Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

καταρχας η στρατονομία δεν παει σε οσους δεν πατάνε στην καταταξη, υπάρχει άλλη διαδικασία που ειναι πολύ πιο αργή, και η ποινή ειναι χρηματικό πρόστιμο αν τελικά αποφασίσει να παρουσιαστεί.

ο στρατός υπολογίζει αναλογα με την χρονιά που έχει γεννηθεί κάποιος, δηλ. ειτε 1.1 ειτε 1.12 ειναι το ιδιο. Για το άλλο που ρωτάς, ειναι καλύτερο να επικοινωνήσεις με το στρατολογικό γραφείο που στέλνει το σημειωμα καταταξης και όχι κατευθειαν στο στρατόπεδο.

Δημοσ.

Γενάρη/Φλεβάρη του έτους κατά το οποίο γίνεσαι 18 καταθέτεις το δελτίο απογραφής και το επόμενο έτος σε καλούν, αν δεν έχεις πάρει ήδη αναβολή.

Δημοσ.

Βασικά ο μόνος λόγος που ρωτάω είναι επειδή εχθές ο Βαγγέλας πέρασε νόμο πως το πρόστιμο γίνεται 6000 ευρώ και πάει στην εφορία κι όχι μέσω δικαστηρίου που ήταν μέχρι σήμερα (μετά το οποί κανείς δεν πλήρωνε). Και θεωρώ υπερβολή να πληρώσω 500 ευρώ την ημέρα για τον Ελληνικό Στρατό. Καλύτερα να κάψω ανάβοντας μου πούρα στην Κούβα με 20 παλλακίδες να με σερβίρουν μοχίτα για να ξεπεράσω τα τραύματα του ΕΣ.

Και στο ίδιο πλαίσιο, αν κάποιος δεν έχει κανένα περιουσιακό στοιχείο στην Ελλάδα, η εφορία τι μπορεί να του κάνει;

Δημοσ.

Βασικά ο μόνος λόγος που ρωτάω είναι επειδή εχθές ο Βαγγέλας πέρασε νόμο πως το πρόστιμο γίνεται 6000 ευρώ και πάει στην εφορία κι όχι μέσω δικαστηρίου που ήταν μέχρι σήμερα (μετά το οποί κανείς δεν πλήρωνε). Και θεωρώ υπερβολή να πληρώσω 500 ευρώ την ημέρα για τον Ελληνικό Στρατό. Καλύτερα να κάψω ανάβοντας μου πούρα στην Κούβα με 20 παλλακίδες να με σερβίρουν μοχίτα για να ξεπεράσω τα τραύματα του ΕΣ.

Και στο ίδιο πλαίσιο, αν κάποιος δεν έχει κανένα περιουσιακό στοιχείο στην Ελλάδα, η εφορία τι μπορεί να του κάνει;

Τι; Θα έρθεις να υπηρετήσεις τελικά;

Δημοσ.

ε όχι, αλλά μη χρωστάω κιόλας.Κατά νόμο, δε θα είμαι κάτοικος εξωτερικού για 2 εβδομάδες ή κάτι τέτοιο αν πάρουμε τις ακριβείς ημερομηνίες. Αλλά αν πάρουμε τις χρονολογίες δεν υπάρχει θέμα αν κατάλαβα σωστά.

Το άλλο είναι να παρουσιαστώ κανονικά και σε 2 εβδομάδες πέρνω το λελεδόχαρτο του μόνιμου εξωτερικού.

Δημοσ.

Η στρατονομία νομίζω επεμβαίνει μόνο σε περιπτώσεις όπως το να είσαι ήδη φαντάρος και αποφασίσεις να μην επιστρέψεις ποτέ από άδεια π.χ..

Αν δεν έχεις καταταγεί, λογικά δε θεωρείσαι καν φαντάρος, οπότε (λογικά πάλι το ξαναγράφω) δεν έχει καμία δικαιοδοσία.

Ινσόμνιακ, αν δε σε χαλάει να κάνεις το ταξιδάκι και να λείψεις από την δουλειά σου, 12 μέρες χωρίς άγχος με αποστολή να σπας τις μπάλες των καραβανάδων ίσως είναι ενδιαφέρουσα εμπειρία. ;p

Δημοσ.
[...]

Ινσόμνιακ, αν δε σε χαλάει να κάνεις το ταξιδάκι και να λείψεις από την δουλειά σου, 12 μέρες χωρίς άγχος με αποστολή να σπας τις μπάλες των καραβανάδων ίσως είναι ενδιαφέρουσα εμπειρία. ;p

Λες να σκάσω μύτη με σκουλαρίκια μαλλιά-μούσια και να αρχίσω τα σήμερα θα πάρουμε την πόλη. Η κόκκινη μηλιά είναι δική μας και γρήγορα διότι σε 10 μέρες απολύομαι..;

Ή να βάζω ξυπνητήρι 4 το πρωί και να φωνάζω Αεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεερά-έεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεκλασα.

Θα με κακοχαρακτηρίσουν ρε μαλάκα. χοχοχο... :P

γενικά όπως έχει η κατάσταση, θα το σκεφτόμουν να σκάσω μύτη και να το παίξω μακεδονομάχος και να παραπονιέμαι ότι μας κάνουν αδερφές που μας δίνουν φαγητό, που δε μας κάνουν καψόνια και άλλα τέτοια όμορφα, αλλά φαντάζομαι πως θα την πληρώσουν άλλοι που πρέπει να υπηρετήσουν κανονικά θητεία.

