Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

έχω περάσει από 3 μονάδες, 2 φυλάκια + κέντρο που παρουσιαστικα (δεν μπορώ να σου πω δημοσία και κόψουν ύπνο στους φαντάρους) μια χαρά προβλεπόταν να κάνεις ότι θέλεις στο ελεύθερο σου χρόνο αλώστε ότι δεν απαγορεύετε προβλέπεται στον στρατό :-)

Κάνεις λάθος, ύπνος προβλέπεται μόνο κατά την βραδινή κατακλιση. Το ότι σας άφηναν, είναι με ευθύνη του διοικητή.

Δημοσ.

Μετα τις 2 αναβολες για ψυχολογικους λογους ποσο ευκολη ειναι η απαλλαγη?Θελω να πω τις αναβολες τις εδιναν για πλακα αλλα απο οτι εχω ακουσει η απαλλαγη ειναι δυσκολη.

Δημοσ.
Παιδιά καλησπέρα σας ήρθε η ώρα μ και μένα να παρουσιαστώ. 12 Ιουλίου Θήβα

Θα ήθελα να σας ρωτήσω για ένα θέμα που με προβληματίζει. Έχω περάσει έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό στον αστράγαλο μ και μου έχει αφήσει κουσούρια. Μπορώ να υπηρετήσω χωρίς να φορέσω άρβυλα (με αθλητικά δλδ); αν όχι, υπάρχει πρόβλημα εάν φέρω δικά μου;
Δημοσ.

Αν πάρω Tablet θα βρω μέρος για να το φορτίζω?Υπάρχει περίπτωση στην μονάδα να υπάρχει wi-fi κάπου ή θα πεθάνω στα δεδομένα?

Εδώ δεν αφήνουν να έχεις απλό κινητό, θες και τάμπλετ, θες και wi-fi; Ψάξε και κάνα καλό πρόγραμμα που να έχει καλές προσφορές σε data. Όσον αφορά τις πρίζες, πάρε καλύτερα ένα ταφ ή ένα πολύπριζο. Και εννοείται το τάμπλετ δεν το αφήνεις μόνο του, θα είσαι μαζί του όσο το φορτίζεις.

Δημοσ.

Μέτα τις 17.00 (σε κάποιες μονάδες και 14.30  :-D ) κοιμάσαι κανονικά στον ελεύθερο σου χρόνο ή κάνεις ότι γουστάρεις (κψμ, τηλέφωνο στην μαμά, ταινία στο ταμπλέτ κτλ) αν δεν είσαι εξοδούχος .... Σου-κου (μετά τις 12.00) κοιμάσαι όλη μέρα... έχω σαπίσει στον ύπνο στο στρατό + δεν υπάρχει έτσι άπλα η παροιμία που λέει "ο ύπνος μειώνει την θητεία" :-)

Ελευθερος χρονος καθημερινες για Σ(ου)Ξ(ου) = 14:30-15-35 μονο*!

Αν εισαι εξοδουχος στο ΠΖ πολλες φορες εβγαινες "με το ζορι" σχεδον,

γιατι αν εμενες τον..επινες, καθως θεωρητικως μονο* ηταν "ελευθερος"

στην πραξη σε...τσιμπουσαν για χωσιματα (εαν ειχες παραμεινει μεσα)

:-(

Δημοσ.

Κάνεις λάθος, ύπνος προβλέπεται μόνο κατά την βραδινή κατακλιση. Το ότι σας άφηναν, είναι με ευθύνη του διοικητή.

έστω και δεν προβλέπετε δηλ στον ελεύθερο χρόνο αν σε πάρει ύπνος πχ πάνω σε μια καρέκλα  θα σε διώξουν από τον στρατό χε χε όχι ούτε φυλακή πρόκειται να φας για ένα τέτοιο παράπτωμά

Δημοσ.

Σε καρεκλα ενδεχομενως ναι, αλλα να δω πως θα μπορουσες να κοιμηθεις εκει...
(εκτος και φτασεις τοσο κομματια που κυριολεκτικα κοιμασαι ακομη και ορθιος!)
:blink:
Στο λοχο να μπεις & να κοιμηθεις κανονικα @ κρεβατι (σου), αυτο αποκλειοταν...

