phanispal Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Αυτό που μπορώ να σου πω εγώ, είναι ότι είχα πάρει κάτι βαμβακερές και δε με βόλεψαν όχι λόγω υλικού, αλλά επειδή ήταν λεπτές και αισθανόμουν περισσότερο το άρβυλο. Με τις μάλλινες και χοντρές βέβαια «ανάβει» το πόδι, αλλά πατάς καλύτερα. 1
tz3s Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Η διαταγή από το υπουργείο έλεγε 8 μέρες άδεια με προαναχωρηση την Μ. Δευτέρα για το πρώτο γκρουπ οπότε τυπικά ο διοικητής δεν έκανε κάτι παράνομο. Την επιπλέον μέρα που δώσανε στη μονάδα μου αλλά και αλλού άτυπα την έδωσαν, δεν είχαν υποχρέωση να τη δώσουν. Ότι είναι μαλακια αλλού να δίνουν και αλλού όχι συμφωνώ αλλά στο στρατό από μονάδα σε μονάδα αλλά ακόμα και εντός της ίδιας μονάδας παίζουν πολύ μεγαλύτερες αδικίες και ανισότητες. την πεμπτη το απογευμα ηρθε η διαταγη και ελεγε οτι τα γκρουπ αλλαξαν και εγιναν 9 μερες
billsnake21 Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Μήπως γνωρίζει κανείς ακριβώς την διαδικασία για διακοπή αναβολής για ιατρικούς λόγους ?
petaw-se-oneiro Δημοσ. 25 Απριλίου 2016 Δημοσ. 25 Απριλίου 2016 Κάποιος που να υπηρέτησε σχετικά πρόσφατα θα μπορούσε να με βοηθήσει λεγοντάς μου τι θα ΧΡΕΙΑΣΤΩ;;Διάβασα μερικά άρθρα μέσω google αλλά δεν ξέρω, μερικά μου φάνηκαν σχετικά υπερβολικά...
dionisis1925 Δημοσ. 25 Απριλίου 2016 Δημοσ. 25 Απριλίου 2016 Μήπως γνωρίζει κανείς ακριβώς την διαδικασία για διακοπή αναβολής για ιατρικούς λόγους ? Αρθρο 35 Διαδικασία - προϋποθέσεις επανεξέτασης σωματικής ικανότητας στρατευσίμων και εφέδρων 1. Η επανεξέταση της σωματικής ικανότητας των στρατευσίμων και των εφέδρων γίνεται είτε ύστερα από αίτηση τους είτε αυτεπάγγελτα. Οι στρατεύσιμοι κρίνονται από τις υγειονομικές επιτροπές του κλάδου των Ενόπλων Δυνάμεων που ανήκουν και οι έφεδροι από την πλησιέστερη στον τόπο διαμονής τους επιτροπή απαλλαγών του Στρατού Ξηράς, με εξαίρεση τους εφέδρους που διαμένουν στο Νομό Αττικής, οι οποίοι επανεξετάζονται από την υγειονομική επιτροπή του κλάδου των Ενόπλων Δυνάμεων στην εφεδρεία του οποίου ανήκουν. 2. Η αυτεπάγγελτη παραπομπή γίνεται από το αρμόδιο στρατολογικό γραφείο κατόπιν διαταγής της Διεύθυνσης Στρατολογικού του Γενικού Επιτελείου του οικείου κλάδου των Ενόπλων Δυνάμεων. Με την ίδια διαταγή καθορίζεται και η προθεσμία παρουσίασης. 3. Στις περιπτώσεις εκούσιας επανεξέτασης της σωματικής ικανότητας των στρατευσίμων και εφέδρων, η παραπομπή στις υγειονομικές επιτροπές γίνεται από το αρμόδιο στρατολογικό γραφείο, ύστερα από αίτηση των ενδιαφερομένων, εφόσον συντρέχουν σωρευτικά οι εξής προϋποθέσεις: α. Κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης τους να έχει παρέλθει χρονικό διάστημα τουλάχιστον έξι μηνών, από την τελευταία κρίση της σωματικής τους ικανότητας. β. Εφόσον τελούν ή προέρχονται από αναβολή υγείας να τους έχει χορηγηθεί ετήσια ή διετής αναβολή και όχι εξάμηνης χρονικής διάρκειας. 