Δημοσ.

Λες να σκάσω μύτη με σκουλαρίκια μαλλιά-μούσια και να αρχίσω τα σήμερα θα πάρουμε την πόλη. Η κόκκινη μηλιά είναι δική μας και γρήγορα διότι σε 10 μέρες απολύομαι..;

Ή να βάζω ξυπνητήρι 4 το πρωί και να φωνάζω Αεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεερά-έεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεκλασα.

Χαχαχα Για τους υπόλοιπους φαντάρους πάντως θα είναι μια αξέχαστη ιστορία :ρ

Αν δεν έχεις καταταγεί, λογικά δε θεωρείσαι καν φαντάρος, οπότε (λογικά πάλι το ξαναγράφω) δεν έχει καμία δικαιοδοσία.

Το bold ισχύει γιατί ακόμα και όταν παρουσιάζεσαι δεν είσαι φαντάρος μέχρι την ορκωμοσία..

Δημοσ.

γενικά όπως έχει η κατάσταση, θα το σκεφτόμουν να σκάσω μύτη και να το παίξω μακεδονομάχος και να παραπονιέμαι ότι μας κάνουν αδερφές που μας δίνουν φαγητό, που δε μας κάνουν καψόνια και άλλα τέτοια όμορφα, αλλά φαντάζομαι πως θα την πληρώσουν άλλοι που πρέπει να υπηρετήσουν κανονικά θητεία.

Εγώ όταν αποφάσισα πως δε με θέλουν, σε μία νυχτερινή "άσκηση" όπου ένας υπολοχαγός έκανε το λάθος να ανοίξει κουβέντα για να περάσει η ώρα, είχα σηκωθεί όρθιος και έβγαζα λόγο στους από κάτω, λόγο που λέει ο λόγος δηλαδή, μονόλογο που ξεκίνησε με αφορμή την ανουσιότητα της θητείας και έφτασε σε αταξικές κοινωνίες και άλλα τέτοια ρομαντικά.

:wub:

Δημοσ.

Μία απορία, είναι δυνατόν να βάλουν κάποιον να υπηρετήσει για 10-12 ημέρες;

Απλα πανε, και σαν τουριστας παρατηρησε ενα συστημα παραλογο αλλα συναμα και ενδιαφερον.

Οταν παρουσιαστηκα ναυπλιο (307) την τριτη μερα μας εφεραν ενα παλικαρι 18 χρονων με χερι στο γυψο,...

Ο πατερας του ελληνας, η μανα του ολλανδεζα, μονιμος κατοικος ολλανδιας, μιλουσε σπαστα ελληνικα και ηρθε να δει τον πατερα του για 15 μερες. Την 5 μερα εσπασε το χερι του σε μια σκαλα, την 12 μερα ειδοποιησε η αστυνομια τον πατερα του οτι πρεπει να παρουσιαστει ο γιος του :wacko: .Ηρθε λοιπον ο νικολακης και μεχρι να παρει την αναβολη εκατσε 8 μερες. Το πρωι τον ντυναμε εμεις και του στρωναμε το κρεβατι γιατι ειχε το γυψο. Βρεθηκε με τον γυψο να κανει παρελαση (πολυ γελιο) μεχρι που τον ειδε ο δικας και τον εδιωξε. Του εβαλαν και υπηρεσια μαγειρια να φανταστεις.Τελικα πηρε την αναβολη και μας εγκατελειψε αν και πιστευω οτι εφυγε με καλες αναμνησεις γιατι το κεντρο ειναι μια μεγαλη παιδικη χαρα σε σχεση με το αργοτερα.

Οποτε πανε μονο για την εμπειρια, δεν χρειαζεται να ντυθεις κολοκοτρωνης, απλα κανε τον χαβαλε σου....

Δημοσ.

ε όχι, αλλά μη χρωστάω κιόλας.Κατά νόμο, δε θα είμαι κάτοικος εξωτερικού για 2 εβδομάδες ή κάτι τέτοιο αν πάρουμε τις ακριβείς ημερομηνίες. Αλλά αν πάρουμε τις χρονολογίες δεν υπάρχει θέμα αν κατάλαβα σωστά.

Το άλλο είναι να παρουσιαστώ κανονικά και σε 2 εβδομάδες πέρνω το λελεδόχαρτο του μόνιμου εξωτερικού.

Δεν είμαι σίγουρος ότι κατάλαβα την περίπτωσή σου, αλλά, αν δεν το ξέρεις ήδη, δικαιούσαι να ζητήσεις 3 μήνες αναβολή για κοινωνικούς λόγους, την οποία και συνήθως σου δίνουν. Π.χ. εγώ είχα πάρει πηγαίνοντάς τους ένα χαρτί από τη σχολή μου, που έλεγε ότι λόγω καταλήψεων καθυστέρησαν οι εξεταστικές και θα αργήσω ένα διμηνάκι να τελειώσω. Οπότε, τους ζήτησα 3 μήνες για να μην χρωστάω μαθήματα και μου έδωσαν. Άρα, αν έχεις αμφιβολίες, ζητάς μια 3μηνη αναβολή και μέχρι να σε καλέσουν έχεις καταθέσει τα χαρτιά για μόνιμος κάτοικος εξωτερικού και καθάρισες.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...