Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ξέρω, χαζή ερώτηση για στρατό αλλά θεωρητικά έστω που θα μπορούσα να παραπονεθω (ανωνυμα )εφόσον έχει βάση το παράπονο μου για αυτό που γίνεται αυτή τη στιγμή εδώ στο φυλάκιο που είμαι ;

Πέραν του ότι εχω κλείσει σερί 2 εβδομάδες στο φυλάκιο που είναι στη μέση του πουθενά... Υπάρχουν παιδιά που έχουν κλείσει 1 μήνα και .. και έχουμε κάθε μέρα υπηρεσία χωρίς καμία έξοδο προφανώς, μας μείωσαν τη δύναμη σε 6 άτομα απο 8 ενώ υπάρχει 24ωρο περιπολο 2 ατόμων και 24 ωρο κάμερες 1 ατόμου άρα πλέον το περιπολο έγινε 12ωρη ενοπλη υπηρεσία ή με αλλα λόγια ανά 3 ωρες έχεις 3ωρο περιπολο ολη μέρα και νύχτα και δεδομένου οτι μέχρι τις 3 το μεσημέρι δεν επιτρέπεται να κοιμηθείς πλεον ο ύπνος συμπυκνωνεται σε 2 2,5 ωρα στη καλύτερη και υπο τη προϋπόθεση οτι δε κάνεις τπτ άλλο δε φας δε κάνεις μπανιο κλπ κλπ. Και το ιδιο ισχύει για τις κάμερες που είναι και αυτες ανα τριωρο.

Δε παίζει να μην υπάρχει κάποιου είδους έστω και τυπικά όριο στις ώρες ένοπλης υπηρεσίας την μέρα αλλά και στο πόσο καιρό μπορείς να παραμείνεις σε φυλάκιο μιλάμε έχουμε αρχίσει να σκουντουφλαμε όρθιοι να αποκοιμιομαστε με το όπλο στο χέρι.

Προφανώς ρωτάω που εννοώντας όχι στονδιοικητή ο οποίος ξέρει τι γίνεται αλλά αλλού. . Στην ταξιαρχια πχ ;

Πέρα απ όλα τα άλλα είναι και επικίνδυνο θεωρώ να έχεις άτομα με όπλο και πυρομαχικα που από την αϋπνία είναι σε κατάσταση ζόμπι και δε βλέπουν μπροστά τους.

Όσο ήμασταν 8 άτομα παλευόταν καθώς κάναμε 8 ώρες περιπολο τη μέρα και μπορούσες να κλείσεις 7-8 ώρες ύπνου σπαστου στα 3 φυσικά αλλά αντεχοταν. Τώρα δε παλεύεται...

Σε περίοδο μεγάλης εμπλοκής εκανα σκοπιά με παιδί που κάνει για μια εβδομάδα συνεχόμενη 5΄30 το πρωί με 3΄30 μεσημέρι και άλλα δυο 2ωρα μετά. Κάτι παικτηκε εκείνη την μέρα και έκανε το 3΄30 - 5΄30 το βράδυ, ( το ταίρι του που είναι μαζί όλη την εβδομάδα έχει βγει νοκ αουτ ) τον βλέπω εγώ κομμένο απ την κούραση και του λέω κοιμησου μέσα στην σκοπιά θα σε ξυπνήσω άμα χρειαστεί. Έρχεται ο δνεας αλλαγης τον ξυπνάω και μέσα στην θολούρα του αρπάζει το όπλο και κάνει δις στην βληματοδοχο με την γεμιστήρα πάνω. Εν τέλη έφτασε μέχρι τον ταξμαν το θέμα το παιδί έφαγε 5φ αλλά χαλάρωσαν οι υπηρεσίες και μέχρι να τελειώσει η εμπλοκή σερβίρονταν και πρωινό με χυμό αμιτα στην σκοπιά και αφαιρέθηκαν οι πλάκες απο τα αλεξιθραυστα τις πρωινές ώρες. 

Δημοσ.