Δημοσ.

Ούτε μία φορά δεν κοιμήθηκα μεσημέρι στο στρατό.

Δεν προβλεπόταν.

Και τα βράδια με το ζόρι περνούσα τις τρεις ώρες σπαστού ύπνου.

Παρόλο που έχω θέμα με τον ύπνο γενικότερα, αυτό το πράγμα δεν το ξαναέκανα.

Δημοσ.

δεν ξέρω έκανα φαντάρος στο ξηράς πεζικό πέρσι 2015Α ΕΣΣΟ μια χαρά μας άφηναν και ούτε βύσμα ήμουν ούτε τπτ πέρασα σούπερ μάλιστα πήρα 15 κιλά και ακόμα παλεύω να τα χάσω :huh:

Δημοσ.

Μέτα τις 17.00 (σε κάποιες μονάδες και 14.30 :-D ) κοιμάσαι κανονικά στον ελεύθερο σου χρόνο ή κάνεις ότι γουστάρεις (κψμ, τηλέφωνο στην μαμά, ταινία στο ταμπλέτ κτλ) αν δεν είσαι εξοδούχος .... Σου-κου (μετά τις 12.00) κοιμάσαι όλη μέρα... έχω σαπίσει στον ύπνο στο στρατό + δεν υπάρχει έτσι άπλα η παροιμία που λέει "ο ύπνος μειώνει την θητεία" :-)

ο υπνος μειωνει την θητεία αρκει να κοιμασαι. Καλα μεσημέρι ποιος εκανε σκοπια, περιπολα? Σε μαυρο στρατόπεδο δεν υπαρχουν αυτα που λες. Εμεις σκ που κανονικα ξυπνας 7 αν φυλαγες μέχρι τις 6 δεν σε αφηναν να κοιμηθεις ούτε μια ωρα ενω μπορείς κανονικα. Εγω παντως μετα απο 40 μερες που ειχα off απλα πεθανα στον υπνο ουτε να βγω έξω δεν ηθελα. Οσο για θεματα υγειας ψυχικής σωματικης. Για μηνες μετα ξυπναγα με τον παραμικρό θόρυβο, ημουν στην τσίτα χωρίς λόγο κ αρκετα αλλα. 6 μηνες κοιμομουν ενα 4ωρο την μερα. Ρομποτ κανονικο
Δημοσ.

Ο στρατος αποτι ακουω ειναι ενα 9μηνο (κατα περισταση λιγοτερο) μαρτυριο το οποιο δε ξερω και ποιο το νοημα του. Οι περισσοτεροι που εχω ακουσει (εγω δεν εχω παει ακομα) μου λενε οτι εμαθαν ελαχιστα πραγματα (οποτε το επιχειρημα του στυλ αμα μας την πεσουν οι Τουρκοι τι θα κανουμε αν δεν εχουμε στρατο, εφοσον ακομα και αυτοι που κανουν τη θητεια δε ξερουν δε νομιζω οτι εχει ισχυ). Θα προτιμουσα εναλλακτικες μορφες θητειας που ουτε να σε εξουθενωναν σωματικα (κακη διατροφη, κακες συνθηκες υγιεινης) ουτε ψυχικα (κομπλεξικοι ανθρωποι ηλιθια καψονια) ουτε οικονομικα (πηγαινελα, να τρως εξω και να αγοραζεις καλτσες φανελες και ιστοριες). Θα προτιμουσα πχ οι γιατροι να πηγαιναν σε νοσοκομεια που ακουμε καθημερινα οτι ειναι υποστελεχωμενα και να βοηθανε ανθρωπους που εχουν αναγκη. Το παραδειγμα το ειπα γιατι ειμαι του κλαδου. Κατ'αντιστοιχια ο καθε ενας που εχει ειδικευτει σε κατι να βοηθησει τη χωρα στο αντιστοιχο κομματι. Γιατι μαζευομαστε σε ενα μερος που μαθαινουμε σφουγγαρισμα; Τι ακριβως εθνικη υπερηφανεια πρεπει να νιωθω σε ενα βρωμικο μερος με κομπλεξικα ατομα που θα μου κανουν τη ζωη δυσκολη;

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...