4. Κατά την εκούσια επανεξέταση, η παραπομπή συντελείται με έγγραφο του αρμόδιου στρατολογικού γραφείου συνοδευόμενου με αντίγραφο φύλλου μητρώου (ΑΦΜ) του παραπεμπομένου, εντός δεκαημέρου από την ημερομηνία που κατατίθεται ή περιέρχεται στο οικείο στρατολογικό γραφείο το σχετικό αίτημα. Οι παραπεμπόμενοι οφείλουν να παρουσιάζονται στις υγειονομικές επιτροπές εντός της τασσόμενης στο παραπεμπτικό έγγραφο του στρατολογικού γραφείου προθεσμίας, η οποία δεν μπορεί να υπερβαίνει τους δύο μήνες από την ημερομηνία κατάθεσης ή περιέλευσης του σχετικού αιτήματος στο αρμόδιο στρατολογικό γραφείο. Οι υγειονομικές επιτροπές υποχρεούνται να εκδίδουν άμεσα γνωματεύσεις για τους επανεξεταζόμενους, οι οποίες θα πρέπει να περιέρχονται στα αρμόδια στρατολογικά γραφεία το αργότερο εντός δεκαπενθημέρου από την ημερομηνία εξέτασης τους. 5. Στην περίπτωση παραπομπής για επανεξέταση των ενδιαφερομένων ύστερα από αίτηση τους, εφόσον δεν παρουσιασθούν μέσα στην καθοριζόμενη προθεσμία, θεωρούνται ότι διατηρούν τη σωματική ικανότητα που είχαν πριν την παραπομπή τους και εφόσον τελούν σε ετήσια ή διετή αναβολή υγείας, η αναβολή αυτή παραμένει ισχυρή. 6. Σε περίπτωση αυτεπάγγελτης επανεξέτασης της σωματικής ικανότητας, εφόσον οι παραπεμπόμενοι μπορούν να μετακινηθούν για παρουσίαση στις υγειονομικές επιτροπές και δεν παρουσιάζονται, λογίζονται αυτοδικαίως ικανοί πρώτης κατηγορίας (1/1). Οι διατάξεις της παραγράφου 4 του παρόντος άρθρου, αναφορικά με τις υποχρεώσεις των υγειονομικών επιτροπών, εφαρμόζονται και στη διαδικασία της αυτεπάγγελτης επανεξέτασης. 7. Οι αναφερόμενοι στην προηγούμενη παράγραφο θεωρούνται ικανοί πρώτης κατηγορίας (1/1) από την επόμενη ημέρα της ημερομηνίας λήξης της προθεσμίας παρουσίασης για επανεξέταση. Από την ίδια ημερομηνία θεωρείται ότι διακόπτεται και η αναβολή εκείνων που διατελούν σε αναβολή λόγω υγείας. 8. Εφόσον οι παραπεμπόμενοι, είτε αυτεπάγγελτα είτε με αίτηση τους, δεν μπορούν να μετακινηθούν για παρουσίαση τους στις υγειονομικές επιτροπές, εφαρμόζονται αναλογικά οι διατάξεις του άρθρου 37 του παρόντος νόμου. 9. Οι επανεξεταζόμενοι: α. Εφόσον κρίνονται ακατάλληλοι για στράτευση (Ι/5), απαλλάσσονται από την εκπλήρωση των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων. β. Εφόσον κρίνονται ικανοί οποιασδήποτε κατηγορίας, υπέχουν στρατιωτικές υποχρεώσεις, από την ημερομηνία έκδοσης της σχετικής γνωμάτευσης της υγειονομικής επιτροπής. γ. Εφόσον τυγχάνουν αναβολής κατάταξης λόγω υγείας, υποχρεούνται να εκπληρώσουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις μετά τη λήξη της αναβολής. 1