αυτο ακριβώς, σε όλες τις δουλειές κοιτάνε αν ειναι εκπληρωμένες οι στρ. υποχρεώσεις, όχι αν έχεις υπηρετήσει. Δεν ειναι το ίδιο πράγμα ;)

Aυτό εννοούσα ουσιαστικά, ίσως να μην το έγραψα όπως πρέπει.Ο εργοδότης πρέπει να δει ότι έχεις εκπληρώσει την στρατιωτική θητεία, εσύ μπορεί να έχεις πάρει ι5 και άντε γεια, αλλά αν θέλεις σώματα ασφαλείας, ειδικός φρουρός, Security(μερικές εταιρείες το ζητάνε) πρέπει να έχεις υπηρετήσει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@mikej πρωτα κανεις αναφορα και ζητας καλυτερευση συνθηκων ή να σε πανε στην χ θεση...

Αν σε γραψουν τοτε καντο θεμα στον σπαρτακο ή blog τυπου τρομακτικο κτλ.

Αλλα ρε παιδια τι φοβουνται την εκθεση λετε ο σπαρτακος μονο κραξιμο εχει..ποιος μπαινει να διαβασει για να γινει θεμα..

Εκεινη η γραμμη φανταρου δεν δουλευει;

καλα δεν λεγαν οτι ο εβρος πια ειναι γεματος κοσμο;!

ερωτηση προς ολους η εξαγορα θητειας ειναι 810ε το μηνα;!! Το πληρωνεις οντως ή το *χρωστας*;

Επεξ/σία από kage
Δημοσ.

Στη Χίο είμαι , όχι στον Έβρο. Δε θέλω να εμπλακω επώνυμα γιατί σίγουρα θα με μπιπ με χίλιους δύο άλλους τρόπους.. πχ θέλω να πάρω άδεια τέλος του μήνα και φαντάζομαι θα πάρω τις μπάλες μου άμα δημιουργήσω θέμα. Θα το σκεφτώ αν είναι να στείλω στο σπαρτακο μπας και ιδρώσει το αυτί τους χωρίς να στιγματιστω άμεσα.... Αν και 6 άτομα είμαστε όλοι και όλοι απλά γλυτώνεις τη φουλ στοχοποιηση.

Έχει πέσει εμπλοκή γιατί γίνονται ταυτόχρονα σπεν και λυβ και έχουν φύγει πολλά άτομα και επίσης έχουν πάρει πολλά άτομα άδειες... χώρια τις βυσματικες αποσπασεις που δε τις υπολογίζω καν. Απλά τα έκανε σκατα ο διοικητής από οργάνωση. Θα έπρεπε ή να μην στείλει όλους όσους είναι για εκπαιδευσεις και να τους κρατήσει στο ταγμα για υπηρεσίες (όπως είχε γίνει με την 340 σειρά) και να περάσουν με την επόμενη φουρνιά ή να μην δώσει άδειες την περίοδο των σπεν.... ενώ τώρα τα σκατωσε τελείως χωρίς λόγο.

Η μεγαλύτερη μαλακια είναι που δεν επιτρέπεται να κοιμόμαστε το πρωί μέχρι να έρθει το μεσημεριανό. Θα μπορούσε να λύσει το όλο πρόβλημα ο διοικητής απλά αν μας αφήνε μιας και είμαστε σε φυλάκιο και κάθε μέρα υπηρεσία να μπορούμε να κοιμόμαστε όλες τις ώρες που δεβ έχουμε υπηρεσία και ας είναι 10 το πρωί πχ... όπως ισχύει για τους φανταρους ρανταριστες που κάνουν την υπηρεσία τους και μετά όλη μέρα ελεύθεροι να κοιμούνται κλπ.

Τρελή ζωαρα οι ρανταριστες... αν έχει κάποιος βύσμα θα έλεγα να το χρησιμοποιησει οχι για να πάει κοντά στο σπίτι του αλλά για να πάρει ειδικότητα ρανταριστας... 10 μέρες αγραφη άδεια κάθε μήνα...κάνεις υπηρεσία και μετά κοιμάσαι ακόμα και αν έρθει επίσκεψη ο ταξίαρχος ( το χω ζήσει) απαλλαγή από καθαριοτητες και αγγαρείες... και η υπηρεσία σου είναι σε καρεκλιτσα σε κλειστό χώρο με ζέστη.. κλαιν μαιν δλδ...πιο βυσματικη ειδικότητα πεθαίνεις... τουλάχιστον εδώ στα φυλακια που έχω συναντήσει ρανταριστες.

Δημοσ.

