιαμηνο μου απο τον Νοεμβρη, να προσπαθησω τουλαχιστον. Εχω να κανω καποιες ερωτησεις που οσο κι αν εχω ψαξει σε διαφορα φορουμ δεν εχω βρει καταληκτικη απαντηση και ετσι αποφασισα να κανω αυτο το thread. Οι αποριες μου ειναι: 1) Εχω καποια προβληματα στα γονατα, πιο συγκεκριμενα εχω χονδροπαθεια επιγονατιδας και στα δυο μου γονατα, οχι βαριας μορφης. Περπαταω κανονικα (δουλευω κιολας) με τη βοηθεια επιγονατιδων αλλα δυσκολευομαι παρα πολυ, σε σημειο που δεν μπορω να κανω καθολου βαθυ καθισμα. Εχω ψαξει στο ΦΕΚ που υπαρχει παντου στο διαδικτυο αλλα δεν αναφερεται κατι συγκεκριμενα για την χονδροπαθεια, εχει διαφορες κατηγοριες για προβληματα με τα κοκκαλα (αρθριτιδες, οστεοαρθριτικες βλαβες και αλλα πολλα) αλλα δεν γνωριζω εαν η χονδροπαθεια επιγονατιδος εμπιπτει σε καποια απο τις παραπανω κατηγοριες συγκεκριμενα, ειναι καθαρα ιατρικο το θεμα και δεν ειμαι σχετικος. Η απορια μου ουσιαστικα ειναι τι περιπου Σωματικη Ικανοτητα θα εχω και αν θα εχω οπλο η οχι. Οποιαδηποτε πληροφορια και μη ιατρικη, τυπου γνωστος θα με βοηθουσε πολυ.2) Λογω ακριβως του παραπανω θεματος, μου εχει δημιουργηθει ενα αγχος σχετικα με τις τουρκικες τουαλεττες που φανταζομαι πως εχει ο στρατος, και θα ηθελα να σας ρωτησω εαν γνωριζει καποιος μια πιθανη λυση στο προβλημα "βαθυ καθισμα", για να το θεσω ευγενικα, μεσα στο κεντρο η/και στις μοναδες. 3) Ειμαι 26 ετων και χρωσταω 2 μαθηματα και πρακτικη-πτυχιακη για το πτυχιο μου. Θελω να παω στρατο τωρα τον Νοεμβρη καθως δεν χρωσταω καποιο μαθημα στο χειμερινο εξαμηνο (βεβαια γνωριζω πως ουσιαστικα θα χασω και το εαρινο) αλλα και θελω να κανω την πρακτικη αφοτου εχω τελειωσει με τον στρατο ΜΠΑΑΑΑΑΑΑΑΣ και με κρατησουν μετα εκει. Ειναι μικρες οι πιθανοτητες το γνωριζω αλλα στα χαρτια αξιζει την προσπαθεια. Λογω της κακης καταστασης της χωρας ομως, γινονται συνεχως αλλαγες/συγχωνευσεις σε ΑΕΙ/ΤΕΙ και υπαρχει σαν σκεψη στο μυαλο μου το να προσπαθησω πρωτα να παρω το πτυχιο (εχοντας κανει και πρακτικη προφανως ) και μετα να παω στρατο ουτως ωστε να ξεμπερδεψω με το πανεπιστημιο και να μην το εχω στο κεφαλι μου. Φανταζομαι πως αν ημουν και πτυχιουχος, ενδεχομενως να ειχα πιθανοτητες να παρω μια σχετικη θεση στο στρατο (που θα βοηθουσε σιγουρα τα οποια κινητικα προβληματα εχω). Οντας βετερανοι του στρατου λοιπον, σας ρωτω: Τι πιστευετε ειναι καλυτερο? Να τελειωσω με τον στρατο, και μετα πτυχιο μπας και εχω δουλεια τελειωνοντας απο τη σχολη η να τελειωσω με τη σχολη και μετα να κανω την θητεια μου?4) Ποτε πρεπει να κοψω την αναβολη μου που ληγει τον φεβρουαριο του 17, εαν θελω να παω στρατο τον Νοεμβρη? Αυγουστο η Ιουλιο? Γνωριζω φυσικα πως δεν υπαρχει μια σιγουρη απαντηση, απλως ρωτω για να ξερω ποτε εχω περισσοτερες πιθανοτητες να πετυχω αυτο που θελω. 5) Εχει παρει το αυτι μου πως εαν διακοψω την αναβολη στρατευσης η αυτη ληξει χωρις να εχω πτυχιο θα εχω ποινη εναν μηνα παραπανω στρατευσης για κακη χρηση αναβολης. Ξερετε εαν ισχυει αυτο?Σας ευχαριστω εκ των προτερων για την βοηθεια σας, και σας ζητω συγγνωμη για το μακροσκελες ποστ. Επεξ/σία 4 Ιουλίου 2016 από linkin2895
TheDevilMayCare Δημοσ. 4 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2016 Στη θεση σου θα εξεταζα σιγουρα το σεναριο παρουσιαζομενος να παρω μια διχρονη αναβολη(το αν θα ειναι ισχυριζομενος ιατρικα αιτια, η ψυχολογικα, η οικονομικα, ειναι δικη σου η επιλογη)να τελειωσεις με τη σχολη & πρακτικη σου και να δεις οτι καλυτερο μπορει να παιχθει @ δουλειαΜαλιστα αναλογως + με αυτο, κατοπιν διαχειριζεσαι-αποφασιζεις: αν θα υπηρετησεις, η οχι-Ι5 Αν μπεις, κυνηγησε 1000% την αοπλια με I4 η I3αοπλο, αλλιως θα ταλαιπωρηθεις (παρα) πολυ.....
