Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

>ΗΤΟ (Ηλεκτροτεχνίτης Τροχοφόρων Οχημάτων) (Πάτρα). Εκπαίδευση στο Μηχανικό στην Πάτρα. Άγνωστο το τι κάνεις μετά..

-> Νομιζω πως λέγεται ΚΕΤΧ (Κεντρο Τεχνικου) αυτο που ειναι στη πάτρα. Το μηχανικο ειναι στο Ναυπλιο και το Λουτρακι! Ως ΣΕΜιτζης (ή ΚΕΕΜιτης ) γνωρισα μερικους τετοιους. Αν παραμεινεις στο Σωμα , τοτε πας στον όρχο οχημάτων και κανεις επισκευες στα οχηματα (λεμε τωρα σιγα την εκπαιδευση που σου δινουν) .

>-Οπλουργός (Πάτρα). Δεν έχω ιδέα τι είναι, απλώς έτυχε αυτή η ειδικότητα σε κάποιους.

Ειχα εναν σειρουλα μου Ι-3 αοπλο με τετοια ειδικοτητα. Και καλα αν παραμεινεις στο Σωμα και πας σε μοναδα που υπαρχει λοχος τεχνικου, τοτε επιδιορθωνεις τα όπλα (δλδ το σκοπευτρο (δε θυμαμαι ορολογιες πλεον) να σημαδευει σωστα , αν υπαρχει εμπλοκη στο οπλο κτλ) . Επισης στις βολες εισαι βοηθος σε αυτον τον υπαξιωματικο ο οποιος ελεγχει ή (επι)διορθωνει τα οπλα εκεινη τη στιγμη..

φιλε paylidis εμεις ειχαμε εναν ΔΒ στη μοναδα, ρανταριστας. Ουσιαστικα ηταν "φιλοξενουμενος" στη μοναδα. Δεν τον επιανε τιποτα! (Δεν ειχαμε Λόχο ΔΒ εμεις ). Η υπηρεσια που εκανε ειναι σε παρατηρητηρια. Στη μοναδα μας, επιανε υπηρεσια 7 το απογευμα, και ηταν μόνος του ως τις 1 τα ξημερωματα που ερχοτανε ο ΕΠ.ΟΠ. με αντιστοιχη ειδικοτητα. Τοτε ειτε "αλλαζανε" ειτε καθοντουσαν μαζι και ο μονιμάς ειχε το ραντάρ και τετοια πραγματα και ο κληρωτός ηταν σαν.... βοηθος ξερω γω. Εννοειται πηγαινε επανω στο παρατηρητηριο (τουλαχιστον το δικο μας) με τα ακουστικά και το mp3 , και κανα βιβλιαρακι να διαβασει και κανα φαγωσιμο που ειχε αγορασει απ εξω ή απ το ΚΨΜ. Οταν εφυγε αυτος, ο αλλος που ηρθε ισχυαν τα ιδια μονο που αυτος επαιρνε και psp :P . Τα πρωινα που καναν φαντάροι απο μας υπηρεσια στο παρατηρητηριο ,τα μηχανηματα δε δουλευανε , ειχες κυαλια και καλα να δεις αν μπει κανας εχθρος :P απ τη θαλασσα.... Ε παιρνανε λαπιτοπι και τετοια . οταν παλιωσα (οσο παλιος μπορει να θεωρησαι πλεον) τοτε πηγαινα και εγω επανω οταν δεν ειχα δουλεια... δλδ οταν φιδιαζα και βλεπαμε ταινιες... Το προσχημα ειναι πως τους πηγαινα φαγωσιμα και καλα επειδη δε μπορουν να εγκαταλειψουν τη θεση τους :Ρ

επικουροι/βοηθητικοι οσοι ερχοντουσαν . Οι αλλοι παραμενουν στη μονάδα

Κέντρο Εκπαίδευσης Τεχνικού λέγεται στην πάτρα...έχω ακούσει πως είναι καλή ειδικότητα ο οπλουργός χωρίς να ξέρω περαιτέρω λεπτομέρειες...Πάντως στην μονάδα δεν είδα κανέναν να επισκευάζει όπλα, από τους στρατιώτες που ήμασταν στο λόχο τεχνικού, οι περισσότεροι σε γραφεία έχω την εντύπωση πως ήταν...