Χιος αλλο ενα μησι που οι ντόπιοι βολςβονται ακομα κ σε καταμαυρα στρατόπεδα. Μαυροι, καρδαμηλα κ μηχανικό η εμπλοκή ηταν μόνιμη αλλαξε τπτ ή μπα???

Δημοσ.

Εδώ μέχρι και Ρόδο κατάφεραν και τα έκαναν σκατά...τα έχω ξαναγράψει...τι να λέμε τώρα.

Φύγαμε και βρήκαμε την ψυχική μας ισορροπία μαζί με τις αιμοδοτικές+αγροτικές άδειες που δεν τις βλέπαμε ούτε με τα κιάλια +τις συνθήκες που είχα περιγράψει παλιότερα.

Μακριά από ΑΣΔΕΝ.

Δημοσ.

Aυτό εννοούσα ουσιαστικά, ίσως να μην το έγραψα όπως πρέπει.Ο εργοδότης πρέπει να δει ότι έχεις εκπληρώσει την στρατιωτική θητεία, εσύ μπορεί να έχεις πάρει ι5 και άντε γεια, αλλά αν θέλεις σώματα ασφαλείας, ειδικός φρουρός, Security(μερικές εταιρείες το ζητάνε) πρέπει να έχεις υπηρετήσει.

τωρα μιλας σωστα :)

επομενως οι περισσοτερες δουλειες ΔΕΝ ενδιαφερονται για απολυτηριο στρατου.

τωρα, αν θες να γινεις μπατσος ή πυροσβεστης καλο ειναι να πας.

• Like 1
Δημοσ.

Χιος αλλο ενα μησι που οι ντόπιοι βολςβονται ακομα κ σε καταμαυρα στρατόπεδα. Μαυροι, καρδαμηλα κ μηχανικό η εμπλοκή ηταν μόνιμη αλλαξε τπτ ή μπα???

Αυτό συμβαίνει παντού με τους ντόπιους, όχι μόνο στα νησιά.

Δημοσ.

Ρε παιδιά αυτές τις μέρες θα περάσει περιοδεύουν ένα ξαδερφακι έμαθα ότι πλέον δεν πας στο Ρουφ αλλά απλά σε ένα ΚΕΠ.

Ισχύει και αν ναι τι χαρτιά παίρνεις μαζί ο ξάδερφος λέει δεν του έδωσαν τίποτα στο σχολείο εμάς μας είχαν δώσει ένα χαρτί από την στρστολογια.

Ισχυει, σε ενα ΚΕΠ πας με την ταυτοτητα σου και την επομενη εργασιμη μπαινεις στη σελιδα της στρατολογιας για να δεις τον ΣΑ σου.

• Like 1
Δημοσ.

Βγήκαν και οι μεταθέσεις μας, των εννιαμηνων που είμαστε σε μεταθεσιμα στρατόπεδα! Αντίο πρωτοκλησσι!!!

Δημοσ.

Βγήκαν και οι μεταθέσεις μας, των εννιαμηνων που είμαστε σε μεταθεσιμα στρατόπεδα! Αντίο πρωτοκλησσι!!!

Αρχηγέ και εγώ όταν είχα φύγει από Χίο με μετάθεση για Θήβα πανηγύριζα , μετά από 3 βδομάδες έκλαιγα και μούντζωνα τον εαυτό μου που δεν είχα δηλώσει αμετάθετο! όπως και να έχει ελπίζω να περάσεις καλύτερα.

Δημοσ.

ωραιος καλος πολιτης,σε εστειλαν εκει που ειχες δηλωσει;

Αρχηγέ και εγώ όταν είχα φύγει από Χίο με μετάθεση για Θήβα πανηγύριζα , μετά από 3 βδομάδες έκλαιγα και μούντζωνα τον εαυτό μου που δεν είχα δηλώσει αμετάθετο! όπως και να έχει ελπίζω να περάσεις καλύτερα.

η χιος ειναι αμεταθετη μαν
Δημοσ.

Η Χίος όταν η θητεία ήτανε 12μηνη δεν ήτανε αμετάθετη,στο 12μηνο έπαιρνες μετάθεση μετά από 5 μήνες στην παραμεθόριο.

305 Δ ΕΣΣΟ η τελευταία σειρά που έκανε 12μήνες! :P

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...