Dare-Devil Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Ήρθε η ώρα μου ! Κοιμηθείτε άφοβα ! Το γιωτόμπαλο θα σας προσέχει !!! Είστε υπόχρεος για κατάταξη Στρατό Ξηράς με την 2016 Γ΄ ΕΣΣΟ (Μάϊος) δυνάμει της ΕΔΥΕΘΑ/ΓΕΣ 41/2016 την 16/05/2016 σε 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων 'Σχης Καραχρήστος' (2/39 ΣE 'ΣΧΗΣ ΚΑΡΑΧΡΗΣΤΟΣ') (ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ). Έχετε επιλεγεί Πεζικό. 1) Καμιά άποψη για το κέντρο εκπαίδευσης ;!2) Ενα καλό φθηνό μαγαζί να αγοράσω τα απαραίτητα.3) Απο ανατομικούς πάτους για τα άρβυλα τί μου προτείνεται; Δεν με νοιάζει η τιμή . Θέλω ότι καλύτερο αξίζει .
warlock9_0 Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 καλό μαγαζί και φθηνό είναι το προτελευταίο στην Αθηνάς πριν την πλατεία στο αριστερό σου χέρι 1
petaw-se-oneiro Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Ήρθε η ώρα μου ! Κοιμηθείτε άφοβα ! Το γιωτόμπαλο θα σας προσέχει !!! Είστε υπόχρεος για κατάταξη Στρατό Ξηράς με την 2016 Γ΄ ΕΣΣΟ (Μάϊος) δυνάμει της ΕΔΥΕΘΑ/ΓΕΣ 41/2016 την 16/05/2016 σε 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων 'Σχης Καραχρήστος' (2/39 ΣE 'ΣΧΗΣ ΚΑΡΑΧΡΗΣΤΟΣ') (ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ). Έχετε επιλεγεί Πεζικό. 1) Καμιά άποψη για το κέντρο εκπαίδευσης ;! 2) Ενα καλό φθηνό μαγαζί να αγοράσω τα απαραίτητα. 3) Απο ανατομικούς πάτους για τα άρβυλα τί μου προτείνεται; Δεν με νοιάζει η τιμή . Θέλω ότι καλύτερο αξίζει . Παρουσιαζόμαστε την ίδια μέρα στο ίδιο κέντρο 1
maparios Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Π0υστονεα θα σταξετε!! Πέρα απο τη πλάκα μη τρελενεστε για τα πραγματα,είναι στον άνθρωπο.. Σκέψου τι θα επερνες αν πηγαινες διακοπές ενα μήνα πx και πάρε ανάλογα πραγματα! Και πρόσθεσε κλειδαριες(4 παρε) πατους,7~10 κοντομανικα παραλλαγή, σεντόνι μαξιλαροθήκες, πουδρα ταλκ όπως δηποτε! Σαπούνια σαμπουάν οδοντοκρεμες/βούρτσες κλπ κλπ..μποξερακια,μη πάρετε πολλά λεφτά μόνο κάρτα και 50~100 ευρώ(ξέχωρα απο τα μεταφορικά) και το βασικότερο που δεν αναφέρει σχεδόν κανείς! Πάρτε μαζί σας άπειρη υπομονή! Είναι κάτι αναπόφευκτο οπότε θέλει υπομονή! Ετυχε να κάνω 37 μέρες κεντρο επειδή ήμουν εξ αναβολής Αυλώνα και η ψυχολογία μου ηταν στα πατοματα..υπομονή guys 9 μήνες είναι! 95κ.σ.! 341 ΣΤ ΕΣΣΟ 2015! Καλη θητεία και αν θέλει οποιοσδήποτε κάτι συγκεκριμένο ας μου στείλει θα χαρώ να βοηθήσω! 1
billsnake21 Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Παρουσιαζόμαστε την ίδια μέρα στο ίδιο κέντρο Αν είστε 2ο λόχο θα καλοπεράσετε κυριολεκτικά !