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Είστε υπόχρεος για κατάταξη Στρατό Ξηράς με την 2011 Α΄ ΕΣΣΟ (Φεβρουάριος) δυνάμει της ΕΔΥΕΘΑ/ΓΕΣ 144/2010 την 09/02/2011 σε Κέντρο Εκπαιδεύσεως Εφοδιασμού Μεταφορών (ΚΕΕΜ) (ΣΠΑΡΤΗ).

Έχετε επιλεγεί Διαβιβάσεις.

Λοιπον, τι παιζει με Σπαρτη καταρχας και απο εκει και περα τι κανω, τι παιζει με μεταθεσεις κλπ

τα φωτα σας

Δημοσ.

Σπάρτη ζωάρα απ' όσο έχω ακουστά. Είναι μεγάλο κέντρο και θα σας πηγαίνει καλά η υπηρεσία.

Επίσης έχει κοράκια, χουχου. ΓΑΜΑΟΥΑΑΑ;

Δημοσ.

Είστε υπόχρεος για κατάταξη Στρατό Ξηράς με την 2011 Α΄ ΕΣΣΟ (Φεβρουάριος) δυνάμει της ΕΔΥΕΘΑ/ΓΕΣ 144/2010 την 09/02/2011 σε Κέντρο Εκπαιδεύσεως Εφοδιασμού Μεταφορών (ΚΕΕΜ) (ΣΠΑΡΤΗ).

Έχετε επιλεγεί Διαβιβάσεις.

Λοιπον, τι παιζει με Σπαρτη καταρχας και απο εκει και περα τι κανω, τι παιζει με μεταθεσεις κλπ

τα φωτα σας

Σπαρτη διαβιβασεις...; Εγω Καλαματα Διαβιβασεις... wtf?

• Super Moderators
Δημοσ.

Καιρός να συνεχιστεί το θέμα στα πλαίσια που λειτουργούσε εδώ και μερικές δεκάδες σελίδες.

Όχι ως συζήτηση για το Στρατό αλλά ως πληροφορίες για τη θητεία.

Δημοσ.

Εγω εχω μια απορια. Πώς γινεται να παρουσιαζομαι ΣΠΑΡΤΗ που ειναι Κεντρο Εκπαιδευσης Εφοδιασμου Μεταφορων και να εχω ειδικοτητα ΔΙΑΒΙΒΑΣΕΙΣ;

Θα φυγω προφανως, μετα την ορκωμοσια, για εκπαιδευση καπου αλλου; (πυργο, καλαματα κλπ)

Και κατι αλλο ασχετο, οι οδηγοι ανηκουν στο Σωμα Εφοδιασμου Μεταφορων;

Δημοσ.

Υπαρχουν οδηγοι ΕΜ, δηλαδη που παρουσιαστηκαν,ορκιστηκαν στη Σπαρτη, και τους δωθηκε ειδικοτητα οδηγου, οποτε παρεμειναν ΚΕΕΜ για εκπαιδευση (ο θεος να την κανει) και υπαρχουν στρατιωτες που ερχονται απο αλλα κεντρα εκπαιδευσευως για να εκπαιδευτουν ως οδηγοι! Υπαρχουν και οι ΥΚ/ΟΑ, Υπαξιωματικοι Κινησης/Οδηγοι Αυτοκινητων. Αυτοι στη μονάδα θα περάσουν ΛΥΒ ( Λοχος Υποψηφιων Βαθμοφορων) , θα παρουν τη σαρδελιτσα του δεκανεα και ειτε θα γινουν οδηγοι διοικητη (ενας απ αυτους) ειτε σε καμια "κινηση" συνοδηγοι,αν η μοναδα ειναι ξεχασμενη απ το θεο. Γτ συνηθως συνοδηγοι πανε μονιμοι υπαξιωματικοι... Τωρα δε το ξερω πως γινεται να σαι ΚΕΕΜ και να σαι ΔΒ, παντως θυμαμαι υπαρχουν καποιες ειδικοτητες που εκπαιδευονται οι ΔΒ στο κεεμ, θυμαμαι μια: οδηγος αυτοκινητου-ασυρματιστης . Απ οσο μου χαν πει, αυτοι και καλα , ειναι ουσιαστικα συνοδηγοι και μιλανε στον ασυρματο... τωρα τι και πως... δε ξερω Υπ οψιν : καταλληλοτητα οδηγου, παιρνετε στη μονάδα. Στο ΚΕΕΜ απλα θα εκπαιδευτειτε στα οχηματα και θα παρετε στρατιωτικο διπλωμα οδηγησης οχήματος . Στη μοναδα ,αν περάσετε τις ...δοκιμασιες ... Δηλαδη, μην οδηγεις τη καναδεζα σαν να εισαι στο ραλυ ντακάρ... ηρεμα.. (οταν βλεπουν τουλαχιστον :P ) Σαν τις εξετασεις περιπου που δινεις για να παρεις διπλωμα αυτοκινητου στη πολιτικη ζωη...

