Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν αυτος ο νεος απεθνησκε στο σπιτι του θα επταιαν οι γονεις του; Τωρα γιατι τα βαζεις με το στρατο; Φαινεται σα να εχεις εμπαθεια.

Η ελλειψη υπνου που,εκτός και αν εισαι κωλοβυσμα,βιώνεις στον στρατό,επιβαρυνει την κατασταση υγειας?

Ναι ή οχι?

• Like 1
  • Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αν αυτος ο νεος απεθνησκε στο σπιτι του θα επταιαν οι γονεις του; Τωρα γιατι τα βαζεις με το στρατο; Φαινεται σα να εχεις εμπαθεια.

Απο τη στιγμη που, ακομη και για να εγγραφεις σε Αθλητικο Συλλογο / κανεις καποιο αθλημα, εστω σε γυμναστηριο για εκγυμναση,

χρειαζεσαι ως προαπαιτουμενο ελεγχο της υγειας σου, να δεχτουμε οτι ο στρατος ξηρας -οσο κολλεγιο & αν εχει γινει σημερα (sic)-

μπορει να σε "ταλαιπωρησει" -το κατακαλοκαιρο, ειδικα- τουλαχιστον το ιδιο με γυμναστηριο, αρα οφειλει να ελεγξει δυναμεις σου?

:shifty:

• Like 1
Δημοσ.

Παίδες θα ήθελα μια βοήθεια.

Ένας φίλος μόλις τελείωσε το Λύκειο (είναι 19) και περιμένει να βγουν οι βάσεις για να περάσει σε κάποια σχολή (ίσα ίσα να πάρει την αναβολή για μερικά χρόνια και μετά βλέπουμε).

Το θέμα είναι ότι σήμερα του ήρθε χαρτί για να παρουσιαστεί στις 12 Ιουλίου!

Υπάρχει κάποιος τρόπος να πάρει αναβολή έστω και προσωρινά (ας πούμε να μπει τον Νοέμβριο;)

Προσπαθήσαμε να πάρουμε και την Στρατολογία αλλά τα γελοία άτομα δεν απαντάνε.(ίσως είναι κλειστά; Τέλος πάντων).

Δημοσ.

Η ελλειψη υπνου που,εκτός και αν εισαι κωλοβυσμα,βιώνεις στον στρατό,επιβαρυνει την κατασταση υγειας?

Ναι ή οχι?

μόνο εμένα μου ακούγεται τραγικό αυτό; δεν υπάρχει κανένας κανονισμός μέσα στο στρατό που να διασφαλίζει το 8ωρο; εδώ τρέμουν με άλλα κι άλλα.

• Like 1
Δημοσ.

μόνο εμένα μου ακούγεται τραγικό αυτό; δεν υπάρχει κανένας κανονισμός μέσα στο στρατό που να διασφαλίζει το 8ωρο; εδώ τρέμουν με άλλα κι άλλα.

Yποθέτω πως κάτι θα υπάρχει.

Αλλα το να υπάρχει απ το να εφαρμόζεται,ετη φωτος μακριά.

Δημοσ.

Αυτό που γράφτηκε πριν, όταν για να κάνεις οποιοδήποτε άθλημα θέλουν βεβαίωση από καρδιολογο, δεν γίνεται στο στρατό το αγνοούν και να σε έχουν στον καύσωνα να βαρας σκοπετα.

Δεν υπάρχει τίποτα για τους φαντάρους, μόνο μια τις στελεχαρες.

Δημοσ.

Ναι ή οχι?

Μπορεις να αναφερεις το προβλημα σου στον ιατρο για να εκδωσει σχετικη οδηγια. Γενικα και αοριστα δεν επιβαρυνει.

Σε τι 8ωρο αναφερεσαι; Μπορει να κανεις 8ωρο το πρωι σε γραφειο και μετα 6 ωρες υπηρεσια καθημερινα χωρις εξοδο επι εβδομαδες. Στη καλυτερη περιπτωση θα κοιμηθεις το πολυ 4 ωρες το βραδυ και μπορει να τυχει να ειναι συνεχομενες. Καλη θητεια.
Δημοσ.

Παίδες θα ήθελα μια βοήθεια.

Ένας φίλος μόλις τελείωσε το Λύκειο (είναι 19) και περιμένει να βγουν οι βάσεις για να περάσει σε κάποια σχολή (ίσα ίσα να πάρει την αναβολή για μερικά χρόνια και μετά βλέπουμε).

Το θέμα είναι ότι σήμερα του ήρθε χαρτί για να παρουσιαστεί στις 12 Ιουλίου!

Υπάρχει κάποιος τρόπος να πάρει αναβολή έστω και προσωρινά (ας πούμε να μπει τον Νοέμβριο ;)

Προσπαθήσαμε να πάρουμε και την Στρατολογία αλλά τα γελοία άτομα δεν απαντάνε.(ίσως είναι κλειστά; Τέλος πάντων).

ναι υπάρχει να παρουσιαστεί και να πάρει αναβολή από το κέντρο.... σε ποια στρατολογία παίρνεις και δεν απαντάνε δεν υπάρχει αυτό που λες?

Δημοσ.

καλά εξαρτάται για τι φάση μιλάμε... αν επί 9 μήνες κοιμάσαι 5ωρα αν φύγεις από κει με τα μισά σου εγκεφαλικά κύτταρα τυχερός θα σαι

Δημοσ.