TheDevilMayCare Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 3) Απο ανατομικούς πάτους για τα άρβυλα τί μου προτείνεται; Δεν με νοιάζει η τιμή . Θέλω ότι καλύτερο αξίζει . Απ' το να αγοραζεις πανακριβους πατους, το καλυτερο θα ειναι, να εχεις τα δικα σου αρβυλα! Το κατα ποσο θα μπορουσες να το πετυχεις αυτο, στο πεζικο οπου πας, ειναι μια αλλη ιστορια... (υπο την προυποθεση βεβαιως, οτι μοιαζουν εστω 95%, αλλιως δεν υπαρχει τετοια περιπτωση)
Pablo_Hasan Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Ήρθε η ώρα μου ! Κοιμηθείτε άφοβα ! Το γιωτόμπαλο θα σας προσέχει !!! Είστε υπόχρεος για κατάταξη Στρατό Ξηράς με την 2016 Γ΄ ΕΣΣΟ (Μάϊος) δυνάμει της ΕΔΥΕΘΑ/ΓΕΣ 41/2016 την 16/05/2016 σε 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων 'Σχης Καραχρήστος' (2/39 ΣE 'ΣΧΗΣ ΚΑΡΑΧΡΗΣΤΟΣ') (ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ). Έχετε επιλεγεί Πεζικό. Το κέντρο δεν ονομάζεται "Σπύρος Μουστακλης"; Ήταν από τους λίγους αξκους που είχαν αντερα να πάνε κόντρα στα λαμογια της χούντας. http://www.toperiodiko.gr/%CF%83%CF%80%CF%8D%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BA%CE%BB%CE%AE%CF%82-%CE%B5%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%B1-%CE%B1%CF%85%CF%84%CF%8C-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%AF%CF%83/#.VyJfdv6xXqB 1
ParhsG Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 Ήρθε η ώρα μου ! Κοιμηθείτε άφοβα ! Το γιωτόμπαλο θα σας προσέχει !!! Είστε υπόχρεος για κατάταξη Στρατό Ξηράς με την 2016 Γ΄ ΕΣΣΟ (Μάϊος) δυνάμει της ΕΔΥΕΘΑ/ΓΕΣ 41/2016 την 16/05/2016 σε 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων 'Σχης Καραχρήστος' (2/39 ΣE 'ΣΧΗΣ ΚΑΡΑΧΡΗΣΤΟΣ') (ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ). Έχετε επιλεγεί Πεζικό. 1) Καμιά άποψη για το κέντρο εκπαίδευσης ;! 2) Ενα καλό φθηνό μαγαζί να αγοράσω τα απαραίτητα. 3) Απο ανατομικούς πάτους για τα άρβυλα τί μου προτείνεται; Δεν με νοιάζει η τιμή . Θέλω ότι καλύτερο αξίζει . Πέρσυ ίδια εποχή μπήκα πιο νωρίς όμως στις 11. Δε ξέρω πως θα πας και απο που είσαι. Αν εισαι απο Αθήνα κουράγιο λόγω δρόμου. Θυμάμαι για πολλά χιλιόμετρα πέρσυ ήταν μια λωρίδα ο δρόμος και χάλια. Τη πρώτη μέρα στην είσοδο λογικά θα σας ψαρώσουν "απο εδώ περάστε οι νεοσύλεκτοι" θα σας λένε πλασιέ ξυριστικών. Δώσε ψεύτικα στοιχεία που θα σου ζητήσουν και πάρε δώρο μερικά. Μετά αφού μπεις θα αφήσεις τα πράγματα σου έξω