Σπάρτη ζωάρα απ' όσο έχω ακουστά. Είναι μεγάλο κέντρο και θα σας πηγαίνει καλά η υπηρεσία.

Επίσης έχει κοράκια, χουχου. ΓΑΜΑΟΥΑΑΑ;

Ισχυει . Απλα θα στε πολλα ατομα ανα λοχο και τα ντουζ και οι καλιοπες θα χουν λιγη κινηση :Ρ Γενικα ειναι ωραια στη Σπαρτη, εχει και καλο φαι, καλο ΚΨΜ.... Μην απηυδισετε οταν δειτε οτι ειναι τοοοοσο μεγαλο... Υπομονη να περπατατε... Χαλαρα στο κεεμ χαλαρα... ( αν δε ειχε πεζικαριους θα ταν ακομα χαλαροτερα, η 308 ημασταν η τελευταια σειρα που χε μονο ΕΜ το κεεμ το πρωτο μηνα )

Δημοσ.

Εγω 10/2 Κορινθο..Πεζικο..Ριχτε καμια πληροφορια :unsure:

Επισης επειδη ειμαι απο Θεσ/νικη τα δρομολογια του προαστιακου για Κορινθο που τα βρισκω?

Εδω δεν βγαζει τιποτα..Link <_<

Δημοσ.

Εγω εχω μια απορια. Πώς γινεται να παρουσιαζομαι ΣΠΑΡΤΗ που ειναι Κεντρο Εκπαιδευσης Εφοδιασμου Μεταφορων και να εχω ειδικοτητα ΔΙΑΒΙΒΑΣΕΙΣ;Θα φυγω προφανως, μετα την ορκωμοσια, για εκπαιδευση καπου αλλου; (πυργο, καλαματα κλπ)Και κατι αλλο ασχετο, οι οδηγοι ανηκουν στο Σωμα Εφοδιασμου Μεταφορων;

ναι γινετε στη μοναδα μπορει εισαι σε καναδεζα στο ασυρματο η να περνατε καλωδια για τα τηλεφωνα, στις ασκησεις πιο πολυ την εκπεδευση θα την παρεις στη μοναδα αφου σε αναλαβει κανας δεα η εποπ

Δηλαδη, μην οδηγεις τη καναδεζα σαν να εισαι στο ραλυ ντακάρ... ηρεμα.. (οταν βλεπουν τουλαχιστον :P )

μωρε βαλτο στ'αυτοματο και πατα γκαζι:P

308 ημασταν

ελα μωρη σειρα

Εδω δεν βγαζει τιποτα..Link <_<

ισως επειδη ειναι μακρια η ημερομηνία να μη εχουν βγαλει κατι

Δημοσ.

Ρε παιδιά, είχα κάνει bookmark to thread και το διάβαζα, που πήγαν τα μηνύματα ? (ήθελα και να συνεισφέρω, αν μεταφέρθηκε η συζήτηση link παρακαλώ)

-MurderDoII

Δημοσ.

παιδιά καλησπέρα.Είχα πάει το Δεκέμβρη να κάνω τα χαρτιά μου για πρόωρη θητεία και μου είχαν πει ότι η επόμενη σειρά είναι το φεβρουάριο,απλά θέλω να μάθω επειδή δεν μου έχει έρθει ακόμα το χαρτί μήπως πέρασε η προθεσμία ή υπάρχει ακόμα περιθώριο??

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

εγω 10/02 Αυλωνα (πυροβολικο λεει :confused:)

Η Αυλώνα θα είσαι η Πυροβολικό. Ένα από τα 2.

Στην Αυλώνα είναι τα τεθωρακισμένα. Πυροβολικό πας Θήβα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...