Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ποια φουσκαλα? Ανθρωποι με υπαρκτα προβληματα (απεικονιζομενα σε μαγνητικες),

το μονο που τους δινοταν σαν επιλογη ηταν αναβολη, τιποτε αλλο. Σταθερα, ουτε καν

γραφοταν κανενα παραπεμπτικο: για εξεταση-απονομη ετερου I. Αν ηθελες, αναβολη..

:angry:

Επαναλαμβανω πως οταν τυχον υπαρχει καλυψη, τοτε ολα μπορει να ειναι εναντιον σου..

http://www.insomnia.gr/topic/580895-στρατός/?p=54477165

:blink:  :blink:

δεν μπορεί να σου δώσει υποχρεωτική αναβολή, επιλογή σου ειναι αν την δεχθεις. 

Μπορούν νομίζω σε περιπτώσεις που σε πιάσουν με ουσίες, εαν προκαλέσεις μέσα στο στρατόπεδο (καυγά κλπ) ή σε κάποια άλλα παραθυράκια.

Το να πας στον γιατρό, να του πεις έχω ένδειξη Ι4 με χαρτιά και να σου πει φύγε δεν παίρνεις τίποτα, σημαίνει απλά : 

Πας, κάνεις την αγγαρία, τραυματίζεσαι πρόθυμα ή και μη, πας 401 και τους τρέχεις μετά όσο θες.

Στο στρατό ισχύει ότι : Είναι απόλυτα παράλογα τα πάντα μέχρι το σημείο που ξεκινάνε τα καθιερωμένα δικαιώματα του φαντάρου. Όρεξη να έχεις να τους τραβήξεις, το δίκιο σου θα το βρείς (κάποια στιγμή). Το να λες "έχω ένδειξη για Ι4 και δεν θέλει το @ ο γιατρός να με βγάλει" είναι σα να λες "δικαιούμαι ΚΑ αλλά δεν θέλουν να μου την δώσουν", απλά δεν στέκει.

Δημοσ.

(Εχω τη σιγουρια οτι) 6μηνη μπορουν να σου φορτωσουν ετσιθεληκα(!...!) απ' το ιδιο το στρατοπεδο σου
με συννενοηση διοικητης και γιατρος, δηλαδη το εχω δει να συμβαινει και στο ΚΕΝ και μετα στον Εβρο :fear:
Μιλαμε για τις απολυτως συνοπτικες διαδικασιες και μονο για 6μηνη, σιγουρα για μεγαλυτερες = 1 ετος
η 2 ετη, θα πρεπει να σε στειλουν/περασεις κανονικως και απο την 'επιτροπη αναβολων + απαλλαγων' :shifty:

Το να πας στον γιατρό, να του πεις έχω ένδειξη Ι4 με χαρτιά και να σου πει φύγε δεν παίρνεις τίποτα, σημαίνει απλά : 

Πας, κάνεις την αγγαρία, τραυματίζεσαι πρόθυμα ή και μη, πας 401 και τους τρέχεις μετά όσο θες.

Ποιο 401, οταν εισαι στην..πινεζα? Τερμα Θεου-αρχη Αλλαχ :P
Προφανως, σε Αθηνα-Θεσσαλονικη κλπ, θα ειναι ευκολοτερα!

Δημοσ.

Δεν υπάρχουν κέντρα στην πινέζα όμως.. Μιλάμε για κέντρο, όπου θα μπεις για να καταταγείς και με τα έγγραφα σου θα ζητήσεις το ανάλογο Ι.

Δημοσ.

Με ποια εγγραφα σου? Γνωματευσεις, ακομη κι απο Δημοσια Νοσοκομεια? Αααν θελουν τις δεχονται...!!
Εκτος και εισαι αποφασισμενος να δωσεις μεγαλο τρελο...σοου(!!), ναι μπορουν να κανουν ο,τι θελουν :angry:
Πλην περιπτωσεων που δωσεις "παρασταση" -οποτε βεβαιως πας λεβεντικα για το τρελοχαρτο σου και
σε περιπτωσεις που πχ εμφανιστεις με το χερι στο γυψο => δεν μπορουν να το αγνοησουν κατι τετοιο :blink:

Δημοσ.

Καλά, ας μη λέμε ότι θέλουμε επειδή πέσαμε σε ένα στρατόκαυλο τρελό γιατρό.

Π.χ. μπαίνω κέντρο, έχω σοβαρό άσθμα με χαρτί απο Δημόσια νοσοκομεία, εξετάσεις, βρογχοδιαγράμματα, τέστ κοπώσεως και λοιπά και θα μου πούν "Δεν είσαι ικανός για Ι4 τράβα κουβάλα τελάρα" ;

Δεν υπάρχει αυτο το πράγμα, πρέπει να είσαι χαζός για να σε πείσουν.

Δημοσ.

Παντως το σκηνικο -> "η θα κανετε αυτο που θελουμε η θα φυγετε κι ας μην το θελετε", το κρατησα
και η 'συμβουλη' που μετεφερα τοτε αλλα και μεταγενεστερα σε φιλους ειναι: "στη κακη περιπτωση
που τυχον τα πραγματα στραβωσουν παρα πολυ, μην "εγκλωβιστειτε", μην κανετε καμμια μαλακια
(με το οπλο κι οχι μονο)
, γιατι παντα σας παρεχετε / υπαρχει και η επιλογη να φυγετε με αναβολη"
:shifty:

Καλά, ας μη λέμε ότι θέλουμε επειδή πέσαμε σε ένα στρατόκαυλο τρελό γιατρό.