μάλλον χύμα και θα αρχίσει η διαδικασία κατάταξης. Θα είναι μερικοί που πάνε για αναβολή κτλ. Θα έχει πολύ χαρτούρα κτλ αλλά πέρα απο βαρεμάρα θα είναι καλά. Μετά θα βρεις κρεβάτι. Προτείνω να διαλέξεις κάποιο όχι πολύ κοντά σε παράθυρο αλλά ούτε μακριά γιατι μέσα θα έχει βρώμα και ζέστη και στο παράθυρο κοντά το βράδυ θα ψωλιάσεις απο την υγρασία και οι αλλοι θα ζεστένονται. Το κέντρο είναι μικρό και αυτό είναι καλό. Για φίδιασμα μπορείς να κάθεσε στο ΚΨΜ αλλά δε θα ψαρώνεις όταν φωνάζουν το λόχο σου. Φρόντισε να μη σε μάθουν. Οταν θα έχει βήμα θα λιώσετε αλλά εντάξει δεν έχει τρελή ζέστη ακόμα. Εμείς κάναμε 2 βολές και 2 πορείες κουράστηκα αρκετά γιατί πάντα πριν απο αυτά ήμουν με 2 ώρες ύπνου το βράδυ λόγω θαλαμοdog. Το θετικό ήταν πως είχε νερό για μπάνιο και ήταν καλά και το φαγητό τρωγόταν. 1
Dare-Devil Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 Καλα κρεβάτι εννοείτε το απο πάνω για να μην μου το ξεστρώνουν όταν καθονται . Έχω ενημερωθεί αρκετά απο φίλους που υπηρέτησαν και ως ΥΕΑ/ΔΕΑ και κανονικό στρατό .Βασικά απο άποψη ασκήσεων βηματισμούς κτλ θα τα γλιτώσω λογικά όλα λόγο δισκοκοίλης και μειωπίας 11 βαθμούς στο αριστερό μάτι εκ γενετής (κάποια στιγμή θα κάνω laser). Με βλέπω Ι 3 άοπλο άνετα !Είχα σκοπό να πάω ΥΕΑ και ας έχω μέση αλλά λόγο καποιον αλλαγών στην ζωή μου δεν γίνεται να κάνω τόσο μεγάλη θυτεία και αναθεώρησα αυτό που είχα επιλέξει καιρό τώρα . Δεν θα δήλωνα καν το πρόβλημα μέσης και θα κανα και laser πριν μπω . Αλλά αλλάξαν κάποια προσωπικά πράγματα και δεν γίνεται να κάνω τόσο θητεία . Ακόμα και το 9μηνο μου δημιουργεί προβλήματα στην προσωπική μυο ζωή (επαγγελματικά, οικονομικά κτλ) αλλά παλεύεται .
TheDevilMayCare Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 Με βλέπω Ι 3 άοπλο άνετα ! Απο την μυωπια τουλαχιστον δεν βγαινεις, εκτος και παραστησεις πως δεν βλεπεις περισσοτερα! Οσο για τη δισκοκηλη, αυτο απο μονο του ειναι πολυ γενικο..Eξαρταται απο την καθε περιπτωση: εαν για παραδειγμα, δεν υπαρχει "περιορισμος της κινητικοτητας, η σαφη παθολογικα, κλινικα, η απεικονιστικα ευρηματα" χανεις την αοπλια. Μπορει δηλαδη να βρεθεις και ι3 κανονικο, ενοπλο ^ ^ ^ Α, και στα παραπανω προσθεσε οτι: σε φανταρο για γιωτοαποδοση απο+κλειεται να κανουν μαγνητική ή αξονική τομογραφία για να διαγνωστει δισκοκηλη του, ενω η απλη ακτινογραφια δεν θα την δειξει..(ο κανονας ειναι αυτος)
Προτεινόμενες αναρτήσεις