Typhoon Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα, αν παίξεις τα χαρτιά σου στοιχειωδώς καλά, θα βγεις Ι4 και θα περάσεις αρκετά καλά. Για τη λήξη της αναβολής, πάρε τηλέφωνο το στρατολογικό γραφείο στο οποίο υπάγεσαι και ρώτα τους. Αύγουστος μου φαίνεται πιο ρεαλιστικός πάντως. Εγώ για να μπω Ιανουάριο, έπρεπε να κόψω την αναβολή μέχρι τέλος Οκτωβρίου.
TheDevilMayCare Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Για την ακριβεια, καποιος που εχει τετοιο προβλημα στα γονατα και αοπλος να βγει, δεν θα περασει καλα...-εκεινο που συζητιεται, ειναι το ποσο ασχημα μπορει να περασει, γι' αυτο και η προταση ολικης αποφυγης. Αφηστε το τι δεν θα μπορει αντικειμενικα να κανει, και μονο οτι αρκετα πραγματα, δεν θα γινεται να εκτελειταχυτατα, θα δημιουργησει μεγαλες προστριβες γιατι αρκετοι -απο σκ@τοκαραβανια ως κ@λοσυφανταρα-δεν θα αποδεχθουν να εισαι σε 'slow motion φαση' (ασχετως αιτιας)...σε σχεση με υπολοιπους 'τρεχατους' Σε μερικους λεβεντολαλακες να πεσεις -πραγμα πανσπανιο στον Ε.Σ.!- θα ταλαιπωρηθεις σιγουρα, οποτεπρος τι να αυτοχωσεις τον εαυτο σου, σε αυτη την δυσαρεστη κατασταση? Δεν ειναι οτι του χρωστας κακο.
Typhoon Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Καλά ναι, αν είναι έτσι δεν το συζητάμε. Απλώς επειδή είπε ότι δεν είναι βαριάς μορφής, σκέφτηκα ότι δεν θα τον επηρεάζει στα παραγγέλματα και σε αυτά. Είχα και εγώ χονδροπάθεια ελαφριάς μορφής και μόνο μετά από άσκηση που καταπονούσε τα γόνατα με πονούσαν (π.χ. τρέξιμο πάνω από 4-5 χμ).
eidikos33 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 η αναρρωτικη ποσες ημερες ειναι? για να παρεις πρεπει να σου κανουν εισαγωγη?
Haris San Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 η αναρρωτικη ποσες ημερες ειναι? για να παρεις πρεπει να σου κανουν εισαγωγη? Η αναρρωτικη κανονικα ειναι 12 μερες, αλλα μπορει να σου δωσει και παραπανω...Υποτιθεται οτι παθεις κατι εξω απο τον στρατο και παρεις αναρρωτικη μεγαλυτερη των 12 υπερετεις τις υπολοιπες... Αν το παθεις μεσα (πχ σπασεις το ποδι σου) μπορει να παρεις και 40 μερες αναρρωτικη. Αν εισαι αρρωστος πχ γαστρεντεριτιδα τοτε θα πρεπει να σε κανουν εισαγωγη και οταν δουν οτι γινεται καλυτερα θα σου δωσουν και 3-4 μερες αναρρωτικη, αν ομως εχεις την μεση σου ή σπασεις το ποδι σου θα σε διωξουν.. Επισης αν παρεις την αναρρωτικη νομιζω δεν δικαιουσαι την φοιτητικη/αγροτικη, δλδ μπορεις να παρεις 1 απο τα 3, δεν ειμαι σιγουρος γι αυτο, αν καποιος ξερει ας με διορθωσει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις