slygeo87 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 Αυτό το "σημασία για το στρατεύσιμο τεράστια" μου προκαλεί εμετό που το ακούω ακόμα και 2 χρόνια μετά το φανταριλίκι. Τουλάχιστον πάρτε καμιά άδεια να κάνετε πάσχα στα σπίτια σας, όχι να κανονίζετε έξοδο για να πιείτε ένα 2ωρο καφέ και να βαράνε σκοπέτο οι μαλάκες.
MurderDoII Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 ...να πιείτε ένα 2ωρο καφέ και να βαράνε σκοπέτο οι μαλάκες. Δεν ξέρω αν είμαι στο πνεύμα της συζήτησης αλλά πάντα σιχαινόμουν να κάνω οτιδήποτε σε βάρος άλλων στο στρατό, δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να νοιώθω ότι χρωστάω οτιδήποτε σε κανένα. Το τι συμπεριφορά έχει κάποιος σε δύσκολες συνθήκες δείχνει το πραγματικό του χαρακτήρα και σε γενικές γραμμές με απογοήτευσε πολύ η συμπεριφορά που είχαν οι περισσότεροι στρατιώτες εκεί μέσα. Αυτό σχετικά με όλους τους λεγόμενους "βυσματίες", αλλά και όλους που με το πρόσχημα ότι εγώ είμαι εναντίων του στρατού και τα ρέστα ήταν ένα τεράστιο βάρος στους υπόλοιπους. Παράδειγμα, ήταν κάποιος που μου είπε, ενώ εγώ ετοιμαζόμουν για περίπολο, πως το σημαντικό στο στρατό είναι να βγεις από νωρίς "γιοτάς", αυτός ήταν Ι3 και καλά ψυχολογικό οπότε άοπλος και καθόταν με το PSP. Το θέμα είναι πως ο τύπος που στο γυμναστήριο έκανε 20 κάμψεις με 40 κιλά στη πλάτη, ήταν στην ουσία ένα άχρηστο, φοβισμένο βαρίδιο.
Pablo_Hasan Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 από την άλλη αυτό που είδα εγώ ήταν ότι τους ένοπλους ήταν σαν να μας τιμωρούσαν για αυτή μας την επιλογή, ένα σωρό άχρηστες "υπηρεσίες", αγγαρείες και χωσίματα απο τα μόνιμα στελέχη, που ουσιαστικά αυτοί ήταν τα βαρίδια στο στρατόπεδο. Θα έλεγα όποιον δεν τον ενδιαφέρει να ασχολήθεί ιδιαίτερα και δεν μπορεί νόμιμα να αποφύγει την στράτευση το να βγει άοπλος είναι μια λύση...
De@th L0rd Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Ξέρει κανείς αν διακόψω την αναβολή τώρα πότε θα μου έρθει χαρτί για να με πάρουν;Δηλ. πότε θα μπορώ να μπώ κ να αρχίσει να μετράει 9μηνο;
freedubus Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Αν την κόψεις μέχρι 31/1 θα μπείς το Μάιο και θα απολυθείς Φεβρουάριο 2012. Το χαρτί θα σου έρθει κάπου στις αρχές Απριλίου.
De@th L0rd Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Αν την κόψεις μέχρι 31/1 θα μπείς το Μάιο και θα απολυθείς Φεβρουάριο 2012. Το χαρτί θα σου έρθει κάπου στις αρχές Απριλίου. Τι χρειάζεται για να τη κόψω; Γιατί θα διαμένω για μερικές βδομάδες εκτός μονίμου κατοικίας. Με τηλέφωνο ή συγγενή γίνεται η δουλειά;
freedubus Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Εδώ είσαι. Για την διακοπή της αναβολής απαιτείται: α. Η αυτοπρόσωπη παρουσίαση πλησιέστερο Στρατολογικό Γραφείο του λαβόντος την αναβολή (ή νομίμου εκπροσώπου του), ο οποίος πρέπει να φέρει μαζί του το δελτίο της αστυνομικής του ταυτότητας. β. Η υποβολή αίτησης διακοπής αναβολής, Δελτίου Απογραφής (τα έντυπα χορηγούνται από τα Στρατολογικά Γραφεία) και πιστοποιητικού γραμματικών-τεχνικών γνώσεων. Εγώ έχω άλλη απορία. Λέει εδώ οτι: Υπενθυμίζεται ότι κατά το πέρας ή τη διακοπή της αναβολής λόγω σπουδών πρέπει απαραίτητα οι σπουδαστές να υποβάλλουν πιστοποιητικά γραμματικών - τεχνικών γνώσεων (απόφοιτοι TEI - AEI, μεταπτυχιακές σπουδές, διδακτωρικό δίπλωμα) καθόσον πρόθεση-απόφαση της ηγεσίας είναι να συνδέονται άμεσα οι γραμματικές - τεχνικές γνώσεις τόσο με την επιλογή σε Όπλα- Σώματα, όσο και με την απονομή ειδικoτήτων κατά τη διάρκεια της θητείας τους. Κάποιος φοιτητής που έληξε ή διέκοψε την αναβολή του, χωρίς όμως να έχει αποφοιτήσει, τι πρέπει να κάνει;
De@th L0rd Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Εδώ είσαι. Εγώ έχω άλλη απορία. Λέει εδώ οτι: Κάποιος φοιτητής που έληξε ή διέκοψε την αναβολή του, χωρίς όμως να έχει αποφοιτήσει, τι πρέπει να κάνει; Το δεύτερο είναι μια παπαριά και μισή. ΤΟ ξέρω από όσους βρέθηκαν σε αυτή την θέση. Το πλοίο της αγάπης δε το γλιτώνεις και το όρος πατάτα. Άρα μόνο με αυτοπρόσωπη λοιπόν. Αν τη διακόψω δηλαδή μέσα προς τέλος φεβρουαρίου πάλι Μαϊο δε θα μπώ;
freedubus Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Από 1 Αυγούστου έως 31 Οκτωβρίου --> Με την Α' σειρά (Φεβρουαρίου) Από 1 Νοεμβρίου έως 31 Ιανουαρίου --> Με τη Β' σειρά (Μαΐου) Από 1 Φεβρουαρίου έως 30 Απριλίου --> Με τη Γ' σειρά (Αυγούστου) Από 1 Μαΐου έως 31 Ιουλίου --> Με τη Δ' σειρά (Νοεμβρίου)
Ather Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Εγώ έχω άλλη απορία. Λέει εδώ οτι: Κάποιος φοιτητής που έληξε ή διέκοψε την αναβολή του, χωρίς όμως να έχει αποφοιτήσει, τι πρέπει να κάνει; Θα σου πω τι συνέβαινε παλιά (2005-2006) Στο μητρώο του καθενός υπήρχε "βαθμίδα" σπουδών με νούμερα. Έτσι λοιπόν αν κάποιος ήταν στο μεταπτυχιακό του αλλά δεν το είχε τελειώσει ήταν πιο πάνω από έναν που έχει απλά πτυχίο (βασικά όσο υψηλότερες σπουδές είχες τόσο μικρότερο ήταν και το νούμερο). Αυτό έχει και τις επιπτώσεις του. Τότε τουλάχιστο όλοι όσοι είχαν μεταπτυχιακό στους υπολογιστές τους καλούσαν στο ΕΠ. Ένας φίλος μου ήταν στα τελειώματα phd (είχε μεταπτυχιακό) και δεν το ξαναδήλωσε στη στρατολογία όταν έκοψε την αναβολή του. Το αποτέλεσμα ήταν να καταχωριστεί (όταν έψαξα μετά και το είδα) ως φοιτητής μεταπτυχιακού και να τον καλέσουν ΠΖ. Τα συμπεράσματα δικά σου.
..MementoMori.. Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Περπατω εις το δασος και βλεπω μαυρα φιδια, λες να παρω άδεια? Αρχιδια... Η κατασταση στο Κεεμ Σπαρτης ειναι απαλευτη ρε παιδες. Για να μην παρεξηγηθω το κεντρο και οι αξιωματικοι μια χαρα ειναι, αλλα οσοι ηρθαμε απο Γυθειο πριν μια εβδομαδα δεν την παλευουμε και περιμενουμε πως και πως να ξεκουμπιστουμε για τις μοναδες μας. "Ο στρατος ειναι αναβολη απο την ζωη"
paylidis Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Το δεύτερο είναι μια παπαριά και μισή. ΤΟ ξέρω από όσους βρέθηκαν σε αυτή την θέση. Το πλοίο της αγάπης δε το γλιτώνεις και το όρος πατάτα. Άρα μόνο με αυτοπρόσωπη λοιπόν. Αν τη διακόψω δηλαδή μέσα προς τέλος φεβρουαρίου πάλι Μαϊο δε θα μπώ; υπάρχει η δυνατότητα να την διακόψεις ακόμα και αυριο και να πας σε 2 βδομάδες αν καιγεσαι να προλάβεις το εννιάμηνο...
De@th L0rd Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 υπάρχει η δυνατότητα να την διακόψεις ακόμα και αυριο και να πας σε 2 βδομάδες αν καιγεσαι να προλάβεις το εννιάμηνο... ; Γιατί υπάρχει περίπτωση να αυξηθεί μέσα στο 2011; Εφόσον δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση. Δε γίνεται να τη κόψω επιτόπου γιατί δίνω κάποια μαθήματα. Δε θα αφήσω το γάμο να πάω για πουρνάρια. Ο Αύγουστος με βολεύει.
paylidis Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 ; Γιατί υπάρχει περίπτωση να αυξηθεί μέσα στο 2011; Εφόσον δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση. Δε γίνεται να τη κόψω επιτόπου γιατί δίνω κάποια μαθήματα. Δε θα αφήσω το γάμο να πάω για πουρνάρια. Ο Αύγουστος με βολεύει. ακουγονται διαφορα... και εγω για αυτό πάω τωρα... μπορουσα να πάρω κι άλλη αναβολή. Ακούστηκε συγκεκριμένα οτι θα παει 14 μηνες (λογω ελειψης € για ΕΠΟΠ) αλλα διαψεύστηκε σε πρώτη φάση. Ακουστηκε όμως και το αντιθετο οτι θα πέσει στους 8 για να μειώσουν τα εξοδα σιτισης (ηδη δηνουν κάπου 200% παραπάνω αδειες και εξοδους για να γλυτώσουν μεσημεριανά και βραδυνα).
Pablo_Hasan Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 ακουγονται διαφορα... και εγω για αυτό πάω τωρα... μπορουσα να πάρω κι άλλη αναβολή. Ακούστηκε συγκεκριμένα οτι θα παει 14 μηνες (λογω ελειψης € για ΕΠΟΠ) αλλα διαψεύστηκε σε πρώτη φάση. Ακουστηκε όμως και το αντιθετο οτι θα πέσει στους 8 για να μειώσουν τα εξοδα σιτισης (ηδη δηνουν κάπου 200% παραπάνω αδειες και εξοδους για να γλυτώσουν μεσημεριανά και βραδυνα). σορρυ, αλλά αυτά ειναι ράδιο αρβύλες. Καταρχάς η θητεία δεν πρόκειτε να αυξηθεί, με τίποτε όσο ειναι αυτός ο υπουργός, αν αυριο γίνει ο Αδωνις Γεωργιάδης τότε ίσως. Το κράτος πληρώνει ένα συγκεκριμένο ποσό για το φαγητό, περιππου 3€ την ημέρα για τους φαντάρους, αν έχουν παραπάνω εξόδους ή άγραφες άδειες αυτό δεν μπορεί να το ελέγξει, και δεν γλιτώνουν τίποτα από τα έξοδα. Αυτό που θεωρητικά μπορούνε να κάνουν ειναι είτε να μειώσουν τη θητεία, είτε να αυξήσουν τις υποχρεωτικές άδειες (κανονική, γκρουπάκια πάσχα, χριστούγεννα, κτλ) αλλά απ'όσο γνωρίζω δεν έχει αλλάξει κάτι. Ούτε πιστέυω ότι έχουν αυξήθει οι έξόδοι ή οι άτυπες άδειες αφού στην πλειοψηφία τους τα στρατόπεδα έχουν χαμηλή επάνδρωση...
Προτεινόμενες αναρτήσεις