Μπορεις να αναφερεις το προβλημα σου στον ιατρο για να εκδωσει σχετικη οδηγια. Γενικα και αοριστα δεν επιβαρυνει.

Σε τι 8ωρο αναφερεσαι; Μπορει να κανεις 8ωρο το πρωι σε γραφειο και μετα 6 ωρες υπηρεσια καθημερινα χωρις εξοδο επι εβδομαδες. Στη καλυτερη περιπτωση θα κοιμηθεις το πολυ 4 ωρες το βραδυ και μπορει να τυχει να ειναι συνεχομενες. Καλη θητεια.

Δηλαδή με μ.ο. 5 ωρες υπνο στο 90% της θητειας,και αυτό σπαστό και οχι συνεχόμενο,δεν επιβαρυνει λες.

Ουτε ψυχολογικά,ουτε σωματικά.

Καλά,εντάξει.

• Like 1
Δημοσ.

Σε τι 8ωρο αναφερεσαι; Μπορει να κανεις 8ωρο το πρωι σε γραφειο και μετα 6 ωρες υπηρεσια καθημερινα χωρις εξοδο για εβδομαδες. Στη καλυτερη περιπτωση θα κοιμηθεις το πολυ 4 ωρες το βραδυ και μπορει να τυχει να ειναι συνεχομενες. Καλη θητεια.

Μέτα τις 17.00 (σε κάποιες μονάδες και 14.30  :-D ) κοιμάσαι κανονικά στον ελεύθερο σου χρόνο ή κάνεις ότι γουστάρεις (κψμ, τηλέφωνο στην μαμά, ταινία στο ταμπλέτ κτλ) αν δεν είσαι εξοδούχος .... Σου-κου (μετά τις 12.00) κοιμάσαι όλη μέρα... έχω σαπίσει στον ύπνο στο στρατό + δεν υπάρχει έτσι άπλα η παροιμία που λέει "ο ύπνος μειώνει την θητεία" :-)

Δημοσ.

καλά εξαρτάται για τι φάση μιλάμε... αν επί 9 μήνες κοιμάσαι 5ωρα αν φύγεις από κει με τα μισά σου εγκεφαλικά κύτταρα τυχερός θα σαι

Φευγεις ανδριωμενος και εξοπλισμενος με ολα τα απαραιτητα ψυχικα και ηθικα εφοδια για να αντιμετωπισεις τη ζωη και να προσφερεις στη κοινωνια.

Το πιο σημαντικο ειναι οτι σε περιπτωση επιστρατευσεως θα καταφερεις πιο γρηγορα να προσαρμοστεις στο στρατιωτικο περιβαλλον και να ελθεις σε μαχιμη κατασταση.

Δημοσ.

Μέτα τις 17.00 (σε κάποιες μονάδες και 14.30 :-D ) κοιμάσαι κανονικά στον ελεύθερο σου χρόνο ή κάνεις ότι γουστάρεις (κψμ, τηλέφωνο στην μαμά, ταινία στο ταμπλέτ κτλ) αν δεν είσαι εξοδούχος .... Σου-κου (μετά τις 12.00) κοιμάσαι όλη μέρα... έχω σαπίσει στον ύπνο στο στρατό + δεν υπάρχει έτσι άπλα η παροιμία που λέει "ο ύπνος μειώνει την θητεία" :-)

Αυτό δεν προβλέπεται από το ημερησιο πρόγραμμα που δίνει το ΓΕΣ. Αν σας άφηναν να κοιμηθείτε το έκαναν παρατυπα. Που υπηρετησες;

Δημοσ.

Φευγεις ανδριωμενος και εξοπλισμενος με ολα τα απαραιτητα ψυχικα και ηθικα εφοδια για να αντιμετωπισεις τη ζωη και να προσφερεις στη κοινωνια.

Το πιο σημαντικο ειναι οτι σε περιπτωση επιστρατευσεως θα καταφερεις πιο γρηγορα να προσαρμοστεις στο στρατιωτικο περιβαλλον και να ελθεις σε μαχιμη κατασταση.

σόρρυ φίλε δε θέλω να στη χαλάσω αλλά σε περίπτωση επιστρατεύσεως εγώ ευελπιστώ να μαι σε κάποια χώρα της κεντρικής/βόρειας ευρώπης και να πίνω τις μπυρίτσες μου :P

• Like 3
Δημοσ.

Αυτό δεν προβλέπεται από το ημερησιο πρόγραμμα που δίνει το ΓΕΣ. Αν σας άφηναν να κοιμηθείτε το έκαναν παρατυπα. Που υπηρετησες;

έχω περάσει από 3 μονάδες, 2 φυλάκια + κέντρο που παρουσιαστικα (δεν μπορώ να σου πω δημοσία και κόψουν ύπνο στους φαντάρους)  μια χαρά προβλεπόταν να κάνεις ότι θέλεις στο ελεύθερο σου χρόνο αλώστε ότι δεν απαγορεύετε προβλέπεται στον στρατό :-)  

σόρρυ φίλε δε θέλω να στη χαλάσω αλλά σε περίπτωση επιστρατεύσεως εγώ ευελπιστώ να μαι σε κάποια χώρα της κεντρικής/βόρειας ευρώπης και να πίνω τις μπυρίτσες μου :P...........και να κοιτάω τον εχθρό από την  τηλεόρασή να κάνει ότι θέλει με την μάνα μου, αδελφή μου, γυναίκα μου κτλ

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...