Π.χ. μπαίνω κέντρο, έχω σοβαρό άσθμα με χαρτί απο Δημόσια νοσοκομεία, εξετάσεις, βρογχοδιαγράμματα, τέστ κοπώσεως και λοιπά και θα μου πούν "Δεν είσαι ικανός για Ι4 τράβα κουβάλα τελάρα" ;

Δεν υπάρχει αυτο το πράγμα, πρέπει να είσαι χαζός για να σε πείσουν.

Στην περιπτωση που εζησα, σε ενα τετοιο παραδειγμα, θα σε "ξεφορτωνονταν"(!) τοτε με αναβολη...
Και μην υποτιμας οτι 18χρονα νεα παιδια μπορει, το λιγοτερο, να μην γνωριζουν το συμφερον τους..
:fear:
Πως εξηγειται οτι ακομη και καποια που (τους) αναφερα οτι δικαιουνταν μειωμενη θητεια, δεχονταν
δεχονταν το ακυρο του λοχαγου, πως "οχι-οχι, κανονικα υπηρετεις εσυ, δεν γλυτωνεις τιποτα μηνες
:angry:
Και μην μου πεις, οτι θα κυνηγουσαν και αυτο, οταν θα ηταν ο "λογος" τους, εναντια στον δικο του....
Τουλαχιστον, οσοι με ακουσαν, εκαναν εκει 'το κοροιδο' & κατεθεσαν την αιτηση, στο στρατολογικο
γραφειο της περιοχης τους στη πρωτη τους αδεια (η αν δεν μπορουσαν δικοι τους με πληρεξουσιο)

Δημοσ.

Εμεις φευγουμε Δευτερα....Μας κόψανε την μερα γιατί λεει είναι επιλογή του διοικητη αν θα την παρουμε....

Δημοσ.

Ναι παίχτηκε το εξής μας έδωσαν το δώρο μετά από μισή ώρα το δώσαμε πίσω και μετά από άλλη μισή μας το ξανά έδωσαν τελικά. Μάλλον κατάλαβαν τι μπαρούφα έκαναν και το κράξιμο που θα έτρωγαν και πήγαν να το σώσουν αλλά προλαβε και διαδωθηκε τελικά η είδηση.

μόνο και μόνο που το σκεφτηκαν ειναι για πολλές ροχάλες :D 

Δημοσ.

Εμεις φευγουμε Δευτερα....Μας κόψανε την μερα γιατί λεει είναι επιλογή του διοικητη αν θα την παρουμε....

Δηλαδή σου λένε ότι ένας δικας μπορεί να κόψει τιμητική άδεια από υπουργού άμυνας;;(χαχαχα) βγες παραπονουμενος και ζητά ακρόαση από ανώτερο!

Ααα επίσης.... Σήμερα και τέλος εγώ! Μετά γυρνάω 9 Μαΐου να απολυθω

Δημοσ.

Ναι, αυτο που δεν γινεται αμεσα αντιληπτο ειναι, πως ο διοικητης στο στρατοπεδο του,
αν θελει μπορει να ειναι οπως ο καπετανιος στο πλοιο του
= μπορει να κανει ο,τι θελει,
ειδικα προς τους υφισταμενους -> τετοιοι, εκτος αξιωματικων, ειναι (και) οι φανταροι... :mellow:

Αυτο, σε σπανιοτατες περιπτωσεις, μπορει να ειναι & θετικο: εχω πετυχει @ εκπαιδευση,
τρελα καλυτερο φαγητο -βασικα δεν ακολουθουσαν το προβλεπομενο προγραμμα (πλην
των ωρων) και το φαγητο αγγιζε ανωτερα επιπεδα, σε ποιοτητα, ποσοτητα κι επιλογες B)  

Δημοσ.

Η διαταγή από το υπουργείο έλεγε 8 μέρες άδεια με προαναχωρηση την Μ. Δευτέρα για το πρώτο γκρουπ οπότε τυπικά ο διοικητής δεν έκανε κάτι παράνομο. Την επιπλέον μέρα που δώσανε στη μονάδα μου αλλά και αλλού άτυπα την έδωσαν, δεν είχαν υποχρέωση να τη δώσουν. Ότι είναι μαλακια αλλού να δίνουν και αλλού όχι συμφωνώ αλλά στο στρατό από μονάδα σε μονάδα αλλά ακόμα και εντός της ίδιας μονάδας παίζουν πολύ μεγαλύτερες αδικίες και ανισότητες.

Δημοσ.

καλα οκ δινουν παραπανω μερες αδεια στο γες και στην ασδεν απο οτι στην τηλο στο καστελοριζο κ τον εβρο αλλα ξεχασα εκεινοι δν ειναι βυσματα

Δημοσ.

μάγκες για καλοκαίρι μάλλινες ή βαμβακερές κάλτσες (για τις αρβύλες) να αναπνέει το πόδι;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...